Skip to main content

Gertaerak

Nabarmena

Ifema pabiloiaren mapa
30/09/2025
Fruit Attraction
Fruit Attraction 2025, pabiloi berriekin eta sektorizazioarekin
Fruit Attraction 2025 , irailaren 30etik urriaren 2ra bitartean egingo dena, mugarri garrantzitsua da bere historian, fruta eta barazki sektoreko munduko azoka nagusi gisa finkatuz . 17. edizioan...
Abeltzaintza zehatzaren ilustrazioa
21/05/2025
RedPAC
Abeltzaintza zehatzaren gaian talde operatiboen arteko esperientzia-trukea
2025eko maiatzaren 21ean , PAC Sareak antolatutako “ iHub La Vega Innova ” -n (San Fernando de Henares-en - Madril), zehaztasun-abeltzaintzari buruzko aurrez aurreko hitzaldirako izen-ematea...
ekitaldiaren kartela
14/05/2025
BBioNets
EIP-AGRI Talde Operatiboen etorkizuna
2025eko maiatzaren 14an , goizeko 10:00etatik arratsaldeko 13:00etara. CET , “EIP-AGRI Talde Operatiboen etorkizuna: erronkak, aukerak eta dauden laguntza zerbitzuak. Talde Operatiboen potentziala...
SIMPOSIOA
14/05/2025
Expoliva
EXPOLIVA 2025ean Zientzia, Teknika eta Transferentziari buruzko 22. Nazioarteko Sinposioa
EXPOLIVA 2025 azokaren esparruan hogeita bigarren aldiz egingo den Expoliva Nazioarteko Zientzia, Teknika eta Ezagutza Transferentziaren Sinposioaren hurretako edizioak olibondoen eta oliba olioaren...
ekitaldiaren kartela
08/05/2025
COHEXPHAL

Sanifruitek uzta osteko barazkien prozesamenduari buruzko tailer tekniko bat egingo du Almerian.

Maiatzaren 8an, Sanifruitek tomate, piper eta kuiatxoen uzta osteko tailer tekniko bat antolatuko du COEXPHAL Berrikuntza Teknologikoko Zentroan (CIT COEX), La Mojonerako (Almeria ). Bilera 15: 30ean hasiko da. eta bereziki produktuen iraupena luzatu nahi duten esportatzaile enpresei zuzenduta dago , irtenbide natural eta eraginkorrekin . Ekitaldian arlo akademiko eta teknikoetako adituek parte hartuko dute. Antonio Menak , Almeriako Nekazaritza lurralde-ordezkariak, inauguratuko du jardunaldia, eta ondoren Juan Carlos Pérez Mesak , Juan Luis Valenzuelak , Sandra Mañasek (Sanifruit) eta Tecnova Fundazioko Teknologia Saileko teknikariek aurkezpenak egingo dituzte. Sanifruit-eko zuzendari nagusi Javier Bielek aurkeztuko du enpresaren uzta osteko programa eta itxiko du ekitaldia. Jarduerak kafe-atsedenaldia barne hartuko du eta doakoa da parte hartzea , nahiz eta aldez aurretik izena eman behar den. IZEN-EMATEA
Lermako Azoka
01/05/2025

Lermako Azoka

DIGIVIT adituak, enpresak eta upategiak biltzen ditu ardoaren sektorearen digitalizazioa bultzatzeko. Berrikuntza, iraunkortasuna eta teknologia lotzen ditugu ekoizpena optimizatzeko eta lehiakortasuna hobetzeko. Espainiako eta beste herrialdeetako ardogintzako eskualde ugaritako ordezkaritzarekin.
ekitaldiaren kartela
29/04/2025
Interempresas

