Skip to main content

Gertaerak

Nabarmena

Ifema pabiloiaren mapa
30/09/2025
Fruit Attraction
Fruit Attraction 2025, pabiloi berriekin eta sektorizazioarekin
Fruit Attraction 2025 , irailaren 30etik urriaren 2ra bitartean egingo dena, mugarri garrantzitsua da bere historian, fruta eta barazki sektoreko munduko azoka nagusi gisa finkatuz . 17. edizioan...
Abeltzaintza zehatzaren ilustrazioa
21/05/2025
RedPAC
Abeltzaintza zehatzaren gaian talde operatiboen arteko esperientzia-trukea
2025eko maiatzaren 21ean , PAC Sareak antolatutako “ iHub La Vega Innova ” -n (San Fernando de Henares-en - Madril), zehaztasun-abeltzaintzari buruzko aurrez aurreko hitzaldirako izen-ematea...
ekitaldiaren kartela
14/05/2025
BBioNets
EIP-AGRI Talde Operatiboen etorkizuna
2025eko maiatzaren 14an , goizeko 10:00etatik arratsaldeko 13:00etara. CET , “EIP-AGRI Talde Operatiboen etorkizuna: erronkak, aukerak eta dauden laguntza zerbitzuak. Talde Operatiboen potentziala...
SIMPOSIOA
14/05/2025
Expoliva
EXPOLIVA 2025ean Zientzia, Teknika eta Transferentziari buruzko 22. Nazioarteko Sinposioa
EXPOLIVA 2025 azokaren esparruan hogeita bigarren aldiz egingo den Expoliva Nazioarteko Zientzia, Teknika eta Ezagutza Transferentziaren Sinposioaren hurretako edizioak olibondoen eta oliba olioaren...
ekitaldiaren kartela
08/05/2025
COHEXPHAL

Sanifruitek uzta osteko barazkien prozesamenduari buruzko tailer tekniko bat egingo du Almerian.

Maiatzaren 8an, Sanifruitek tomate, piper eta kuiatxoen uzta osteko tailer tekniko bat antolatuko du COEXPHAL Berrikuntza Teknologikoko Zentroan (CIT COEX), La Mojonerako (Almeria ). Bilera 15: 30ean hasiko da. eta bereziki produktuen iraupena luzatu nahi duten esportatzaile enpresei zuzenduta dago , irtenbide natural eta eraginkorrekin . Ekitaldian arlo akademiko eta teknikoetako adituek parte hartuko dute. Antonio Menak , Almeriako Nekazaritza lurralde-ordezkariak, inauguratuko du jardunaldia, eta ondoren Juan Carlos Pérez Mesak , Juan Luis Valenzuelak , Sandra Mañasek (Sanifruit) eta Tecnova Fundazioko Teknologia Saileko teknikariek aurkezpenak egingo dituzte. Sanifruit-eko zuzendari nagusi Javier Bielek aurkeztuko du enpresaren uzta osteko programa eta itxiko du ekitaldia. Jarduerak kafe-atsedenaldia barne hartuko du eta doakoa da parte hartzea , nahiz eta aldez aurretik izena eman behar den. IZEN-EMATEA
ekitaldiaren kartela
08/05/2025
COITAND

