Ir o contido principal

Cursos de formación

Destacado

cartel do curso
01/04/2025
Consejo de Colegios de Ingenieros Técnicos Agrícolas
Formación gratuíta en competencias dixitais relacionadas coa Enxeñería Agrícola
Cun prazo de preinscrición que remata o 7 de febreiro, o Consello de Colexios de Enxeñeiros Técnicos Agrícolas puxo en marcha un programa integral de formación en competencias dixitais dirixido a
Ilustración de AI con comida
31/01/2025
Veraliment
Introdución á intelixencia artificial para o sector alimentario
Aprende a aplicar a Intelixencia Artificial na túa vida diaria Crea procedementos específicos, extrae o que necesitas dunha nova normativa ou verifica a etiquetaxe dos teus produtos con Intelixencia
pragas
17/03/2025
CIHEAM Zaragoza
Xestión integrada de pragas para a agricultura sostible
Motivos fundamentais para asistir a este curso Adquirir coñecementos sobre diversos tipos de pragas, incluíndo insectos fitófagos, patóxenos vexetais, herbas daniñas e o seu impacto na agricultura e a
mazá
09/04/2025
CNTA
Queres saber cal é a vida útil dos alimentos?
Curso virtual, inclúe degustación individual (información pendente)
campo con elementos dixitais
11/03/2025
La Vega Innova

Servizos de computación na nube en teledetección

O iHub La Vena Innova, de San Fernando de Henares (Madrid), organiza este curso gratuíto sobre servizos de computación na nube en teledetección. Contidos Programas públicos e privados de observación da Terra. Principios básicos de teledetección. Servizos web de observación da Terra. Imaxes e coleccións de imaxes. Operacións alxébricas, booleanas
cartel do curso
10/03/2025
Asociación Española de Técnicos Cerealistas (AETC)

"Amilógrafo, Viscograph e Viscoquick: usos e aplicacións". III webinar do ciclo “O laboratorio como fonte de datos para a toma de decisións” da AETC.

Dentro do ciclo formativo “O laboratorio como fonte de datos para a toma de decisións” da Asociación Española de Técnicos de Cereais (AETC), o webinar terá lugar o 12 de febreiro: 10 de marzo: "Amilógrafo, Viscograph e Viscoquick: usos e aplicacións" 16:00 h Benvida 16:10 Zaira Ruiz. Representante Técnico Comercial da empresa Brabender - Anton Paar
pemento vermello no arbusto
26/02/2025
Cajamar y Cohexpal

Incidencia e control biolóxico de Thrips parvispinus e araña vermella. Campaña 2024/25

Formación presencial especializada que abordará a incidencia e o control biolóxico de Thrips parvispinus e araña vermella na campaña 2024/25 Presentaranse os efectos que as pragas Thrips parvispinus e Tetranychus urticae están a provocar nos cultivos de pemento e a estratexia para o seu control dentro da Xestión Integrada de Pragas . Nos últimos
cartel do curso agroalnext
18/02/2025
AGROALNEXT

Curso de Valorización e Transferencia de Tecnoloxía

Este curso intensivo de 6 horas de duración, dividido en dúas sesións de 3 horas a escoller entre as tres datas dispoñibles, combina teoría e práctica para ofrecer ferramentas concretas e un enfoque estratéxico do proceso de valorización e transferencia de tecnoloxía. As sesións pódense escoller entre as seguintes datas. 18 e 20 de febreiro de 2025
cartel do curso
17/02/2025
Asociación Española de Técnicos Cerealistas (AETC)

Farinógrafo e Extensógrafo, principio de funcionamento, uso e aplicacións. II webinar do ciclo “O laboratorio como fonte de datos para a toma de decisións” da AETC.