Iraunkortasuna eta errentagarritasuna hosto eta brasika laborantzan

Espainiak 32.000 hektarea letxuga lantzen ditu, eta Murtzia da liderra, eta nazio ekoizpenaren ia erdia ematen du. Eskualdean gora egiten ari diren beste labore batzuk apioa, espinakak eta eskarola dira. Hostoen eta brasikaren sektoreak erronkei aurre egiten die, hala nola ekoizpenaren eraginkortasuna eta iraunkortasuna hobetzea, izurriteen erresistentzia indartzea eta uzta osteko iraupena optimizatzea. Murtziako Eskualdea alor honetan berrikuntzan liderra da, material berriak eta teknika aurreratuak garatuz. Hori dela eta, Grupo Interempresas-ek biltzar bat antolatu du Murtzian, sektoreko funtsezko eragile guztiak biltzeko eta haren bilakaera, erronkak eta negozio-aukerak aztertzeko. PROGRAMA | IZEN-EMATEA
ARGAZKIA ARDO ETA MAHATSEKIN ETA GO UBAVIDA LOGOA
10/04/2025
GO UBAVIDA

UBAVIDA Talde Operatiboaren erakustaldi tailerra

UBAVIDA ( Sustainable Vineyard - to-Winery Strategies for Obtaining Low-Sugar Grapes and Dealcoholized Wine) proiektuak Erakusketa Tailer bat egitea aurreikusten du, zeina bere dibulgazio-jardueren barruan kokatzen dena eta lehen ardoen azterketa eta proiektuan erabilitako teknika agronomikoen erakustaldia izango du ardatz. PROGRAMA | IZEN-EMATEA
ekitaldiaren kartela
09/04/2025
FEUGA

Erakusketa tailerra "Mahastiaren ur beharrak aurreikustea ureztatzeko uraren erabilera iraunkorrerako"

GO PRERIVID Bere dibulgazio-jardueren parte den “Mahastietako ur beharrak ureztatzeko uren erabilera iraunkorrerako” erakustaldi-tailer bat egitea aurreikusten du . Tailer hau apirilaren 9an , asteazkena ( 10:00-13:30 ) izango da zuzenean Quinta de Couselo upategian (O Rosal, Pontevedra). IZEN -EMATEA | PROGRAMA
tomate landaketa
02/04/2025
MAPA

Andaluziako baratze-laboreen landa eguna

AN Taldea Fundazioak Andaluziako baratze-laboreen landa jardunaldia antolatu du apirilaren 2an Sanlúcar de Barramedako Virgen del Roció kooperatiban egingo dena. Bisitaren ostean, jarduera Finca las Lomasera eramango da.
GERTAERAKO KARTELA
01/04/2025
Interempresas

Mahastizaintza Iraunkorraren III

Herrialde ezberdinetako adituak INTEREMPRESASek eta OLINTek antolatutako hitzaldi batean elkartuko dira, eta programazio zabal eta anitza izango da, eta teknologia, berrikuntza, iraunkortasuna eta, oro har, ardoaren mundu liluragarriaren inguruko alderdi guztiak ardaztutako aurkezpenak eta mahai-inguruak biltzen dituena, arreta berezia eskainiz gaur egungo merkatuko joerei. Arratsaldean, hainbat tailer espezifiko programatzen dira, profesional talde txikiei zuzenduta, iraunkortasunari, mahastizaintza birsortzaileari aplikatutako Adimen Artifizialari buruzko ezagutzak eta esperientziak partekatzeko eta trukatzeko aukera izango dutenak edota produktu berrien dastaketa batean parte hartzeko (Piwiak, apardunak, alkoholik gabeko ardoak). 1. tailerra: Iraunkortasunari aplikatutako IA 2. tailerra: Produktu berrien dastaketa: Piwiak, ardo apardunak eta alkoholik gabekoak 3. tailerra: Mahastizaintza Birsortzailea 4. tailerra: Karbonoa bahitzea PROGRAMA OSOA
ekitaldiaren kartela
25/03/2025
Organic Advice Network

OrganicAdviceNetwork-eko lehen bisita gurutzarako izen-ematea zabalik: "Mahastizaintza ekologikoa Italian"

