Ir o contido principal

Cursos de formación

Destacado

cartel do curso
01/04/2025
Consejo de Colegios de Ingenieros Técnicos Agrícolas
Formación gratuíta en competencias dixitais relacionadas coa Enxeñería Agrícola
Cun prazo de preinscrición que remata o 7 de febreiro, o Consello de Colexios de Enxeñeiros Técnicos Agrícolas puxo en marcha un programa integral de formación en competencias dixitais dirixido a
Ilustración de AI con comida
31/01/2025
Veraliment
Introdución á intelixencia artificial para o sector alimentario
Aprende a aplicar a Intelixencia Artificial na túa vida diaria Crea procedementos específicos, extrae o que necesitas dunha nova normativa ou verifica a etiquetaxe dos teus produtos con Intelixencia
pragas
17/03/2025
CIHEAM Zaragoza
Xestión integrada de pragas para a agricultura sostible
Motivos fundamentais para asistir a este curso Adquirir coñecementos sobre diversos tipos de pragas, incluíndo insectos fitófagos, patóxenos vexetais, herbas daniñas e o seu impacto na agricultura e a
mazá
09/04/2025
CNTA
Queres saber cal é a vida útil dos alimentos?
Curso virtual, inclúe degustación individual (información pendente)
Curso de gasificación de oliveira na Porta de Segura
07/12/2024
IFAPA

Xornada sobre a aplicación da gasificación no aproveitamento dos subprodutos do oliveiro

Xornada de 3 horas na que se abordarán os seguintes contidos: Descrición do que é a gasificación. A aplicación da gasificación ao aproveitamento dos subprodutos da oliveira e do aceite de oliva. A aplicación de biocarbón como emenda orgánica do solo.
Curso de gasificación de olivas
29/11/2024
IFAPA

Xornada sobre a aplicación da gasificación no aproveitamento dos subprodutos do oliveiro

Xornada de 3 horas na que se abordarán os seguintes contidos: Descrición do que é a gasificación. A aplicación da gasificación ao aproveitamento dos subprodutos da oliveira e do aceite de oliva. A aplicación de biocarbón como emenda orgánica do solo.
Curso de agricultura de precisión
26/11/2024
IFAPA

Día da agricultura de precisión

Xornada técnica de 5 horas na que se abordarán os seguintes contidos: Concepto de Agricultura de Precisión e axudas á adquisición de equipamentos Avances actuais , casos de éxito e tendencias futuras Oleicultura de precisión e viticultura
Novas tecnoloxías en oliveiras
26/11/2024
IFAPA

Novas técnicas no cultivo da oliveira. Xestión do solo.

Curso de 20 horas, presencial, en horario de mañá, no que se abordarán os seguintes contidos: Novos sistemas de plantación en oliveiras Innovacións tecnolóxicas na xestión do oliveiral Prácticas sostibles Aplicación de prácticas Inscrición ata o 20 de novembro de 2024
oliveiral
25/11/2024
IFAPA

Xornada sobre a aplicación da gasificación no aproveitamento dos subprodutos do oliveiro

Xornada de 3 horas na que se abordarán os seguintes contidos: Descrición do que é a gasificación. A aplicación da gasificación ao aproveitamento dos subprodutos da oliveira e do aceite de oliva. A aplicación de biocarbón como emenda orgánica do solo.
Curso de gasificación de oliveira en Estepa
22/11/2024
IFAPA

Xornada sobre a aplicación da gasificación no aproveitamento dos subprodutos do oliveiro

Xornada de 3 horas na que se abordarán os seguintes contidos: Descrición do que é a gasificación. A aplicación da gasificación ao aproveitamento dos subprodutos da oliveira e do aceite de oliva. A aplicación de biocarbón como emenda orgánica do solo.
curso tutorizado sustentable
21/11/2024
IFAPA

Xornada práctica "Titores sostibles: cambios para unha economía circular"

