Skip to main content

Gertaerak

Nabarmena

Ifema pabiloiaren mapa
30/09/2025
Fruit Attraction
Fruit Attraction 2025, pabiloi berriekin eta sektorizazioarekin
Fruit Attraction 2025 , irailaren 30etik urriaren 2ra bitartean egingo dena, mugarri garrantzitsua da bere historian, fruta eta barazki sektoreko munduko azoka nagusi gisa finkatuz . 17. edizioan...
Abeltzaintza zehatzaren ilustrazioa
21/05/2025
RedPAC
Abeltzaintza zehatzaren gaian talde operatiboen arteko esperientzia-trukea
2025eko maiatzaren 21ean , PAC Sareak antolatutako “ iHub La Vega Innova ” -n (San Fernando de Henares-en - Madril), zehaztasun-abeltzaintzari buruzko aurrez aurreko hitzaldirako izen-ematea...
ekitaldiaren kartela
14/05/2025
BBioNets
EIP-AGRI Talde Operatiboen etorkizuna
2025eko maiatzaren 14an , goizeko 10:00etatik arratsaldeko 13:00etara. CET , “EIP-AGRI Talde Operatiboen etorkizuna: erronkak, aukerak eta dauden laguntza zerbitzuak. Talde Operatiboen potentziala...
SIMPOSIOA
14/05/2025
Expoliva
EXPOLIVA 2025ean Zientzia, Teknika eta Transferentziari buruzko 22. Nazioarteko Sinposioa
EXPOLIVA 2025 azokaren esparruan hogeita bigarren aldiz egingo den Expoliva Nazioarteko Zientzia, Teknika eta Ezagutza Transferentziaren Sinposioaren hurretako edizioak olibondoen eta oliba olioaren...
ekitaldiaren kartela
08/05/2025
COHEXPHAL

Sanifruitek uzta osteko barazkien prozesamenduari buruzko tailer tekniko bat egingo du Almerian.

Maiatzaren 8an, Sanifruitek tomate, piper eta kuiatxoen uzta osteko tailer tekniko bat antolatuko du COEXPHAL Berrikuntza Teknologikoko Zentroan (CIT COEX), La Mojonerako (Almeria ). Bilera 15: 30ean hasiko da. eta bereziki produktuen iraupena luzatu nahi duten esportatzaile enpresei zuzenduta dago , irtenbide natural eta eraginkorrekin . Ekitaldian arlo akademiko eta teknikoetako adituek parte hartuko dute. Antonio Menak , Almeriako Nekazaritza lurralde-ordezkariak, inauguratuko du jardunaldia, eta ondoren Juan Carlos Pérez Mesak , Juan Luis Valenzuelak , Sandra Mañasek (Sanifruit) eta Tecnova Fundazioko Teknologia Saileko teknikariek aurkezpenak egingo dituzte. Sanifruit-eko zuzendari nagusi Javier Bielek aurkeztuko du enpresaren uzta osteko programa eta itxiko du ekitaldia. Jarduerak kafe-atsedenaldia barne hartuko du eta doakoa da parte hartzea , nahiz eta aldez aurretik izena eman behar den. IZEN-EMATEA
ALACCTA Kongresua – SOCHITAL 2025
09/04/2025
Fundación Triptolemos

