Skip to main content

Gertaerak

Nabarmena

Ifema pabiloiaren mapa
30/09/2025
Fruit Attraction
Fruit Attraction 2025, pabiloi berriekin eta sektorizazioarekin
Fruit Attraction 2025 , irailaren 30etik urriaren 2ra bitartean egingo dena, mugarri garrantzitsua da bere historian, fruta eta barazki sektoreko munduko azoka nagusi gisa finkatuz . 17. edizioan...
Abeltzaintza zehatzaren ilustrazioa
21/05/2025
RedPAC
Abeltzaintza zehatzaren gaian talde operatiboen arteko esperientzia-trukea
2025eko maiatzaren 21ean , PAC Sareak antolatutako “ iHub La Vega Innova ” -n (San Fernando de Henares-en - Madril), zehaztasun-abeltzaintzari buruzko aurrez aurreko hitzaldirako izen-ematea...
ekitaldiaren kartela
14/05/2025
BBioNets
EIP-AGRI Talde Operatiboen etorkizuna
2025eko maiatzaren 14an , goizeko 10:00etatik arratsaldeko 13:00etara. CET , “EIP-AGRI Talde Operatiboen etorkizuna: erronkak, aukerak eta dauden laguntza zerbitzuak. Talde Operatiboen potentziala...
SIMPOSIOA
14/05/2025
Expoliva
EXPOLIVA 2025ean Zientzia, Teknika eta Transferentziari buruzko 22. Nazioarteko Sinposioa
EXPOLIVA 2025 azokaren esparruan hogeita bigarren aldiz egingo den Expoliva Nazioarteko Zientzia, Teknika eta Ezagutza Transferentziaren Sinposioaren hurretako edizioak olibondoen eta oliba olioaren...
ekitaldiaren kartela
08/05/2025
COHEXPHAL

Sanifruitek uzta osteko barazkien prozesamenduari buruzko tailer tekniko bat egingo du Almerian.

Maiatzaren 8an, Sanifruitek tomate, piper eta kuiatxoen uzta osteko tailer tekniko bat antolatuko du COEXPHAL Berrikuntza Teknologikoko Zentroan (CIT COEX), La Mojonerako (Almeria ). Bilera 15: 30ean hasiko da. eta bereziki produktuen iraupena luzatu nahi duten esportatzaile enpresei zuzenduta dago , irtenbide natural eta eraginkorrekin . Ekitaldian arlo akademiko eta teknikoetako adituek parte hartuko dute. Antonio Menak , Almeriako Nekazaritza lurralde-ordezkariak, inauguratuko du jardunaldia, eta ondoren Juan Carlos Pérez Mesak , Juan Luis Valenzuelak , Sandra Mañasek (Sanifruit) eta Tecnova Fundazioko Teknologia Saileko teknikariek aurkezpenak egingo dituzte. Sanifruit-eko zuzendari nagusi Javier Bielek aurkeztuko du enpresaren uzta osteko programa eta itxiko du ekitaldia. Jarduerak kafe-atsedenaldia barne hartuko du eta doakoa da parte hartzea , nahiz eta aldez aurretik izena eman behar den. IZEN-EMATEA
ekitaldiaren kartela
08/05/2025
Cultiva

Cultiva, Espainiako labore estentsiboen erakustaldi ekitaldirik handiena

Maiatzaren 8an , Teruelgo Alcañiz herriak CULTIVA 2025en edizio berri bat hartuko du, Neguko Zereal Transferentziaren Konferentzia , nekazaritza egutegi nazionaleko erreferentziazko ekitaldia. Ureztatutako baserri batean egingo den ekitaldiak mila industriako profesional baino gehiago bilduko ditu zereal-laborantzaren azken berrikuntzen berri zuzenean ezagutzeko. Arax Sarearen eta Aragoiko Nekazaritza eta Elikagai Kooperatiben laguntzarekin antolatuta, CULTIVA zereal sektoreko agronomia ezagutza transferitzeko plataforma nagusi gisa finkatu da. Teknikariak , nekazariak , ikertzaileak eta enpresak bilduko dira ekitaldi honetan, eta bertan landa-probak, teknologia-erakusketak eta nekazaritza-sektoreko iraunkortasunari, produktibitateari eta digitalizazioari buruzko eztabaida-aukerak uztartuko dira. CULTIVA 2025 berriro ere gune garrantzitsua izango da barietateetan, ongarritzean, landareen osasunean eta kudeaketa agronomikoan irtenbide aurreratuenak ezagutzeko, zereal-ustiategien lehiakortasuna bultzatzeko helburuarekin, batez ere ureztatutako eremuetan. Ekitaldira joatea doakoa da eta aukera paregabea da nekazaritza-elikagaien sektoreko eragile garrantzitsuekin harremanetan egoteko eta eguneratuta egoteko.
gari-zelaiaren ilustrazioa
29/04/2025
Plataforma Tierra

