Skip to main content

Gertaerak

Nabarmena

ekitaldiaren kartela
25/03/2025
Organic Advice Network
OrganicAdviceNetwork-eko lehen bisita gurutzarako izen-ematea zabalik: "Mahastizaintza ekologikoa Italian"
OrganicAdviceNetwork-eko lehen ibilbide gurutzarako izen-ematea: "Mahastizaintza ekologikoa Italian" otsailaren 25era arte dago zabalik OrganicAdviceNetwork , Espainian abian jarri berri den ekoizpen...
EKITALDI TRANSFERENTZIAK
12/03/2025
FYCMA
Nekazaritzako elikagaien berrikuntza ere agertu zen Transfiere Foroan
Transfiere sektore ezberdinetako adituak biltzen ditu ezagutza zientifiko eta teknologikoak trukatzeko, berrikuntza sustatzeko eta zientziaren eta enpresaren arteko harremana sendotzeko. Urtero...
aurreko edizioko irudia
28/10/2025
ExpoAgritech
Expoagritech 2025. 4.0 nekazaritza azoka
ExpoAgitech, The Countryside Fair 4.0 , bere bigarren edizioa ospatuko du 2025eko urriaren 28tik 30era bitartean . Lehen edizioaren arrakastaren ostean, 4.0 nekazaritza sektorean teknologia...
ECPA 205 kartela
29/06/2025
ECPA
ECPA XXV Zehaztasun Nekazaritzarako Europako Konferentzia
2025eko ekainaren 29a eta uztailaren 3a bitartean, Zehaztasun Nekazaritzarako Europako Konferentziaren (ECPA) hamabosgarren edizioa ospatuko da Bartzelonan, International Society of Precision...
GO UBAVIDA LOGOA
12/03/2025
MAPA

GO UBAVIDAren emaitzen zabalkunde eguna (Mahastitik upategira azukre-kontzentrazio baxuko mahatsa eta ardo alkoholik gabekoa lortzeko estrategia jasangarriak)

Martxoaren 12an, GO UBAVIDA proiektuaren emaitzak (Mahastitik upategira estrategia jasangarriak azukre-kontzentrazio baxuko eta ardo desalkoholizatua duten mahatsa lortzeko) formatu hibridoan ezagutzera emateko jardunaldia egingo da, Internet bidez eta Emina Ribera upategian (Carretera de San Bernardo z/g, 47359 Valbuena de Dudero). Edukiak: Alkoholik gabeko ardoaren pertzepzio idiomatikoa. Ardoaren eta alkoholik gabeko ardoen deskribatzaileen emaitzen komunikazioa etorkizuneko kontsumitzaileentzat UBAVIDAren aurrerapen teknikoak: Rías Baixas-en alkoholik gabeko ardoak ekoizteko protokolo ezberdinen emaitzak. Praktika agronomiko eta enologikoetan berrikuntza. Azukre gutxiko mahatsekin egindako ardoak. Polifenolak eta ardoa desalkoholizatzeko estrategia agronomiko eta enologikoak. UBAVIDAren esparruan lortutako ardoen profil aromatikoa. PROGRAMA | IZEN-EMATEA
ekitaldiaren kartela
11/03/2025
FEUGA

Ureztatzeko uren erabilera iraunkorrerako mahastietako ur beharrak aurreikustea

PRERIVID eskualdez gaindiko Talde Operatiboak formatu hibridoan egingo den hedapen-jardun teknikoa antolatu du martxoaren 11n (prestz eta online Microsoft Teams bidez). PROGRAMA | PERTSONAKO IZEN-EMATEA | ONLINE IZEN-EMATEA
GERTAERAKO KARTELA
07/03/2025
5 al día

Nekazaritzako elikagaien kateko eragile guztientzat “Egunean 5” tailerra profesionala

“Eguneko 5” Elkarteak “ Eguneko 5” 17. Jardunaldi Profesionala egiten du , “Etorkizuneko kontsumoa eraldatzen: osasuna, fruta eta barazkiak” lelopean. Ekitaldia Madrilen izango da, martxoaren 7an, 09:30ean, Mercamadrid Administrazio Zentroan. Nekazaritzako elikagaien sektoreko sektore guztiak gonbidatuta daude ezagutzaz, sarean lan eginez eta aukera berriez betetako jardunaldi batera.
ekitaldiaren kartela
07/03/2025
Dirección General de Agricultura y Ganadería de La Rioja

Errioxako mahasti agroekologikoei buruzko I+G+B III.