Espainiako Nekazaritza-Elikagai Sistemei buruzko Gazte Foroa

Espainiako Nekazaritza Ingeniari Teknikoen Elkargo Ofizialen Kontseilu Nagusiak Espainiako Nekazaritza Elikagai Sistemei buruzko Gazte Foroaren antolaketan laguntzen du, 2025eko maiatzaren 8an eta 9an Leon hirian egingo den ekitaldi nazionala, nekazaritza elikagai sistemaren etorkizunari buruzko eztabaidan gazteei ahotsa emateko helburuarekin. Munduko Elikadura Foroaren (WFF) Espainiako Kapitulu Nazionalak sustatuta eta Elikadura Sistema Jasangarrien Kontseilu Globalarekin eta IAAS Espainiarekin batera antolatuta, foroak Leongo Unibertsitatea , Leongo Udala , FAO eta elikadura sistemaren iraunkortasunarekin eta garapenarekin konprometitutako hainbat erakunde bezalako erakundeen babesa du. WFF-k Erroman egindako ekitaldi nagusiaren inspiraziopean, Espainiako foro honek Espainiako gazteentzako topagune eta truke espazio bat eskaintzen du, nekazaritza-elikagaien sektoreak dituen erronka eta aukera nagusietan arreta jarriz, belaunaldien arteko aldaketa, iraunkortasuna, elikagaien segurtasuna eta berrikuntzaren eta teknologiaren funtsezko zeregina azpimarratuz. Foroaren gai eta jarduera nagusiak Berrikuntza eta teknologia nekazaritza-elikagaien sistemetan Elikagaien segurtasuna eta nazioarteko lankidetza Emakume gazteen eginkizuna elikadura-sistema eraldatzeko prozesuan Politika, gazteria eta erabakiak hartzea Sektoreko gazteek gidatutako esperientzia inspiratzaileak Ekitaldiak mahai-inguru tematikoak, mahai-inguruak, networking saioak eta kultur jarduerak izango ditu, eta herrialdeko eskualde desberdinetako 100 parte-hartzaile inguru erakartzea espero da. Kontseilu Nagusiak foro honetan parte hartzeak nekazaritzan gazteen lidergoarekiko duen konpromisoa islatzen du, nekazaritza-elikagaien eta ingurumen-sektoreetan duten rolaren berri emanez, eta egungo eta etorkizuneko erronkei ikuspegi iraunkor eta inklusibo batetik aurre egiteko aliantza estrategikoak sortuz . PROGRAMA | IZEN-EMATEA
ekitaldiaren kartela
29/04/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

"Erronka globalak eta irtenbide berritzaileak Elikagaien Ekoizpenean" jardunaldiaren bigarren edizioak gazteen papera izango du ardatz.

Topaketa honek berrikuntzaren, teknologiaren eta ezagutzaren indarrak bultzatuta nekazaritza eta abeltzaintza sektorean negozioak egitea erabakitzen dutenek itxaroten dituzten aukerak nabarmendu nahi ditu. Ekitaldiak industria berritzeko katalizatzaile izan nahi du, azken joera teknologikoek eta aurrerapen zientifikoek ekoizpena optimizatu, jasangarritasuna hobetu eta errentagarritasunerako bide berriak ireki ditzaketen aztertzen. Eta zeregin horretan, ekintzaile gaztearen papera oinarrizkoa da. Funtsezko eragileak izango dira, merkatu-nitxoak identifikatzeko, produktu eta zerbitzu bereiziak garatzeko eta negozio erresistenteak eta oparoak eraikitzeko gai direnak. Kordobako Teknologia Parkeak antolatzen du, Nekazaritza eta Basogintzako Ingeniaritza Goi Eskola Teknikoarekin (ETSIAM), Adimen Artifizialaren eta Nekazaritzarako Nazioarteko Katedra - CIIAA eta Cordobako Unibertsitateko Caja Rural del Sur Fundazioko Nekazaritza eta Elikadura Berrikuntzako Katedrarekin batera, Acelera Pyme Fundazioaren eta CaberjaTEMET Fundazioaren lankidetzarekin. Hasierako mahai-inguruan, Elisa Plumed nekazaritzako elikagaien kazetaria bezalako ahots adituek eta Covap, Yara Iberian, Almazaras Industriales eta Fundación Cajamar bezalako enpresetako profesional finkatuek nekazaritzako elikagaien sektoreak eskaintzen dituen negozio eta garapen profesionalerako aukerak aurkeztuko dituzte . Ondorengo lau saio tematikoek teknologia, berrikuntza eta ezagutza gazte ekintzaile hauen garapen profesionalerako funtsezko tresnak diren aztertuko dute. Eta arlo ezberdinetako arrakastak partekatuko dira. Saioak ideia berritzaileak dituzten ekintzaileei, nekazaritza-sektoreko profesional gazteei, arloari aplikagarriak zaizkien irtenbideak dituzten ikertzaile eta teknologoei eta nekazaritzan eta abeltzaintzan berrikuntzaren potentzial eraldatzailean interesa duten guztiei zuzenduta daude.
ALACCTA Kongresua – SOCHITAL 2025
09/04/2025
Fundación Triptolemos