Esta xornada contará cunha parte teórica que terá lugar no salón de actos do IFAPA-Centro La Mojonera (Almería) e outra parte práctica guiada polos responsables do proxecto Recicland. Entre os seus contidos: Problemas no uso de materiais plásticos para as necesidades de replanteo e substitución. Prácticas de separación e reutilización mediante
Curso de gasificación de oliveira en Cabra
11/11/2024
IFAPA

Xornada sobre a aplicación da gasificación no aproveitamento dos subprodutos do oliveiro

Xornada de 3 horas na que se abordarán os seguintes contidos: Descrición do que é a gasificación. A aplicación da gasificación ao aproveitamento dos subprodutos da oliveira e do aceite de oliva. A aplicación de biocarbón como emenda orgánica do solo.
Logotipo da IFAPA
27/09/2024
IFAPA

Xornada sobre avances no control sanitario dos olivares

Xornada de especialización técnica e práctica sobre o uso sostible de fitosanitarios, control de pragas e enfermidades e substancias activas. PROGRAMA | PRAZO DE SOLICITUDE ata o 09/12/2024 | INFORMACIÓN e PREGUNTAS en Asesorformacion.ifapa@juntadeandalucia.es
Logotipo da IFAPA
18/09/2024
IFAPA

Xornada das novas técnicas de oliveira

Xornada de formación especializada e demostrativa na que se analizan novos sistemas de oliveira, novas variedades, maquinaria e control da verticilose. PROGRAMA | PRAZO DE SOLICITUDE ata o 09/04/2024 | INFORMACIÓN e PREGUNTAS en Asesorformacion.ifapa@juntadeandalucia.es
Curso Tecnoloxía 4.0 en agricultura
15/06/2024
Gobierno de Aragón

Tecnoloxía 4.0 en Agricultura, redución de insumos e análise da produción

Curso para técnicos , cunha duración de entre 10 e 40 horas . Ofrecido pola Organización Rexional de Produtores de Oliva (ORPO Aragón). Enmarcado no Plan de actividades de formación agroalimentaria e ambiental, cofinanciado polo Feader e o Goberno de Aragón. Código do curso: FRM2024410017 MÁIS INFORMACIÓN | INSCRICIÓN e CONTACTO: ORPO Aragón. C
Cartel do curso técnico de molino de aceite
04/06/2024
Fundación Eurocaja Rural y la Denominación de Origen Montes de Toledo

Técnico en molino de aceite

Curso teórico-práctico de 40 horas para a profesionalización e optimización da xestión da almazara e os procesos de obtención de AOVE de calidade. Os obxectivos do curso son estudar todos os procesos que interveñen na elaboración do aceite de oliva virxe e identificar os puntos críticos nos que se pode producir unha perda de calidade, informar
póster do curso de análise sensorial aoev
06/05/2024
Fundación Eurocaja Rural y la Denominación de Origen Montes de Toledo

Análise sensorial do aceite de oliva virxe

Curso de 15 horas de duración para capacitar aos profesionais do sector oleícola na avaliación sensorial dos aceites de oliva virxe. Os obxectivos da materia son comprender e coñecer a importancia das actividades de preselección e clasificación dos aceites producidos dentro do programa de autocontrol de calidade en almazaras, achegar coñecementos
Logotipo do IVIA
11/03/2024
IVIA

Poda de oliveiras

Poda, produción e renovación da oliveira. Teoría e práctica. PROGRAMA | INSCRICIÓN | INFORMACIÓN en esexag_elx@gva.es | 966907980 | Aula da Cultura, Ctra. de Alcoi 2, 03516, Benimantell, Alicante
oliveira
12/02/2024
IFAPA

Poda de aceitunas

Contidos Conceptos xerais de poda Poda de formación Poda de produción Poda de renovación Maquinaria de poda Prácticas de poda
IFAPA
18/12/2023
IFAPA

Xornadas de produción de compost en oliveira

Contido (6 horas) : Valoración dos subprodutos das fábricas de aceite Elaboración de compost de alperujo Prácticas de produción de compost Alperujo