ALACCTA Kongresua – SOCHITAL 2025

"Elikagaiak bihar: zientzia, teknologia eta berrikuntza elikadura jasangarri eta osasuntsurako" lelopean, Elikagaien Zientzien Eskolak Valparaísoko Unibertsitate Katoliko Pontifikaleko Elikagaien Zientzia eta Teknologia Latinoamerikako eta Karibeko Elkartearen 23. Kongresua (ALACCTA 2025) eta Elikagaien Zientzia eta Teknologia Elkartearen 24. Kongresua hartuko du (Apirilaren 2019an, Sochital). eta 2025eko 11n. Ekitaldiak elikagaien industriako aditu nagusiak bilduko ditu, Txilekoak eta Latinoamerikakoak, sektoreko azken garapenak eta etorkizuneko erronkei buruz eztabaidatzeko. "Elikadura jasangarri eta osasuntsurako zientzia eta teknologia" gaiaren pean, hiru gai nagusi landuko dira jardunaldiak: Elikagaien Zientzia eta Teknologia Elikadura eta Ongizaterako : ardatz honek elikagaien materialen zientzia, ebaluazio sentsoriala, elikagai funtzionalak, elikadura espezializatua, bioerabilgarritasuna, bioirisgarritasuna eta elikagai tradizionalen birbalorizazioa bezalako gaiak landuko ditu, besteak beste. Elikaduraren bidez osasuna eta ongizatea hobetzeko berrikuntzak eztabaidatuko dira. Elikagaien prozesamendu jasangarrirako berrikuntza teknologikoa : elikagaien analisian, kontserbazio teknologietan, sentsoreetan eta biosentsoreetan, elikagaien bioteknologian eta ontziratzeko teknologian egindako aurrerapenak aztertuko dira, ura eta karbono aztarna murrizten duen ikuspegi jasangarri batean oinarrituz. Elikagaien Segurtasuneko eta Erregulazioko Erronkak : arlo honetan elikagaien mikrobiologia eta toxikologia, kutsatzaileen detekzioa, elikagaien iruzurra eta politika publikoak jorratuko dira, eskualde mailan elikagaien segurtasuna eta legegintza-harmonizazioa bermatzeari arreta jarriz. Kongresua ezagutza trukatzeko plataforma bat izango da, eta elikagaien industriak osasunaren, jasangarritasunaren eta elikagaien segurtasunaren arloetan dituen egungo erronkei aurre egiteko berrikuntzak eta estrategiak bultzatuko ditu.
Espainiako Gastronomia Kongresua 2025
27/03/2025
Real Academia de Gastronomía

Espainiako Gastronomia Kongresua 2025

Espainiako Gastronomia Errege Akademiak "Elikadura eta Gizartea" CEU Unibertsitate Institutuarekin elkarlanean antolatutako ekitaldia 2025eko martxoaren 27tik 29ra izango da, Madrilgo CEU San Pablo Unibertsitatean. ESPAINIAKO GASTRONOMIA JARDUNALDIAren ardatz nagusia gastronomiaren kontzeptua aisialdirako jarduera nabarmen gisa zaharkituta geratu dela eta gastronomia-jardueren balio-katearen gainerako dimentsioak, produkzioa, banaketa, prestaketa, kontsumoa eta hondakinen kudeaketa barne hartzen dituena, diziplina anitzeko eta nazioarteko ikuspegitik hartu behar dira kontuan. Beraz, Jardunaldiaren helburua da ikuspegi zientifiko, akademiko eta profesional batetik jorratzea gastronomiaren interpretazio berri honen testuinguru sozial, ekonomiko, psikologiko, mediko eta kultural berri hau, non ekoizpen jasangarriaren eta elikadura osasungarriaren irizpideak gastronomiari lotutako gozamen kontzeptu tradizionala modu naturalean osatzen duten. Hori dela eta, zientziaren arlo, diziplina akademiko, ikerketa sare eta politika arlo ezberdinetako ikertzaileak, jakintsuak eta profesionalak elkartuko ditugu, gastronomia jarduera holistiko gisa definitzeko marko berri hau eztabaidatzeko, elikadura, osasuna eta iraunkortasuna ardatz hartuta. PROGRAMAZIOA | IZEN-EMATEA
ekitaldiko kartela Nekazariek nekazaritzako elikagaien hornikuntza-katean duten paperari buruz sentsibilizatzea
29/01/2025
modernAKIS

Networking Ekitaldia: "AKIS Martxan: Nekazariek nekazaritzako elikagaien hornikuntza-katean duten paperari buruz sentsibilizatzea"