OrganicAdviceNetwork-eko lehen ibilbide gurutzarako izen-ematea: "Mahastizaintza ekologikoa Italian" otsailaren 25era arte dago zabalik OrganicAdviceNetwork , Espainian abian jarri berri den ekoizpen ekologikoko aholkularien arteko ezagutza trukatzeko sarea , Europako hegoaldeko aholkularientzako lehen bisita gurutzatua antolatzen ari da, mahastizaintza ekologikoari eta klima-aldaketara egokitzeari arreta jarriz, oraingo honetan. Bisita hau mahastizaintza ekologikoan interesa duten aholkularientzat pentsatuta dago, bai esperientzia dutenentzat, bai sektorean hasi nahi dutenentzat. Aukera paregabea izango da mahasti ekologikoetan eta upategietan klima-aldaketara egokitzeko estrategiak ezagutzeko, esperientziak partekatzeko eta mahasti eta upategi ekologikoetako aholkularitza-ikuspegi desberdinak ezagutzeko. Landa-bisiten bi egunetan , parte hartzaileek mahasti eta upategi ekologikoak kudeatzeko estrategia desberdinak ezagutuko dituzte, Europa osoko aholkulariekin esperientziak partekatu eta negozio eredu berritzaileak aztertuko dituzte. Ordaindu beharreko gastuak Hizkuntza: ingelesa (oinarrizko ahozko eta idatzizko ulermena) Izena emateko azken eguna: 2025eko otsailaren 25a Europako Batzordeak eta Suitzako Hezkuntza, Ikerketa eta Berrikuntzarako Estatu Idazkaritzak finantzatutako proiektua.
GO UBAVIDA LOGOA
12/03/2025
MAPA

GO UBAVIDAren emaitzen zabalkunde eguna (Mahastitik upategira azukre-kontzentrazio baxuko mahatsa eta ardo alkoholik gabekoa lortzeko estrategia jasangarriak)

Martxoaren 12an, GO UBAVIDA proiektuaren emaitzak (Mahastitik upategira estrategia jasangarriak azukre-kontzentrazio baxuko eta ardo desalkoholizatua duten mahatsa lortzeko) formatu hibridoan ezagutzera emateko jardunaldia egingo da, Internet bidez eta Emina Ribera upategian (Carretera de San Bernardo z/g, 47359 Valbuena de Dudero). Edukiak: Alkoholik gabeko ardoaren pertzepzio idiomatikoa. Ardoaren eta alkoholik gabeko ardoen deskribatzaileen emaitzen komunikazioa etorkizuneko kontsumitzaileentzat UBAVIDAren aurrerapen teknikoak: Rías Baixas-en alkoholik gabeko ardoak ekoizteko protokolo ezberdinen emaitzak. Praktika agronomiko eta enologikoetan berrikuntza. Azukre gutxiko mahatsekin egindako ardoak. Polifenolak eta ardoa desalkoholizatzeko estrategia agronomiko eta enologikoak. UBAVIDAren esparruan lortutako ardoen profil aromatikoa. PROGRAMA | IZEN-EMATEA
ekitaldiaren kartela
11/03/2025
FEUGA

Ureztatzeko uren erabilera iraunkorrerako mahastietako ur beharrak aurreikustea

PRERIVID eskualdez gaindiko Talde Operatiboak formatu hibridoan egingo den hedapen-jardun teknikoa antolatu du martxoaren 11n (prestz eta online Microsoft Teams bidez). PROGRAMA | PERTSONAKO IZEN-EMATEA | ONLINE IZEN-EMATEA
GERTAERAKO KARTELA
07/03/2025
5 al día

Nekazaritzako elikagaien kateko eragile guztientzat “Egunean 5” tailerra profesionala

“Eguneko 5” Elkarteak “ Eguneko 5” 17. Jardunaldi Profesionala egiten du , “Etorkizuneko kontsumoa eraldatzen: osasuna, fruta eta barazkiak” lelopean. Ekitaldia Madrilen izango da, martxoaren 7an, 09:30ean, Mercamadrid Administrazio Zentroan. Nekazaritzako elikagaien sektoreko sektore guztiak gonbidatuta daude ezagutzaz, sarean lan eginez eta aukera berriez betetako jardunaldi batera.
ekitaldiaren kartela
07/03/2025
Dirección General de Agricultura y Ganadería de La Rioja

Errioxako mahasti agroekologikoei buruzko I+G+B III.

