Skip to main content

Esdeveniments

Destacat

plànol de pavellons ifema
30/09/2025
Fruit Attraction
Fruit Attraction 2025, amb nous pavellons i sectorització
Fruit Attraction 2025 , que se celebrarà del 30 de setembre al 2 d'octubre , marca una fita significativa en la seva trajectòria en consolidar-se com la primera fira del món del sector hortofructícola...
Il·lustració de ramaderia de precisió
21/05/2025
RedPAC
Intercanvi d'experiències entre grups operatius a la temàtica de ramaderia de precisió
Fins al 14 de maig es pot fer la inscripció a la jornada presencial sobre ramaderia de precisió que se celebrarà el 21 de maig de 2025 al “ iHub La Vega Innova ” (a San Fernando de Henares - Madrid )...
cartell de l'esdeveniment
14/05/2025
BBioNets
El futur dels Grups Operatius EIP-AGRI
El proper 14 de maig de 2025 , de 10:00 a 13:00 CET , se celebrarà en format online el taller europeu titulat “El futur dels Grups Operatius EIP-AGRI: Reptes, Oportunitats i Serveis de Suport...
SIMPOSI
14/05/2025
Expoliva
XXII Simposi Internacional Científic tècnic i de transferència a EXPOLIVA 2025
La propera edició del Simposi Internacional Cientificotècnic i de Transferència Expoliva , que celebra en el marc de la fira EXPOLIVA 2025 la seva vint-i-dosena convocatòria, es consolida com el...
camp agrovoltaic
10/05/2025
COAGACART

Difusió de resultats del Grup Operatiu VOLTAGRO a Expovicaman 2025 (Albacete)

El grup operatiu VOLTAGRO (Estudi de la integració de sistemes de producció fotovoltaica en cultius de regadiu, gestionat per sistemes intel·ligents de gestió irrivoltaica) té previst realitzar una activitat de difusió en el marc de la Fira agrícola i ramadera de Castella-la Manxa (EXPOVICAMAN) , el proper dissabte 10 de maig durant l'horari de la mateixa. Amb la participació de COAGACART (Cooperativa d'agricultors i ramaders del Camp de Cartagena), el programa previst inclou: - Projecció del vídeo divulgatiu - Repartiment de material gràfic de divulgació Més informació: info@coagacart.com
cartell de l'esdeveniment
10/05/2025
SEAE

Jornada de camp "Rotació i associació de cultius com a estratègia d'adaptació al canvi climàtic"

Dirigida a professionals del medi rural, la Societat Espanyola d'Agricultura Ecològica (SEAE) ha organitzat una jornada de camp dedicada a la “Rotació i associació de cultius com a estratègia d'adaptació al canvi climàtic”. Aquesta activitat es realitzarà a Girona i abordarà, entre altres temes: Impacte del canvi climàtic als sistemes agraris. Vulnerabilitat i estratègies de maneig i rotacions de cultius per a la resiliència. Principis de rotació de pastures i farratges. Associació de cultius per a alimentació animal. És una jornada gratuïta, amb places limitades, que inclou autobús de desplaçament i dinar. El punt de sortida de l´autobús és al´Estació d´Autobusos de Girona a les 9h. És una activitat dins del Programa de SEAE "Estratègies d'adaptació al canvi climàtic des de la producció ecològica i l'agroecologia" finançat en el marc del Pla Estratègic de la PAC, cofinançat pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) al 57% i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).
cartell de l'esdeveniment
13/05/2025
Phytoma

Jornada Phytoma 2025: Innovacions i reptes en sanitat vegetal de fruiters subtropicals