Izurriteen eta gaixotasunen kontrolari buruzko erabakiak hartzen laguntzeko iragarpen-ereduak

Hurrengo astelehenean, apirilaren 29an , 16:30etik aurrera. arratsaldeko 6:00ak arte , "Uztetan izurriteen eta gaixotasunen kontrolari buruzko erabakiak hartzen laguntzeko eredu prediktiboak" webinarra egingo da. Doako online ekitaldi honek landareen osasuneko eta nekazaritza-elikagaien sektorean aplikatutako teknologien aditu nagusiak bilduko ditu. Cajamar Experience Center-ek antolatutako ekitaldi digital honek eredu matematikoen eta tresna prediktiboen erabilerak nola hobetu dezakeen ustiategietako kudeaketa fitosanitarioa erakustea du helburu, tratamenduen kopurua murrizten, arriskuak aurreikusten eta eskuragarri dauden baliabideak optimizatzen lagunduz, nekazaritza jasangarriago eta eraginkorrago baten ildotik. Industriako liderrekin programa bat Ekitaldia Carlos Baixauli Soriak , Cajamar Experience Centerreko zuzendariak, irekiko du, eta azken mahai-ingurua ere moderatuko du. Programak hiru aurkezpen nagusi ditu: 16:40etan – Ángel Plata Sánchezek , Tragsako I+G teknikariak, aurkeztuko du nola gradu-eguneko ereduek intsektuen izurriteen kudeaketa optimiza dezaketen, tratamenduak unerik eraginkorrenetara egokituz. 17:00 – Antonio Vicent Civerak , IVIAko Unitate Buruak, fruta-arboletako onddoen gaixotasunak kontrolatzeko eredu epidemiologikoen erabilera aztertuko du, eta haien aplikazio praktikoak erakutsiko ditu landan. 17:20etan – Miguel Martínez Ramónek , Agrigenio Espainiako Produktu Digitalen arduradunak, Erabakiak Hartzeko Sistemei (DSS) buruz eta nekazaritzan duten funtsezko eginkizunari buruz hitz egingo du. Ekitaldia 17:40etan mahai-inguru batekin amaituko da. , non hiru hizlariek laboreen babesean digitalizazioak dituen erronkei eta aukerei buruzko ikuspuntuak trukatuko dituzten, Carlos Baixauli-k moderatuta. Izen-emate irekia Webinarra nekazariei, teknikariei, kooperatibei, nekazaritza-elikagaien enpresei eta nekazaritza-berrikuntzan interesa dutenei zuzenduta dago. Izen-ematea doakoa da eta zabalik dago Cajamarren Plataforma Tierra webgunearen bidez. IZEN-EMATEA
ekitaldiaren kartela
29/04/2025
EATEX

Webinarra "Clean Label. Berritzeko aukera".

Datorren asteartean, apirilaren 29an, 13:00etan. , Eatex Food Innovation Hub eta Elikagaien Teknologia eta Segurtasun Zentro Nazionalak (CNTA) webinar berri bat antolatzen ari dira EATEX FUTURE BITES seriean, nekazaritzako elikagaien sektorean interes gehien sortzen ari den kontzeptuetako batean ardaztuta: Clean Label . Programa bizkor eta zuzen baten bidez, lineako ekitaldi honek "etiketa garbia" benetan zer esan nahi duen, araudiak nola eboluzionatzen ari diren eta produktu eta prozesuen berrikuntzarako zer aukera irekitzen dituen sakon ikusiko du. Agenda: Zer da Clean Label? Araudi-alderdi nagusiak Joera eta etorkizuneko erronkak Etiketa garbiak garatzeko proiektuak eta estrategiak 📣 Honen partaidetzarekin: Laura Gil , Eatexeko proiektu-zuzendaria Yvonne Colomer , Triptolemos Fundazioko zuzendari exekutiboa Miriam Caro , CNTAko ikertzailea 🧠 Saioak Clean Label moda bat baino gehiago zergatik den aztertuko du: aukera estrategikoa da ekoizle, prozesadore eta nekazaritzako elikagaien aholkularientzat.
ekitaldiaren kartela
29/04/2025
COITAND