Errioxako Ekoizpen Ekologikoaren I. Plan Estrategikoaren barruan, Nekazaritza, Abeltzaintza, Landa Mundu eta Ingurumen Sailak, Mahastiaren eta Ardoaren Zientzien Institutuarekin (ICVV) elkarlanean, Errioxako mahasti agroekologikoei buruzko I+G+B III ja . Edukiera mugatua da, beraz, izena eman behar da bertaratzeko. Edozein zalantza argitzeko, jar zaitez gurekin harremanetan transfer.agraria@larioja.org helbide elektronikoaren bidez PROGRAMA | IZEN-EMATEA
ekitaldiaren kartela
27/02/2025
Interempresas

Mahastiaren Laborantza eta Mahatsaren Kalitatearen X. Eguna

Otsailaren 27an, Palacio de Villachica Upategian, Peñafiel (Valladolid), "Mahastiaren laborantza eta mahatsaren kalitatea" jardunaldi teknikoaren hamargarren edizioa egingo da. Ekitaldian Enrique Pascual CRDO Ribera del Dueroko presidentearen parte hartzea izango da eta, beste gai batzuen artean, AI eta zehaztasun-mahastizaintzan duen aplikazioa edo Ribera del Duero DO-ko mahastizaintzaren etorkizuna jorratuko dira. PROGRAMA | IZEN-EMATEA
ekitaldiaren kartela
13/02/2025
IRTA

Lurzoruaren hobekuntza mahastietan

Tailer tekniko honen helburua lurzoruaren hobekuntza errazten duten mekanismoen ezagutzan sakontzea da, materia organikoa areagotzen duten faktoreak, nola funtzionatzen duten eta nola hobetu ditzakegun ulertzea eta zein praktika izan daitezkeen negatiboak adieraztea. INCAVIk egindako mahasti lurzoruaren kudeaketari buruzko azterketen emaitzak aurkeztuko dira, mahatsaren eta ardoaren kalitatea sustatzen duten estrategia jasangarriak definitzeko helburuarekin. IRTAk aztertuko du lurzoruaren biologia ulertzeko, nola funtzionatzen duen hobeto ulertzeko eta bere kudeaketa hobetzeko aukera emango diguten analisi molekularreko teknologia berriak sartzea. Gainera, landareek lurzoruaren mikrobiologiarekin elkartruke aktiboen bidez mantenugaiak eta beste onura batzuk lortzeko erabiltzen dituzten mekanismo naturalak aurkeztuko dira. PROGRAMA | IZEN-EMATEA
Mahastizaintza eta makineria oleikoa
11/02/2025
Feria de Zaragoza

Mahastizaintzarako Teknika eta Ekipamenduen Nazioarteko Erakusketa (TECNOVID) eta Oliba Kulturarako (OLEOTEC)

Sektorearen nazioarteko topaketarako ezinbesteko ekitaldia eta erreferentea izango da berriro ere, eta industriari aplikatutako makineria eta teknologien azkenengoak dituen erakusleiho zabala eta negozio plataforma bikaina. Berriro ere, ospakizun egunekin bat egingo du Upeltegietarako eta Botilatuetarako Makineria eta Ekipamenduen Nazioarteko Erakusketarekin ( ENOMAQ ), Olio Errotak eta Enbalajeetarako ( OLEOMAQ ) eta Garagardoaren Industriarako ( E-BEER ). Areto ezberdinen edukiak sinergia garrantzitsuak eskaintzen ditu industriari aplikatutako makineria eta teknologia berrienekin duen erakusleiho komertzial paregabe batean. Nahi izanez gero, mahastizaintzaren zein olibondoaren sektorerako ekipamenduak erakusteko aukera izango dute. Edizio honetan, erakusketarien izapideen digitalizazioari eusten zaio, aurrez izena emateko formularioa barne, prozesu hori askoz errazagoa izan dadin.
merkatu eguna
01/02/2025
https://cabila.com/events/dia-de-mercado-de-la-camara-agraria-en-la-casa-de-campo/

