Ir o contido principal

Cursos de formación

Destacado

cartel do curso
01/04/2025
Consejo de Colegios de Ingenieros Técnicos Agrícolas
Formación gratuíta en competencias dixitais relacionadas coa Enxeñería Agrícola
Cun prazo de preinscrición que remata o 7 de febreiro, o Consello de Colexios de Enxeñeiros Técnicos Agrícolas puxo en marcha un programa integral de formación en competencias dixitais dirixido a
Ilustración de AI con comida
31/01/2025
Veraliment
Introdución á intelixencia artificial para o sector alimentario
Aprende a aplicar a Intelixencia Artificial na túa vida diaria Crea procedementos específicos, extrae o que necesitas dunha nova normativa ou verifica a etiquetaxe dos teus produtos con Intelixencia
pragas
17/03/2025
CIHEAM Zaragoza
Xestión integrada de pragas para a agricultura sostible
Motivos fundamentais para asistir a este curso Adquirir coñecementos sobre diversos tipos de pragas, incluíndo insectos fitófagos, patóxenos vexetais, herbas daniñas e o seu impacto na agricultura e a
mazá
09/04/2025
CNTA
Queres saber cal é a vida útil dos alimentos?
Curso virtual, inclúe degustación individual (información pendente)
cartel do curso
10/03/2025
Asociación Española de Técnicos Cerealistas (AETC)

"Amilógrafo, Viscograph e Viscoquick: usos e aplicacións". III webinar do ciclo “O laboratorio como fonte de datos para a toma de decisións” da AETC.

Dentro do ciclo formativo “O laboratorio como fonte de datos para a toma de decisións” da Asociación Española de Técnicos de Cereais (AETC), o webinar terá lugar o 12 de febreiro: 10 de marzo: "Amilógrafo, Viscograph e Viscoquick: usos e aplicacións" 16:00 h Benvida 16:10 Zaira Ruiz. Representante Técnico Comercial da empresa Brabender - Anton Paar
campo de hortalizas
06/03/2025
IFAPA

Módulo xenérico: titulación de técnicos en produción integrada de produtos agrícolas e gandeiros

Prazo de solicitude ata o 20/02/2025 Observacións É imprescindible ter realizado previamente este curso para acceder a algún dos módulos específicos de produción integrada. Para ser admitido requírese estar en posesión do título universitario de Enxeñería Agrícola, Enxeñería Técnica Agrícola, Veterinaria ou títulos equivalentes. Poderán admitirse
ilustración da calidade nunha fábrica de leite
03/03/2025
Colegio Oficial de Ingenieros Agrónomos de Andalucía a través de la Fundación Andaluza de Ingenieros Agrónomos

Curso de protocolo IFS v8: Contidos e proceso de certificación

DESTINATARIOS Profesionais do sector alimentario, Directores de Produción-Calidade e Compras, Consultores especializados, Técnicos destinados a realizar e apoiar auditorías, interesados nos requisitos de Seguridade Alimentaria na empresa. OBXECTIVOS Dar a coñecer os requisitos do protocolo IFS e os seus criterios de cumprimento. CONTIDOS O curso
Mans nun campo cultivado para ilustrar un curso sobre créditos de carbono na agricultura
26/02/2025
ECODES

Sesións de formación en liña sobre créditos de carbono

Organizado polo Proxecto AgriRegenCarbon , o evento céntrase no potencial dos créditos de carbono e no seu impacto na sustentabilidade do sector agrario en España, e abordará retos aos que se enfronta o sector como o cambio climático, a degradación do solo e a rendibilidade das explotacións. O relator principal Orson Acosta , CEO de Azolla Projects
cartel do curso agroalnext
18/02/2025
AGROALNEXT

Curso de Valorización e Transferencia de Tecnoloxía

Este curso intensivo de 6 horas de duración, dividido en dúas sesións de 3 horas a escoller entre as tres datas dispoñibles, combina teoría e práctica para ofrecer ferramentas concretas e un enfoque estratéxico do proceso de valorización e transferencia de tecnoloxía. As sesións pódense escoller entre as seguintes datas. 18 e 20 de febreiro de 2025
cartel do curso
17/02/2025
Asociación Española de Técnicos Cerealistas (AETC)

Farinógrafo e Extensógrafo, principio de funcionamento, uso e aplicacións. II webinar do ciclo “O laboratorio como fonte de datos para a toma de decisións” da AETC.

