Skip to main content

La trobada “Va de Agro” reuneix a Galícia Grups Operatius i Projectes Innovadors de 15 països europeus

Data de publicació: 04/10/2022

Descripció

La trobada “Va de Agro” reuneix a Galícia Grups Operatius i Projectes Innovadors de 15 països europeus asimon Dj, 22/09/2022 - 11:25

  • L'esdeveniment va ser organitzat pels Grups Operatius Avienergy, Micoalga-Feed, Proteinleg i Tirac
  • La jornada va servir per presentar avenços i novetats innovadores dels sectors agroalimentari i forestal

La trobada “Va de Agro” reuneix a Galícia Grups Operatius i Projectes Innovadors de 15 països europeus

La innovació i la cooperació com a eines clau al servei dels reptes actuals. Aquesta és la premissa de la trobada “Va de Agro. Co-innovant al sector agroalimentari i forestal” que va tenir lloc el passat 8 de setembre a Santiago de Compostel·la. Un esdeveniment organitzat pels Grups Operatius Avienergy , Micoalga-Feed , Proteinleg i Tirac , i coordinat per la Fundació Empresa-Universitat Gallega i que s'emmarca dins les activitats del pla de divulgació dels projectes d'innovació d'aquests Grups Operatius, cofinançats en un 80% pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) de la Unió Europea i un 20% pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, en el marc del Programa Nacional de Desenvolupament Rural 2014-2022.

La jornada ha reunit més de 30 projectes regionals, nacionals i europeus. Els objectius de la mateixa han estat:

  • Presentar avenços i resultats innovadors
  • Fomentar la transferència de resultats al sector
  • Poseu en contacte els diferents actors de l'àmbit per explorar possibilitats de col·laboració conjuntes

Les temàtiques centrals que han vertebrat la programació han estat les següents:

  • La reducció d' antibiòtics a la ramaderia
  • La sostenibilitat alimentària
  • La revaloració de subproductes i residus en agricultura i ramaderia (aprofitament energètic de les dejeccions o creació de nous insums agrícoles per a la millora de cultius en ecològic)
  • Innovació i biodiversitat

Novetats

A la trobada van acudir projectes com Bioproinsect , que busca solucions al sector de l'alimentació a base d' insectes , com per exemple l'obtenció de farina a partir dels cucs com a producte per a alimentació animal.

També han cridat l'atenció treballs com els del Grup Operatiu Proteinleg , que ha obtingut un substitut de la tonyina amb un producte d'origen vegetal a base de llegums . Aquest projecte, que aposta per les varietats tradicionals de lleguminoses, té com a objectiu promoure alternatives a les proteïnes dorigen animal i reduir la dependència de la ramaderia respecte a la soja.

El simposi va comptar amb un bloc de ponències i taules rodones en què van participar uns 16 projectes innovadors, així com una part expositiva on es van congregar 33 empreses.

L'èxit de la convocatòria ha animat els organitzadors a convertir-se en cita anual i repetir una propera edició. I, atès el ple que va tenir l'aforament, es van emetre les intervencions en directe, per la qual cosa l'enregistrament de l'esdeveniment es pot consultar aquí .

Notícies relacionades