Skip to main content

Projects

Featured of the month

Creación de una nueva cadena de valor en la producción de champiñones mediante la economía circular
CHAMPLAST Operational Group: Creating a new value chain in mushroom production through the circular economy
An innovation project led by ASOCHAMP, which also includes AIMPLAS, INGELIA, and SAV. The main objective is to reduce the waste generated by the mushroom industry (spent substrate and agricultural...
Selección y clasificación de lana para la mejora de la competitividad de pequeñas explotaciones ganaderas de ovino
SEBASTIANA Operational Group: Wool selection and classification to improve the competitiveness of small sheep farms
Currently, wool is considered a by-product and sheep farmers barely receive any compensation for it (€0.00 to €0.40/animal), which represents an additional cost for the sheep farmers due to the...
Grupo Operativo RETA: Red de Espacios Test Agrarios
RETA Operational Group: Network of Agricultural Test Spaces
Creation, coordination, and revitalization of a Network of Agricultural Test Spaces, with the aim of participating in public-private social innovation strategies to support the incorporation of new...
Solarwine
SOLARWINE Operational Group: New agrovoltaic systems for smart and sustainable grape production
Thanks to the GO SOLARWINE innovation project, the energy and agronomic evaluation of the agrivoltaic system is expected to be achieved, while increasing the economic benefits for the farm.

ERICA Operational Group: Smart irrigation strategies for almond cultivation

Horticultura al aire libre y cultivos leñosos (incl. viticultura, olivos, frutales, ornamentales), Agua, cambio climáitco, Digitalización, incl. datos y tecnologías de datos, Aumento de la competitividad, Acciones de Cambio Climático, Cuidado del medio ambiente, Mejorar la gestión de los recursos naturales utilizados por la agricultura, como el agua, el suelo y el aire, Digitalización e innovación, Competitividad y nuevos modelos de negocio, Energía, clima, servicios ambientales y medio ambiente, Suelo, RegadÍo, Frutales (pepita y hueso), leñosos
Logo GO eTIC4Food

ETIC4FOOD Operational Group: ICT tools for smart labeling of sustainable fruit and vegetable production

Cadena de suministro, comercialización y consumo, Calidad alimentaria / procesado y nutrición, Gestión de explotaciones, Canales cortos o alternativos de comercialización, Calidad diferenciada, etiquetado, trazabilidad y adaptación a las demandas del consumidor, Diversificación agraria (agroturismo, etc), horticolas, Frutales (pepita y hueso), Digitalización e innovación
Logo GO SHELFLIFE

SHELFLIFE_RASPBERRY Operational Group: Improving the productive efficiency of raspberry cultivation in Andalusia

Sistema de producción agrícola, Producción de plantas y horticultura, Calidad alimentaria / procesado y nutrición, Competitividad y diversificación agropecuaria / forestal, Frutales (pepita y hueso), Gestión de explotaciones, Calidad diferenciada, etiquetado, trazabilidad y adaptación a las demandas del consumidor, Competitividad y nuevos modelos de negocio, Digitalización e innovación, Higiene, nutrición y seguridad alimentaria
Logo GO BERRYSOSTENIBLE

BERRYSOSTENIBLE Operational Group: Sustainable management of fertigation in red berries by integrating profitable digital technologies with participatory methodologies

Sistema de producción agrícola, Gestión del agua, Fertilización y gestión de nutrientes, Maquinaria y equipamiento agrícola, Frutales (pepita y hueso), Gestión de explotaciones, RegadÍo, Fertilizantes, maquinarias, Digitalización e innovación

PISTACLON Operational Group: Development of a strategy for characterization, selection, and improvement of rootstocks for pistachio cultivation (PATRON)

Sistemas de producción agraria, Producción de plantas y horticultura, Competitividad y diversificación agropecuaria / forestal, Frutos secos, leñosos, Frutales (pepita y hueso), Mejora genética, Digitalización e innovación, Gestión de explotaciones, Calidad diferenciada, etiquetado, trazabilidad y adaptación a las demandas del consumidor, Sanidad vegetal y fitosanitarios, Competitividad y nuevos modelos de negocio, Diversificación agraria (agroturismo, etc)
Logo GO Bioterrabot

BIO TERRABOT Operational Group: Robotic control of plant cover by removing plastic mulch from the soil in organic berry cultivation.

Gestión del suelo, Biodiversidad y gestión de los recursos naturales, Maquinaria y equipamiento agrícola, Prácticas agropecuarias, Frutales (pepita y hueso), Suelo, Biodiversidad, naturaleza, paisaje y gestión de tierras, maquinarias, Digitalización e innovación

Operational Group: Digital tools for managing avocado irrigation in Andalusia based on water availability

RegadÍo, Sistema de producción agrícola, Gestión del agua, Gestión del suelo, Frutales (pepita y hueso), Gestión de explotaciones, Suelo, Digitalización e innovación

Task Force: Introduction of new types of beans for the consumer

Agricultura, Técnicas de producción, Gestión de explotaciones, Digitalización E Innovación De Producción/Productos, Nuevos Cultivos/Recuperación Antiguos Cultivos/Productos (Turmicultura, Etc.), Grupo operativo, leñosos, Frutales (pepita y hueso)