El sector dels fruiters subtropicals es dóna cita els dies 13 i 14 de maig a les jornades tècniques “Innovacions i reptes en sanitat vegetal de fruiters subtropicals” , organitzades per Phytoma amb la col·laboració de TROPS i la Junta d'Andalusia. Una trobada imprescindible que reunirà investigadors, tècnics, assessors, empreses i administracions públiques per abordar els principals desafiaments sanitaris d'aquests cultius i compartir les darreres solucions tecnològiques i de maneig sostenible. Amb un programa intensiu i altament especialitzat , les jornades comptaran amb més de 30 ponents de primer nivell, que abordaran des de la gestió integrada de plagues en alvocat, mango, papaia o xirimoia, fins a les tècniques més avançades de detecció primerenca, control biològic o aplicacions de semioquímics. També es tractaran temes clau com la biodiversitat funcional, l'assessorament tècnic o l'impacte de les noves regulacions a la producció integrada. Entre els temes destacats del dia 13: L'impacte econòmic de plagues i malalties als fruiters subtropicals Reglaments i normes de producció integrada a Andalusia i Canàries Casos reals sobre control biològic, maneig de cotxinilla blanca del mànec o malalties de l'alvocat Novetats en eines com el qPCR en temps real , sensors d'estrès o semioquímics Tres taules rodones per al debat tècnic entre professionals de referència El dia 14 estarà centrat en els serveis ecosistèmics: Gestió de cobertes vegetals i pol·linització en alvocat Noves estratègies de control biològic i biodiversitat del sòl Casos emergents com els Scirtothrips o Euwallacea fornicatus Una taula rodona final amb assessors i tècnics per debatre els reptes de la sanitat vegetal actual: manca de fitosanitaris, exigències de distribució, mesures agroambientals, etc. Les jornades se celebraran a les instal·lacions del Centre d'Innovació TROPS , amb moments dedicats al networking professional. Com a tancament, s'oferirà una visita guiada opcional a les instal·lacions de TROPS. Preu: entre 100 i 200 euros aprox. segons la categoria inscrit. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
cartell de l'esdeveniment
13/05/2025
Hispatec

Claus de l'èxit de la gestió de la mà d'obra al camp: la tara digital

L'eficiència en la gestió de la mà d'obra al camp és un dels grans reptes del sector agroproductiu. Per això, Hispatec Agrointel·ligència celebrarà el proper dimarts 13 de maig a les 17:00 hores (Espanya) el seminari web titulat "Claus de l'èxit de la gestió de la mà d'obra al camp: el tareig digital" , un esdeveniment gratuït dirigit a professionals del sector agrícola que busquen optimitzar els seus processos laborals. Dirigir i controlar equips de treball al camp és una de les activitats que més impacten en la rendibilitat i sostenibilitat de les empreses i cooperatives agroalimentàries. En aquest webinar, s'abordaran estratègies pràctiques per implementar la tasca digital , una eina clau per registrar i gestionar en temps real les tasques realitzades, el rendiment dels treballadors, els costos associats i l'ús de recursos. Miquel Villanueva , director de Màrqueting, i Chema García Soto , Presales Manager d'Hispatec, seran els encarregats de presentar aquesta solució tecnològica que permet un control efectiu de la gestió laboral, fins i tot en escenaris complexos amb produccions disperses o esquemes de productors associats. El seminari està dissenyat per mostrar com el tareig digital es pot adaptar fàcilment a les condicions reals del treball agrícola i esdevenir un factor decisiu per millorar la competitivitat del sector. INSCRIPCIÓ
SIMPOSI
14/05/2025
Expoliva

XXII Simposi Internacional Científic tècnic i de transferència a EXPOLIVA 2025

La propera edició del Simposi Internacional Cientificotècnic i de Transferència Expoliva , que celebra en el marc de la fira EXPOLIVA 2025 la seva vint-i-dosena convocatòria, es consolida com el principal punt de trobada per a investigadors, tècnics i professionals del món de l'oliverar i l'oli d'oliva. Organitzat per la Fundació de l'Olivar, l'esdeveniment abordarà els reptes i les oportunitats del sector amb una ferma aposta per la sostenibilitat, la salut i la innovació. Amb més de tres dècades d'història, aquest fòrum ha esdevingut un referent per a l'intercanvi de coneixement i l'impuls de tecnologies avançades a l'àmbit oleícola. L'edició de 2025 destacarà també per la participació de diversos grups operatius que mostraran els seus resultats durant el simposi, entre els quals hi ha el GO Simbioliva en un espai del programa específicament reservat per a ells i els projectes innovadors per al sector de l'oliverar i l'oli d'oliva. El simposi reafirma així el seu paper com a plataforma d'excel·lència per connectar ciència, tecnologia i desenvolupament sostenible al voltant de l'oli d'oliva, la pedra angular de la dieta mediterrània i el motor econòmic per a moltes regions. PROGRAMA | INCRIPCIÓ
zona rural
14/05/2025
EU CAP Network