Urtarrilaren 29an, " AKIS in action: Nekazaritzako Elikagaien Hornikuntza Katean Nekazarien Rolaren Sentsibilizazioa " sareko ekitaldia egingo da Zoom bidez Nekazaritzako Elikagaien Hornikuntza Katearen bidez. modernAKIS , nekazaritzaren modernizazioa sustatu nahi duen nekazaritza-ezagutza eta berrikuntza sistema eraginkorragoak eta eraginkorragoak erabiliz (AKIS) ekimen europarrak antolatuta, ekitaldi hau "AKIS in Action" sareko ekitaldi sortaren parte da, eta eragileak elkarlotu nahi ditu. Nekazaritza Ezagutza eta Berrikuntza Sistemen (AKIS) Europa osoan. Nekazariek nekazaritzako elikagaien balio-katean duten zeregin nabarmena Nekazariek zeregin erabakigarria betetzen dute nekazaritzako elikagaien hornikuntza-katearen iraunkortasunean eta erresilientzian, nahiz eta haien ekarpenak gutxietsi ohi diren. Ekitaldiaren helburua da nekazariek esparru honetan duten garrantzia azpimarratzea. Nekazarien eta hornikuntza kateko beste eragile batzuen arteko loturak sendotzeko diseinatutako ekimenak aurkeztuko dira, lankidetza eta berrikuntza sustatuz. Ekitaldia plataforma gisa balioko du ezagutza baliotsuak partekatzeko, praktika onak trukatzeko eta nekazarien parte-hartzea eta elikadura-katean ikusgarritasuna hobetzeko irtenbide praktikoak eztabaidatzeko. Helburu den publikoa Aholkularitza Zerbitzuen arduradunak AKIS Koordinazio Organoak CAP sareak Botere publikoak Ikertzaileak Egitaraua 10:00 – 10:10 ModernAKIS proiektuaren aurkezpena Elena-Teodora Miron, Austriako Laborantza Ganbera, Austria 10:10 – 10:30 Teagasc ConnectEd - Irlandako landa profesionalentzako ezagutza sarea Mark Gibson, Teagasc, Irlanda 10:30 – 10:50 Ja zu Nah: gardena, eskualdekoa, jasangarria – Austrian elikagaien banaketa birdefinitzen Julia Gappmaier, Ja zu Nah GmbH JZN, Austria 10:50 – 11:10 Esloveniako Arartekoaren esperientzia Elikagaien Hornikuntza Katean Martin Gosenca, Nekazaritza, Basogintza eta Elikadura Ministerioa, Eslovenia 11:10 – 11:30 Galdera eta erantzunak, laburpena eta hurrengo ekitaldien aurreikuspenak Edozein zalantza argitzeko, jarri harremanetan modernkis@lfi-oe.at IZEN-EMATEA
agroexpo
29/01/2025
Institución Ferial de Extremadura

AGROEXPO nazioarteko azoka

Agroexpo Extremadura eskualdeko nekazaritza azoka nagusietako bat da, non makineria, nekazaritza teknologia eta nekazaritza sektorerako zerbitzuen berrikuntzak aurkezten diren. Zehaztasun eta nekazaritza iraunkorreko azken joerak eta aurrerapenak ezagutzeko aukera da. DESKRIBAPENA 20.000 m²-ko erakusketa. 4 pabilioi estali handi. Instalazio berritzaileak. Hitzordua profesional, fabrikatzaile eta banatzaileekin. Jardunaldiak, Aurkezpenak eta Jardunaldiak
ekitaldiaren kartela
23/01/2025
EUFRAS

EUFRAS "Coffee break" ekitaldi berria elikadura-kate laburretarako aholkuei buruzkoa

