CURS DE CAPACITACIÓ PER AL PERSONAL QUE TREBALLA AMB BESTIAR BOVINO
Descripció
Dirigit a:
Dirigit preferentment a treballadors d'explotacions ramaderes, aturats del sector ia les persones que es vulguin incorporar a aquesta activitat.
Objectius:
Complir amb el requisit del Reial decret 1053/2022, de 27 de desembre, de garantir que totes les persones que treballen amb bestiar boví tinguin una formació adequada i suficient i adquirir les competències bàsiques necessàries per iniciar o consolidar una carrera professional al sector.
Obtenir el certificat del Govern dAragó.
Contingut:
1. Característiques de la producció bovina:
a) Morfologia i fisiologia del bestiar boví.
b) Alimentació i sistemes dallotjament.
c) Comportament animal i hàbit dels bovins.
2. Sanitat animal, higiene i bioseguretat:
a) Bioseguretat en explotacions de bestiar boví i bones pràctiques d'higiene.
b) Actuacions en la prevenció de malalties animals i zoonosis.
c) Inspecció i observació danimals malalts.
d) Reconeixement dels símptomes/síndromes associats a les malalties de declaració obligatòria. Vigilància passiva i obligacions de comunicació a les autoritats competents.
e) Mesures de lluita contra malalties animals.
f) Interacció entre salut animal i humana.
g) Interacció amb el benestar animal.
h) Resistència als tractaments, inclosa la resistència antimicrobiana i les seues conseqüències.
3. Maneig:
a) Maneig en el període postcobriment.
b) Maneig en el prepart, part i puerperi.
c) Maneig del deslletament.
d) Maneig de la fase d'esquer.
e) Maneig durant la munyida.
4. Gestió ambiental i lluita contra el canvi climàtic de les explotacions.
a) Emmagatzematge de fems.
b) Gestió de fems.
c) Gestió de compostos nitrogenats.
d) Gestió d'emissions, sorolls i olors.
e) Consum daigua i energia.
5. Registre dinformació i documentació.
6. Normativa vigent a nivell europeu, nacional, autonòmic i local relacionada.