FUTURAL Fòrum d'Innovació Rural de la UE

FUTURAL (Impulsant el futur mitjançant solucions intel·ligents i innovadores per a zones rurals) és un projecte d'innovació finançat per la UE i liderat per la Universitat Agrícola d'Atenes, en què participen 21 socis de tot Europa. El projecte cerca provar i pilotar un conjunt d'innovacions socials, tecnològiques i empresarials liderades per la comunitat, dissenyades per generar un canvi durador mitjançant la col·laboració amb les comunitats rurals. En aquest context, el projecte organitzarà el seu primer Fòrum d'Innovació Rural a nivell de la UE , un esdeveniment de networking de dos dies que reunirà les parts interessades de l'ecosistema rural (com a projectes pilot multiactor de FUTURAL -MAP's-, innovadors rurals, xarxes rurals, responsables polítics i implementadors de projectes innovació intel·ligent liderada per la comunitat en àrees rurals. Objectius Augmentar la capacitat de les comunitats rurals per implementar i adoptar innovacions socials, tecnològiques i comercials mitjançant lorganització duna sèrie de tallers sobre desenvolupament de capacitats i marcs de polítiques i governança. Presentar i compartir experiències de la co-creació d'innovacions als projectes pilot multiactor (MAP's). Presentar la versió Alpha de la Plataforma de Metacerca i Solucions Intel·ligents FUTURAL. Maximitzar la interacció i intercanvi de coneixements entre MAP's de FUTURAL, socis i experts participants dins i fora del projecte. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
cartell de l'esdeveniment
14/05/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

Jornada sobre el Cultiu de Brassica Carinata a Blancas (Terol)

La localitat de Terol de Blanques serà l'escenari d'una Jornada de Transferència centrada en el cultiu de Brassica Carinata , una planta oleaginosa amb gran potencial com a alternativa agronòmica sostenible i font de biomassa. L'esdeveniment, que es desenvoluparà de 10 a 14h, comptarà amb la participació de Cooperatives Agroalimentàries d'Aragó , Cereals Teruel Societat Cooperativa i Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya , que presentaran el projecte europeu CARINA . Aquesta iniciativa cerca impulsar i fomentar el cultiu de carinata en entorns rurals com una opció viable i respectuosa amb el medi ambient. Durant la jornada es tractaran aspectes clau relacionats amb el maneig agronòmic de la carinata, se n'analitzarà l'evolució durant la campanya actual i se sentirà el testimoni directe d'un pagès que relatarà la seva experiència amb aquest cultiu. L'activitat està dirigida a agricultors , tècnics i professionals de l'àmbit agrari interessats a incorporar cultius innovadors i sostenibles adaptats a les condicions del territori aragonès. Sobre el projecte CARINA Finançat pel programa Horitzó Europa de la Unió Europea, el projecte CARINA s'enfoca al desenvolupament de cultius emergents com la carinata i la camelina. Aquestes oleaginoses destaquen pel baix impacte que tenen en el canvi indirecte de l'ús del sòl (iLUC) i la seva idoneïtat per generar matèries primeres sostenibles destinades a la bioeconomia. A més de les seves aplicacions en la producció d'olis i productes biobasats com bioplàstics, bioherbicides o bioestimulants, el projecte també contempla l'aprofitament de subproductes del cultiu, com coques riques en proteïnes per a ús ramader i compostos valuosos extrets dels mucílags i glucosinolats presents a les llavors.
cartell de l'esdeveniment
14/05/2025
BBioNets

