Presentació del GO Tic4bio, una eina TIC per a la gestió eficient de l'aigua i la biodiversitat
Descripció
El proper 18 de setembre, la finca Cortijo El Puerto , ubicada a Lora del Río, Sevilla , serà l'escenari de la presentació de resultats del grup operatiu Tic4bio , amb una innovadora eina TIC dissenyada per millorar la gestió eficient de l'aigua i la biodiversitat en àmbit agrícola. Aquest projecte cerca integrar la digitalització en els processos agroalimentaris, optimitzant lús dels recursos naturals i promovent la sostenibilitat. D'aquesta manera, s'afavorirà la presa de decisions tant per fer un ús eficient de l'aigua de reg i de l'aigua usada a l'agroindústria, com per calcular el grau de biodiversitat a la finca i poder millorar-lo, donant resposta a la preocupació mediambiental i de conservació dels recursos naturals del mercat més exigent.
L'esdeveniment, organitzat per Ecovalia i altres entitats del sector, començarà a les 10.00 h amb la inauguració a càrrec de figures destacades al camp de l'agricultura i la innovació. Entre els ponents hi haurà Cristina de Toro Navero , de la Conselleria d'Agricultura, Pesca, Aigua i Desenvolupament Rural; Álvaro Barrera Fernández , president d'Ecovalia; Lola de Toro Jordano , gerent del CeiA3; Emilio Camacho Poyato , de la Universitat de Còrdova; Enric de la Torre Liébana , conseller delegat d'Ingeoliva; i Pablo Reina López , responsable de desenvolupament de l'eina TIC a Dacartec.
A les 10.30 h, Auxiliadora Vecina Jiménez , directora d'Innovació i Formació d'Ecovalia, presentarà el grup operatiu i un documental que mostra el desenvolupament del projecte. Posteriorment, a les 10.45 h, la investigadora Carmen Flores Cayuela de la Universitat de Còrdova compartirà els resultats obtinguts per aquest innovador projecte.
La jornada continuarà a les 11:30 h amb una visita guiada a l'experiència pilot, liderada per Enrique de la Torre , on els assistents podran veure de primera mà com l'eina tic4bio contribueix a un ús més eficient de l'aigua i la biodiversitat als cultius. Finalment, a les 12.30 h, se celebrarà un tast d'olis de Cortijo El Puerto i una degustació d'aliments ecològics , posant en valor els productes locals i sostenibles.
Aquest esdeveniment és un punt de trobada clau per als professionals del sector agrícola que busquen solucions tecnològiques avançades per a la sostenibilitat i eficiència en la gestió de recursos naturals.