Zitrikoen eraldaketa digitalerako tresnen erakustaldia eta hedapena (Demofarm)

Apirilaren 29an , La Rinconadan (Sevilla) kokatutako Mogollón baserriak Andaluziako Gobernuaren Demofarm proiektuak antolatutako erakustaldi eguna hartuko du. Ekitaldiak zitrikoen ustiategien digitalizazioan zentratuko da, laboreen kudeaketan eta monitorizazioan aplikatutako teknologiak erakutsiz. Eguna Demofarm Andalucíako (Tragsatec) talde teknikoaren aurkezpen batekin hasiko da, eta ondoren, zitrikoen ekoizpenean erabiltzen diren hainbat tresna erakutsiko dira landa-bisita batekin, besteak beste: Fruta-eulien tranpa digitalak Ureztatze sarearen jarraipena Tenperatura, hezetasun eta eroankortasun elektriko sentsoreak lurzoruan eta landareetan Satelite plataforma eta kudeaketa softwarea Enbor eta fruitu dendrometroak laboreen garapena kontrolatzeko Jarduerak Daniel Esquivelen parte-hartzea izango du, Finca Mogollóneko (CRESCASA) teknikariarena, Demofarm Andalucía taldearekin batera. Zitrikoen sektoreko doitasun-nekazaritzako eta kudeaketa jasangarriko aurrerapenak zuzenean ezagutzeko bilera garrantzitsua. PROGRAMA | IZEN-EMATEA
ekitaldiaren kartela
29/04/2025
Interempresas

IA txerri-hazkuntzan Espainian

Interempresas Taldeak eta Isagrik Txerri Hazkuntzari buruzko II. Jardunaldi Teknikoa antolatzen ari dira , adimen artifiziala haztegietan aplikatzeari begira . Lehen edizioaren arrakasta ikusita, apirilaren 29an Guijuelon (Salamanca) ospatuko da eta sektoreko aditu eta profesionalak elkartuko dira. Helburua da adimen artifizialak txerri iberiarren kudeaketan, osasunean eta elikaduran duen eragina aztertzea. Funtsezko gaiak jorratuko dira, hala nola , IoT eta robotikarekin duen integrazioa, berrikuntzak jasangarritasunean duen eginkizuna eta ustiategien eraginkortasuna eta errentagarritasuna hobetzeko duen ahalmena erakusten duten kasuen azterketak. PROGRAMA | IZEN-EMATEA
digitalizatutako laborantza-eremu baten ilustrazioa
29/04/2025
Plataforma Tierra

Salamancan "AGROTEST DIGITAL" biltzarra egingo da, labore estentsiboetan eta abeltzaintzan egindako erakustaldi teknologikoekin.