El futur dels Grups Operatius EIP-AGRI

El proper 14 de maig de 2025 , de 10:00 a 13:00 CET , se celebrarà en format online el taller europeu titulat “El futur dels Grups Operatius EIP-AGRI: Reptes, Oportunitats i Serveis de Suport Existents” potential of Operational Groups) , una iniciativa centrada a promoure la cooperació i compartir eines pràctiques per enfortir els Grups Operatius (GO) a Europa. L'esdeveniment és fruit de la col·laboració entre cinc xarxes temàtiques finançades per la UE: BBioNets , FOREST4EU , NUTRI-KNOW , Soil-X-Change i AQUAGRI-KNOW , que representen diferents nivells de maduresa en la implementació de projectes: des d'iniciatives consolidades fins a unes altres en fases inicials. GO. Durant el taller, s'abordaran temes clau com ara: Factors que faciliten la creació de GO en diferents contextos europeus. Reptes que enfronten els productors a l'hora de desenvolupar o implementar un OG. Dificultats en l'execució de projectes europeus, com ara les anàlisis de costos i la complexitat administrativa. Estratègies i eines per fomentar la formació de nous GO. Amb el lema “Col·laboració en acció: desbloquejant el potencial dels grups operatius” , aquesta jornada es presenta com una oportunitat única perquè equips de projectes, representants del sector agroalimentari, responsables polítics i experts debatin sobre el futur dels grups operatius com a motor d'innovació rural. PROGRAMA |
oliverar
16/05/2025
GO Simbioliva

El projecte Simbioliva es presenta a Expoliva 2025 com a exemple d'innovació al sector oleícola

El proper 16 de maig , el projecte Simbioliva serà presentat en el marc del XXII Simposi Internacional Cientificotècnic i de Transferència Expoliva , on també tindrà exposat un pòster divulgatiu, consolidant-se com una de les iniciatives destacades en matèria d'innovació i sostenibilitat per al sector de l'oliverar. L'exposició tindrà lloc a la sala Guadalcotón d'IFEJA , entre les 11:30 hi les 11:45 h , dins de la sessió dedicada a projectes de R+D+i de Cooperatives Agroalimentàries d'Andalusia . L'encarregat de presentar Simbioliva serà César Díaz , en representació d'aquesta organització. Simbioliva posa el focus en la valorització de subproductes de l'oliverar mitjançant processos sostenibles, tot reforçant el compromís del sector amb l'economia circular i l'eficiència ambiental. La presentació forma part del programa oficial d'Expoliva, una cita clau per visibilitzar els avenços que marcaran el futur de l'oli d'oliva.
Il·lustració de ramaderia de precisió
21/05/2025
RedPAC

Intercanvi d'experiències entre grups operatius a la temàtica de ramaderia de precisió

Fins al 14 de maig es pot fer la inscripció a la jornada presencial sobre ramaderia de precisió que se celebrarà el 21 de maig de 2025 al “ iHub La Vega Innova ” (a San Fernando de Henares - Madrid ) , organitzada per la Xarxa PAC . coneixements i la replicació de solucions innovadores . L'assistència és gratuïta, amb inscripció prèvia, i inclourà transport des d'Atocha. Participen en aquest esdeveniment els següents grups operatius: BOVIEX 4.O : Millora tecnològica en la producció de bestiar boví extensiu a Espanya GO BEERISK : Noves eines moleculars per a la monitorització ràpida de malalties de l'abella de la mel en ruscs de la província de Granada DIAGNOSCORD : Monitorització del moviment i la temperatura dels bens en un entorn controlat per elaborar algoritmes que avancin en el diagnòstic de malalties. SMART FARM : Desenvolupament de tecnologies digital twins en diferents tipologies de granges porcines per a la millora de la gestió i eficiència productiva. SMARTGOAT : millora i digitalització de la indústria caprina, integrar tecnologies avançades per optimitzar la gestió de les granges caprines i millorar la traçabilitat dels productes. GO Xarxa Gallega de Granges Model : xarxa pilot de granges que permetrà recollir de forma continuada dades tecnicoeconòmiques per a la monitorització dels costos de producció, que són clau per garantir la viabilitat econòmica de les granges. La jornada forma part del cicle dintercanvis entre GGOO EIP-AGRI que la RedPAC ha dissenyat perquè tingui lloc entre els mesos de maig i octubre del 2025. PROGRAMA |
Producció Animal
03/06/2025
Asociación Interprofesional para el Desarrollo Agrario

