Ir o contido principal

Cursos de formación

Destacado

cartel do curso
01/04/2025
Consejo de Colegios de Ingenieros Técnicos Agrícolas
Formación gratuíta en competencias dixitais relacionadas coa Enxeñería Agrícola
Cun prazo de preinscrición que remata o 7 de febreiro, o Consello de Colexios de Enxeñeiros Técnicos Agrícolas puxo en marcha un programa integral de formación en competencias dixitais dirixido a
Ilustración de AI con comida
31/01/2025
Veraliment
Introdución á intelixencia artificial para o sector alimentario
Aprende a aplicar a Intelixencia Artificial na túa vida diaria Crea procedementos específicos, extrae o que necesitas dunha nova normativa ou verifica a etiquetaxe dos teus produtos con Intelixencia
pragas
17/03/2025
CIHEAM Zaragoza
Xestión integrada de pragas para a agricultura sostible
Motivos fundamentais para asistir a este curso Adquirir coñecementos sobre diversos tipos de pragas, incluíndo insectos fitófagos, patóxenos vexetais, herbas daniñas e o seu impacto na agricultura e a
mazá
09/04/2025
CNTA
Queres saber cal é a vida útil dos alimentos?
Curso virtual, inclúe degustación individual (información pendente)
cartel do curso
11/03/2025
Cooperativas Agro-alimentarias CLM

Sostibilidade e Agricultura de Precisión, Malagón

Sabías que a través da agricultura de precisión axúdanos a ser máis sostibles? OBXECTIVOS XERAIS Vivimos tempos nos que a sustentabilidade das nosas explotacións e a súa resistencia ante o cambio climático e outros factores externos é clave para garantir que, mañá, sigamos tendo cultivos rendibles. A aplicación da Axenda 2030 e os principios do
cartel do curso
10/03/2025
Asociación Española de Técnicos Cerealistas (AETC)

"Amilógrafo, Viscograph e Viscoquick: usos e aplicacións". III webinar do ciclo “O laboratorio como fonte de datos para a toma de decisións” da AETC.

Dentro do ciclo formativo “O laboratorio como fonte de datos para a toma de decisións” da Asociación Española de Técnicos de Cereais (AETC), o webinar terá lugar o 12 de febreiro: 10 de marzo: "Amilógrafo, Viscograph e Viscoquick: usos e aplicacións" 16:00 h Benvida 16:10 Zaira Ruiz. Representante Técnico Comercial da empresa Brabender - Anton Paar
xenial
07/03/2025
Fundación para la Agricultura del Conocimiento

Valoración de árbores e arbustos ornamentais. Granada Standard 2020

Despois da publicación en 1990 da primeira versión da Norma, a súa primeira revisión en 1999, unha segunda revisión en 2006, que foi corrixida en 2007, aparece a nova Norma Granada 2020. Nesta revisión da Norma introdúcense algunhas variacións substanciais con respecto ás anteriores, tanto no que se refire aos métodos e fórmulas de cálculo como aos
ilustración da calidade nunha fábrica de leite
03/03/2025
Colegio Oficial de Ingenieros Agrónomos de Andalucía a través de la Fundación Andaluza de Ingenieros Agrónomos

Curso de protocolo IFS v8: Contidos e proceso de certificación

DESTINATARIOS Profesionais do sector alimentario, Directores de Produción-Calidade e Compras, Consultores especializados, Técnicos destinados a realizar e apoiar auditorías, interesados nos requisitos de Seguridade Alimentaria na empresa. OBXECTIVOS Dar a coñecer os requisitos do protocolo IFS e os seus criterios de cumprimento. CONTIDOS O curso
Mans nun campo cultivado para ilustrar un curso sobre créditos de carbono na agricultura
26/02/2025
ECODES

Sesións de formación en liña sobre créditos de carbono

Organizado polo Proxecto AgriRegenCarbon , o evento céntrase no potencial dos créditos de carbono e no seu impacto na sustentabilidade do sector agrario en España, e abordará retos aos que se enfronta o sector como o cambio climático, a degradación do solo e a rendibilidade das explotacións. O relator principal Orson Acosta , CEO de Azolla Projects
pemento vermello no arbusto
26/02/2025
Cajamar y Cohexpal