Datorren asteazkenean, apirilaren 29an , Barbadillo-n (Salamanca) kokatutako IRNASA-CSIC Muñovela Esperimentazio Baserria izango da AGROTEST DIGITAL Konferentziaren egoitza, Cajamar Taldearen Fundazioak eta Salamancako Baliabide Naturalen eta Agrobiologiaren Institutuak (IRNASA-CSIC) antolatutako erakustaldi ekitaldi bat. Goizeko 9:00etan hasiko den ekitaldian zehar, bertaratutakoek bisita gidatuetan eta landa-erakustaldietan parte hartu ahal izango dute, non nekazaritza-sektoreko enpresa nagusiek nekazaritza eta abeltzaintza estentsiboan aplikatutako azken berrikuntza teknologikoak erakutsiko dituzten. Teknologia, digitalizazioa eta jasangarritasuna, zuzenean eta zuzenean Ekitaldia nekazariek, abeltzainek, teknikariek eta industriako profesionalek lehen eskutik bizi dezaten digitalizazioak, sentsorizazioak, mekanizazioak eta sarreren erabilera eraginkorrak nola optimiza dezaketen eguneroko ustiategien kudeaketa, nekazaritza-elikagaien sektorearen lehiakortasuna eta iraunkortasuna hobetuz. Egun osoan zehar, talde txikientzako bisita gidatuak antolatuko dira (9:00etan, 10:00etan, 11:00etan eta 16:00etan) esperientzia pertsonalizatua bermatzeko, eta sarrera doakoa izango da edukiera bete arte . Parte hartzen duten enpresak eta irtenbide berritzaileak Ekitaldian hainbat enpresak izango dira, punta-puntako teknologiak aurkeztuko dituztenak, hala nola: Xfarm : Lurzoruaren eroankortasunaren neurketa. Hyperplan : Urruneko detekzioa eta adimen artifiziala nekazaritza-ekoizpenerako. Brioagro : Nekazaritzako erabakiak hartzeko laguntza. Agroplangintza : Nekazaritza kudeaketa eta lotutako makineria. Graniot : Uztaren satelite bidezko jarraipena. Auravant, Plataformatierra, Class Connect : Nekazaritza digitaleko plataformak. Digitanimal eta Innogando : Abeltzaintzaren GPS jarraipena eta monitorizazioa. Envo Dan eta Herbiagro : Nekazaritza ekologikorako eta pestiziden aplikaziorako droneen bidezko irtenbideak. Metos Iberia : Automatizazioa, ureztatzea eta estazio meteorologikoak. Fertinagro eta Mirat Ongarriak : Landareen nutriziorako ongarriak eta irtenbideak. Margareto eta Riegos Tormes : Nekazaritzako ureztatze makineria eta sistemak. ITACyL eta IRNASA : Nekazaritza-hedapen digitaleko aplikazioak eta ezagutza zientifikoa. Sektorearentzako data bat. Amaiera: 19:00etan. , AGROTEST DIGITAL biltzarrak aukera bikaina eskaintzen die ikerketari, enpresei eta sektore produktiboari elkartzeko, berrikuntza landa-garapenerako eragile gisa azpimarratuz.
ekitaldiaren kartela
28/04/2025
GO INVASORES

"Berrikuntza ureztapenean: espezie inbaditzaileen kontrol adimenduna eta eraldaketa digitala" webinarra GO INVASOR-ES-en eskutik

GO INVASOR-ES - Azpiegituren eta laboreen erresilientzia 4.0 espezie inbaditzaileen aurka programak online dibulgazio ekitaldi bat antolatu du, apirilaren 28an , goizeko 11:00etatik 12:30era. GO INVASOR-ES proiektuak ur-azpiegituretan, batez ere ureztapenean, espezie exotiko inbaditzaileak (EIE) kontrolatzeko irtenbide teknologiko aurreratuak garatzea du helburu. Saioan zehar, ureztatzearen bi alderdi berritzaile jorratuko dira. Alde batetik, IASek azpiegitura hauei planteatzen dizkieten erronkak aztertuko dira, eta GO INVASOR-ES proiektuaren emaitza nagusiaren aurrerapena eta hasierako diseinuak aurkeztuko dira: haien kontrol eraginkorrerako diseinatutako dosifikazio-estazio adimendunak. Bestetik, digitalizazioak ureztapenean duen eginkizuna aztertuko da, eta Smart Green Water proiektua aurkeztuko da, ureztapen jasangarriago eta adimentsuago bat lortzeko digitalizazioan oinarritutako irtenbide berritzaileak sustatzen dituena. Egitaraua: 11:00etan. Webinar-aren aurkezpena. Lide Jaurrieta, Kataluniako Uraren Lankidetzako proiektu-kudeatzailea. 11:10 a.m. Espezie Exotiko Inbaditzaileak (EIE) ulertzeko gakoak. Nuno Caiola, Eurecat ikertzailea. 11:20 a.m. Ureztatze azpiegituren kudeaketaren ikuspegitik EEEen arazoa. Miquel Sacrest, Aigües del Segarra Garrigueseko zuzendari nagusia. 11:30 a.m. GO INVASOR-ES Proiektua: Azpiegituren eta laboreen erresilientzia 4.0 espezie inbaditzaileen aurka. Velaber Consulting- eko Javier Bernard/Ángel Martínez . 12:00etan. Eraldaketa digitala ureztapenean. David Erice, UPAko Bulego Teknikoa. 12:15 p.m. Ur Berde Adimendunaren Proiektua: Ureztatze adimendunerako irtenbide berritzaileen hedapena eta gaitasunak eraikitzea. Javier Alejandre, UPAko Bulego Teknikoa. 12:30 p.m. Agurra eta amaiera. Marisa Fernández, ZINNAEko gerentea IZEN-EMATEA
ekitaldiaren kartela
24/04/2025
EUFRAS

Horizon Europe erakunde aholkularientzako aukerak datorren EUFRAS Coffee Break-ean