XXI Jornades sobre Producció Animal

Les Jornades de Producció Animal d'AIDA s'han convertit, des del 1985, en el fòrum de referència dins del món hispanoparlant per a l'intercanvi dels avenços cientificotècnics d'interès entre els professionals i els investigadors en Producció Animal. Aquesta XXI edició porta dues novetats importants. En primer lloc, la reunió se celebrarà a una nova seu, la Facultat de Veterinària de la Universitat de Saragossa. En segon lloc, s'hi incorpora una nova secció dedicada a la ramaderia de precisió que s'afegeix a les ja habituals (genètica, nutrició/alimentació, sistemes ramaders/economia i gestió, reproducció, salut i benestar animal i qualitat dels productes).
bioterra
06/06/2025
Bioterra

Fira d'Euskadi de productes ecològics, bioconstrucció, energies renovables i consum responsable

BIOTERRA som un lloc de trobada i una eina que facilita la col·laboració entre persones, empreses expositores i públic visitant, interessats en els productes ecològics, preocupats per l'eficiència energètica, l'autoconsum i el consum responsable. Més de dues dècades de compromís amb el desenvolupament sostenible, acollint i impulsant idees verdes i obrint espais perquè cada cop capes més àmplies de la societat s'incorporin a la cultura ecològica. BIOTERRA cerca generar consciència sobre la importància de la gestió sostenible dels recursos naturals, el consum, la producció i la construcció per millorar la qualitat de vida, la nostra salut i la del planeta. Horari: Dies 6 i 7 de juny 2025: 10h a 20h Dia 8 juny 2025: 10h a 19h Telèfon de contacte: +34 943 66 77 88 E-mail: bioterra@ficoba.org
cartell de l'esdeveniment
10/06/2025
CIHEAM

Empoderament de les dones mitjançant la innovació en els sistemes agroalimentaris de la Mediterrània

Del 10 al 12 de juny del 2025, el CIHEAM Saragossa serà l'escenari del Simposi Internacional “Empoderament de les dones mitjançant la innovació en els sistemes agroalimentaris de la Mediterrània” . Organitzat pel CIHEAM Saragossa i la Unió per la Mediterrània (UfM), amb la col·laboració de la Secretaria General del CIHEAM i el suport de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID), l'esdeveniment reunirà representants d'organismes internacionals com la FAO, FIDA, OCDE, Comissió Europea, ICARDA i IW i el sector privat. El simposi busca posar en valor el paper de les dones com a motor de canvi cap a sistemes agroalimentaris més sostenibles, inclusius i resilients. A través d'un programa dinàmic que inclourà conferències, taules rodones, estudis de cas, tallers interactius i visites de camp, s'abordaran els reptes i les oportunitats principals que enfronten les dones en l'àmbit agrícola i rural mediterrani. L'esdeveniment abordarà també com la innovació —des de tecnologies digitals fins a solucions agroecològiques i socials— pot catalitzar l'apoderament de les dones als sistemes agroalimentaris, transformant pràctiques tradicionals i promovent models més sostenibles i inclusius. Entre els moments destacats del programa s'hi inclouen: Conferències d'alt nivell sobre les darreres tendències en innovació aplicada al sector agroalimentari, amb una atenció especial a enfocaments liderats per dones. Tallers interactius sobre tecnologia i innovació social , dissenyats per fomentar la creació de xarxes entre dones emprenedores, compartir experiències i presentar projectes pioners a la cadena de valor agroalimentària. Estudis de cas inspiradors de dones que lideren iniciatives tecnològiques a zones rurals i agrícoles del Mediterrani. Visites de camp a projectes locals gestionats per dones, que mostren com la innovació transforma comunitats des del món rural. El simposi també analitzarà els obstacles que limiten laccés de les dones a la tecnologia, la formació o el finançament, i proposarà vies de cooperació per construir ecosistemes innovadors inclusius. En un context de canvi climàtic, escassetat de recursos i transformació digital, l'esdeveniment es posiciona com una oportunitat estratègica per redefinir el paper de les dones com a impulsores del canvi a l'agroalimentació mediterrània. L'esdeveniment, que comptarà amb participació presencial i virtual (prèvia inscripció)...
indústria alimentària
17/06/2025
GIS Alimentario

