GO Tic4bio-ren aurkezpena, ura eta biodibertsitatea modu eraginkorrean kudeatzeko IKT tresna
Azalpena
Irailaren 18an, Sevillako Lora del Ríon dagoen Cortijo El Puerto baserria Tic4bio talde eragilearen emaitzen aurkezpena izango da, uraren eta biodibertsitatearen kudeaketa eraginkorra hobetzeko diseinatutako IKT tresna berritzaile batekin. nekazaritza eremua. Proiektu honek digitalizazioa nekazaritzako elikagaien prozesuetan txertatu nahi du, baliabide naturalen erabilera optimizatuz eta jasangarritasuna sustatuz. Horrela, erabakiak hartzea bultzatuko da bai ureztatzeko urak eta agroindustrian erabiltzen den urak modu eraginkorrean erabiltzeko, bai ustiategiko biodibertsitate-maila kalkulatzeko eta hobetu ahal izateko, ingurumen eta osasun arazoei erantzunez. . Baliabide naturalen kontserbazioa merkaturik zorrotzenean.
Ecovaliak eta sektoreko beste entitate batzuek antolatutako ekitaldia goizeko 10:00etan hasiko da, nekazaritza eta berrikuntzaren alorreko erreferenteen inaugurazioarekin. Hizlarien artean, Cristina de Toro Navero , Nekazaritza, Arrantza, Ur eta Landa Garapeneko Ministerioa izango dira; Álvaro Barrera Fernández , Ecovaliako presidentea; Lola de Toro Jordano , CeiA3ko kudeatzailea; Emilio Camacho Poyato , Kordobako Unibertsitatekoa; Enrique de la Torre Liébana , Ingeolivako zuzendari nagusia; eta Pablo Reina López , Dacartec-en IKT tresna garatzeko arduraduna.
Goizeko 10:30ean, Auxiliadora Vecina Jiménez , Ecovaliako Berrikuntza eta Prestakuntza zuzendariak talde eragilea eta proiektuaren garapena erakusten duen dokumentala aurkeztuko ditu. Geroago, 10:45ean, Cordobako Unibertsitateko Carmen Flores Cayuela ikertzaileak proiektu berritzaile honek lortutako emaitzak partekatuko ditu.
Egunak 11:30ean jarraituko du esperientzia pilotuaren bisita gidatu batekin, Enrique de la Torre -ren eskutik, non bertaratzen direnek bertatik bertara ikusi ahal izango duten "tic4bio" tresnak nola laguntzen duen uraren erabilera eraginkorragoan eta biodibertsitatea laboreetan. Azkenik, 12:30ean, Cortijo El Puerto olioen dastaketa eta elikagai ekologikoen dastaketa egingo dira, bertako produktuak eta jasangarriak nabarmenduz.
Ekitaldi hau baliabide naturalen kudeaketan iraunkortasunerako eta eraginkortasunerako irtenbide teknologiko aurreratuak bilatzen dituzten nekazaritza-sektoreko profesionalen topagune funtsezkoa da.