Aurten, EUFRASek iaz hasitako COFFEE Break ekitaldi sortari berrekin dio berriro, eta dagoeneko iragarri du 2025eko lehen ekitaldia, urtarrilaren 23an 10:00etan CET Zoom bidez ospatuko dena. Oraingo honetan, "Short Food Supply Chain Advisory Network (SFSC)" izeneko COREnet proiektuaren esperientzia aztertuko da. EUFRAS Nekazaritza eta Landa Aholkularitza Zerbitzuen Europako Foroa da, Europa osoan nekazaritza eta landa arloko aholkularitza zerbitzuak eskaintzera diharduten profesionalak eta erakundeak lotzen dituen erakundea. Bere helburua sektoreko lankidetza, ezagutza-trukea eta berrikuntza sustatzea da. Konexio-esteka ekitaldia baino egun bat lehenago jasoko da. GRABATU
listeria
17/12/2024
Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición

Jardunaldia "Helburua: Listeria kontrolpean"

Abenduaren 17an, Elikagaien Segurtasun eta Nutriziorako Espainiako Agentziak (AESAN) antolatutako jardunaldia egingo da Osasun Ministerioko Ernest Lluc Aretoan, Elikagaietan Listeria monocytogenes -en kontrolaren hainbat alderdiri buruz eta elikadurarako dituen erronkei buruz. segurtasuna. Izen-ematea berriro ireki da edukiera handitu delako. Ekitaldia baino egun batzuk lehenago, esteka bat argitaratuko da ekitaldia sarean jarraitzeko, eta horretarako ez da beharrezkoa izango izena ematea. Behin betiko programa
ainia
10/12/2024

Elikagaien iraupenaren web-mintegia: kontsumo-joera berrietara egokitzea

Kontsumo-joera berriak azkar eboluzionatzen ari dira, teknologiaren, jasangarritasunaren eta kontsumitzaileen lehentasunen aldaketek bultzatuta. Kontsumitzaileak gero eta gehiago kezkatzen ditu erosketen ingurumen-inpaktuaz, eta osasun mentala eta fisikoa da lehentasuna, ongizatea, elikagai osasungarriak eta norbere burua zaintzeko esperientziak sustatzen dituzten produktuen kontsumoaren alde eginez. Elikagaien fabrikazioan osagai alternatibo berriak sartzen dira, kontsumoa murrizten duten elikagaien analogoak (haragia), baita kontsumitzailearen elikagaien segurtasunean eragin zuzena izan dezaketen sukaldaritza/kontsumo praktika berriak ere. Abenduaren 10ean egingo den "Elikagaien balio-iraupena: kontsumo-joera berrietara egokitzea" web-minategian, ohituren eta garapen-aldaketa hauek aurkeztuko dira, baita horiek loturiko arrisku mikrobiologiko eta fisiko-kimikoak eta nola aurre egin daitezkeen. aurre egin. Helburuak AINIA 2024 Barometroaren azkenengo AINIA 2024 Barometroaren arabera, erosketa-, kontsumo- eta sukaldaritza-ohitura berriak, baita osagai alternatibo eta antzeko elikagai berriak ere ezagutarazi. Elikagaien kontsumo-joera berriekin lotutako arrisku mikrobiologikoetan sakontzea. Osagai berriekin eta elikagai analogoekin lotutako arrisku fisiko-kimikoetan sakontzea. Nori zuzendua Elikagaien enpresetako I+G eta Kalitateko teknikariak. Webinarra profesionalentzat soilik. Metodologia Webinarra 1h15eko iraupena, 11:00etan CET (Espainiako ordua) hasiko dena eta 12:15 aldera amaituko dena. Izen-ematea abenduaren 9an amaituko da, 16:00etan. Izena eman ondoren, gure partetik lehen baieztapen-mezu bat jasoko duzu, eta GoToWebinar plataformako beste bat konektatzeko estekarekin. Bezperan jaso ez baduzu, jar zaitez gurekin harremanetan. Egitaraua AINIA Kontsumo Barometroaren aurkezpena eta aurkezpena «Bizitza baliagarri mikrobiologikoaren azterketak. Kontsumo-ohitura berriekin lotutako arriskuak. Laura Verdú, Mikrobiologia Laborategia. Elikagaien Kalitatea eta Segurtasuna, AINIA «Bizitza-bizitza fisiko-kimikoen azterketak. «Osagai berriak dituzten elikagaien egonkortasuna». Sandra Leiva, Kimika Laborategia. Elikagaien Kalitatea eta Segurtasuna, AINIA Galderak eta ondorioak
2023ko CIS kongresuaren irudia
11/11/2024
Verialiment