La Casa de Campoko Nekazaritza Ganberako Merkatu Eguna

Madrilgo tokiko ekoizleen merkatua hilero lehen larunbatean ospatzen da Madrilgo Casa de Campo ferialekuan. Bertako produktuak, Madrilgo Erkidegoko ekoizleenak. Olioak, barazkiak, barazkiak eta lekaleak, haragia, hestebeteak, esnekiak, gaztak, gozokiak, ogia, edariak, artisau garagardoak, gourmet produktuak, elikagai ekologikoak, beganoak, etab. Ordutegia: 10:00etatik 15:00etara. Doako Sarrera Lekua: Madrilgo Erkidegoko Nekazaritza Ganbera. Puerta del Angel pasealekua, 4 – Casa de Campo azoka-gunea Ekitaldiaren datak: 2025eko otsailaren 1a, larunbata, 10:00 - 15:00 Larunbata, 2025eko martxoaren 1a - 10:00 - 15:00 2025eko apirilaren 5a, 10:00 - 15:00 Larunbata, 2025eko maiatzaren 3a - 10:00 - 15:00 2025eko ekainaren 7an, 10:00 - 15:00 2025eko uztailaren 5a, 10:00 - 15:00 Larunbata, 2025eko abuztuaren 2a, 10:00 - 15:00 2025eko irailaren 6an, 10:00 - 15:00 Larunbata, 2025eko urriaren 4a - 10:00 - 15:00 Larunbata, 2025eko azaroaren 1a - 10:00 - 15:00 Larunbata, 2025eko abenduaren 6a - 10:00 - 15:00
eguneko kartela
15/01/2025
Interempresas

Aholkularitzaren garrantzia sektorearen erronken aurrean

2025eko urtarrilaren 15ean , baratzegintzaren sektoreak funtsezko ekitaldia du “Baratzezaintzako berrikuntza eta erronkak” izeneko jardunaldiarekin, adituak, enpresak eta profesionalak ezagutza trukatzeko foro batean bilduko dituen ekitaldia. Tierras Agricultura aldizkariak eta Grupo Interempresas-ek antolatutako jardunaldia sektoreko eragile nagusien arteko lotura sustatzeko ingurune batean egingo da. Eguneko egitaraua 09:00 - Irekiera: Ekitaldia , Ángel Pérez, Grupo Interempresas-eko Nekazaritza Arloko Zuzendariak , eta Banco Sabadell eta SOAGA -ko ordezkariek, ongietorriarekin hasiko da, Alejandro de Vega, Tierras Agricultura -ko Erredakzio Koordinatzaileak moderatuta. I. multzoa: Baratze sektoreko joerak Lehen bloke hau 09:30ean hasiko da SOAGAren aurkezpenarekin, eta ondoren, Bejo Ibéricako Enrique Cadiñanosek, baratze barietateetan hazien kalitateak duen garrantziaz arituko da. Horrez gain, aurkezpen gehigarri bat egingo da 10:15ean kafea eta networking tartea eman aurretik. II multzoa: baratze-laboreen landare-osasunean dauden erronkak 11:00etan hasiko da saioa, landareen osasuna ardatz hartuta. Aurkezpen aipagarrienen artean hauek daude: Hugo Moreno (CAR UPM-CSIC), sasiak kontrolatzeko Adimen Artifizialaren erabilerari buruz hitz egingo du. BAYER eta FMC- ko ordezkariak, fitosanitarioaren arloko berrikuntzei buruzko ikuspuntuak partekatuko dituztenak. Juanjo López , Agriinduseko Operazio zuzendariak, nekazaritza eta industria-integrazioa baratzezaintzan aztertuko du. Blokea 12:15ean mahai-inguru batekin amaituko da, baratze-laboreen kudeaketan aholkularitza teknikoak duen garrantziaz ardaztuta. Itxiera eta sareratzea Eguna 13:30ean amaituko da, eta ondoren, bertaratutakoen arteko networkinga errazteko ardo espainola izango da. Ekitaldi hau sektoreko azken joerak eta berrikuntzak ezagutzeko aukera paregabe gisa aurkezten da, bai eta baratzegintzaren industriaren barnean funtsezko konexioak ezartzeko ere. IZEN-EMATEA
etorri zen
10/12/2024
Tierra plataforma digital agroalimentaria