Errioxako Ekoizpen Ekologikoaren I. Plan Estrategikoaren barruan, Nekazaritza, Abeltzaintza, Landa Mundu eta Ingurumen Sailak, Mahastiaren eta Ardoaren Zientzien Institutuarekin (ICVV) elkarlanean, Errioxako mahasti agroekologikoei buruzko I+G+B III ja . Edukiera mugatua da, beraz, izena eman behar da bertaratzeko. Edozein zalantza argitzeko, jar zaitez gurekin harremanetan transfer.agraria@larioja.org helbide elektronikoaren bidez PROGRAMA | IZEN-EMATEA
ekitaldiaren kartela
27/02/2025
Interempresas

Mahastiaren Laborantza eta Mahatsaren Kalitatearen X. Eguna

Otsailaren 27an, Palacio de Villachica Upategian, Peñafiel (Valladolid), "Mahastiaren laborantza eta mahatsaren kalitatea" jardunaldi teknikoaren hamargarren edizioa egingo da. Ekitaldian Enrique Pascual CRDO Ribera del Dueroko presidentearen parte hartzea izango da eta, beste gai batzuen artean, AI eta zehaztasun-mahastizaintzan duen aplikazioa edo Ribera del Duero DO-ko mahastizaintzaren etorkizuna jorratuko dira. PROGRAMA | IZEN-EMATEA
ekitaldiaren kartela
13/02/2025
IRTA

Lurzoruaren hobekuntza mahastietan

Tailer tekniko honen helburua lurzoruaren hobekuntza errazten duten mekanismoen ezagutzan sakontzea da, materia organikoa areagotzen duten faktoreak, nola funtzionatzen duten eta nola hobetu ditzakegun ulertzea eta zein praktika izan daitezkeen negatiboak adieraztea. INCAVIk egindako mahasti lurzoruaren kudeaketari buruzko azterketen emaitzak aurkeztuko dira, mahatsaren eta ardoaren kalitatea sustatzen duten estrategia jasangarriak definitzeko helburuarekin. IRTAk aztertuko du lurzoruaren biologia ulertzeko, nola funtzionatzen duen hobeto ulertzeko eta bere kudeaketa hobetzeko aukera emango diguten analisi molekularreko teknologia berriak sartzea. Gainera, landareek lurzoruaren mikrobiologiarekin elkartruke aktiboen bidez mantenugaiak eta beste onura batzuk lortzeko erabiltzen dituzten mekanismo naturalak aurkeztuko dira. PROGRAMA | IZEN-EMATEA
Mahastizaintza eta makineria oleikoa
11/02/2025
Feria de Zaragoza

Mahastizaintzarako Teknika eta Ekipamenduen Nazioarteko Erakusketa (TECNOVID) eta Oliba Kulturarako (OLEOTEC)

Sektorearen nazioarteko topaketarako ezinbesteko ekitaldia eta erreferentea izango da berriro ere, eta industriari aplikatutako makineria eta teknologien azkenengoak dituen erakusleiho zabala eta negozio plataforma bikaina. Berriro ere, ospakizun egunekin bat egingo du Upeltegietarako eta Botilatuetarako Makineria eta Ekipamenduen Nazioarteko Erakusketarekin ( ENOMAQ ), Olio Errotak eta Enbalajeetarako ( OLEOMAQ ) eta Garagardoaren Industriarako ( E-BEER ). Areto ezberdinen edukiak sinergia garrantzitsuak eskaintzen ditu industriari aplikatutako makineria eta teknologia berrienekin duen erakusleiho komertzial paregabe batean. Nahi izanez gero, mahastizaintzaren zein olibondoaren sektorerako ekipamenduak erakusteko aukera izango dute. Edizio honetan, erakusketarien izapideen digitalizazioari eusten zaio, aurrez izena emateko formularioa barne, prozesu hori askoz errazagoa izan dadin.
merkatu eguna
01/02/2025
https://cabila.com/events/dia-de-mercado-de-la-camara-agraria-en-la-casa-de-campo/