Incidencia e control biolóxico de Thrips parvispinus e araña vermella. Campaña 2024/25

Formación presencial especializada que abordará a incidencia e o control biolóxico de Thrips parvispinus e araña vermella na campaña 2024/25 Presentaranse os efectos que as pragas Thrips parvispinus e Tetranychus urticae están a provocar nos cultivos de pemento e a estratexia para o seu control dentro da Xestión Integrada de Pragas . Nos últimos
cartel do curso agroalnext
18/02/2025
AGROALNEXT

Curso de Valorización e Transferencia de Tecnoloxía

Este curso intensivo de 6 horas de duración, dividido en dúas sesións de 3 horas a escoller entre as tres datas dispoñibles, combina teoría e práctica para ofrecer ferramentas concretas e un enfoque estratéxico do proceso de valorización e transferencia de tecnoloxía. As sesións pódense escoller entre as seguintes datas. 18 e 20 de febreiro de 2025
cartel do curso
17/02/2025
Asociación Española de Técnicos Cerealistas (AETC)

Farinógrafo e Extensógrafo, principio de funcionamento, uso e aplicacións. II webinar do ciclo “O laboratorio como fonte de datos para a toma de decisións” da AETC.

Dentro do ciclo formativo “O laboratorio como fonte de datos para a toma de decisións” da Asociación Española de Técnicos de Cereais (AETC), o webinar terá lugar o 17 de febreiro: "Farinógrafo e Extensógrafo, principio de funcionamento, uso e aplicacións" 16:00 h Benvida. Javier Alonso. Presidente da AETC 16:10 Zaira Ruiz. Representante Técnico
cartel do curso
12/02/2025
Asociación Española de Técnicos Cerealistas (AETC)

Control de calidade de grans e fariñas. I webinar do ciclo “O laboratorio como fonte de datos para a toma de decisións” da AETC.

Dentro do ciclo formativo “O laboratorio como fonte de datos para a toma de decisións” da Asociación Española de Técnicos de Cereais (AETC), o webinar terá lugar o 12 de febreiro: “Control de calidade de grans e fariñas” 16:00 h Benvida. Javier Alonso. Presidente da AETC 16:10 h Manuel Gómez Pallarés. Profesor da área de Tecnoloxía dos Alimentos da
rego urbano
12/02/2025
Colegio Oficial de Ingenieros Agrónomos de Andalucía a través de la Fundación Andaluza de Ingenieros Agrónomos

Curso de deseño de instalacións de rega eficientes en xardinería urbana

PRESENTACIÓN DO CURSO O contido deste curso céntrase no deseño e dimensionamento de sistemas de rega que optimicen o uso da auga en espazos públicos de xardinería, como parques, zonas verdes urbanas e espazos públicos. Aborda as principais técnicas de cálculo, deseño e avaliación de sistemas de rega a presión, os principios de eficiencia e
invernadoiro
11/02/2025
Plataforma Tierra

Desenvolvemento de bioprodutos: da idea ao mercado

Este seminario web explorará o proceso de desenvolvemento , avaliación e rexistro de produtos agrícolas . Contará coa participación de líderes e expertos de recoñecidas empresas e asociacións do sector agroalimentario. Durante a sesión desglosaranse as fases esenciais do proceso, desde a formulación inicial ata a obtención do rexistro , destacando
cartel do curso para xestores agroalimentarios
11/02/2025
Cooperativas Agro-alimentarias CLM

Programa para mozos directivos e directivos da cadea agroalimentaria - Tomelloso

OBXECTIVOS XERAIS Mellorar a cualificación dos profesionais do sector agroalimentario e mellorar a competitividade das empresas do sector. Potenciar o relevo xeracional, facendo fincapé en colectivos de mozos e mozas vinculados ao sector agroalimentario. OBXECTIVOS ESPECÍFICOS Mellorar as capacidades e habilidades da xestión: capacidade para
dixital
11/02/2025
La Vega Innova

