Skip to main content

Gertaerak

Nabarmena

ekitaldiaren kartela
25/03/2025
Organic Advice Network
OrganicAdviceNetwork-eko lehen bisita gurutzarako izen-ematea zabalik: "Mahastizaintza ekologikoa Italian"
OrganicAdviceNetwork-eko lehen ibilbide gurutzarako izen-ematea: "Mahastizaintza ekologikoa Italian" otsailaren 25era arte dago zabalik OrganicAdviceNetwork , Espainian abian jarri berri den ekoizpen...
aurreko edizioko irudia
28/10/2025
ExpoAgritech
Expoagritech 2025. 4.0 nekazaritza azoka
ExpoAgitech, The Countryside Fair 4.0 , bere bigarren edizioa ospatuko du 2025eko urriaren 28tik 30era bitartean . Lehen edizioaren arrakastaren ostean, 4.0 nekazaritza sektorean teknologia...
ECPA 205 kartela
29/06/2025
ECPA
ECPA XXV Zehaztasun Nekazaritzarako Europako Konferentzia
2025eko ekainaren 29a eta uztailaren 3a bitartean, Zehaztasun Nekazaritzarako Europako Konferentziaren (ECPA) hamabosgarren edizioa ospatuko da Bartzelonan, International Society of Precision...
FIMA 2026 azoka iragartzeko kartela
10/02/2026
FIMA
FIMA Nekazaritza Makinen Nazioarteko Azoka
FIMA Europako Hegoaldeko nekazaritza munduko ekitaldirik handiena izango da berriro ere. Mekanizazioak eta berrikuntza teknologikoek profesionalei erakutsiko diete beren ustiategiak errentagarriagoak...
listeria
17/12/2024
Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición

Jardunaldia "Helburua: Listeria kontrolpean"

Abenduaren 17an, Elikagaien Segurtasun eta Nutriziorako Espainiako Agentziak (AESAN) antolatutako jardunaldia egingo da Osasun Ministerioko Ernest Lluc Aretoan, Elikagaietan Listeria monocytogenes -en kontrolaren hainbat alderdiri buruz eta elikadurarako dituen erronkei buruz. segurtasuna. Izen-ematea berriro ireki da edukiera handitu delako. Ekitaldia baino egun batzuk lehenago, esteka bat argitaratuko da ekitaldia sarean jarraitzeko, eta horretarako ez da beharrezkoa izango izena ematea. Behin betiko programa
ainia
10/12/2024