Dentro do ciclo formativo “O laboratorio como fonte de datos para a toma de decisións” da Asociación Española de Técnicos de Cereais (AETC), o webinar terá lugar o 17 de febreiro: "Farinógrafo e Extensógrafo, principio de funcionamento, uso e aplicacións" 16:00 h Benvida. Javier Alonso. Presidente da AETC 16:10 Zaira Ruiz. Representante Técnico
INCORPORACIÓN Á EMPRESA AGRARIA: DIVERSIFICACIÓN
17/02/2025
IFAPA

Incorporación á empresa agraria: Diversificación

Módulos EMPRESA AGRARIA 17/02/2025 - 21/03/2025 Prazo de solicitude ata o 02/02/2025 Observacións Módulo común: válido para calquera sector do Programa de Incorporación de Mozos ás Empresas Agrarias. Contidos Melloras estruturais das explotacións Investimentos recomendados e as súas fontes de financiamento. Formas de implicación dos profesionais
INCORPORACIÓN Á EMPRESA AGRARIA: FROTICULTURA
17/02/2025
IFAPA

Incorporación á empresa agraria: Fruticultura

MÓDULOS EMPRESA AGRARIA 17/02/2025 - 21/02/2025 Mañá: 09:00h-15:00h Prazo de solicitude ata o 02/02/2025 Contidos Melloras estruturais da explotación Investimentos recomendados e fontes de financiamento para eles Formas de implicación dos profesionais agrarios A primeira instalación de mozos agricultores Plans de mellora Plan de explotacións e
INCORPORACIÓN Á EMPRESA AGRARIA: AGRICULTURA INTENSIVA
17/02/2025
IFAPA

Incorporación á empresa agraria: Agricultura intensiva

Módulos SOLO, NUTRICIÓN E MEDIO AMBIENTE EMPRESA AGRARIA APLICADORES DE FITOSANITARIOS. NIVEL CUALIFICADO ASOCIACIÓN E MARKETING AUGA, REGA E FERTILIZACIÓN TÉCNICAS DE CULTIVO CONTABILIDADE E INTRODUCIÓN Á INFORMÁTICA RELACIÓNS EMPRESARIAIS E PREVENCIÓN DE RISCOS LABORAIS
INCORPORACIÓN Á EMPRESA AGRARIA: GANDERÍA VINCULADA Á TERRA
17/02/2025
IFAPA

Incorporación á empresa agraria: Gandería vinculada á terra

Módulos EMPRESA AGRARIA ASOCIACIONISMO E COMERCIALIZACIÓN CONTABILIDADE E INICIACIÓN Á INFORMÁTICA RELACIÓNS EMPRESARIAIS E PREVENCIÓN DE RISCOS LABORAIS INSTALACIÓNS E XESTIÓN GANDEIRA ALIMENTOS. PRODUCIÓN E CONSERVACIÓN FORRAXEIRA XESTIÓN DA REPRODUCIÓN. LACTANCIA, CREACIÓN E RECREACIÓN SANIDADE E HIXIENE GANDERÍA
cabra no mato
17/02/2025
IFAPA

Incorporación á empresa agraria: gandería vinculada á terra

Módulos: EMPRESA AGRARIA ASOCIACIÓN E MARKETING CONTABILIDADE E INTRODUCIÓN Á INFORMÁTICA RELACIÓNS EMPRESARIAIS E PREVENCIÓN DE RISCOS LABORAIS INSTALACIÓNS E XESTIÓN GANDEIRA ALIMENTACIÓN. PRODUCIÓN E CONSERVACIÓN FORRAXEIRA XESTIÓN DA REPRODUCIÓN. LACTANCIA, CRÍA E CREACIÓN SAÚDE E HIXIENE DA GANDEIRA
INCORPORACIÓN Á EMPRESA AGRARIA: AGRICULTURA INTENSIVA
17/02/2025
IFAPA

Incorporación á empresa agraria: Agricultura intensiva

MÓDULOS EMPRESA AGRARIA 17/02/2025 - 21/02/2025 Prazo de solicitude ata o 02/02/2025 Contidos Melloras estruturais das explotacións Investimentos aconsellables e fontes de financiamento dos mesmos Formas de implicación dos profesionais agrarios A primeira instalación de mozos agricultores Plans de mellora Plan de explotación e alternativas Análise
cartel do curso
12/02/2025
Asociación Española de Técnicos Cerealistas (AETC)

Control de calidade de grans e fariñas. I webinar do ciclo “O laboratorio como fonte de datos para a toma de decisións” da AETC.