Curso de maquinaria intelixente e robótica aplicada á agricultura

A revolución tecnolóxica está a transformar a agricultura mediante a implantación de maquinaria intelixente e robótica. Ofrece unha visión integral da maquinaria intelixente e da robótica aplicada á agricultura, preparando aos participantes para afrontar os retos e aproveitar as oportunidades que ofrece esta apaixonante área de estudo e
cartel do curso
03/02/2025
Consejería de Agricultura, Ganadería, Mundo Rural, y Medio Ambiente del Gobierno de La Rioja

III Curso de formación presencial sobre “Producción ecolóxica”

Dentro do I Plan Estratéxico de Produción Ecolóxica da Rioxa , o Ministerio de Agricultura, Gandería, Medio Rural e Medio Ambiente e a Concellería de Produción Agropecuaria Ecolóxica da Rioxa (CPAER) organizan o III curso de formación presencial sobre “Producción Ecolóxica” ( 30 horas), que terá lugar os días 3, 4, 5, 10, 11, 17, 18, 24 e 25 de
iber
03/02/2025
Fundación para la Agricultura del Conocimiento

IBER: Modelado Hidráulico para Clasificación de Balsas

Este curso de modelización hidráulica con IBER está pensado para dotar ao alumno das ferramentas e coñecementos necesarios para realizar simulacións de inundacións provocadas por un posible colapso no encoro de contención dos depósitos de auga e avaliar así as súas posibles consecuencias sobre o territorio, de tal forma. que permite clasificar a
Ilustración de AI con comida
31/01/2025
Veraliment

Introdución á intelixencia artificial para o sector alimentario

Aprende a aplicar a Intelixencia Artificial na túa vida diaria Crea procedementos específicos, extrae o que necesitas dunha nova normativa ou verifica a etiquetaxe dos teus produtos con Intelixencia Artificial. Verifica a etiquetaxe con AI Analiza e valora o cumprimento da normativa de etiquetaxe dos teus produtos con Intelixencia Artificial e unha
ilustración do equipo coas mans no chan
28/01/2025
Gobierno de La Rioja

Curso de iniciación á xestión de proxectos de innovación colaborativa

A Consellería de Agricultura, Gandería, Mundo Rural e Medio Ambiente da Xunta de La Rioja organiza un curso de iniciación á xestión de proxectos colaborativos de innovación , dirixido a profesionais dos sectores agrícola, agroalimentario e forestal. Este curso está deseñado para proporcionar coñecementos técnicos e prácticos sobre como crear e
Novas técnicas de produción e manexo da granada
21/01/2025
Cajamar

Novas técnicas de produción e manexo da granada

Webinar gratuíto sobre novas técnicas de produción e manexo da granada, unha árbore froiteira con gran potencial produtivo e adaptabilidade. Durante esta formación especializada exploraranse ferramentas e estratexias que che axudarán a mellorar a calidade e rendibilidade da túa colleita, con especial atención ao aforro de auga e ao uso eficiente
ilustración con froitas e verduras
20/01/2025
Colegio Oficial de Ingenieros Agrónomos de Andalucía a través de la Fundación Andaluza de Ingenieros Agrónomos

Curso de protocolo globalGAP (IFA) v.6. Froitas e verduras: Contidos e procesos de certificación MATRÍCULA ABERTA

Esta acción formativa vai dirixida a ADQUIRIR OS COÑECEMENTOS NECESARIOS E AS CLAVES DO ESQUEMA IFA GLOBALG.AP, versión 6 e A OBTENCIÓN DO COÑECEMENTO E TITULACIÓN NECESARIOS PARA REALIZAR AUDITORÍAS internas de SGC e centros de manipulación, así como auditorías internas ás áreas de produción. O Certificado GLOBALG.AP, tamén coñecido como Standard
portada do curso de caderno dixital agroslab
17/01/2025
Agroslab

Seminario en liña para técnicos e asesores. Caderno de Explotación Agraria aGROSlab.

Seminario para Técnicos e Asesores en Xestión Integrada de Pragas no que coñecer as principais funcionalidades do Caderno de Explotación de aGROSlab. Durante aproximadamente 90 minutos poderás aprender: – O cadro de control para técnicos e gandeiros. – O visor SIX coas súas capas e funcións. – A xestión dos tratamentos fitosanitarios. – A