Elikagaien iraupenaren web-mintegia: kontsumo-joera berrietara egokitzea

Kontsumo-joera berriak azkar eboluzionatzen ari dira, teknologiaren, jasangarritasunaren eta kontsumitzaileen lehentasunen aldaketek bultzatuta. Kontsumitzaileak gero eta gehiago kezkatzen ditu erosketen ingurumen-inpaktuaz, eta osasun mentala eta fisikoa da lehentasuna, ongizatea, elikagai osasungarriak eta norbere burua zaintzeko esperientziak sustatzen dituzten produktuen kontsumoaren alde eginez. Elikagaien fabrikazioan osagai alternatibo berriak sartzen dira, kontsumoa murrizten duten elikagaien analogoak (haragia), baita kontsumitzailearen elikagaien segurtasunean eragin zuzena izan dezaketen sukaldaritza/kontsumo praktika berriak ere. Abenduaren 10ean egingo den "Elikagaien balio-iraupena: kontsumo-joera berrietara egokitzea" web-minategian, ohituren eta garapen-aldaketa hauek aurkeztuko dira, baita horiek loturiko arrisku mikrobiologiko eta fisiko-kimikoak eta nola aurre egin daitezkeen. aurre egin. Helburuak AINIA 2024 Barometroaren azkenengo AINIA 2024 Barometroaren arabera, erosketa-, kontsumo- eta sukaldaritza-ohitura berriak, baita osagai alternatibo eta antzeko elikagai berriak ere ezagutarazi. Elikagaien kontsumo-joera berriekin lotutako arrisku mikrobiologikoetan sakontzea. Osagai berriekin eta elikagai analogoekin lotutako arrisku fisiko-kimikoetan sakontzea. Nori zuzendua Elikagaien enpresetako I+G eta Kalitateko teknikariak. Webinarra profesionalentzat soilik. Metodologia Webinarra 1h15eko iraupena, 11:00etan CET (Espainiako ordua) hasiko dena eta 12:15 aldera amaituko dena. Izen-ematea abenduaren 9an amaituko da, 16:00etan. Izena eman ondoren, gure partetik lehen baieztapen-mezu bat jasoko duzu, eta GoToWebinar plataformako beste bat konektatzeko estekarekin. Bezperan jaso ez baduzu, jar zaitez gurekin harremanetan. Egitaraua AINIA Kontsumo Barometroaren aurkezpena eta aurkezpena «Bizitza baliagarri mikrobiologikoaren azterketak. Kontsumo-ohitura berriekin lotutako arriskuak. Laura Verdú, Mikrobiologia Laborategia. Elikagaien Kalitatea eta Segurtasuna, AINIA «Bizitza-bizitza fisiko-kimikoen azterketak. «Osagai berriak dituzten elikagaien egonkortasuna». Sandra Leiva, Kimika Laborategia. Elikagaien Kalitatea eta Segurtasuna, AINIA Galderak eta ondorioak
EBko Nekazaritzako Elikagaien Egunak
10/12/2024
https://agriculture.ec.europa.eu/

2024ko abenduan helduko da EBko Nekazaritzako Elikagaien Egunen bigarren edizioa!

2024ko abenduaren 10etik 12ra Bruselak EBko Nekazaritzako Elikagaien Egunen bigarren edizioa hartuko du. Urteko ekitaldi honek Europar Batasun osoko nekazaritzako elikagaien sektoreko eragile nagusiak biltzen ditu, nekazaritzaren azken joerak, politika-aukerak eta merkatuaren garapenak eztabaidatzeko, baita ikerketak, berrikuntzak eta teknologia digitalek nekazaritzaren etorkizunean duten eraginaz ere. europarra. Hiru egunez, ekitaldiak nekazaritzako elikagaien sistemako parte-hartzaileen, gizarte zibilaren, akademiaren eta arduradun politikoen arteko elkarrizketarako plataforma paregabea eskainiko du. EBko Nekazaritzako Elikagaien Egunen Programa Nekazaritza eta elikaduraren etorkizuna EBn. Nekazarien ikuspegia nekazaritza modernoari buruz. Nekazarien posizioa elikaduraren balio-katean. EBko nekazaritza-merkatuaren aurreikuspenak. Elikadura burujabetzarako lehiakortasun iraunkorra eta merkataritza politikak. Ikerketa, berrikuntza eta digitalizazioa nekazaritzako elikagaien sektorean. Nekazari gazteentzako erronkak eta aukerak. Informazio praktikoa: Egunak: 2024ko abenduaren 10etik 12ra. Lekua: Brusela, Belgika. Zuzeneko streaming: aldez aurretik erregistratu gabe eskuragarri. Antolatzailea: EBko Nekazaritza eta Landa Garapeneko Zuzendaritza Nagusia. Sare sozialak: Jarraitu ekitaldia #EUAgriFoodDays traolarekin. Ekitaldi honek Europako nekazaritzako elikagaien sektorearen egungo eta etorkizuneko erronkei buruz hausnartzeko aukera emango du, eta NPB eta Europako Itun Berdea bezalako politikek nola lagun dezaketen nekazaritza berdeagoa, bidezkoagoa eta lehiakorragoa eraikitzen.
I. Eguna Cultiva programako partaideen topaketa
27/11/2024
MAPA

Ezagutza transferentzia, Cultiva programako partaideen I. Bilera Nazionalean protagonista