La Casa de Campoko Nekazaritza Ganberako Merkatu Eguna

Madrilgo tokiko ekoizleen merkatua hilero lehen larunbatean ospatzen da Madrilgo Casa de Campo ferialekuan. Bertako produktuak, Madrilgo Erkidegoko ekoizleenak. Olioak, barazkiak, barazkiak eta lekaleak, haragia, hestebeteak, esnekiak, gaztak, gozokiak, ogia, edariak, artisau garagardoak, gourmet produktuak, elikagai ekologikoak, beganoak, etab. Ordutegia: 10:00etatik 15:00etara. Doako Sarrera Lekua: Madrilgo Erkidegoko Nekazaritza Ganbera. Puerta del Angel pasealekua, 4 – Casa de Campo azoka-gunea Ekitaldiaren datak: 2025eko otsailaren 1a, larunbata, 10:00 - 15:00 Larunbata, 2025eko martxoaren 1a - 10:00 - 15:00 2025eko apirilaren 5a, 10:00 - 15:00 Larunbata, 2025eko maiatzaren 3a - 10:00 - 15:00 2025eko ekainaren 7an, 10:00 - 15:00 2025eko uztailaren 5a, 10:00 - 15:00 Larunbata, 2025eko abuztuaren 2a, 10:00 - 15:00 2025eko irailaren 6an, 10:00 - 15:00 Larunbata, 2025eko urriaren 4a - 10:00 - 15:00 Larunbata, 2025eko azaroaren 1a - 10:00 - 15:00 Larunbata, 2025eko abenduaren 6a - 10:00 - 15:00
eguneko kartela
15/01/2025
Interempresas

Aholkularitzaren garrantzia sektorearen erronken aurrean

2025eko urtarrilaren 15ean , baratzegintzaren sektoreak funtsezko ekitaldia du “Baratzezaintzako berrikuntza eta erronkak” izeneko jardunaldiarekin, adituak, enpresak eta profesionalak ezagutza trukatzeko foro batean bilduko dituen ekitaldia. Tierras Agricultura aldizkariak eta Grupo Interempresas-ek antolatutako jardunaldia sektoreko eragile nagusien arteko lotura sustatzeko ingurune batean egingo da. Eguneko egitaraua 09:00 - Irekiera: Ekitaldia , Ángel Pérez, Grupo Interempresas-eko Nekazaritza Arloko Zuzendariak , eta Banco Sabadell eta SOAGA -ko ordezkariek, ongietorriarekin hasiko da, Alejandro de Vega, Tierras Agricultura -ko Erredakzio Koordinatzaileak moderatuta. I. multzoa: Baratze sektoreko joerak Lehen bloke hau 09:30ean hasiko da SOAGAren aurkezpenarekin, eta ondoren, Bejo Ibéricako Enrique Cadiñanosek, baratze barietateetan hazien kalitateak duen garrantziaz arituko da. Horrez gain, aurkezpen gehigarri bat egingo da 10:15ean kafea eta networking tartea eman aurretik. II multzoa: baratze-laboreen landare-osasunean dauden erronkak 11:00etan hasiko da saioa, landareen osasuna ardatz hartuta. Aurkezpen aipagarrienen artean hauek daude: Hugo Moreno (CAR UPM-CSIC), sasiak kontrolatzeko Adimen Artifizialaren erabilerari buruz hitz egingo du. BAYER eta FMC- ko ordezkariak, fitosanitarioaren arloko berrikuntzei buruzko ikuspuntuak partekatuko dituztenak. Juanjo López , Agriinduseko Operazio zuzendariak, nekazaritza eta industria-integrazioa baratzezaintzan aztertuko du. Blokea 12:15ean mahai-inguru batekin amaituko da, baratze-laboreen kudeaketan aholkularitza teknikoak duen garrantziaz ardaztuta. Itxiera eta sareratzea Eguna 13:30ean amaituko da, eta ondoren, bertaratutakoen arteko networkinga errazteko ardo espainola izango da. Ekitaldi hau sektoreko azken joerak eta berrikuntzak ezagutzeko aukera paregabe gisa aurkezten da, bai eta baratzegintzaren industriaren barnean funtsezko konexioak ezartzeko ere. IZEN-EMATEA
etorri zen
10/12/2024
Tierra plataforma digital agroalimentaria