Upategitik kontsumitzailera: ardoaren erronkak eta aukerak

Jardunaldi honen helburu nagusia ardoaren sektoreko lider eta profesional nagusiak biltzea da , egungo aurreikuspenak sakon aztertzeko eta salmenta garairako eta urteko beste une erabakigarrietarako estrategiak prestatzeko . Ekitaldian, oinarrizko gaiak eztabaidatuko dira, hala nola ardoaren ekoizpenaren proiekzioa , kontsumo-joerak estatuko eta nazioarteko merkatuetan, eta produktu-kategoria desberdinetako prezioen itxaropenak . Horrez gain, merkaturatzeko bide berriek, batez ere merkataritza elektronikoak, eskaintzen dituzten aukerak eta sektorearen hedapenean duten eragina aztertuko da . Topaketa ere plataforma bat izango da industriak ingurune global lehiakor eta etengabe eboluzionatzen duen batean dituen erronkak aztertzeko , balio kateko eragile ezberdinen arteko ideiak trukatzeko eta lankidetzarako espazio bat eskainiz. Ikuspegi horri esker , irtenbide berritzaileak identifikatu eta etorkizuneko erronken aurrean sektorearen posizioa sendotuko dugu . Webinarra: doan
Baratzezaintza
10/12/2024
Itagra

Baratzegintza erakustaldi eguna

Egiten ari diren eta nekazariak bakarka egin ezin izan dituen lan esperimentaletatik lortutako emaitzak sektorera transferitzea, barietateen portaera eta laboreen iraunkortasuna bermatzeko estrategia desberdinak ikertzeko. Sektore honen errentagarritasuna eta iraunkortasuna areagotzen laguntzen duten baratzegintzarekin lotutako hainbat gairi buruzko eztabaidarako eta ezagutza eta esperientziak trukatzeko foro bat sortzea. Sektore honen egungo erronkei erantzuten dieten arazo komunei irtenbideak aurkitzera zuzendutako beharrak identifikatzea. Nekazaritza-ekoizpena erraztea, haren errentagarritasuna hobetzea eta bertako produktuak sustatzea sektorearen lehiakortasuna hobetzeko.
almendra
10/12/2024
Junta de Andalucia

Baratzegintzako berrikuntza tailerra: baratze-laboreetarako eta moztutako loreetarako irtenbide berriak kudeatzea eta transferitzea

Edukiak TRA2023.012 Proiektua Kanpoko Baratzezaintzan eta Moztutako Loreetan Lurzorua Desinfestatzeko Irtenbide Berrien eta Jakintzaren Transferentziaren kudeaketa. Moztutako Loreen sektorean thrips kalteak zenbatesteko azterketa. Meloidogyne spp-en Kontrolerako Produktu fitosanitario kimiko eta ez-kimikoen eraginkortasuna ebaluatzea. Baratzezaintzan eta Lore moztuan. Saiakerara bisita. Kanpoko Baratze Landareetan Hari-harraren Kontrolerako Produktu fitosanitario kimiko eta ez-kimikoen eraginkortasuna balioztatzea eta frogatzea. Berrikuntza Baratzezaintzan Cádizko ipar-mendebaldeko kostaldean: tokiko jardueretan, baratzezaintzan eta moztutako loreetan sortutako azpiproduktuen karakterizazioa. Talde Operatiboa sortzea.
Nekazaritzako Elikagaien Erronka
03/12/2024
Sociedad Española de Ciencias Hortícolas