Dentro do ciclo formativo “O laboratorio como fonte de datos para a toma de decisións” da Asociación Española de Técnicos de Cereais (AETC), o webinar terá lugar o 17 de febreiro: "Farinógrafo e Extensógrafo, principio de funcionamento, uso e aplicacións" 16:00 h Benvida. Javier Alonso. Presidente da AETC 16:10 Zaira Ruiz. Representante Técnico
INCORPORACIÓN Á EMPRESA AGRARIA: DIVERSIFICACIÓN
17/02/2025
IFAPA

Incorporación á empresa agraria: Diversificación

Módulos EMPRESA AGRARIA 17/02/2025 - 21/03/2025 Prazo de solicitude ata o 02/02/2025 Observacións Módulo común: válido para calquera sector do Programa de Incorporación de Mozos ás Empresas Agrarias. Contidos Melloras estruturais das explotacións Investimentos recomendados e as súas fontes de financiamento. Formas de implicación dos profesionais
moza agricultora
17/02/2025
LA UNIÓN (La Unión de Agricultores y Ganaderos de Extremadura)

Unirse á empresa agrícola (en liña)

Incorporación á empresa agraria (online), 200 horas en horario de mañá e tarde.
cartel do curso
12/02/2025
Asociación Española de Técnicos Cerealistas (AETC)

Control de calidade de grans e fariñas. I webinar do ciclo “O laboratorio como fonte de datos para a toma de decisións” da AETC.

Dentro do ciclo formativo “O laboratorio como fonte de datos para a toma de decisións” da Asociación Española de Técnicos de Cereais (AETC), o webinar terá lugar o 12 de febreiro: “Control de calidade de grans e fariñas” 16:00 h Benvida. Javier Alonso. Presidente da AETC 16:10 h Manuel Gómez Pallarés. Profesor da área de Tecnoloxía dos Alimentos da
moza agricultora
12/02/2025
INALOCAL, SL

Unirse á empresa agrícola (en liña)

Curso de incorporación a empresa agraria (online), de 200 horas, en horario de mañá e tarde. Poboación: Data de inicio: 12/02/2025 Data de finalización: 15/04/2025 No Expediente: E/2024IN-C/00472 Prazas: 60 No Horario: 200 Tipo de sesión: Mañá e Tarde Organiza: INALOCAL, SL Enderezo: C/ CARLOS III Nº 4 Localidade: Villaviciosa de Odón (Madrid)
rego urbano
12/02/2025
Colegio Oficial de Ingenieros Agrónomos de Andalucía a través de la Fundación Andaluza de Ingenieros Agrónomos

Curso de deseño de instalacións de rega eficientes en xardinería urbana

PRESENTACIÓN DO CURSO O contido deste curso céntrase no deseño e dimensionamento de sistemas de rega que optimicen o uso da auga en espazos públicos de xardinería, como parques, zonas verdes urbanas e espazos públicos. Aborda as principais técnicas de cálculo, deseño e avaliación de sistemas de rega a presión, os principios de eficiencia e
invernadoiro
11/02/2025
Plataforma Tierra

Desenvolvemento de bioprodutos: da idea ao mercado

Este seminario web explorará o proceso de desenvolvemento , avaliación e rexistro de produtos agrícolas . Contará coa participación de líderes e expertos de recoñecidas empresas e asociacións do sector agroalimentario. Durante a sesión desglosaranse as fases esenciais do proceso, desde a formulación inicial ata a obtención do rexistro , destacando
iber
03/02/2025
Fundación para la Agricultura del Conocimiento

IBER: Modelado Hidráulico para Clasificación de Balsas

Este curso de modelización hidráulica con IBER está pensado para dotar ao alumno das ferramentas e coñecementos necesarios para realizar simulacións de inundacións provocadas por un posible colapso no encoro de contención dos depósitos de auga e avaliar así as súas posibles consecuencias sobre o territorio, de tal forma. que permite clasificar a
Ilustración de AI con comida
31/01/2025
Veraliment