Experts debatran a Madrid sobre els desafiaments de l?empresa alimentària del futur

El proper 17 de juny , el Consell General de Col·legis Veterinaris d'Espanya acollirà una jornada centrada en els reptes de l'Empresa Alimentària del Futur , organitzada en col·laboració amb el Grup d'Innovació Sostenible (GIS) . L'esdeveniment reunirà representants destacats del sector agroalimentari per analitzar els principals desafiaments i oportunitats que marcaran el futur de la indústria. La jornada, que se celebrarà a la seu del Consell (Carrer Villanueva, 11, Madrid), començarà a les 9.30 h amb la recepció d'assistents i serà inaugurada a les 10.00 h per Ricardo Migueláñez , coordinador del GIS. Mauricio García de Quevedo , director general de la FIAB , obrirà el programa amb una ponència sobre el futur de l'empresa alimentària. A continuació, es desenvoluparan dues taules rodones: 10:30 h : Sostenibilitat i innovació en empreses agroalimentàries , amb participació de representants de Banc Sabadell, Florette, Consum i Pascual . 11:30 h : Comunicació i màrqueting a la indústria alimentària del futur , amb ponents de DIA, Grup InterOli i Pesca Espanya . La jornada finalitzarà amb una ronda de preguntes i conclusions a partir de les 12.30 h. L'assistència és gratuïta, però cal confirmar plaça enviant un correu a info@gisalimentario.es o trucant al 917 217 929 .
imatge de l'edició anterior
28/10/2025
ExpoAgritech

Expoagritech 2025. La fira del camp 4.0

ExpoAgitech, La Fira del Camp 4.0 , celebrarà la seva segona edició entre els dies 28 i 30 d'octubre del 2025 . Després de l'èxit de la primera edició, s'ha convertit en punt de trobada de la transferència tecnològica del sector de l'agricultura 4.0. A ExpoAgritech, les empreses capdavanteres al sector agritech mostren les seves últimes innovacions i les noves tendències en maquinària i equips, postcollita, sistemes de reg, agricultura regenerativa, bioestimulants i biofertilitzants per a la millora de la competitivitat del sector de l'agricultura. Durant tres dies Expo AgriTech 2025 reuneix a Màlaga més de 8.000 visitants professionals del sector agrari, propietaris d'explotacions egrícoles, enginyers agrònoms, tècnics agrícoles, cooperatives, associacions agràries i joves agricultors, a la recerca de solucions i noves tecnologies per a un Camp 4. A més, ExpoAgritech completa la seva oferta de solucions gràcies al Congrés AgriTech 4.0 on es parlarà sobre els nous reptes al sector de l'Agricultura 4.0, l'agricultura de precisió, la maquinària d'autoguiat, les solucions biotecnològiques, l'agricultura de dades i altres assumptes importants per al sector.
foto del lloc de l'esdeveniment
28/10/2025
AECOC

15è Congrés AECOC de Supply Chain

En els darrers anys, la logística ha experimentat una transformació profunda impulsada per factors com la necessitat d'una resiliència més gran davant de crisis globals i locals, la inflació, la digitalització, els reptes en sostenibilitat o una demanda volàtil. Les empreses de Gran Consum s'han hagut d'adaptar ràpidament a aquest complex escenari aconseguint que, en el procés, la logística sigui considerada un element estratègic clau dins de les cadenes de subministrament. Tenim enormes reptes, com són la necessitat de complir amb els objectius de descarbonització , la gestió del talent logístic o el de continuar treballant per recuperar aquesta rendibilitat perduda en els darrers anys. Tot i així, apareixen nous aliats en forma de noves tecnologies que ens poden ajudar al procés de canvi i alhora aportar la millora d'eficiència que busquem. Eines com la intel·ligència artificial generativa , estan sent adoptades progressivament per optimitzar tot tipus de processos, millorar la previsió de la demanda i garantir la traçabilitat dels productes . Descobreix com les empreses de Gran Consum responen a tots aquests reptes ia la incertesa el proper 28 d'octubre a Madrid, al punt de trobada dels màxims responsables de la Supply Chain. Un lloc on podràs compartir experiències amb els màxims responsables de les cadenes de subministrament del sector i preparar-te per a aquest escenari.
vista del recinte
01/11/2025
Fira de Lleida