Dentro do ciclo formativo “O laboratorio como fonte de datos para a toma de decisións” da Asociación Española de Técnicos de Cereais (AETC), o webinar terá lugar o 12 de febreiro: “Control de calidade de grans e fariñas” 16:00 h Benvida. Javier Alonso. Presidente da AETC 16:10 h Manuel Gómez Pallarés. Profesor da área de Tecnoloxía dos Alimentos da
dixital
11/02/2025
La Vega Innova

Curso de maquinaria intelixente e robótica aplicada á agricultura

A revolución tecnolóxica está a transformar a agricultura mediante a implantación de maquinaria intelixente e robótica. Ofrece unha visión integral da maquinaria intelixente e da robótica aplicada á agricultura, preparando aos participantes para afrontar os retos e aproveitar as oportunidades que ofrece esta apaixonante área de estudo e
campo de cereal
11/02/2025
IFAPA

Incorporación á empresa agraria: agricultura extensiva

Módulos: RELACIÓNS EMPRESARIAIS E PREVENCIÓN DE RISCOS LABORAIS APLICADORES DE FITOSANITARIOS. NIVEL CUALIFICADO CONTABILIDADE E INTRODUCIÓN Á INFORMÁTICA SOLO, NUTRICIÓN E MEDIO AMBIENTE AUGA, REGA E FERTILIZACIÓN TÉCNICAS DE CULTIVO ASOCIACIÓN E MARKETING EMPRESA AGRARIA
INCORPORACIÓN Á EMPRESA AGRARIA: OLIVICULTURA
05/02/2025
IFAPA

Incorporación á empresa agraria: Oleicultura

Módulos EMPRESA AGRARIA 02/05/2025 - 03/05/2025 Mañá: 10:00 a.m.-12:00 p.m. Prazo de solicitude ata o 31/01/2025 Contidos Introdución ao Negocio Agropecuario. Formas de acceder á propiedade da empresa. Planificación empresarial e viabilidade económica. Conceptos lexislativos relacionados coa empresa agraria. Liñas de axuda. Explotación agraria
iber
03/02/2025
Fundación para la Agricultura del Conocimiento

IBER: Modelado Hidráulico para Clasificación de Balsas

Este curso de modelización hidráulica con IBER está pensado para dotar ao alumno das ferramentas e coñecementos necesarios para realizar simulacións de inundacións provocadas por un posible colapso no encoro de contención dos depósitos de auga e avaliar así as súas posibles consecuencias sobre o territorio, de tal forma. que permite clasificar a
Ilustración de AI con comida
31/01/2025
Veraliment

Introdución á intelixencia artificial para o sector alimentario

Aprende a aplicar a Intelixencia Artificial na túa vida diaria Crea procedementos específicos, extrae o que necesitas dunha nova normativa ou verifica a etiquetaxe dos teus produtos con Intelixencia Artificial. Verifica a etiquetaxe con AI Analiza e valora o cumprimento da normativa de etiquetaxe dos teus produtos con Intelixencia Artificial e unha
ilustración do equipo coas mans no chan
28/01/2025
Gobierno de La Rioja

Curso de iniciación á xestión de proxectos de innovación colaborativa

A Consellería de Agricultura, Gandería, Mundo Rural e Medio Ambiente da Xunta de La Rioja organiza un curso de iniciación á xestión de proxectos colaborativos de innovación , dirixido a profesionais dos sectores agrícola, agroalimentario e forestal. Este curso está deseñado para proporcionar coñecementos técnicos e prácticos sobre como crear e
Ilustración gráfica para a escola de investimento GoNexus
15/01/2025
GO NEXUS

GoNexus Winter School: dando forma ao WEFE Nexus para un futuro sustentable

Un curso único sobre estratexias avanzadas de xestión integrada de recursos no marco do proxecto GoNexus. Modo en liña aberta ata o 13 de xaneiro de 2025. A GoNexus Winter School convida a profesionais e estudantes avanzados a afondar na modelización do nexo WEFE (Auga-Alimento-Enerxía- Ecosistemas ) como base para o desenvolvemento sostible. Este
Curso de produción agroecolóxica
14/01/2025
RuralCat

Curso básico de produción agrícola ecolóxica

O curso básico de Produción Agrícola Ecolóxica ofrece unha formación clave para quen desexen adaptar as súas explotacións a este sistema sustentable. Impartido a distancia a través do portal RuralCat, o curso aborda as bases da produción ecolóxica, os marcos normativos e as competencias esenciais para a súa implantación. O alumnado contará cun