Skip to main content

Projects

Featured of the month

Creación de una nueva cadena de valor en la producción de champiñones mediante la economía circular
CHAMPLAST Operational Group: Creating a new value chain in mushroom production through the circular economy
An innovation project led by ASOCHAMP, which also includes AIMPLAS, INGELIA, and SAV. The main objective is to reduce the waste generated by the mushroom industry (spent substrate and agricultural...
Selección y clasificación de lana para la mejora de la competitividad de pequeñas explotaciones ganaderas de ovino
SEBASTIANA Operational Group: Wool selection and classification to improve the competitiveness of small sheep farms
Currently, wool is considered a by-product and sheep farmers barely receive any compensation for it (€0.00 to €0.40/animal), which represents an additional cost for the sheep farmers due to the...
Grupo Operativo RETA: Red de Espacios Test Agrarios
RETA Operational Group: Network of Agricultural Test Spaces
Creation, coordination, and revitalization of a Network of Agricultural Test Spaces, with the aim of participating in public-private social innovation strategies to support the incorporation of new...
Solarwine
SOLARWINE Operational Group: New agrovoltaic systems for smart and sustainable grape production
Thanks to the GO SOLARWINE innovation project, the energy and agronomic evaluation of the agrivoltaic system is expected to be achieved, while increasing the economic benefits for the farm.

H2020 HyperCOG Project: Hyperconnected architecture for high-capacity cognitive production plants

Ciencias naturales, Ciencias de la informática y de la información, Inteligencia artificial, Inteligencia artificial, Ciencias sociales, Economía y empresa, Economía, Economía de la producción, Productividad, Productividad, Ciencias sociales, Psicología, Psicología cognitiva, Psicología cognitiva, Tecnologías digitales para mejorar el rendimiento en plantas de producción cognitiva (IA), Ciencias naturales, Ciencias de la informática y de la información, Inteligencia artificial, Inteligencia artificial, Ciencias sociales, Economía y empresa, Economía, Economía de la producción, Productividad, Productividad, Ciencias sociales, Psicología, Psicología cognitiva, Psicología cognitiva, Energía, clima, servicios ambientales y medio ambiente, Digitalización e innovación, Retos rurales
logo proyecto horizonte biosea

H2020 BIOSEA Project: Innovative and cost-effective technology to maximize aquatic biomass-based molecules for food, feed, and cosmetic applications

Ciencias naturales, Ciencias biológicas, microbiología, ficología, Psicología, Ingeniería y tecnología, Ingeniería de materiales, Textiles, Textiles, Ingeniería y tecnología, Ingeniería ambiental, Energía y combustibles, Energía y combustibles, Ciencias agrícolas, Biotecnología agrícola, Biomasa, Biomasa, Ciencias naturales, Ciencias químicas, Ciencias químicas, Explotación de algas y otra biomasa acuática para la producción de moléculas para aplicaciones farmacéuticas, nutracéuticas, aditivos alimentarios y cosméticas., Ciencias naturales, Ciencias biológicas, microbiología, ficología, Psicología, Ingeniería y tecnología, Ingeniería de materiales, Textiles, Textiles, Ingeniería y tecnología, Ingeniería ambiental, Energía y combustibles, Energía y combustibles, Ciencias agrícolas, Biotecnología agrícola, Biomasa, Biomasa, Ciencias naturales, Ciencias químicas, Ciencias químicas, Bioeconomía, economía circular, valorización y gestión de subproductos, Energía, clima, servicios ambientales y medio ambiente, Fabricación de otros productos alimenticios

Horizon Europe ForestAgriGreenNudge project: Green nudges for sustainable forestry and agricultural practices after 2027

Ciencias sociales, Psicología, Psicología, Ciencias agrícolas, Agricultura, silvicultura y pesca, selvicultura, selvicultura, Formación, demostración y asesoramiento, Energía, clima, servicios ambientales y medio ambiente, Digitalización e innovación
INFOODMATION

Horizon Europe Infoodmation Project: Optimizing information and communication about food towards healthier and more sustainable dietary patterns

Ciencias sociales, Sociología, Gobernanza, Gobernanza, Ciencias sociales, Medios y comunicación, Periodismo, Periodismo, Ciencias médicas y de la salud, Ciencias de la salud, nutrición, nutrición, Ciencias sociales, Psicología, Psicología cognitiva, Psicología cognitiva, Digitalización e innovación, Higiene, nutrición y seguridad alimentaria, Políticas públicas, ayudas y subvenciones