Elikagaien Segurtasun eta Iraunkortasunari buruzko II

Azaroaren 11n eta 12an, Elikagaien Segurtasun eta Iraunkortasunari buruzko II . Ekitaldi bat, besteak beste: Iraunkortasuna: Nola egokitu jasangarritasuna gure elikagaien enpresara? Zein onura ukigarri lortuko ditugu? Elikagaien Segurtasuna: Krisiaren kudeaketa eta produkzio primarioa. Kultura eta gaitasun bigunak: Nola ezarri Kultura enpresa osoan ezartzen duten aldaketak? Kultura plan batek zure enpresan ziurtagiri bat galtzea eragotzi al dizu? Digitalizazioa eta Adimen Artifiziala: Adimen Artifizialaren erabilera sektore ugaritara egokitzen ari da. Elikaduraren sektoreari benetan mesede egingo digun zein tresna daude eskuragarri? PROGRAMA
Elikagaien ontzi eta ontzietan berrikuntzarako II
30/10/2024
ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub

Elikagaien ontzi eta bilgarrietan berrikuntzarako II

Laster ospatuko da Ontzi: Basque Food Packaging Innovation Hub topaketaren bigarren edizioa, elikadura ontziratzeko sektoreko eragile nagusiak bilduko dituen ekitaldi giltzarria, iraunkortasunari eta berrikuntzari begira. Topaketa hau aukera bikaina da sare profesionalak sendotzeko eta elikagaien industrian trantsizio jasangarri baterako lankidetza sustatzeko. Antolatzailea: ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub, ekitaldiak erakusketa gune bat eta hitzaldi eta mahai-inguruetarako gune bat izango ditu, non adituek ezagutzak partekatu eta industriaren erronka eta aukerak eztabaidatuko dituzten. Ezinbesteko urratsa da elikagaien sektorean etorkizun jasangarriagoa izateko.
living lab EU4Advice
18/10/2024
EU4Advice & Fundación entretantos

Living Lab EU4Advice: Marketin-kanal laburrak (CCC) AKISen

E4Advice proiektuak , Europako Batzordearen Horizon Europe programak finantzatutakoa, aholkularien papera bultzatzea du helburu: Marketing Kanal Laburren (CCC) eta salmenta zuzena ezagutza transferitzeko, AKISen alderdi horietan ezagutza eta esperientzia duten Aholkulari -sare bat sortuz. erreferentzia-esparrua. EU4Advice eta Fundación Entretantos Living laborategian izena eman dezakezu hemen klik eginez
Nekazaritzako Elikagaien Hornikuntza Katearen Jardunbide Egokien Foroaren 4. bilera
09/10/2024
EU CAP NETWORK

Nekazaritzako Elikagaien Hornikuntza Katearen Jardunbide Egokien Foroaren 4. bilera

Nekazaritzako Elikagaien Hornikuntza Katearen Jardunbide Egokien Foroaren 4. bilera urriaren 9an izango da oraindik zehazteke dagoen tokian. Aurreko Foroko bileren emaitzetatik abiatuta, ekitaldi honek balio-katean aktiboki parte hartuz ekoizleek errendimenduak handitzeko dituzten hainbat modu aztertuko dituzte. Bileraren xehetasunak zabaltzeko zain. Ingelesez.
Leiho batetik ateratzen diren fruta eta barazkien irudia
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Fruta Erakarpena