Horizon Europe- ren esparruan aholkularitza-erakundeentzako aukera berriak ezagutu nahi dituzu? Orduan, ez galdu hurrengo EUFRAS KAFEE BREAK ! Datorren apirilaren 24an 10:00etan Zoom bidez. Publikoari irekitako saio honetan, 6. Kluster deialdiak eta EBko Misioak aztertuko dira, nekazaritza, basogintza eta landa-aholkularitza alorretan lan egiten dutenei nola onura dakiekeen aztertuz. Ekitaldi hau aproposa da honako hauek nahi dituzten profesionalentzat: Ezagutu Europako azken deialdiei buruz. Euren aholkularitza sareak sendotzea. Finantzatzeko aukerak zuzen interpretatzen ikastea. Konektatu Europa osoko adituekin IZEN-EMATEA . Derrigorrezkoa leku bat ziurtatzeko.
pistatxo droneak
24/04/2025
Universidad Politécnica de Valencia

Drone bioestimulatzaileen aplikazioa pistatxo-laboreetan produktibitatea areagotzeko

Erakusketa-jarduerak Toledoko probintzian pistatxoaren hazkuntzan jarduera bioestimulatzailea duten substantzien aplikazioa da. Aplikaziorako laborearen egoera fenologiko optimoa laborearen aldez aurretiko jarraipenaren bidez zehaztuko da Sentinel-2 urrutiko sentsoreek banda elektromagnetiko nagusietan grabatutako datuak erabiliz. EHUko ikerketa-taldeak aurreko esperimentuen arabera, loraldi eta fruitu-kuotatze faserako aplikazioa aurreikusi da. Ondoren, osagai aktiboak hautatuko dira eta landarean duten eragina aplikatzeko unean duen egoera fenologikoarekin erlazionatuta egongo da . Azken aplikaziorako, hegaldiaren parametroak (noraeza, abiadura, altitudea, token doikuntza...) zehaztuko dira, substantzia aktiboaren dosi zehatza eta haren kontzentrazioa aplikatzeko helburuarekin. PROGRAMA | IZEN-EMATEA Eskaerak aurkezteko epea zabalik 04/17ra arte barne .
ekitaldiaren kartela
23/04/2025
COEXPHAL

PITAMED Talde Operatiboaren aurkezpena Kanarietan

PITAMED Talde Operatiboaren esparruan ( Pitayaren laborantza jasangarria Espainian) , PITAMED Talde Operatiboaren hurrengo Aurkezpen Eguna iragarri da, datorren asteazkenean, 2025eko apirilaren 23an , ICIA Auditorioan (Finca “Isamar” – Carretera de El Boquerón z/g, Valle Guerra – La Laguna). Ekitaldi honek PITAMED Talde Operatiboaren jarduerak eta aurrerapenak erakutsi nahi ditu, zeinak Mediterraneoko inguruneetan pitaya laborantzarako berrikuntzan oinarritzen dena. Hainbat erakundetako ikertzaileek eta adituek hartuko dute parte, laboreen kudeaketa, ur eta elikadura eskaria, inausketa, uzta osteko kudeaketa eta teknologia aplikatu berriak bezalako gai nagusiak jorratuz. Teknikariei, ikerlariei, ekoizleei eta sektoreari lotutako guztiei zuzenduta dago. Doakoa da, baina aldez aurretik izena ematea beharrezkoa da. IZEN-EMATEA
ekitaldiaren kartela
22/04/2025
CTA

Bioirtenbideak landareen elikaduran: berrikuntzaren eta lankidetzaren erronkak

BIOVEGEN, IFAPA eta CTAk antolatuta, "Bio-soluzioak landareen nutrizioan: berrikuntza eta lankidetzarako erronkak" jardunaldi teknikoak landare-elikaduraren sektoreko adituak bilduko ditu, bioernalkuntzan berrikuntzarako erronka teknologikoak eta aukerak aztertzeko. Topaketan enpresak, ikerketa zentroak eta nekazaritzako elikagaien sektoreko eragile nagusi izango dira. Helburua da landareen elikaduran irtenbide berritzaileen garapena sustatzea eta eztabaidarako eta ezagutzak eta esperientziak partekatzeko foro bat sustatzea bioernalkuntzaren alorrean estrategia jasangarri eta eraginkorragoak bilatzeko. Landareen elikadurari buruzko hainbat aurkezpenez gain, mahai-inguru bat egingo da arlo honetako eskaintza teknologikoa eta irtenbide berritzaileak. Simbioliva Talde Operatiboa Simbioliva Talde Operatiboak aurkezpen informatiboa egitea aurreikusten du DCOOPek ekitaldian egindako aurkezpenaren baitan. Javier López erakundeko I+G+B saileko teknikaria arduratuko da "Nekazaritzako Elikagaien Sektoreko Bioernalkuntzaren Behar Teknologikoak. GO-Simbiolivaren kasua" izeneko aurkezpena garatzeko arduraduna. PROGRAMA | IZEN-EMATEA
arloko aholkularien irudia
10/04/2025
MAPA