Introdución á intelixencia artificial para o sector alimentario

Aprende a aplicar a Intelixencia Artificial na túa vida diaria Crea procedementos específicos, extrae o que necesitas dunha nova normativa ou verifica a etiquetaxe dos teus produtos con Intelixencia Artificial. Verifica a etiquetaxe con AI Analiza e valora o cumprimento da normativa de etiquetaxe dos teus produtos con Intelixencia Artificial e unha
Incorporación de Xóvenes Agricultores
20/01/2025
Cooperativas Agro-Alimentarias Castilla-La Mancha

Incorporación á empresa agraria

Mellorar a cualificación dos profesionais do sector agroalimentario e mellorar a competitividade das empresas do sector. Potenciar o relevo xeracional, facendo fincapé en colectivos de mozos e mozas vinculados ao sector agroalimentario. Formar aos participantes para que cumpran cos requisitos formativos necesarios para converterse en empresarios
ilustración con froitas e verduras
20/01/2025
Colegio Oficial de Ingenieros Agrónomos de Andalucía a través de la Fundación Andaluza de Ingenieros Agrónomos

Curso de protocolo globalGAP (IFA) v.6. Froitas e verduras: Contidos e procesos de certificación MATRÍCULA ABERTA

Esta acción formativa vai dirixida a ADQUIRIR OS COÑECEMENTOS NECESARIOS E AS CLAVES DO ESQUEMA IFA GLOBALG.AP, versión 6 e A OBTENCIÓN DO COÑECEMENTO E TITULACIÓN NECESARIOS PARA REALIZAR AUDITORÍAS internas de SGC e centros de manipulación, así como auditorías internas ás áreas de produción. O Certificado GLOBALG.AP, tamén coñecido como Standard
portada do curso de caderno dixital agroslab
17/01/2025
Agroslab

Seminario en liña para técnicos e asesores. Caderno de Explotación Agraria aGROSlab.

Seminario para Técnicos e Asesores en Xestión Integrada de Pragas no que coñecer as principais funcionalidades do Caderno de Explotación de aGROSlab. Durante aproximadamente 90 minutos poderás aprender: – O cadro de control para técnicos e gandeiros. – O visor SIX coas súas capas e funcións. – A xestión dos tratamentos fitosanitarios. – A
Ilustración gráfica para a escola de investimento GoNexus
15/01/2025
GO NEXUS

GoNexus Winter School: dando forma ao WEFE Nexus para un futuro sustentable

Un curso único sobre estratexias avanzadas de xestión integrada de recursos no marco do proxecto GoNexus. Modo en liña aberta ata o 13 de xaneiro de 2025. A GoNexus Winter School convida a profesionais e estudantes avanzados a afondar na modelización do nexo WEFE (Auga-Alimento-Enerxía- Ecosistemas ) como base para o desenvolvemento sostible. Este
Permanente
CONSELLERÍA AGRARIA
Permanente
MAPA

Explotacións agrarias e gandeiras: produción, innovación, asesoramento e comercialización (MOOC)

O obxectivo deste curso é ofrecer unha visión xeral do funcionamento dos sistemas de asesoramento no marco da última reforma da PAC. Exploraranse con maior profundidade os elementos esenciais desta política, así como outros temas útiles para a modernización e mellora da competitividade das explotacións. COORDINADORA: Cecilia Bretal Koenig bzn-Plan
formación
23/12/2024
Cooperativas Agro-alimentarias

“Incorporación á empresa agraria” para mozos agricultores - Parte específica: Coñecementos técnicos e sectoriais. Parte específica

OBXECTIVOS XERAIS Mellorar a cualificación dos profesionais do sector agroalimentario e mellorar a competitividade das empresas do sector. Potenciar o relevo xeracional, facendo fincapé en colectivos de mozos e mozas vinculados ao sector agroalimentario. OBXECTIVOS ESPECÍFICOS Formar aos participantes para que cumpran cos requisitos formativos