Ir o contido principal

Cursos de formación

Destacado

DRONES AGRARIAS
12/05/2025
Universidad de Sevilla
Big data e aplicacións de IoT por satélite no seguimento de cultivos
O obxectivo xeral deste curso é proporcionar aos participantes coñecementos teóricos e prácticos sobre o uso de Big Data, Internet das Cousas (IoT) e análise satelital para o seguimento, seguimento e
Curso de agricultura ecolóxica para asesores
30/04/2025
IFAPA
Formación especializada en agricultura ecolóxica para asesores agroalimentarios
Curso online de 80 horas. O prazo de solicitude está aberto ata o 15/04/2025 Observacións É imprescindible ter en conta a información relativa aos criterios de valoración das solicitudes deste
cartel do curso
01/04/2025
Consejo de Colegios de Ingenieros Técnicos Agrícolas
Formación gratuíta en competencias dixitais relacionadas coa Enxeñería Agrícola
Cun prazo de preinscrición que remata o 7 de febreiro, o Consello de Colexios de Enxeñeiros Técnicos Agrícolas puxo en marcha un programa integral de formación en competencias dixitais dirixido a
As vacas nun pasto ilustran o curso da rexeneración das árbores no pasto
12/12/2024
IFAPA. Junta de Andalucía.

Xornada técnica sobre transferencia e ensaios para mellorar a rexeneración de árbores en dehesa

Xornada técnica presencial na que se abordarán os factores que inciden na rexeneración das árbores no pasto. Tamén as técnicas de rexeneración de árbores en pastos. PROGRAMA
biodiversidade aérea e do solo
02/12/2024
ICIA

Biodiversidade aérea e do solo

Nos últimos cen anos, a agricultura intensiva que se desenvolveu provocou a perda de numerosas especies vexetais e de fauna. A biodiversidade na agricultura é fundamental para poder manter estes agroecosistemas no tempo e garantir unha produción de alimentos saudable. Neste curso do ICIA estudarás sobre a biodiversidade na agricultura a través de
Uso sostible de bioestimulantes para aumentar a produción
03/10/2024
Cajamar

Uso sostible de bioestimulantes para aumentar a produción

Os bioestimulantes xogan un papel cada vez máis importante na agricultura actual. Nesta Xornada Presencial exporanse os resultados obtidos na aplicación dun bioestimulante para aumentar a produción e como afecta á calidade do froito. A experiencia levouse a cabo na Estación Experimental Cajamar en colaboración con Rovensa Next . PROGRAMA |
Logotipo do IVIA
17/05/2024
IVIA

Biofertilidade e recuperación do solo

Biofertilidade e recuperación do solo. Principios da agricultura ecolóxica e rexenerativa. PROGRAMA | INSCRICIÓN e INFORMACIÓN en esexag_elx@gva.es | 966907980 | Sala de Plenos do Concello, rúa Honorat Gil 1, 46197 Alfarb, Valencia
logotipo de formación agroalimentaria
29/04/2024
Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación

Ecoréximes orientados a cultivos leñosos: cubertas vexetais espontáneas ou sementadas e cubertas inertes a partir de restos de poda.

Curso do plan de formación continua de técnicos rurais do Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación (MAPA) FORMACIÓN MAPA | CALENDARIO DE CURSO
logo Asociación Española de Solos Vivos de Agricultura de Conservación
10/04/2024
Asociación Española Agricultura de Conservación Suelos Vivos

Cubertas vexetais en viña. Claves para a súa implantación e desenvolvemento no marco dos ecoréximes da PAC

Curso teórico-práctico no que se afonda no coñecemento das cubertas vexetais en viñedo e se explicarán os aspectos clave sobre como implantar con éxito as cubertas, o seu manexo, momentos de control óptimo, maquinaria específica, así como cuestións a ter en conta. na xestión do viñedo baixo esta práctica. Ademais, analizaranse os requisitos dos
Logotipo INTIA
08/04/2024
INTIASA

Introdución á apicultura

Curso teórico-práctico de 40 horas de duración no que se imparte e mostra o traballo nun apiario, traballo de primavera e verán, formación de enxames, preparación da colleita e elaboración de mel monofloral. PROGRAMA | INSCRICIÓN | LOCALIZACIÓN | INFORMACIÓN e CONTACTO, 948013058
logo Servizo de Formación e Transferencia de Tecnoloxía da Rexión de Murcia
08/04/2024
SFTT

Principios básicos da compostaxe de residuos agrícolas

Curso presencial de 25 horas sobre a xestión dos residuos e subprodutos agrícolas e gandeiros mediante a compostaxe: principios básicos e fases do proceso de compostaxe. PROGRAMA | LUGAR: CIFEA en Torre Pacheco, Murcia
logo Servizo de Formación e Transferencia de Tecnoloxía da Rexión de Murcia
08/04/2024
SFTT

