Jornada de digitalització de COAG sobre nutrició sostenible de cultius
Descripció
El proper 26 de juny de 2025 , el Restaurant La Cañada , a Molina de Segura (Múrcia) , serà l'escenari d'una nova jornada tècnica organitzada per COAG i centrada en un tema de màxima actualitat: la nutrició sostenible de cultius . L´activitat s´emmarca en el compromís de l´organització amb la digitalització del sector agroalimentari i la promoció de pràctiques agrícoles respectuoses amb el medi ambient.
Durant la jornada s'abordaran qüestions clau per a agricultors i ramaders, com el Reial Decret 1051/2022 , que estableix normes per a la nutrició sostenible als sòls agraris i noves obligacions de compliment, així com els calendaris de gelada vigents en diferents preceptes.
El programa inclou, a més, la presentació i demostració d' eines digitals dissenyades per facilitar una gestió més eficient i sostenible de la fertilització:
- L'eina SATIVUM , que ofereix prestacions avançades per a la planificació de la nutrició sostenible i el maneig de les quals serà explicat en detall.
- La calculadora de balanç de nitrogen i altres recursos per al control de la fertirrigació.
Finalment, s'exposaran projectes d'innovació , com el Projecte FERTECO (Fertirrigació Ecosostenible a la Conca Vessant del Mar Menor), desenvolupat amb el suport de la Fundació Biodiversitat i el CSIC , que representa un exemple de com la tecnologia i la sostenibilitat poden anar de la mà per protegir els ecosistemes sensibles.
La jornada serà un espai per a l'aprenentatge, l'intercanvi d'experiències i l'anàlisi de les oportunitats que la digitalització ofereix al sector agroalimentari pel camí cap a una agricultura més sostenible i eficient.