Fruit Attraction fruta eta barazkien profesionalentzako ekitaldia da. Fruit Attraction fruta eta barazkien merkaturatze GLOBALerako erreferentziazko tresna komertziala bihurtu da. Sektorean esportazio globalak sustatzeko duen gaitasunak balio-kate osoa osatzen duen profesional talde osoarentzako merkataritza-konexio-gune bihurtzen du, fruta eta barazkien merkatuan berrikuntza-esparru gisa sendotu izanaz gain.
Logotipoa World Rabbit Breeding Congress
02/10/2024
World Rabbit Congress

Untxiaren Munduko Kongresua

13an Untxiaren Munduko Kongresuaren edizioa urriaren 2tik 4ra ospatuko da Tarragonan PROGRAMA
arrosa multzo bat
01/10/2024
IBERFLORA

IberFlora

Iberflora lorezaintzako ekitaldi profesional bikaina da. Landare, lore, paisaia, lorezaintza, teknologia eta brikolajea lorategien negozioaren barruan merkataritza- eta prestakuntza-eskaintza handiena sektoreko egutegi profesionalean. Ekitaldiaren egitaraua kontsultatzeko egin klik hemen
ifapa hitzaldia Nekazaritzako Elikagaien Sektorean Berrikuntza, Iraunkortasuna eta Balio Erantsiaren Sustapena
23/09/2024
COITAND

Lehenengo ate irekien jardunaldia “Nekazaritzako Elikagaien Sektorean Berrikuntza, Iraunkortasuna eta Balio Erantsiaren Sustapena”

Irailaren 23an, Baratzezaintzako Teknikarien eta Espezialisten LIII. Mintegiaren lehen ate irekien jardunaldia ospatuko da, Nekazaritza, Arrantza, Elikadura eta Ekoizpen Ekologikoaren Ikerketa eta Prestakuntzako Andaluziako Institutuak (IFAPA) COITAND eta MAPrekin elkarlanean antolatuta. Ekitaldia El Picacho BHIn izango da, Sanlúcar de Barramedan, eta 10:30ean hasiko da. Programak baratzegintza finari buruzko aurkezpena eta Chipionako IFAPAren berrikuspen historikoa barne hartzen ditu, eta ondoren hainbat aurkezpen tekniko egingo dira, besteak beste, gai nagusiak jorratuko dituztenak: Andaluziako marketin digitalaren kanal laburra. Pasaporte fitosanitarioak emateko baimendutako operadoreen erregistroa. Tenerifeko kalabazin kultiboen portaera agronomikoa. Ekonomia zirkularraren alderdiak eta lixibiatuen erabilera mikroalgen ekoizpenean. Horrez gain, mikroplastikoek baratzezaintzan duten eragina eta osasunean duten eragina aztertuko da, nekazaritzako elikagaien sektorerako interesgarriak diren beste gai batzuen artean. Eguna 14:00etan amaituko da, nekazaritza biodibertsitateari buruzko aurkezpen teknikoen eta eztabaidaren azken bloke baten ostean. Doakoa da bertaratzea , dagokion izen-ematearekin. Informazio gehiago nahi izanez gero, gurekin harremanetan jar zaitezke posta elektroniko bidez: jerez.ifapa@juntadeandalucia.es; edo 956.03.46.00 telefonora deituta. Izen-ematea | Egitaraua
Elikagaiekin kontaktuan dauden materialei buruzko jardunaldia
18/09/2024
AESAN