Talde operatiboen proiektu berritzaileen hamarkada bat: arrakasta-kasuak

Nekazaritza, Arrantza eta Elikadura Ministerioak "Hamarkada bat proiektu berritzaileen talde operatiboetatik: arrakasta-kasuak" ekitaldia antolatzen du , AEI-AGRIren eskualdez gaindiko Talde Operatiboen nekazaritzako, basogintzako eta landa sektoreetako proiektu berritzaileen emaitza nabarmenak nabarmentzeko. NPBren Landa Garapeneko zutabearen baitan FEADERk kofinantzatutako proiektu hauek sektorearen eraldaketa bultzatzen duten arrakasta-kasuak dira. Ekitaldiaren programa: 12:00 h | Harrera instituzionala Nekazaritza, Arrantza eta Elikadura Ministerioa. 12:20etan. | Nekazaritzako elikagaien sektoreko berrikuntza: arrakasta-kasuak Sektoreko berrikuntza bultzatu duten eskualdez gaindiko talde operatiboen aurkezpena: RETA – Nekazaritza Proba Espazioen Sarea. Kataluniako Landa Ekimenen Elkarteko (ARCA) Albert Puigvert i Tuneu eta Laura Megías Garrigak aurkeztua . SMARTOM – Tomate-hazkuntzarako kudeaketa-plataforma integrala. Extremadurako Nekazaritzako Elikagaien Teknologia Zentro Nazionaleko (CTAEX) Ikerketako Enpresa Elkarteko Jesús Gil Sotok aurkeztu du. SUBALMA – Lurpeko tantaka ureztatze sistemen produktibitatea eta iraunkortasuna hobetzea nanoburbuilak eta oliba errotako hondakinak ongarri gisa erabiliz. Sistema Azud, SA (AZUD) enpresako Beatriz Masdemont Hernándezek aurkeztua. REBO2VINO – Ekonomia zirkularra ardoaren sektorean: beirazko botilak berrerabiltzea. Espainiako Ardo Federazioko (FEV) Trinidad Márquez Garcíak aurkeztua . CARBOGAN – Artzaintza estentsiboaren kudeaketaren digitalizazioa karbonoa bahitzeko estrategia gisa. Nekazari Txikien Batasuneko (UPA) Javier Alejandrek aurkeztua . 13:30ean. | Nekazaritzako elikagaien berrikuntzaren ikuspegiak eta etorkizuna Isabel Bombal Díaz Landa Garapen, Berrikuntza eta Nekazaritzako Elikagaien Prestakuntzako zuzendari nagusia (DGDRIFA). Berrikuntzarako laguntzaren bilakaerari, eragile anitzeko ikuspegiari eta nekazaritzako elikagaien sektorean lankidetza-ekosistema baten sorrerari buruzko funtsezko ikuspegiak. 2025eko deialdi berria: 46,25 milioi euro eskualdez gaindiko proiektu berritzaileak finantzatzeko. 13:50ean. | Ekitaldiaren itxiera 14:00 | Networking eta ixteko espazioa ( Nouvel Lobby ) Sar zaitez PNDR proiektu berritzaileen dosierra Sar zaitez PNDR eta PEPAC berrikuntza proiektuen zerrendara Aldez aurretik izena eman behar da IZEN-EMATEA apirilaren 8ra arte
ALACCTA Kongresua – SOCHITAL 2025
09/04/2025
Fundación Triptolemos