ALACCTA Kongresua – SOCHITAL 2025

"Elikagaiak bihar: zientzia, teknologia eta berrikuntza elikadura jasangarri eta osasuntsurako" lelopean, Elikagaien Zientzien Eskolak Valparaísoko Unibertsitate Katoliko Pontifikaleko Elikagaien Zientzia eta Teknologia Latinoamerikako eta Karibeko Elkartearen 23. Kongresua (ALACCTA 2025) eta Elikagaien Zientzia eta Teknologia Elkartearen 24. Kongresua hartuko du (Apirilaren 2019an, Sochital). eta 2025eko 11n. Ekitaldiak elikagaien industriako aditu nagusiak bilduko ditu, Txilekoak eta Latinoamerikakoak, sektoreko azken garapenak eta etorkizuneko erronkei buruz eztabaidatzeko. "Elikadura jasangarri eta osasuntsurako zientzia eta teknologia" gaiaren pean, hiru gai nagusi landuko dira jardunaldiak: Elikagaien Zientzia eta Teknologia Elikadura eta Ongizaterako : ardatz honek elikagaien materialen zientzia, ebaluazio sentsoriala, elikagai funtzionalak, elikadura espezializatua, bioerabilgarritasuna, bioirisgarritasuna eta elikagai tradizionalen birbalorizazioa bezalako gaiak landuko ditu, besteak beste. Elikaduraren bidez osasuna eta ongizatea hobetzeko berrikuntzak eztabaidatuko dira. Elikagaien prozesamendu jasangarrirako berrikuntza teknologikoa : elikagaien analisian, kontserbazio teknologietan, sentsoreetan eta biosentsoreetan, elikagaien bioteknologian eta ontziratzeko teknologian egindako aurrerapenak aztertuko dira, ura eta karbono aztarna murrizten duen ikuspegi jasangarri batean oinarrituz. Elikagaien Segurtasuneko eta Erregulazioko Erronkak : arlo honetan elikagaien mikrobiologia eta toxikologia, kutsatzaileen detekzioa, elikagaien iruzurra eta politika publikoak jorratuko dira, eskualde mailan elikagaien segurtasuna eta legegintza-harmonizazioa bermatzeari arreta jarriz. Kongresua ezagutza trukatzeko plataforma bat izango da, eta elikagaien industriak osasunaren, jasangarritasunaren eta elikagaien segurtasunaren arloetan dituen egungo erronkei aurre egiteko berrikuntzak eta estrategiak bultzatuko ditu.
Udaberriko Azokako Kartela
04/04/2025
Entidad Ferial de Zafra|Ayuntamiento de Zafra

Zafrako Udaberriko Azoka

Apirilaren 4tik 6ra ospatuko den Zafrako Udaberriko Azokak ganadua izango du beste behin. Hiru eguneko Azokan abere hautatuen erakusketa eta salmenta, hiru saio tekniko, soinketa eta mendebaldeko lehiaketak, enkante ofizialak eta aisialdiko beste jarduera batzuk izango dira. HARREMANETARAKO | PROGRAMA
Espainiako Gastronomia Kongresua 2025
27/03/2025
Real Academia de Gastronomía

Espainiako Gastronomia Kongresua 2025

Espainiako Gastronomia Errege Akademiak "Elikadura eta Gizartea" CEU Unibertsitate Institutuarekin elkarlanean antolatutako ekitaldia 2025eko martxoaren 27tik 29ra izango da, Madrilgo CEU San Pablo Unibertsitatean. ESPAINIAKO GASTRONOMIA JARDUNALDIAren ardatz nagusia gastronomiaren kontzeptua aisialdirako jarduera nabarmen gisa zaharkituta geratu dela eta gastronomia-jardueren balio-katearen gainerako dimentsioak, produkzioa, banaketa, prestaketa, kontsumoa eta hondakinen kudeaketa barne hartzen dituena, diziplina anitzeko eta nazioarteko ikuspegitik hartu behar dira kontuan. Beraz, Jardunaldiaren helburua da ikuspegi zientifiko, akademiko eta profesional batetik jorratzea gastronomiaren interpretazio berri honen testuinguru sozial, ekonomiko, psikologiko, mediko eta kultural berri hau, non ekoizpen jasangarriaren eta elikadura osasungarriaren irizpideak gastronomiari lotutako gozamen kontzeptu tradizionala modu naturalean osatzen duten. Hori dela eta, zientziaren arlo, diziplina akademiko, ikerketa sare eta politika arlo ezberdinetako ikertzaileak, jakintsuak eta profesionalak elkartuko ditugu, gastronomia jarduera holistiko gisa definitzeko marko berri hau eztabaidatzeko, elikadura, osasuna eta iraunkortasuna ardatz hartuta. PROGRAMAZIOA | IZEN-EMATEA
ekitaldiaren kartela
20/03/2025
MAPA

Luis Planasek "Erein, hazi eta uzta zure etorkizuna" nekazaritzako elikagaien prestakuntza estrategia aurkeztuko du.

