Skip to main content

Esdeveniments

Destacat

cartell de l'esdeveniment
25/03/2025
Organic Advice Network
Obert el termini per a la primera visita creuada d'OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecològica a Itàlia"
Fins al 25 de febrer és oberta la inscripció a la primera visita creuada d'OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecològica a Itàlia" OrganicAdviceNetwork , la xarxa d'intercanvi de coneixement entre...
ESDEVENIMENT TRANSFEREIX
12/03/2025
FYCMA
La innovació agroalimentària, també present a Fòrum Transfiere
Transfiere convoca experts de diferents sectors per intercanviar coneixements científics i tecnològics, impulsar la innovació i enfortir la relació entre la ciència i l'àmbit empresarial. Celebrat...
imatge de l'edició anterior
28/10/2025
ExpoAgritech
Expoagritech 2025. La fira del camp 4.0
ExpoAgitech, La Fira del Camp 4.0 , celebrarà la seva segona edició entre els dies 28 i 30 d'octubre del 2025 . Després de l'èxit de la primera edició, s'ha convertit en punt de trobada de la...
Cartell d'ECPA 205
29/06/2025
ECPA
ECPA XXV Conferència europea d'agricultura de precisió
Entre els dies 29 de juny i 3 de juliol de 2025 tindrà lloc a Barcelona la quinzena edició de la Conferència europea d'Agricultura de Precisió (European Conference on Precision Agriculture-ECPA) que...
agromúrcia
12/03/2025
Phytoma

AgroMúrcia 2025: Nous riscos fitosanitaris per a l'agricultura mediterrània

La 2a edició d'AgroMúrcia se celebrarà a l'Auditori i Palau de Congressos El Batel (Cartagena) els dies 12 i 13 de març de 2025, després de la seva reeixida primera edició el mateix mes de 2023. Organitza : Conselleria d'Aigua, Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Regió de Múrcia Co-organitza : PHYTOMA Col·labora : Ajuntament de Cartagena
cartell anunciador del congrés d'empreses de serveis agraris
05/03/2025
Interempresas

Segona edició del Congrés Nacional d'Empreses de Serveis Agraris

El 5 de març vinent el recinte firal de Lleida serà l'escenari de la segona edició del Congrés Nacional d'Empreses de Serveis Agraris. Aquest esdeveniment professional es perfila com un punt de trobada crucial per destacar i reforçar el rol fonamental de les empreses de serveis al sector agrícola. Sota la denominació general de "AGRISERVICIS" l'esdeveniment reunirà a Lleida destacades companyies i especialistes en serveis agraris, brindant un espai per a l'anàlisi i l'intercanvi d'idees sobre les oportunitats i els desafiaments que afronta el sector. S'abordaran temes com la digitalització dels serveis agrícoles , l'eficiència en l'ús de recursos, la col·laboració interempresarial, el relleu generacional i el paper dels joves a la indústria, així com les innovacions tecnològiques i les pràctiques sostenibles que estan revolucionant el sector . Tal com va succeir a l'edició de 2023 a Ciudad Real, AGRISERVICIS és una oportunitat de gran valor per connectar, aprendre i col·laborar amb altres professionals compromesos amb l'avenç i la sostenibilitat a l'agricultura. L'esdeveniment es posiciona com una plataforma ideal per al desenvolupament professional i el networking, permetent als assistents estar al dia amb les darreres tendències i avenços al sector. Diverses empreses ja han confirmat la participació en aquesta segona edició d'AGRISERVICIS, interessades a exhibir els seus productes. A més, associacions, organismes i institucions públiques, inclòs el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació , donen suport a l'esdeveniment. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
listeria
17/12/2024
Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición

Jornada "Objectiu: Llisteria sota control"

El proper 17 de desembre tindrà lloc al Saló Ernest Lluc del Ministeri de Sanitat una jornada organitzada per l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) sobre diversos aspectes del control de Listeria monocytogenes en aliments i els reptes que suposa per a la seguretat alimentària . Es tornen a obrir les inscripcions per ampliació de l?aforament. Uns dies abans de l'esdeveniment es publicarà un enllaç per seguir la jornada on line , per a la qual cosa no caldrà inscriure's. Programa definitiu
Gestió de residus perillosos
11/12/2024
IFAPA

GESTIÓ DE RESIDUS PERILLOSOS: Impacte ambiental i Gestió interna i externa de Fitosanitaris

En aquesta jornada es presentarà el projecte Recicland , s'impartirà teoria sobre les conseqüències ambientals d'una gestió de residus perillosos i sobre la gestió interna en finca dels envasos de fitosanitaris de les restes de vins i dels productes caducats o descatalogats així com de la gestió externa a la finca daquests residus perillosos.
ainia
10/12/2024

