Ir o contido principal

Cursos de formación

Destacado

póster do curso
05/11/2025
EU CAP Network
Tools4CAP Academy: Integración de datos e uso de ferramentas dixitais na implementación da PAC
Un novo módulo da Tools4CAP Academy dedicado á integración de datos e ao uso de ferramentas dixitais na implementación da PAC celebrarase en liña o 5 de novembro de 2025 . Abordaranse modelos
Permanente
olivas
Permanente
Fundación Inea

Xestión do muíño de oliveiras

Certificado de formación expedido pola INEA-Escola Universitaria de Enxeñaría Técnica Agraria. Obxectivos Comprender a xestión integral da muíña de aceite de oliva Aprende a xestión financeira dun muíño de aceite de oliva Introducir o estudante á xestión comercial e de mercadotecnia e á súa aplicación no aceite de oliva Contido Xestión financeira
poda en árbores froiteiras
20/11/2025
IMIDRA

Xornada de demostración: técnicas de poda para árbores froiteiras

Sesión presencial de 4 horas. Xoves 20 de novembro, de 10:00 a 14:00 na Finca La Chimenea, Aranjuez, IMIDRA. Programa Introdución á poda de árbores froiteiras. Manexo de ferramentas. Formación inicial de árbores froiteiras. Mantemento e poda de árbores xa formadas. REXISTRO FICHA TÉCNICA APLICACIÓN XERAL
Permanente
oliveira
Permanente
Fundación Inea

Cultivo ecolóxico da oliveira

Certificado de formación expedido pola INEA-Escola Universitaria de Enxeñaría Técnica Agraria. Obxectivos Comprender as principais variables que poden influír no cultivo ecolóxico da oliveira Comprender as operacións culturais; plantación, rego, fertilización, poda, mantemento do solo, programa fitosanitario e colleita no olivar ecolóxico. Saber
Permanente
seguridade alimentaria
Permanente
INEA

Seguridade alimentaria

Contido: Clasificación de alimentos: este módulo ofrece unha análise exhaustiva da clasificación de alimentos desde diversas perspectivas, como a composición nutricional, a natureza do produto (fresco, procesado, conservado, etc.) e a orixe (animal, vexetal, mineral). Afonda nas categorías fundamentais dos alimentos, como os alimentos primarios
Permanente
pragas e patóxenos
Permanente
INEA

Pragas e patóxenos da oliveira: natureza, identificación e estratexias de control biolóxico

Certificado de formación expedido pola INEA-Escola Universitaria de Enxeñaría Agraria. Contido: Introdución: Esta sección ofrece unha visión xeral da importancia do cultivo da oliveira, destacando a súa importancia económica, ecolóxica e cultural. Abordaranse os principios fundamentais da protección vexetal nas oliveiras, destacando a necesidade de