Skip to main content

Prestakuntza ikastaroak

Nabarmena

Fiware logotipoa
16/06/2025
La Vega Innova
FIWARE Adituen Entrenamendu Campua
FIWARE teknologiari buruzko 26 orduko ikastaro aurreratu honetarako izen-ematea ekainaren 11ra arte dago zabalik, eta FIWARE Aditu ziurtagiria lortzea dakar. Ikastaro hau FIWARE Fundazioak diseinatu
ikastaroaren kartela
20/05/2025
UPM Universidad Politécnica de Madrid
Abeltzaintza Zehaztasunaren Aplikazioak
Madrilgo Unibertsitate Politeknikoak antolatutako ikastaro hau Nekazaritza, Arrantza eta Elikadura Ministerioak sustatutako Nekazaritza Elikagaien, Basogintzaren eta Landa Sektoreen Digitalizazio
NEKAZARITZAKO DRONAK
12/05/2025
Universidad de Sevilla
Datu handien eta satelite bidezko gauzen internet aplikazioak laboreen monitorizazioan
Ikastaro honen helburu orokorra parte-hartzaileei Datu Handiak, Gauzen Internet (IoT) eta satelite bidezko analisiak erabiltzeari buruzko ezagutza teorikoak eta praktikoak ematea da, laboreen
nekazaritza ekologikoko ikastaroa aholkularientzat
30/04/2025
IFAPA
Nekazaritza ekologikoko prestakuntza espezializatua nekazaritzako elikagaien aholkularientzat
80 orduko lineako ikastaroa. Eskaerak aurkezteko epea zabalik dago 2025/04/15 arte Behaketak Ezinbestekoa da prestakuntza-programa honetan eskabideak ebaluatzeko irizpideei buruzko informazioa kontuan
Behin betikoa
barazki-kutxa organikoa
Behin betikoa
MAPA

Nekazaritza ekologikoa: Ekoizpena, araudia, aholkularitza eta merkaturatzea (MOOC)

Ikastaro honen helburua nekazaritza-ekoizpen ekologikoaren erregulazioari eta ekoizpen-mota honen oinarrizko oinarriei buruzko ikuspegi orokorra ematea da. KOORDINATZAILEA: Cecilia Bretal Koenig bzn-Plan-Formacion@mapa.es HELBURUAK: Nekazaritza ekologikoko prestakuntza hobetzea nekazaritza sektorean zuzenean lan egiten duten teknikarientzat
Behin betikoa
elikagaien segurtasuna
Behin betikoa
INEA

Elikagaien segurtasuna

Edukia: Elikagaien sailkapena: Modulu honek elikagaien sailkapenaren analisi osoa eskaintzen du hainbat ikuspegitatik, hala nola, nutrizio-konposizioa, produktuaren izaera (freskoa, prozesatua, kontserbatua, etab.) eta jatorria (animalia, landare-jatorrikoa, minerala). Elikagaien oinarrizko kategorietan sakontzen du, hala nola lehen mailako
Behin betikoa
kontserbazio nekazaritza
Behin betikoa
INEA

Kontserbazio nekazaritza

INEA-Nekazaritza Ingeniaritzako Unibertsitate Eskolak emandako Prestakuntza Ziurtagiria. Edukia: Gaur egungo nekazaritza-arazoen azterketa agronomiko, ekonomiko eta ingurumeneko ikuspegitik: Modulu honek nekazaritza modernoak dituen arazo nagusien azterketa integral eta diziplina anitzekoa egingo du, faktore agronomikoak kontuan hartuta, hala nola
Behin betikoa
baliabide genetikoak
Behin betikoa
INEA

Landare-baliabide genetikoak

INEA-Nekazaritza Ingeniaritzako Unibertsitate Eskolak emandako Prestakuntza Ziurtagiria. Edukia: Landare-baliabide genetikoen kontserbazioa: Nekazaritza- eta ekologia-intereseko landare-espezieen dibertsitate genetikoa zaintzeko erabiltzen diren estrategiak eta teknikak, etorkizuneko belaunaldientzat eskuragarri egotea eta haien erabilera
Behin betikoa
agroekologia
Behin betikoa
INEA

Agroekologia

INEA Fundazioak emandako Prestakuntza Ziurtagiria Edukia: Sarrera: Gaiaren ikuspegi orokorra aurkezten da, kontzeptu nagusiak eta ekosistemak eta haien funtzionamendua ingurumenean aztertzearen garrantzia azalduz. Faktore ekologikoak: Ekosistemen egituran eta portaeran eragina duten elementu biotiko eta abiotikoak zehazten dira, hala nola klima
Behin betikoa
izurriteak eta patogenoak
Behin betikoa
INEA

Olibondoen izurriak eta patogenoak: izaera, identifikazioa eta kontrol biologikoaren estrategiak

INEA-Nekazaritza Ingeniaritzako Unibertsitate Eskolak emandako Prestakuntza Ziurtagiria. Edukia: Sarrera: Atal honek olibondoaren garrantziaren ikuspegi orokorra eskaintzen du, bere esanahi ekonomikoa, ekologikoa eta kulturala azpimarratuz. Olibondo-soroetan landareen babesaren oinarrizko printzipioak jorratuko dira, nekazaritza ekologikoaren
Behin betikoa
nekazaritza ekologikoa
Behin betikoa
INEA

Lorezaintza ekologikoa

INEA-Nekazaritza Ingeniaritzako Unibertsitate Eskolak emandako Prestakuntza Ziurtagiria. Edukia: Kontzeptuak, oinarriak eta aurrekariak lorategian: Sarrera eta Nekazaritza Ekologikoko Araudia: Atal honek nekazaritza ekologikoa gidatzen duten oinarrizko printzipioak garatuko ditu, ekosistemekiko errespetuan eta praktika jasangarrien erabileran
Behin betikoa
lurzoruaren analisiaren interpretazioa eta ongarritze jasangarriaren jarraibideak
Behin betikoa
INEA

Lurzoruaren analisiaren eta ongarritze jasangarriaren jarraibideen interpretazioa

INEA Fundazioak emandako Prestakuntza Ziurtagiria Helburuak • Lurzoruaren garrantzia ulertzea nekazaritza-kudeaketa jasangarrian eta lurzoruaren oreka nekazaritza-ekoizpenaren oinarri gisa • Lurzoruaren emankortasuna arautzen duten legeak eta lurzoruaren analisia ezagutu nutrizio-desorekak detektatzeko • Lurzoruan zer ehundura dugun eta haren
Behin betikoa
abeltzaintzako praktika onak
Behin betikoa
INEA

Abeltzaintzako praktika onak

Edukia: Sarrera: Modulu honek animalien osasunaren eta animalien ekoizpenean kudeaketa-praktiken garrantziaren ikuspegi orokorra eskaintzen du, animalien osasunaren, elikagaien segurtasunaren eta kontsumitzaileen ongizate orokorraren arteko erlazioa ezarriz. Animalien osasunari, produktibitatean duen eraginari, eratorritako produktuen kalitateari