Luis Planas Nekazaritza, Arrantza eta Elikadura sailburuak "Erein, hazi eta uzta zure etorkizuna" Nekazaritzako Elikagaien Prestakuntza Estrategia aurkeztuko du martxoaren 20an, osteguna, 10:00etan ministerioaren egoitzan egingo den ekitaldian. Estrategia hau Ministerioaren ekimena da, nekazaritzako elikagaien sektorearen profesionalizazioa sustatzeko prestakuntzaren, gaitasunaren eta talentua erakartzearen bidez, trantsizio ekologiko eta digitalaren esparruan. Begoña García Nekazaritza eta Elikadurako Estatu idazkariak itxiko duen bileran hainbat arlotako profesionalek parte hartuko dute sektorearen erronkak, ekintzailetza aukerak eta arrakasta-kasuak erakutsiko dituen mahai-inguruan . Teknologia belaunaldi berrientzako pizgarri gisa erabiltzeak duen garrantzia ere aztertuko da. Mahaian parte hartuko dute Cooperativas Agroalimentarias-eko zuzendari nagusiak, Gabriel Trenzado , eta Kordobako Unibertsitateko Animalia Ekoizpeneko irakasleak, José Emilio Guerrero . Parte hartuko dute, halaber, Talavera de la Reinako (Toledo) ES San Isidro DBHko zuzendariak, Teresa Valero , bere ikastetxeak Abeltzaintzako eta Animalien Osasun Laguntzako goi-mailako heziketa-ziklo berria irakasten du, Sergio Arribas enpresaburu gazteak, Gaztela Mantxako labore berriei buruzko bere ikuspegia aurkeztuko duena, eta Hispatec-eko Talentuaren zuzendaria, Inma Trapero giza baliabideetako espezialista.
listeria
17/12/2024
Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición

Jardunaldia "Helburua: Listeria kontrolpean"

Abenduaren 17an, Elikagaien Segurtasun eta Nutriziorako Espainiako Agentziak (AESAN) antolatutako jardunaldia egingo da Osasun Ministerioko Ernest Lluc Aretoan, Elikagaietan Listeria monocytogenes -en kontrolaren hainbat alderdiri buruz eta elikadurarako dituen erronkei buruz. segurtasuna. Izen-ematea berriro ireki da edukiera handitu delako. Ekitaldia baino egun batzuk lehenago, esteka bat argitaratuko da ekitaldia sarean jarraitzeko, eta horretarako ez da beharrezkoa izango izena ematea. Behin betiko programa
ainia
10/12/2024