Azaroaren 27an, Madrilen, Cultiva Programan parte hartzen duten Gazteen eta Ostalarien I. Topaketa Nazionala egingo da. Nekazaritza, Arrantza eta Elikadura Ministerioak sustatutako programa honek landa eremuko gazteei tokian tokiko prestakuntzarako sarbidea eskaintzen die, ustiategi ereduen arduradunek gidatuta, jardunbide egokien eta sektoreko berrikuntzaren ezarpenaren adibide. 2020tik 2023ra bitarteko edizioetako CULTIVA Programako parte-hartzaileak (gazteak, ustiategi ereduko anfitrioiak eta entitate kudeatzaileak) biltzeko, eta guztion artean ekimen honi eta nekazaritza sektoreko belaunaldi aldaketaz hitz egiteko sarea sortzeko , izango du Topaketa hau egingo da, eta bertan eztabaida-mahaiak eta esperientziak trukatzea bultzatzen duten jarduerak izango dira. IZEN -EMATEA azaroaren 15era arte, ostirala.
2023ko CIS kongresuaren irudia
11/11/2024
Verialiment

Elikagaien Segurtasun eta Iraunkortasunari buruzko II

Azaroaren 11n eta 12an, Elikagaien Segurtasun eta Iraunkortasunari buruzko II . Ekitaldi bat, besteak beste: Iraunkortasuna: Nola egokitu jasangarritasuna gure elikagaien enpresara? Zein onura ukigarri lortuko ditugu? Elikagaien Segurtasuna: Krisiaren kudeaketa eta produkzio primarioa. Kultura eta gaitasun bigunak: Nola ezarri Kultura enpresa osoan ezartzen duten aldaketak? Kultura plan batek zure enpresan ziurtagiri bat galtzea eragotzi al dizu? Digitalizazioa eta Adimen Artifiziala: Adimen Artifizialaren erabilera sektore ugaritara egokitzen ari da. Elikaduraren sektoreari benetan mesede egingo digun zein tresna daude eskuragarri? PROGRAMA
Elikagaien ontzi eta ontzietan berrikuntzarako II
30/10/2024
ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub

Elikagaien ontzi eta bilgarrietan berrikuntzarako II

Laster ospatuko da Ontzi: Basque Food Packaging Innovation Hub topaketaren bigarren edizioa, elikadura ontziratzeko sektoreko eragile nagusiak bilduko dituen ekitaldi giltzarria, iraunkortasunari eta berrikuntzari begira. Topaketa hau aukera bikaina da sare profesionalak sendotzeko eta elikagaien industrian trantsizio jasangarri baterako lankidetza sustatzeko. Antolatzailea: ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub, ekitaldiak erakusketa gune bat eta hitzaldi eta mahai-inguruetarako gune bat izango ditu, non adituek ezagutzak partekatu eta industriaren erronka eta aukerak eztabaidatuko dituzten. Ezinbesteko urratsa da elikagaien sektorean etorkizun jasangarriagoa izateko.
Leiho batetik ateratzen diren fruta eta barazkien irudia
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Fruta Erakarpena

Fruit Attraction fruta eta barazkien profesionalentzako ekitaldia da. Fruit Attraction fruta eta barazkien merkaturatze GLOBALerako erreferentziazko tresna komertziala bihurtu da. Sektorean esportazio globalak sustatzeko duen gaitasunak balio-kate osoa osatzen duen profesional talde osoarentzako merkataritza-konexio-gune bihurtzen du, fruta eta barazkien merkatuan berrikuntza-esparru gisa sendotu izanaz gain.
Logotipoa World Rabbit Breeding Congress
02/10/2024
World Rabbit Congress

Untxiaren Munduko Kongresua

13an Untxiaren Munduko Kongresuaren edizioa urriaren 2tik 4ra ospatuko da Tarragonan PROGRAMA
Elikagaiekin kontaktuan dauden materialei buruzko jardunaldia
18/09/2024
AESAN