Incorporación. Condicionalidade

O obxectivo do curso presencial de 10 horas é dar a coñecer aos agricultores e gandeiros, mozos agricultores e gandeiros, propietarios forestais, outros xestores de terras e pemes das zonas rurais da Rexión de Murcia, o concepto de condicionalidade nos ámbitos do medio ambiente. , boas condicións agrarias e ambientais, sanidade pública e
Portada do curso de produción ecolóxica ECOVALIA
03/04/2024
ECOVALIA

Produción ecolóxica

Formación en liña de 80 horas para profesionais que desexen xestionar unha explotación en produción ecolóxica, que ten como obxectivo ofrecer os coñecementos necesarios para poder xestionar unha explotación en produción ecolóxica. PROGRAMA | INSCRICIÓN | INFORMACIÓN e CONTACTO, 34955018961 e formacion@ecovalia.org
Logotipo de Hazi
21/03/2024
HAZI

Retos de futuro na agricultura extensiva dende o punto de vista técnico

Cambio climático: producir máis con menos recursos (novas variedades, uso responsable dos recursos, dixitalización...) Sala Capela. NEIKER . Campus Agroalimentario Arkaute, s/n,
vexetais
04/03/2024
IVIA

Introdución á agricultura ecolóxica

Introdución á agricultura ecolóxica. Biodiversidade e variedades tradicionais. PROGRAMA | INSCRICIÓN | INFORMACIÓN en esexag_elx@gva.es | 966907980 | Adega Cooperativa Castalia Avenida de Alcoi, 22, 03420, Castalia, Alacante
ordenador portátil con teclado persoa
01/03/2024
Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación

Curso de Asesoramento en Agricultura Ecolóxica

O obxectivo deste curso en liña do Campus Virtual do Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación é ofrecer unha visión xeral da regulación da produción agrícola ecolóxica, e dos fundamentos básicos deste tipo de produción. INSCRICIÓN
aguacates
19/02/2024
IFAPA

Manexo e fertilización do solo no cultivo de mango e aguacate

Contidos Requisitos edafoclimáticos de aguacate e mango Biodiversidade nas explotacións subtropicais Mellora e preparación do solo Fertilización no cultivo de aguacate e mango Deseño de plantacións de aguacate e mango
Logotipo do IRIAF
19/02/2024
IRIAF

Cultivo e Poda da Améndoa

Curso de Améndoa e Poda en Cuenca INSCRICIÓN en iriaf.albaladejito.formacion@jccm.es | Centro de Investigación Agroforestal de Albaladejito, Cuenca
formación para zonas rurais
19/02/2024
Formación para el medio rural/C.F.M. Villafranca

Poda de pistachos, améndoas e noces

Curso teórico práctico para coñecer as diferentes variedades, vigor e resposta á poda, tipos de poda e equipos de poda PROGRAMA | Contacto: 924028210
formación para zonas rurais
19/02/2024
Formación para el medio rural/C.F.M.R DON BENITO

Poda e fertirrigación da améndoa

Curso teórico-práctico de poda e fertirrigación de améndoos en Don Benito. PROGRAMA | Contacto: 924021420
Integración do enfoque de nexo auga-enerxía-alimentos-ecosistema (WEFE) na agricultura de regadío mediterráneo Integración do enfoque de nexo auga-enerxía-alimentos-ecosistema (WEFE) na agricultura de regadío mediterráneo
06/11/2023
Ciheam

Integración do enfoque do nexo auga-enerxía-alimentos-ecosistema (WEFE) na agricultura de regadío mediterráneo

Motivos fundamentais para asistir a este curso Obtén unha visión profunda dos complexos desafíos que rodean o nexo WEFE na agricultura de regadío mediterráneo e as súas implicacións para a seguridade alimentaria e a preservación da natureza Comprender a natureza e as complexidades das compensacións entre os compoñentes de WEFE nun ambiente
Avaliación e mitigación das emisións de gases de efecto invernadoiro na agricultura: conceptos, métodos e ferramentas de simulación
16/10/2023
Ciheam

Avaliación e mitigación das emisións de gases de efecto invernadoiro na agricultura: conceptos, métodos e ferramentas de simulación

Motivos para asistir ao curso Obter coñecementos actualizados dos procesos internacionais de notificación, eliminación de emisións de GEI e eliminación de C na agricultura; Adquirir unha mellor comprensión das fontes e factores que controlan as emisións de GEI e o secuestro de carbono nos sistemas de cultivo; Ter unha visión xeral dos métodos de
https://www.formacionagronomos.es/curso/curso-calculo-de-la-huella-de-carbono-y-la-huella-hidrica
03/10/2023
Formación Agrónomos

Cálculo da pegada de carbono e da pegada hídrica

PRESENTACIÓN DO CURSO O sistema agroalimentario é un dos principais sectores responsables da degradación ambiental. Hoxe é o maior usuario de auga doce a nivel mundial: a agricultura representa o 70% da auga doce extraída do mundo. O sistema alimentario tamén é responsable de entre o 21% e o 37% das emisións totais de gases de efecto invernadoiro