Lineako hitzaldia “Nekazaritzako elikagaien erronka klima-aldaketaren aurrean”

Baratze Zientzien Espainiako Elkartearen (SECH) Ekonomia eta Uzta Ondoko eta Industria Lantaldeek sarean abenduaren 3an eta 4an egingo den "Nekazaritzako elikagaien erronka klima-aldaketaren aurrean" buruzko Kongresu berri bat antolatzen ari dira . Nekazaritzako elikagaien sektoreak klima-aldaketaren egungo eszenatokian eta 2030 Agendan dituen erronkek nekazaritzako elikagaien kate osoaren erantzuna eskatzen dute, ekoizpenetik, industriatik, prozesuen hobekuntzatik, merkaturatzea eta elikagaien kontsumo arduratsuan, eta erantzukizunean eragitea. gizartearen beraren. Erronka hauek Kongresuan jorratuko diren erronka eta aukera bihurtzen dira. Kongresua fruta eta barazkien ekoizpenarekin, uzta osteko, ekonomia zirkularrekin eta ingurumen-iraunkortasunarekin lotutako lanekin ahozko aurkezpenak eta gonbidatutako aurkezpenak izango dituzten saioetan antolatuko da.
Landare Osasuna
28/11/2024
Portal TecnoAgrícola

Landare Osasunari buruzko Foro Teknikoaren VIII

Landare Osasunerako eta Ziurtagirietarako Zentroak antolatutako Landare Osasunari buruzko VIII Foro Teknikoa azaroaren 28an izango da Zaragozako Mediterraneoko Agronomia Institutuko Batzar Aretoan.
Leiho batetik ateratzen diren fruta eta barazkien irudia
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Fruta Erakarpena

Fruit Attraction fruta eta barazkien profesionalentzako ekitaldia da. Fruit Attraction fruta eta barazkien merkaturatze GLOBALerako erreferentziazko tresna komertziala bihurtu da. Sektorean esportazio globalak sustatzeko duen gaitasunak balio-kate osoa osatzen duen profesional talde osoarentzako merkataritza-konexio-gune bihurtzen du, fruta eta barazkien merkatuan berrikuntza-esparru gisa sendotu izanaz gain.
arrosa multzo bat
01/10/2024
IBERFLORA

IberFlora

Iberflora lorezaintzako ekitaldi profesional bikaina da. Landare, lore, paisaia, lorezaintza, teknologia eta brikolajea lorategien negozioaren barruan merkataritza- eta prestakuntza-eskaintza handiena sektoreko egutegi profesionalean. Ekitaldiaren egitaraua kontsultatzeko egin klik hemen
ifapa hitzaldia Nekazaritzako Elikagaien Sektorean Berrikuntza, Iraunkortasuna eta Balio Erantsiaren Sustapena
27/09/2024
COITAND

Bigarren ate irekien jardunaldia “Nekazaritzako Elikagaien Sektorean Berrikuntza, Iraunkortasuna eta Balio Erantsiaren Sustapena”

Irailaren 27an , IFAPA Rancho de la Merced instalazioetan, Jerez de la Frontera, mintegiaren bigarren ate irekien jardunaldia egingo da. Goizeko 09:00etan hasiko den saio honetan, Andaluziako baratzezaintzan berrikuntza eta iraunkortasunari buruzko aurkezpen teknikoak egingo dira. Aipatutako gaien artean hauek daude: BIHOX® oxigenatzeko teknologia eta horrek kalabazin eta sandia laboreetan duen eragina. Andaluziako baratzezaintzaren biomasaren potentziala eta bioekonomia zirkularraren erronkak. Bioteknologian aurrerapen berriak eta birusekiko erresistenteak diren sustraiak garatzeko. Segurtasuna produktu fitosanitarioak eta baratzezaintzako teknologiarik seguruenak eta iraunkorrenak erabiltzean. Atsedenaldi baten ostean, jardunaldiak jarraituko du mintegiaren webgune berriaren aurkezpenarekin eta erakundeen arteko lankidetza saioarekin. Ekitaldia IFAPAko presidenteak, Marta Bosquet Aznarrek, itxiera ofizialarekin amaituko da, eta 12:30ean itxiera edaria izango da. Doakoa da bertaratzea , dagokion izen-ematearekin. Informazio gehiago nahi izanez gero, gurekin harremanetan jar zaitezke posta elektroniko bidez: jerez.ifapa@juntadeandalucia.es; edo 956.03.46.00 telefonora deituta. Izen-ematea | Egitaraua
ifapa hitzaldia Nekazaritzako Elikagaien Sektorean Berrikuntza, Iraunkortasuna eta Balio Erantsiaren Sustapena
23/09/2024
COITAND