Elikagaiekin kontaktuan dauden materialei buruzko jardunaldia

2024ko irailaren 18tik 19ra , Elikagaien Zentro Nazionalak, Elikagaien Segurtasun eta Nutriziorako Espainiako Agentziaren (AESAN) mendekoa, Elikagaiekin Kontaktuan dauden Materialei buruzko Jardunaldi bat antolatuko du Majadahondan (Madril) duen egoitzan. Ekitaldia Europako Kontseiluaren eta AESANen Sendagaien eta Osasunaren Kalitatearen Europako Zuzendaritzak (EDQM) antolatu du, “Elikagaien kontaktuan dauden materialen eta artikuluen azken garapenak” izenburupean. Ekitaldia elikagaiekin kontaktuan dauden materialen industriako profesional guztiei zuzenduta dago, kontrol ofizialeko laborategiei, Europako eta estatuko agintariei, baita nazio mailako arduradunei ere. Norberaren parte-hartzea doakoa da (erregistroa eta erabilgarritasunaren arabera) eskumena duten agintari nazionaletako langileek, Europako agintariek eta kontrol ofizialeko laborategietako ordezkariek; sektore pribatuko bertaratzen direnei, berriz, 400 euroko kostua izango du ordezkari bakoitzeko. PROGRAMA
behi-haragiaren nazioarteko 2. kongresuaren irudia
27/06/2024
Congreso Internacional de Vacuno

Okelaren Nazioarteko II

Presentzial eta online kongresua non teknikari eta abeltzainek aukera izango dute gizarteak behi-haragiaren sektoreaz duen irudian eta zein palanka aktibatu behar diren aurrez pentsatutako ideiei buelta emateko. Kongresuaren TRANSMISIOA-streaming PROGRAMA | IZEN-EMATEA | KOKAPENA | HARREMANETARAKO: congresointernacionalvacuno@gmail.com
Etorkizuneko nekazaritza europarra webinarra
25/06/2024
Plataforma Tierra

Webinarra "Nekazaritzako elikagaien etorkizuneko eragileak: gazteak, berrikuntza, teknologia".

Hau da nekazaritzako elikagaien sektoreak Europar Batasunean duen eginkizunari buruzko bere webinar-saileko laugarrena eta azkena. Sektorearen ikuspegi estrategikoena aztertzen dituen hitzaldi-multzoa, bere politikei, errentagarritasunari, ustiategiei dagokienez eta sektorearen parte diren pertsonak. Ekainaren 25ean, berrikuntzaren eta teknologia berrien paperari buruzko eztabaida irekia jorratzen duen eguna ospatuko da. Baserrietako eta nekazaritzako elikagaien industrietako gazte jabeen parte-hartze zuzena izango da. Webinarioan parte hartuko dute: Ignacio Atance Muñiz, Grupo Cajamar Ikerketa Zerbitzuko zuzendaria. Marcos Garcés Lizama, Nekazaria eta COAGeko Nekazaritza Gazteriako arduraduna. Marta Llorente, Abeltzaina eta baserritarra. Andrés Montoya Sánchez, Bio Campojoymako zuzendaria. Miguel Antona San Millán, INNOPORC zuzendari nagusia. Manuel Lainez Andrés, Cajamarreko Nekazaritzako Elikagaien Berrikuntza eta Garapeneko zuzendaria.
Hegaztien Europako XVI
24/06/2024
Congreso Europeo de Avicultura

Hegaztien Europako XVI

Mundu osoko profesionalek eta hizlari adituek hegazti-hazkuntzaren arlo guztietako azken aurrerapen zientifikoak aurkezten dituzte. Erakusketa komertzialetarako espazio bat ere izango du Kongresuak, baita hegazti-sektoreko Europako enpresa aktiboenen dibulgazio zientifikorako satelite-konferentziak ere. PROGRAMA ZIENTIFIKOA | Izen-ematea | Kokapena | Informazioa eta harremanetarako 34 963 528 181 | info@epc2024.com
IFAMA 2024 kongresua
17/06/2024
International Food and Agribusiness Management Association (IFAMA)