Upategitik kontsumitzailera: ardoaren erronkak eta aukerak

Jardunaldi honen helburu nagusia ardoaren sektoreko lider eta profesional nagusiak biltzea da , egungo aurreikuspenak sakon aztertzeko eta salmenta garairako eta urteko beste une erabakigarrietarako estrategiak prestatzeko . Ekitaldian, oinarrizko gaiak eztabaidatuko dira, hala nola ardoaren ekoizpenaren proiekzioa , kontsumo-joerak estatuko eta nazioarteko merkatuetan, eta produktu-kategoria desberdinetako prezioen itxaropenak . Horrez gain, merkaturatzeko bide berriek, batez ere merkataritza elektronikoak, eskaintzen dituzten aukerak eta sektorearen hedapenean duten eragina aztertuko da . Topaketa ere plataforma bat izango da industriak ingurune global lehiakor eta etengabe eboluzionatzen duen batean dituen erronkak aztertzeko , balio kateko eragile ezberdinen arteko ideiak trukatzeko eta lankidetzarako espazio bat eskainiz. Ikuspegi horri esker , irtenbide berritzaileak identifikatu eta etorkizuneko erronken aurrean sektorearen posizioa sendotuko dugu . Webinarra: doan
Baratzezaintza
10/12/2024
Itagra

Baratzegintza erakustaldi eguna

Egiten ari diren eta nekazariak bakarka egin ezin izan dituen lan esperimentaletatik lortutako emaitzak sektorera transferitzea, barietateen portaera eta laboreen iraunkortasuna bermatzeko estrategia desberdinak ikertzeko. Sektore honen errentagarritasuna eta iraunkortasuna areagotzen laguntzen duten baratzegintzarekin lotutako hainbat gairi buruzko eztabaidarako eta ezagutza eta esperientziak trukatzeko foro bat sortzea. Sektore honen egungo erronkei erantzuten dieten arazo komunei irtenbideak aurkitzera zuzendutako beharrak identifikatzea. Nekazaritza-ekoizpena erraztea, haren errentagarritasuna hobetzea eta bertako produktuak sustatzea sektorearen lehiakortasuna hobetzeko.
almendra
10/12/2024
Junta de Andalucia

Baratzegintzako berrikuntza tailerra: baratze-laboreetarako eta moztutako loreetarako irtenbide berriak kudeatzea eta transferitzea

Edukiak TRA2023.012 Proiektua Kanpoko Baratzezaintzan eta Moztutako Loreetan Lurzorua Desinfestatzeko Irtenbide Berrien eta Jakintzaren Transferentziaren kudeaketa. Moztutako Loreen sektorean thrips kalteak zenbatesteko azterketa. Meloidogyne spp-en Kontrolerako Produktu fitosanitario kimiko eta ez-kimikoen eraginkortasuna ebaluatzea. Baratzezaintzan eta Lore moztuan. Saiakerara bisita. Kanpoko Baratze Landareetan Hari-harraren Kontrolerako Produktu fitosanitario kimiko eta ez-kimikoen eraginkortasuna balioztatzea eta frogatzea. Berrikuntza Baratzezaintzan Cádizko ipar-mendebaldeko kostaldean: tokiko jardueretan, baratzezaintzan eta moztutako loreetan sortutako azpiproduktuen karakterizazioa. Talde Operatiboa sortzea.