Elikagaiekin kontaktuan dauden materialei buruzko jardunaldia

2024ko irailaren 18tik 19ra , Elikagaien Zentro Nazionalak, Elikagaien Segurtasun eta Nutriziorako Espainiako Agentziaren (AESAN) mendekoa, Elikagaiekin Kontaktuan dauden Materialei buruzko Jardunaldi bat antolatuko du Majadahondan (Madril) duen egoitzan. Ekitaldia Europako Kontseiluaren eta AESANen Sendagaien eta Osasunaren Kalitatearen Europako Zuzendaritzak (EDQM) antolatu du, “Elikagaien kontaktuan dauden materialen eta artikuluen azken garapenak” izenburupean. Ekitaldia elikagaiekin kontaktuan dauden materialen industriako profesional guztiei zuzenduta dago, kontrol ofizialeko laborategiei, Europako eta estatuko agintariei, baita nazio mailako arduradunei ere. Norberaren parte-hartzea doakoa da (erregistroa eta erabilgarritasunaren arabera) eskumena duten agintari nazionaletako langileek, Europako agintariek eta kontrol ofizialeko laborategietako ordezkariek; sektore pribatuko bertaratzen direnei, berriz, 400 euroko kostua izango du ordezkari bakoitzeko. PROGRAMA
ardoaren plataforma teknologikoaren jardunaldi teknikoaren kartela
09/07/2024
Centro para el Desarrollo Tecnológico y la Innovación (CDTI)

Wine Technology Platform 2024ren Jardunaldi Teknikoa

Gaztela eta Leongo Gobernuko Nekazaritzako Teknologia Institutuak ( ITACyL ) eta Ardoaren Teknologia Plataformak ( PTV ) antolatutako Jardunaldi Teknikoak ardoaren sektoreko berrikuntza nabarmentzea du helburu. Egunean zehar, ITACyL, CDTI eta upategietako ordezkariek hainbat aurkezpen egingo dituzte proiektu berritzaileei eta sektoreko berrikuntzari eta ardogintzaren sektorerako berrikuntza publiko eta publikorako finantzaketari buruzko bi mahai-inguru. PROGRAMA | Doako IZEN - EMATEA | Kokapena | Ekitaldiaren informazioa eta jarri harremanetan comunicacion@ptvvino.com
jasangarritasuna esne-sektorean akisplataforman
04/07/2024
INLAC

INLAC esne-sektorearen iraunkortasunerako txostena aurkeztea

Uztailaren 4an, Madrilen “ Zer axola da esnea da: esne sektore ekonomikoki, sozialki eta ingurumen aldetik jasangarria den bide orria ” txostena aurkeztuko da. Interprofessional Dairy ( InLac ) erakundeak sustatuta, Manuel Laínez Andrés irakasleak koordinatu du ikerketa, eta Espainiako esne-sektorearentzat etorkizun jasangarriago baterako oinarriak finkatzen ditu, ingurumen-iraunkortasun globalaren helburuak nabarmenduz, Europako estrategiarekin bat eginda. mahaia". Aurrerapen-konpromisoak eta horiek kuantifikatzeko adierazle multzo bat ere jasotzen ditu. Jasangarritasuna sustatzeko sektorean dagoeneko egiten ari diren ekimenei ikusgarritasuna emateko, “ Jakin gabe jasangarria ” izeneko spota sortu da, eta egunean zehar erakutsiko da, lanbide arteko komunikazio kanpaina berri baten baitan. . Ekitaldian esne sektoreko eragile ugari elkartuko dira, abereak elikatzeko lehengaien hornitzaileetatik hasi eta abeltzainetara, kooperatiba nabarmenetako kideak eta industria transformatzailea. José Miguel Herrero Nekazaritza, Arrantza eta Elikadura Ministerioko (MAPA) Elikadurako zuzendari nagusiak parte hartzea aurreikusten da ekitaldiaren irekieran, eta “Esnearen sektorean jasangarritasuna: urrats bat gehiago” mahai-inguruarekin amaituko da. , Fernando Moraleda LLYC Elikadura Bulegoko zuzendariak moderatua. PROGRAMA
behi-haragiaren nazioarteko 2. kongresuaren irudia
27/06/2024
Congreso Internacional de Vacuno

Okelaren Nazioarteko II

Presentzial eta online kongresua non teknikari eta abeltzainek aukera izango dute gizarteak behi-haragiaren sektoreaz duen irudian eta zein palanka aktibatu behar diren aurrez pentsatutako ideiei buelta emateko. Kongresuaren TRANSMISIOA-streaming PROGRAMA | IZEN-EMATEA | KOKAPENA | HARREMANETARAKO: congresointernacionalvacuno@gmail.com