Ir o contido principal

Cursos de formación

Destacado

cartel do curso
01/04/2025
Consejo de Colegios de Ingenieros Técnicos Agrícolas
Formación gratuíta en competencias dixitais relacionadas coa Enxeñería Agrícola
Cun prazo de preinscrición que remata o 7 de febreiro, o Consello de Colexios de Enxeñeiros Técnicos Agrícolas puxo en marcha un programa integral de formación en competencias dixitais dirixido a
Ilustración de AI con comida
31/01/2025
Veraliment
Introdución á intelixencia artificial para o sector alimentario
Aprende a aplicar a Intelixencia Artificial na túa vida diaria Crea procedementos específicos, extrae o que necesitas dunha nova normativa ou verifica a etiquetaxe dos teus produtos con Intelixencia
pragas
17/03/2025
CIHEAM Zaragoza
Xestión integrada de pragas para a agricultura sostible
Motivos fundamentais para asistir a este curso Adquirir coñecementos sobre diversos tipos de pragas, incluíndo insectos fitófagos, patóxenos vexetais, herbas daniñas e o seu impacto na agricultura e a
mazá
09/04/2025
CNTA
Queres saber cal é a vida útil dos alimentos?
Curso virtual, inclúe degustación individual (información pendente)
XENERÉTICA
24/02/2025
CIHEAM Zaragoza

Gandería para baixas emisións de metano: da medición agrícola ao progreso xenético

Motivos fundamentais para asistir a este curso Coñecer as vantaxes e os inconvenientes dos distintos dispositivos de medida de metano na explotación. Comprender como filtrar e manipular conxuntos de datos brutos proporcionados polos dispositivos de medición de metano. Ser capaz de crear modelos xenéticos e estimar parámetros xenéticos para os
Apicultura 4.0
25/11/2024
Itagra

Tecnoloxía apicultura 4.0 aplicada no apiario

Existen entre 25.000 e 35.000 especies de abellas en todo o planeta (1.100 en España). Son esenciais para a agricultura: máis do 75% dos cultivos alimentarios e o 90% da flora silvestre dependen dos polinizadores. O seu declive suporía un freo ao desenvolvemento da agricultura. Diferentes factores están a incidir no importante descenso da poboación
novas tecnoloxías de xestión da auga
30/10/2024
DIH Datalife

Aplicación das novas tecnoloxías para a xestión eficiente da auga no sector agrario galego

Organizada no marco do proxecto EDIH DATAlife , esta nova formación para o sector agroalimentario combinará sesións teóricas , que incluirán a presentación de casos de éxito , e sesións prácticas , con visitas a agronegocios e parcelas con sistemas de seguimento : QUEIZUAR LUTEGA Quescrem Trataranse os seguintes temas: Marco conceptual e normativo
Logotipo da IFAPA
28/05/2024
IFAPA

Formación especializada en CAP 2023-2027

Curso de 30 horas de duración con contidos relacionados coa PAC 2023-2027 e o Plan Estratéxico PLAN ESTRATÉXICO CAP (PEPAC) CAP 2023-2027 CONDICIONALIDADE REFORZADA ECORÉXIMES AXUDAS Á CREACIÓN DE EMPRESAS PARA XÓVENES AGRICULTORES E AXUDAS A INVESTIMENTOS EN EXPLOTACIÓNS AGRARIAS SISTEMA DE INFORMACIÓN DE EXPLOTACIÓNS AGRARIAS (SIEX), REXISTRO
Formación
21/03/2024
IFAPA

Formación especializada en CAP 2023-2027

Contido (30 horas): PLAN ESTRATÉXICO CAP (PEPAC) CAP 2023-2027 CONDICIONALIDADE REFORZADA ECORÉXIMES AXUDAS Á CREACIÓN DE EMPRESAS PARA XÓVENES AGRICULTORES E AXUDAS A INVESTIMENTOS EN EXPLOTACIÓNS AGRARIAS SISTEMA DE INFORMACIÓN DE EXPLOTACIÓNS AGRARIAS (SIEX), REXISTRO AUTONÓMICO DE EXPLOTACIÓNS (REA) E CADERNO DIXITAL DE EXPLOTACIÓNS (CUE)
Logotipo de EILZA
19/02/2024
EILZA

Tecnoloxía de iogur e leite fermentado

O curso abrangue o coñecemento das características físico-químicas e microbiolóxicas dos iogures e leites fermentados e analiza os procedementos de elaboración. PROGRAMA | INSCRICIÓN | CONTACTO: formacion@eilza.es e 654826419
embutidos
23/01/2024
Gencat

Formación na elaboración de produtos cárnicos para pequenos produtores

Contido (8 horas): TECNOLOXÍA DE PRODUCIÓN FONAMENTOS DO TRACTAMENTO TÉRMICO DEMOSTRACIONS PRESENCIAIS I AVALIACIÓNS PRODUTOS COMERCIAIS I PRODUTOS PRESENTADOS. VISITA A PLANTA PILOTO INCLOU. OBXECTIVO: Dotar aos asistentes dos conceptos básicos necesarios para a elaboración de embutidos (achegar aos asistentes os conceptos básicos necesarios para
https://agroecologia.net/que-hacemos/agenda/#event=76230461;instance=20230516000000?popup=1
16/05/2023
Agroecología.net

Nova normativa sobre produción ecolóxica

O 1 de xaneiro de 2022 entrou en vigor o RE 2018/848, de produción ecolóxica e etiquetaxe de produtos ecolóxicos, para seguir garantindo produtos de alto valor engadido, sans, nutritivos e seguros para a saúde e o medio ambiente. Nestas xornadas abordaranse os principais cambios na produción vexetal e gandeira, a transformación e tamén a etiquetaxe
apicultura
19/12/2022
SEAE

Apicultura ecolóxica

A Sociedade Española de Agricultura Ecolóxica/Agroecoloxía (SEAE) programa a actividade formativa mixta de 45 horas "Apicultura Ecolóxica" cos seguintes contidos : Tema 1. Introdución xeral, orixe e evolución da produción apícola ecolóxica Tema 2. Normativa europea de produción ecolóxica; inspección e certificación. Axuda. Tema 3. Principios xerais