Elikagaien iraupenaren web-mintegia: kontsumo-joera berrietara egokitzea

Kontsumo-joera berriak azkar eboluzionatzen ari dira, teknologiaren, jasangarritasunaren eta kontsumitzaileen lehentasunen aldaketek bultzatuta. Kontsumitzaileak gero eta gehiago kezkatzen ditu erosketen ingurumen-inpaktuaz, eta osasun mentala eta fisikoa da lehentasuna, ongizatea, elikagai osasungarriak eta norbere burua zaintzeko esperientziak sustatzen dituzten produktuen kontsumoaren alde eginez. Elikagaien fabrikazioan osagai alternatibo berriak sartzen dira, kontsumoa murrizten duten elikagaien analogoak (haragia), baita kontsumitzailearen elikagaien segurtasunean eragin zuzena izan dezaketen sukaldaritza/kontsumo praktika berriak ere. Abenduaren 10ean egingo den "Elikagaien balio-iraupena: kontsumo-joera berrietara egokitzea" web-minategian, ohituren eta garapen-aldaketa hauek aurkeztuko dira, baita horiek loturiko arrisku mikrobiologiko eta fisiko-kimikoak eta nola aurre egin daitezkeen. aurre egin. Helburuak AINIA 2024 Barometroaren azkenengo AINIA 2024 Barometroaren arabera, erosketa-, kontsumo- eta sukaldaritza-ohitura berriak, baita osagai alternatibo eta antzeko elikagai berriak ere ezagutarazi. Elikagaien kontsumo-joera berriekin lotutako arrisku mikrobiologikoetan sakontzea. Osagai berriekin eta elikagai analogoekin lotutako arrisku fisiko-kimikoetan sakontzea. Nori zuzendua Elikagaien enpresetako I+G eta Kalitateko teknikariak. Webinarra profesionalentzat soilik. Metodologia Webinarra 1h15eko iraupena, 11:00etan CET (Espainiako ordua) hasiko dena eta 12:15 aldera amaituko dena. Izen-ematea abenduaren 9an amaituko da, 16:00etan. Izena eman ondoren, gure partetik lehen baieztapen-mezu bat jasoko duzu, eta GoToWebinar plataformako beste bat konektatzeko estekarekin. Bezperan jaso ez baduzu, jar zaitez gurekin harremanetan. Egitaraua AINIA Kontsumo Barometroaren aurkezpena eta aurkezpena «Bizitza baliagarri mikrobiologikoaren azterketak. Kontsumo-ohitura berriekin lotutako arriskuak. Laura Verdú, Mikrobiologia Laborategia. Elikagaien Kalitatea eta Segurtasuna, AINIA «Bizitza-bizitza fisiko-kimikoen azterketak. «Osagai berriak dituzten elikagaien egonkortasuna». Sandra Leiva, Kimika Laborategia. Elikagaien Kalitatea eta Segurtasuna, AINIA Galderak eta ondorioak
EBko Nekazaritzako Elikagaien Egunak
10/12/2024
https://agriculture.ec.europa.eu/

2024ko abenduan helduko da EBko Nekazaritzako Elikagaien Egunen bigarren edizioa!

2024ko abenduaren 10etik 12ra Bruselak EBko Nekazaritzako Elikagaien Egunen bigarren edizioa hartuko du. Urteko ekitaldi honek Europar Batasun osoko nekazaritzako elikagaien sektoreko eragile nagusiak biltzen ditu, nekazaritzaren azken joerak, politika-aukerak eta merkatuaren garapenak eztabaidatzeko, baita ikerketak, berrikuntzak eta teknologia digitalek nekazaritzaren etorkizunean duten eraginaz ere. europarra. Hiru egunez, ekitaldiak nekazaritzako elikagaien sistemako parte-hartzaileen, gizarte zibilaren, akademiaren eta arduradun politikoen arteko elkarrizketarako plataforma paregabea eskainiko du. EBko Nekazaritzako Elikagaien Egunen Programa Nekazaritza eta elikaduraren etorkizuna EBn. Nekazarien ikuspegia nekazaritza modernoari buruz. Nekazarien posizioa elikaduraren balio-katean. EBko nekazaritza-merkatuaren aurreikuspenak. Elikadura burujabetzarako lehiakortasun iraunkorra eta merkataritza politikak. Ikerketa, berrikuntza eta digitalizazioa nekazaritzako elikagaien sektorean. Nekazari gazteentzako erronkak eta aukerak. Informazio praktikoa: Egunak: 2024ko abenduaren 10etik 12ra. Lekua: Brusela, Belgika. Zuzeneko streaming: aldez aurretik erregistratu gabe eskuragarri. Antolatzailea: EBko Nekazaritza eta Landa Garapeneko Zuzendaritza Nagusia. Sare sozialak: Jarraitu ekitaldia #EUAgriFoodDays traolarekin. Ekitaldi honek Europako nekazaritzako elikagaien sektorearen egungo eta etorkizuneko erronkei buruz hausnartzeko aukera emango du, eta NPB eta Europako Itun Berdea bezalako politikek nola lagun dezaketen nekazaritza berdeagoa, bidezkoagoa eta lehiakorragoa eraikitzen.
I. Eguna Cultiva programako partaideen topaketa
27/11/2024
MAPA

Ezagutza transferentzia, Cultiva programako partaideen I. Bilera Nazionalean protagonista

