Curs de Ramaderia Ecològica
Descripció
La Comissió Europea ha posat al centre de les seves polítiques, a través del Pacte Verd Europeu i les seves Estratègies “Biodiversitat” i “De la “Granja a la Taula”, la defensa del medi ambient en general i el desenvolupament del sector de la producció ecològica en particular, marcant-se com a objectiu per al 2030 que el 25% de la superfície agrària útil (SAU). Estratègic de la Política Agrícola Comuna a Espanya, 2023-2027, dóna suport a les explotacions que voluntàriament adquirisquen compromisos ambientals addicionals, concretament s'estima l'increment d'un 34% del pressupost per a la producció ecològica.
Per això, des d'Ecovalia, l'associació professional espanyola de la producció ecològica, amb una llarga experiència i trajectòria de més de 30 anys, llancem aquest curs adreçat a professionals que es vulguin dedicar a aquest sector (agricultors/es, ramaders/es…).
El sector de la producció ecològica és un sector en constant creixement que demana professionals formats i capaços de gestionar la finca agropecuària sota els criteris de la norma que la regula. A través d'aquest curs, l'alumnat coneixerà la producció ecològica, els passos del procés de certificació, la regulació vigent i el reglament actual i les pràctiques utilitzables sota aquest sistema productiu.
Objectius:
Oferir els coneixements necessaris per poder convertir la seva explotació agropecuària a la producció ecològica.