Lehenengo ate irekien jardunaldia “Nekazaritzako Elikagaien Sektorean Berrikuntza, Iraunkortasuna eta Balio Erantsiaren Sustapena”

Irailaren 23an, Baratzezaintzako Teknikarien eta Espezialisten LIII. Mintegiaren lehen ate irekien jardunaldia ospatuko da, Nekazaritza, Arrantza, Elikadura eta Ekoizpen Ekologikoaren Ikerketa eta Prestakuntzako Andaluziako Institutuak (IFAPA) COITAND eta MAPrekin elkarlanean antolatuta. Ekitaldia El Picacho BHIn izango da, Sanlúcar de Barramedan, eta 10:30ean hasiko da. Programak baratzegintza finari buruzko aurkezpena eta Chipionako IFAPAren berrikuspen historikoa barne hartzen ditu, eta ondoren hainbat aurkezpen tekniko egingo dira, besteak beste, gai nagusiak jorratuko dituztenak: Andaluziako marketin digitalaren kanal laburra. Pasaporte fitosanitarioak emateko baimendutako operadoreen erregistroa. Tenerifeko kalabazin kultiboen portaera agronomikoa. Ekonomia zirkularraren alderdiak eta lixibiatuen erabilera mikroalgen ekoizpenean. Horrez gain, mikroplastikoek baratzezaintzan duten eragina eta osasunean duten eragina aztertuko da, nekazaritzako elikagaien sektorerako interesgarriak diren beste gai batzuen artean. Eguna 14:00etan amaituko da, nekazaritza biodibertsitateari buruzko aurkezpen teknikoen eta eztabaidaren azken bloke baten ostean. Doakoa da bertaratzea , dagokion izen-ematearekin. Informazio gehiago nahi izanez gero, gurekin harremanetan jar zaitezke posta elektroniko bidez: jerez.ifapa@juntadeandalucia.es; edo 956.03.46.00 telefonora deituta. Izen-ematea | Egitaraua
jardunaldi teknikoa lorezaintza erakustaldi eremua
18/09/2024
Unidad de Gestión y Transferencia del Conocimiento Agrario del Gobierno de La Rioja

Baratze laboreen erakustaldiko jardunaldi teknikoa, Calahorran (Errioxa)

2024ko irailaren 18an, Baratze Laboreen Erakusketa Eremuei buruzko Jardunaldi Teknikoa egingo da Calahorran kokatuta dagoen El Raso Kooperatiban . Ekitaldi hau aukera paregabea izango da labore-barietate ezberdinen bideragarritasunean izandako azken aurrerapenak eta kudeaketa agronomikoko praktika onak ezagutzeko . Jarraian, programa partekatzen dugu: Programa: 11:30 – Egunaren aurkezpena 11:45 h – Kanpoan hazitako azaloreen barietate eta laborantza ziklo ezberdinen bideragarritasun proba 12:10 h – Berotegiko borraja laborantzan landaketa-dentsitateei buruzko proba eta errendimenduan eta kudeaketa fitosanitarioan duen eragina. 12:30 h – Borraja: erabilerak eta bitxikeriak , Cristina Mallorren (CITA) 13:00etan – Calahorrako barazkiekin hamaiketakoa Parte hartzeko, beharrezkoa da parte hartzea baieztatzea Ana Belén San Emeteriorekin harremanetan jarriz, 685 580 344 telefonora.