Azaroaren 27an, Madrilen, Cultiva Programan parte hartzen duten Gazteen eta Ostalarien I. Topaketa Nazionala egingo da. Nekazaritza, Arrantza eta Elikadura Ministerioak sustatutako programa honek landa eremuko gazteei tokian tokiko prestakuntzarako sarbidea eskaintzen die, ustiategi ereduen arduradunek gidatuta, jardunbide egokien eta sektoreko berrikuntzaren ezarpenaren adibide. 2020tik 2023ra bitarteko edizioetako CULTIVA Programako parte-hartzaileak (gazteak, ustiategi ereduko anfitrioiak eta entitate kudeatzaileak) biltzeko, eta guztion artean ekimen honi eta nekazaritza sektoreko belaunaldi aldaketaz hitz egiteko sarea sortzeko , izango du Topaketa hau egingo da, eta bertan eztabaida-mahaiak eta esperientziak trukatzea bultzatzen duten jarduerak izango dira. IZEN -EMATEA azaroaren 15era arte, ostirala.
2023ko CIS kongresuaren irudia
11/11/2024
Verialiment

Elikagaien Segurtasun eta Iraunkortasunari buruzko II

Azaroaren 11n eta 12an, Elikagaien Segurtasun eta Iraunkortasunari buruzko II . Ekitaldi bat, besteak beste: Iraunkortasuna: Nola egokitu jasangarritasuna gure elikagaien enpresara? Zein onura ukigarri lortuko ditugu? Elikagaien Segurtasuna: Krisiaren kudeaketa eta produkzio primarioa. Kultura eta gaitasun bigunak: Nola ezarri Kultura enpresa osoan ezartzen duten aldaketak? Kultura plan batek zure enpresan ziurtagiri bat galtzea eragotzi al dizu? Digitalizazioa eta Adimen Artifiziala: Adimen Artifizialaren erabilera sektore ugaritara egokitzen ari da. Elikaduraren sektoreari benetan mesede egingo digun zein tresna daude eskuragarri? PROGRAMA
Elikagaien ontzi eta ontzietan berrikuntzarako II
30/10/2024
ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub

Elikagaien ontzi eta bilgarrietan berrikuntzarako II

Laster ospatuko da Ontzi: Basque Food Packaging Innovation Hub topaketaren bigarren edizioa, elikadura ontziratzeko sektoreko eragile nagusiak bilduko dituen ekitaldi giltzarria, iraunkortasunari eta berrikuntzari begira. Topaketa hau aukera bikaina da sare profesionalak sendotzeko eta elikagaien industrian trantsizio jasangarri baterako lankidetza sustatzeko. Antolatzailea: ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub, ekitaldiak erakusketa gune bat eta hitzaldi eta mahai-inguruetarako gune bat izango ditu, non adituek ezagutzak partekatu eta industriaren erronka eta aukerak eztabaidatuko dituzten. Ezinbesteko urratsa da elikagaien sektorean etorkizun jasangarriagoa izateko.
Leiho batetik ateratzen diren fruta eta barazkien irudia
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Fruta Erakarpena

Fruit Attraction fruta eta barazkien profesionalentzako ekitaldia da. Fruit Attraction fruta eta barazkien merkaturatze GLOBALerako erreferentziazko tresna komertziala bihurtu da. Sektorean esportazio globalak sustatzeko duen gaitasunak balio-kate osoa osatzen duen profesional talde osoarentzako merkataritza-konexio-gune bihurtzen du, fruta eta barazkien merkatuan berrikuntza-esparru gisa sendotu izanaz gain.
Logotipoa World Rabbit Breeding Congress
02/10/2024
World Rabbit Congress

Untxiaren Munduko Kongresua

13an Untxiaren Munduko Kongresuaren edizioa urriaren 2tik 4ra ospatuko da Tarragonan PROGRAMA
Elikagaiekin kontaktuan dauden materialei buruzko jardunaldia
18/09/2024
AESAN

