Disponible a YouTube el reportatge de Solcs sobre el Grup Operatiu MYCOWINE: “Del terra a la copa”
Descripció
Ja està disponible a YouTube el reportatge que el programa Solcs de RTVCyL va dedicar al Grup Operatiu MYCOWINE , un projecte que està demostrant com les micorizes i la biotecnologia del sòl poden transformar la viticultura cap a models més sostenibles, resilients i de més qualitat.
A l'emissió, titulada “Del terra a la copa: micorizes que salven el raïm i eleven el vi” , es recullen testimonis dels investigadors i cellers participants, que expliquen de forma clara com la incorporació de fongs micorrícics en el maneig de la vinya permet:
- Enfortir la biodiversitat microbiana del sòl.
- Millorar la salut i el vigor dels ceps.
- Incrementar la qualitat del raïm i del vi.
- Augmentar la resiliència davant de l'estrès hídric i els efectes del canvi climàtic.
El reportatge mostra a més el treball real en camp i la col·laboració entre ciència i cellers, cosa que permet visualitzar el potencial d'aquesta innovació a diferents territoris vitivinícoles.
MYCOWINE és un Grup Operatiu finançat pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació i està liderat per IDForest i Vitartis , amb la participació de sis cellers de referència de Castella i Lleó i La Rioja.