Fira agrícola de Sant Miquel es trasllada al novembre

Segons ha publicat recentment el mitjà especialitzat Interempreses , la tradicional fira multisectorial de Sant Miquel , a Lleida, que se celebrava en dates coincidents amb la festivitat del Sant (a finals de setembre), per al 2025 ha esqueixat el seu contingut agrícola per crear un nou certamen que tindrà lloc durant el mes de novembre . Encara esteu configurant l'esdeveniment i les dates, de les quals anirem informant.
fira SAGRIS
06/11/2025
ALAS

SAGRIS 2025 fira d'innovació per al futur agropecuari

SAGRIS, el Saló de l'Agricultura i la Ramaderia , se celebrarà del 8 al 10 de maig de 2025 amb l'objectiu d'apropar i sensibilitzar la societat sobre la importància del món rural i promoure la innovació, el talent i la sostenibilitat. sector agropecuari.
Cartell anunciador de la fira FIMA 2026
10/02/2026
FIMA

FIMA Fira internacional de la maquinària agrícola

FIMA serà una vegada més l'esdeveniment més gran del món agrícola al Sud d'Europa. La mecanització i les innovacions tecnològiques mostraran als professionals la millor manera de fer més rendibles les seves explotacions, millorant-ne el rendiment i la productivitat. El protagonisme de l'agricultor quedarà de manifest en un certamen que presta una atenció especial a l'Agricultura de la Mediterrània i on es planteja permanentment la situació de l'agricultura europea i mundial. Agricultors, cooperatives, empreses de serveis, importadors, distribuïdors, enginyers, el món acadèmic, la investigació i l'administració pública, entre d'altres, es donen cita en aquest fòrum referent a Espanya per al sector agrícola. Més de 1.200 expositors (420 d'ells, estrangers) en una superfície expositiva de més de 100.000 metres quadrats, van reunir 167.564 visitants a la seva última edició, procedents de 54 països diferents.
cartell de l'esdeveniment
06/10/2026
ALIMENTARIA FOOD TECH

Alimentaria FoodTech reunirà la innovació agroalimentària a l'espai Innovarena

La fira Alimentaria FoodTech celebrarà una nova edició del 6 al 8 d'octubre del 2026 al recinte Gran Via de Fira de Barcelona. La fira d'innovació, tecnologia i ingredients per a la indústria agroalimentària arriba a la seva 17a edició com a aparador per a les novetats del sector, oferint oportunitats de negoci i obrint portes a solucions i equipaments a tots els segments productius de la indústria. Amb 32.000 metres quadrats d'exposició, comptarà amb les novetats principals del sector i posarà el focus en el networking i la creació d'oportunitats de negoci. La fira s'erigeix com a gran aparador del sector, amb més de 370 expositors a la passada edició i prop de 15.800 visitants de 30 països. Es tracta d´un saló professional on descobrir innovacions i connectar amb fabricants, PIMES, professionals del sector i tota la cadena de la indústria alimentària. D'aquesta manera, des del sector primari fins al producte sortit de fàbrica Alimentaria FoodTech és el punt de trobada per als stakeholders de l'ecosistema de la Indústria d'Aliments i Begudes (IAB). Les empreses líders, acompanyades pel teixit empresarial nacional de PIMES i expositors internacionals, mostraran una oferta transversal que presta servei a la totalitat de la indústria, fonamentalment a les àrees de transformació, ingredients, empaquetat i etiquetatge, automatització, robòtica, digitalització, seguretat alimentària i refrigeració, entre d'altres. Debat i darrers avenços L?espai FoodTech Innovarena tornarà a ser el reflex d?aquesta innovació present a la fira, amb ponències i taules rodones a càrrec d?experts del sector, que aportaran la seva visió disruptiva per transformar el debat i el coneixement tècnic en negoci. A més, FoodTech Ingrenova mostrarà de forma exclusiva els darrers avenços en ingredients i additius que marcaran el rumb de la transformació i processament d'aliments i begudes. S'entregaran també els FoodTech Awards, que premien, precisament, els productes i serveis més innovadors del sector.