Elikagaiekin kontaktuan dauden materialei buruzko jardunaldia

2024ko irailaren 18tik 19ra , Elikagaien Zentro Nazionalak, Elikagaien Segurtasun eta Nutriziorako Espainiako Agentziaren (AESAN) mendekoa, Elikagaiekin Kontaktuan dauden Materialei buruzko Jardunaldi bat antolatuko du Majadahondan (Madril) duen egoitzan. Ekitaldia Europako Kontseiluaren eta AESANen Sendagaien eta Osasunaren Kalitatearen Europako Zuzendaritzak (EDQM) antolatu du, “Elikagaien kontaktuan dauden materialen eta artikuluen azken garapenak” izenburupean. Ekitaldia elikagaiekin kontaktuan dauden materialen industriako profesional guztiei zuzenduta dago, kontrol ofizialeko laborategiei, Europako eta estatuko agintariei, baita nazio mailako arduradunei ere. Norberaren parte-hartzea doakoa da (erregistroa eta erabilgarritasunaren arabera) eskumena duten agintari nazionaletako langileek, Europako agintariek eta kontrol ofizialeko laborategietako ordezkariek; sektore pribatuko bertaratzen direnei, berriz, 400 euroko kostua izango du ordezkari bakoitzeko. PROGRAMA
behi-haragiaren nazioarteko 2. kongresuaren irudia
27/06/2024
Congreso Internacional de Vacuno

Okelaren Nazioarteko II

Presentzial eta online kongresua non teknikari eta abeltzainek aukera izango dute gizarteak behi-haragiaren sektoreaz duen irudian eta zein palanka aktibatu behar diren aurrez pentsatutako ideiei buelta emateko. Kongresuaren TRANSMISIOA-streaming PROGRAMA | IZEN-EMATEA | KOKAPENA | HARREMANETARAKO: congresointernacionalvacuno@gmail.com
Etorkizuneko nekazaritza europarra webinarra
25/06/2024
Plataforma Tierra

Webinarra "Nekazaritzako elikagaien etorkizuneko eragileak: gazteak, berrikuntza, teknologia".

Hau da nekazaritzako elikagaien sektoreak Europar Batasunean duen eginkizunari buruzko bere webinar-saileko laugarrena eta azkena. Sektorearen ikuspegi estrategikoena aztertzen dituen hitzaldi-multzoa, bere politikei, errentagarritasunari, ustiategiei dagokienez eta sektorearen parte diren pertsonak. Ekainaren 25ean, berrikuntzaren eta teknologia berrien paperari buruzko eztabaida irekia jorratzen duen eguna ospatuko da. Baserrietako eta nekazaritzako elikagaien industrietako gazte jabeen parte-hartze zuzena izango da. Webinarioan parte hartuko dute: Ignacio Atance Muñiz, Grupo Cajamar Ikerketa Zerbitzuko zuzendaria. Marcos Garcés Lizama, Nekazaria eta COAGeko Nekazaritza Gazteriako arduraduna. Marta Llorente, Abeltzaina eta baserritarra. Andrés Montoya Sánchez, Bio Campojoymako zuzendaria. Miguel Antona San Millán, INNOPORC zuzendari nagusia. Manuel Lainez Andrés, Cajamarreko Nekazaritzako Elikagaien Berrikuntza eta Garapeneko zuzendaria.
Hegaztien Europako XVI
24/06/2024
Congreso Europeo de Avicultura

Hegaztien Europako XVI

Mundu osoko profesionalek eta hizlari adituek hegazti-hazkuntzaren arlo guztietako azken aurrerapen zientifikoak aurkezten dituzte. Erakusketa komertzialetarako espazio bat ere izango du Kongresuak, baita hegazti-sektoreko Europako enpresa aktiboenen dibulgazio zientifikorako satelite-konferentziak ere. PROGRAMA ZIENTIFIKOA | Izen-ematea | Kokapena | Informazioa eta harremanetarako 34 963 528 181 | info@epc2024.com
IFAMA 2024 kongresua
17/06/2024
International Food and Agribusiness Management Association (IFAMA)

IFAMA Espainia 2024

IFAMA 2024 Spain -en 34. edizioa Nekazaritza Kudeaketako Elkarteen Nazioarteko Federazioak (IFAMA) antolatutako ekitaldi bat da, eta sinposio bat, kasu-azterketa-lehiaketa eta Enpresa Foro bat ditu, non ideiak eta abangoardiako ideiak partekatzen diren gaien inguruan, hala nola, bilakaera eta ekoizpenaren eraldaketa, lehiakortasun ekonomikoa eta jasangarritasuna legediaren eta eragin sozialaren bidez. PROGRAMA | BIDEOA | SARRERAK