ALACCTA Kongresua – SOCHITAL 2025

"Elikagaiak bihar: zientzia, teknologia eta berrikuntza elikadura jasangarri eta osasuntsurako" lelopean, Elikagaien Zientzien Eskolak Valparaísoko Unibertsitate Katoliko Pontifikaleko Elikagaien Zientzia eta Teknologia Latinoamerikako eta Karibeko Elkartearen 23. Kongresua (ALACCTA 2025) eta Elikagaien Zientzia eta Teknologia Elkartearen 24. Kongresua hartuko du (Apirilaren 2019an, Sochital). eta 2025eko 11n. Ekitaldiak elikagaien industriako aditu nagusiak bilduko ditu, Txilekoak eta Latinoamerikakoak, sektoreko azken garapenak eta etorkizuneko erronkei buruz eztabaidatzeko. "Elikadura jasangarri eta osasuntsurako zientzia eta teknologia" gaiaren pean, hiru gai nagusi landuko dira jardunaldiak: Elikagaien Zientzia eta Teknologia Elikadura eta Ongizaterako : ardatz honek elikagaien materialen zientzia, ebaluazio sentsoriala, elikagai funtzionalak, elikadura espezializatua, bioerabilgarritasuna, bioirisgarritasuna eta elikagai tradizionalen birbalorizazioa bezalako gaiak landuko ditu, besteak beste. Elikaduraren bidez osasuna eta ongizatea hobetzeko berrikuntzak eztabaidatuko dira. Elikagaien prozesamendu jasangarrirako berrikuntza teknologikoa : elikagaien analisian, kontserbazio teknologietan, sentsoreetan eta biosentsoreetan, elikagaien bioteknologian eta ontziratzeko teknologian egindako aurrerapenak aztertuko dira, ura eta karbono aztarna murrizten duen ikuspegi jasangarri batean oinarrituz. Elikagaien Segurtasuneko eta Erregulazioko Erronkak : arlo honetan elikagaien mikrobiologia eta toxikologia, kutsatzaileen detekzioa, elikagaien iruzurra eta politika publikoak jorratuko dira, eskualde mailan elikagaien segurtasuna eta legegintza-harmonizazioa bermatzeari arreta jarriz. Kongresua ezagutza trukatzeko plataforma bat izango da, eta elikagaien industriak osasunaren, jasangarritasunaren eta elikagaien segurtasunaren arloetan dituen egungo erronkei aurre egiteko berrikuntzak eta estrategiak bultzatuko ditu.
aurreko ekitaldiko argazkia
07/04/2025
KM ZERO

Nekazaritzako elikagaien berrikuntza Food Changemakers think tank-en agendan dago datorren apirilean Madrilen egingo duen bilerarako.

Apirilaren 7an , Madrilek The Food Changemakers- en bilera berri bat hartuko du, nekazaritzako elikagaien sektorea eraldatzeko Europako think tank handiena. KM ZERO Food Innovation Hub espainiar erakundeak sustatutako aditu foro honek epe luzerako politikak, estrategiak eta araudiak formulatzean benetako eragina sortu nahi du elikagaien industrian. Tramo gune gastronomikoan egingo den ekitaldian hainbat mahai-inguru izango dira sektorearen erronka nagusiak jorratuz. Eztabaidatuko diren gaiak honako hauek dira : geopolitika eta hornikuntza-katea, berrikuntza irekia, uraren kudeaketa, nekazaritzaren etorkizuna, dekarbonizazioa, elikadura aurreratua eta iraupena, janari-zerbitzua eta txikizkako salmenta, elikagaien segurtasuna, adimen artifiziala eta merkatuaren joerak, proteina berriak eta elikagaien xahutzea murriztea . Topaketa honek liderrak eta adituak bilduko ditu elikagaien etorkizunerako irtenbide berritzaile eta iraunkorrak sustatzeko.
Berrikuntza eta eraginkortasun ekonomikoa EVOOaren mekanizazioan eta ekoizpenean
03/04/2025
IRTA

Berrikuntza eta eraginkortasun ekonomikoa EVOOaren mekanizazioan eta ekoizpenean

Jardunaldi honetan oliba-inausketa mekanizatuaren aplikazio teknikoa aztertzeko proiektu pilotu baten helburuak eta hasierako emaitzak aurkezten dira Kataluniako oliba-ekoizle nagusietan. Proiektu honek hazkuntza eta ekoizpen begetatiboa optimizatzeko duen eraginkortasuna zehaztea du helburu, agronomia, produkzio eta ekonomia mailan eskuzko inausketarekin alderatuz. Oliba-olioa ekoizteko hiru sistema nagusiekin egindako saiakuntza esperimentalaren ekoizpen-emaitzak ere aurkezten dira: intentsiboa, dentsitate handikoa eta superintentsiboa, bihurketa-estrategi ezberdinen erantzuna aztertzen da, produktibitatea berreskuratzeko helburuarekin. Plaza mugatuak PROGRAMAZIOA | IZEN-EMATEA
GERTAERAKO KARTELA
01/04/2025
Interempresas