IFAMA Espainia 2024

IFAMA 2024 Spain -en 34. edizioa Nekazaritza Kudeaketako Elkarteen Nazioarteko Federazioak (IFAMA) antolatutako ekitaldi bat da, eta sinposio bat, kasu-azterketa-lehiaketa eta Enpresa Foro bat ditu, non ideiak eta abangoardiako ideiak partekatzen diren gaien inguruan, hala nola, bilakaera eta ekoizpenaren eraldaketa, lehiakortasun ekonomikoa eta jasangarritasuna legediaren eta eragin sozialaren bidez. PROGRAMA | BIDEOA | SARRERAK
ASINCAR logotipoa
14/06/2024
ASINCAR

HACCP sistemaren egiaztapenak eta baliozkotzeak Codex Alimentarius berriaren arabera

Kontzeptuak eguneratzeko eta gauzatzeko jardunaldi teknikoa HACCP Sistemaren hasierako baliozkotzea, egiaztatzea eta berriro aztertzea (Arriskuen Analisia eta Kontrol Puntu Kritikoak) EDUKIA | INSKRIPZIOA
Guijueloko haragi industriaren AZOKA
11/06/2024
FIC

Guijueloko haragi industria azoka

Haragiaren Industria Azoka non haragi zaleak, arloko adituak eta teknologia eta produktuen azken joerak bat egiten duten haragiaren industriaren mundu zirraragarrian aurkikuntza eta lankidetza esperientzia paregabea eskaintzeko. Programa kontsultatzeko egin klik hemen
Urdaiazpikoaren Munduko Kongresuaren logotipoa
05/06/2024
Congreso Mundial del Jamón

Urdaiazpikoaren Munduko XII

Edizio honetan nazioko eta nazioarteko 30 hizlari baino gehiagok programa berritzaile eta interesgarri bat garatuko dute, sektorearentzat interesgarriak diren gaiak jorratuko dituena, zeinaren etorkizuna lehengaien prezioen igoerak, energiaren eta erregaien kostua bezalako faktoreek baldintzatuko baitute. nazioarteko merkataritza, eta epe luzera urdaiazpiko sektorearen ekoizpen-egituran aldaketak ekarriko dituzten beste hainbat gai. DOSIER | IZEN-EMATEA | HARREMANETARAKO: 917217929 info@congresomundialdeljamon.es
eatex aukera berriak barazki prozesatuen industriarako
23/05/2024
EATEX Food Innovation Hub by CNTA

Aukera berriak barazkiak prozesatutako industriarentzat

Enpresen, I+G zentroen eta kontsumitzaile potentzialen artean ideia-, diseinu- eta kosorkuntza-lanaren jarduera pertsonala, produktu berriak sortzeko eta irtenbide teknologikoak proposatzeko aukerak identifikatzeko. PROGRAMA | INSKRIPZIOA
Hispack-en logotipoak eta esloganak erakusten dituzten kutxa pilatuak
07/05/2024
HISPACK

Hispack 2024

Ontzien eta ontzien bizi-zikloarekin zerikusia duten sektoreko enpresa onenak biltzen dituen azoka, nazionalak zein nazioartekoak.
Níjar erakusketako irudia
24/04/2024
EXPOLEVANTENIJAR

EXPOLEVANTE NÍJAR 2024

Nekazaritza Azokak bere hamaseigarren ekitaldia ospatzen du, nekazaritza iraunkorra eta uraren kudeaketa ardatz nagusitzat hartuta. TOKIA : Campohermoso Erakusketa eta Kongresu Jauregia, Níjar, Almeria HARREMANETARAKO : +34 616 447 829, posta elektronikoa:sociaexpocampohermoso@gmail.com
ispilu perpausaren metafora
22/04/2024
Plataforma Tierra

Ispilu klausulak nekazaritza sektorearen arazoen konponbidea al dira?

Plataforma Tierraren WEBINAR doakoa, non munduko hainbat eskualdetako ekoizpen-arauei buruz eztabaidatuko den, merkatuetan sortzen dituzten abantailak eta desabantailak eta adituek ' ispilu klausulen ' gai konplexuaren inguruko ikuspegia. EGITARAUA eta partaideak | IZEN-EMATEA