Mahastizaintza Iraunkorraren III

Herrialde ezberdinetako adituak INTEREMPRESASek eta OLINTek antolatutako hitzaldi batean elkartuko dira, eta programazio zabal eta anitza izango da, eta teknologia, berrikuntza, iraunkortasuna eta, oro har, ardoaren mundu liluragarriaren inguruko alderdi guztiak ardaztutako aurkezpenak eta mahai-inguruak biltzen dituena, arreta berezia eskainiz gaur egungo merkatuko joerei. Arratsaldean, hainbat tailer espezifiko programatzen dira, profesional talde txikiei zuzenduta, iraunkortasunari, mahastizaintza birsortzaileari aplikatutako Adimen Artifizialari buruzko ezagutzak eta esperientziak partekatzeko eta trukatzeko aukera izango dutenak edota produktu berrien dastaketa batean parte hartzeko (Piwiak, apardunak, alkoholik gabeko ardoak). 1. tailerra: Iraunkortasunari aplikatutako IA 2. tailerra: Produktu berrien dastaketa: Piwiak, ardo apardunak eta alkoholik gabekoak 3. tailerra: Mahastizaintza Birsortzailea 4. tailerra: Karbonoa bahitzea PROGRAMA OSOA
oiloak belardian
27/03/2025
AviAlter

AviAlterren X. Jardunaldi Teknikoa "Hegazti-hazkuntza 2040an"

FIGAN 2025 azokaren baitan, Hegazti Hazkuntza Alternatiborako Elkarte Profesionalak (AviAlter) X. Jardunaldi Teknikoa antolatzen du "2040an Hegazti-hazkuntza" izenburupean, Carlos Buxadé Carbó irakasleak zuzenduta. Pablo Bernardos (MAPA), José Carlos Terraz (AviAlter), María del Mar Fernández Poza (INPROVO) eta Alberto Díez Michelena, Animalien Defentsarako Elkarte Nazionaleko (ANDA), parte hartuko dute ekitaldi honetan; hegazti-hazkuntzaren aurreikuspenak eta etorkizuna eztabaidatuko duena. Eguna José Antonio Castelló Llobet-i omenaldi batekin amaituko da, bere ibilbideagatik eta industriari egindako ekarpenengatik.
ekitaldiaren kartela
27/03/2025
Interempresas

Almendrondoen Nazioarteko V. Foroa

Almendra laborantzako azken joerei eskainitako topaketa profesionala. PROGRAMA
Espainiako Gastronomia Kongresua 2025
27/03/2025
Real Academia de Gastronomía

Espainiako Gastronomia Kongresua 2025

Espainiako Gastronomia Errege Akademiak "Elikadura eta Gizartea" CEU Unibertsitate Institutuarekin elkarlanean antolatutako ekitaldia 2025eko martxoaren 27tik 29ra izango da, Madrilgo CEU San Pablo Unibertsitatean. ESPAINIAKO GASTRONOMIA JARDUNALDIAren ardatz nagusia gastronomiaren kontzeptua aisialdirako jarduera nabarmen gisa zaharkituta geratu dela eta gastronomia-jardueren balio-katearen gainerako dimentsioak, produkzioa, banaketa, prestaketa, kontsumoa eta hondakinen kudeaketa barne hartzen dituena, diziplina anitzeko eta nazioarteko ikuspegitik hartu behar dira kontuan. Beraz, Jardunaldiaren helburua da ikuspegi zientifiko, akademiko eta profesional batetik jorratzea gastronomiaren interpretazio berri honen testuinguru sozial, ekonomiko, psikologiko, mediko eta kultural berri hau, non ekoizpen jasangarriaren eta elikadura osasungarriaren irizpideak gastronomiari lotutako gozamen kontzeptu tradizionala modu naturalean osatzen duten. Hori dela eta, zientziaren arlo, diziplina akademiko, ikerketa sare eta politika arlo ezberdinetako ikertzaileak, jakintsuak eta profesionalak elkartuko ditugu, gastronomia jarduera holistiko gisa definitzeko marko berri hau eztabaidatzeko, elikadura, osasuna eta iraunkortasuna ardatz hartuta. PROGRAMAZIOA | IZEN-EMATEA