Webinar vida útil d'aliments: adaptant-se a les noves tendències de consum

Les noves tendències de consum evolucionen ràpidament, impulsades per canvis en la tecnologia, la sostenibilitat i les preferències dels consumidors. Els consumidors estan cada cop més preocupats per l'impacte ambiental de les compres, i la salut mental i física és una prioritat, afavorint el consum de productes que promouen el benestar, aliments saludables i experiències d'autocura. S'introdueixen nous ingredients alternatius en la fabricació d'aliments, anàlegs d'aliments (carnis) que en veuen disminuït el consum, així com noves pràctiques de cuinat/consum que podrien repercutir directament en la seguretat alimentària del consumidor. Al webinar «Vida útil d'aliments: adaptant-se a les noves tendències de consum» que tindrà lloc el proper 10 de desembre, es presentaran aquests canvis d'hàbits i novetats, així com els seus riscos microbiològics i fisicoquímics associats i com se'ls pot fer front. Objectius Donar a conèixer els nous hàbits de compra, consum i cuinat, així com nous ingredients alternatius i aliments anàlegs, segons el darrer Baròmetre d'AINIA 2024. Aprofundir sobre els riscos microbiològics associats a les noves tendències de consum dels aliments. Aprofundir sobre els riscos fisicoquímics associats a nous ingredients i aliments anàlegs. Dirigit a Tècnics de R+D i Qualitat d'empreses alimentàries. Webinar només per a professionals. Metodologia Webinar de 1h15 de durada, que començarà a les 11:00 CET (hora espanyola) i finalitzarà cap a les 12:15. Final d'inscripcions el 9 de desembre a les 16:00 . Després d'inscriure't, rebràs un primer correu electrònic de confirmació per part nostra, i un altre des de la plataforma GoToWebinar amb l'enllaç per connectar-te. Si el dia abans no l'haguessis rebut, si us plau posa't en contacte amb nosaltres. Programa Introducció i presentació del Baròmetre de consum AINIA «Estudis de vida útil microbiològica. Riscos associats a nous hàbits de consum». Laura Verdú, Laboratori de Microbiologia. Qualitat i Seguretat Alimentària, AINIA «Estudis de vida útil fisicoquímica. Estabilitat d?aliments amb nous ingredients». Sandra Leiva, Laboratori Químic. Qualitat i Seguretat Alimentària, AINIA Preguntes i conclusions
Transformació Digital
03/12/2024
Oficina Acelera pyme Diputación de Burgos

Transformació digital al sector agroalimentari

L'agricultura del futur és aquí! Uneix-te a la nostra jornada de digitalització al sector agroalimentari i descobreix com implementar eines tecnològiques que transformaran cada etapa de la teva producció. Què aprendràs? Sistemes de guiatge : eficiència i precisió al camp. Connectivitat : gestiona la teva explotació des de qualsevol lloc. Documentació : controla i millora la traçabilitat de les teves tasques. Automatització : estalvia temps i esforç. Sistema Isobus : connecta els teus equips, sense importar la marca. Presa de decisions basada en dades : crea mapes de prescripció per maximitzar el rendiment. Si formeu part del sector agroalimentari, aquesta és la vostra ocasió per modernitzar els vostres processos i avançar cap a una agricultura més eficient i sostenible.
Colomins
26/11/2024
Itagra

Jornades divulgatives Innovació i futur en la producció de colomins.

Per tractar temes fonamentals a la cria de colomins, comptarem amb la intervenció d'un expert en sanitat animal de la Universitat de Valladolid (UVA), que compartirà coneixements clau sobre el manteniment d'un òptim estat de salut a les aus i les instal·lacions necessàries per a garantir el benestar animal i leficiència en la producció. A més, productors que ja es dediquen a aquesta activitat exposaran les seves experiències i els principals desafiaments que enfronten al seu dia a dia, proporcionant una visió realista del sector. Finalment, s'analitzarà el paper de la restauració com a impulsor de la demanda de colomins, destacant l'interès per aquest producte a la gastronomia local i el seu potencial com a element diferenciador a l'oferta culinària de la regió.
imatge del congrés cies de 2023
11/11/2024
Verialiment

II Congrés d'Innocuïtat Alimentària i Sostenibilitat

Els propers 11 i 12 de novembre tindrà lloc a Valladolid el II Congrés d'Innocuïtat Alimentària i Sostenibilitat . Un esdeveniment on s'abordaran qüestions com: Sostenibilitat: Com adaptar la sostenibilitat a la nostra empresa alimentària? Quins beneficis tangibles guanyarem? Innocuïtat Alimentària: Gestió de crisi i producció primària. Cultura i Soft Skills: Com establir canvis que aterrin la Cultura a tota l'empresa? Un pla de Cultura pot evitar que perdis una certificació a la teva empresa? Digitalització i Intel·ligència Artificial: L'ús de la Intel·ligència Artificial s'està emmotllant a nombrosos sectors. Quines eines estan a l'abast del sector alimentari que realment ens beneficiïn? PROGRAMA
II trobada per a la innovació en envasos i embalatges alimentaris
30/10/2024
ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub

II Trobada per a la innovació en envasos i embalatges alimentaris

Properament se celebrarà la segona edició de la trobada Ontzi: Basque Food Packaging Innovation Hub, un esdeveniment clau que reunirà els principals actors del sector d'envasos i embalatges alimentaris, enfocats a la sostenibilitat i la innovació. Aquesta trobada és una excel·lent oportunitat per enfortir xarxes professionals i fomentar la col·laboració cap a una transició sostenible a la indústria alimentària. Organitzat per ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub, l'esdeveniment comptarà amb una zona expositiva i un espai de conferències i taules rodones on experts compartiran coneixements i discutiran els desafiaments i les oportunitats de la indústria. Aquest és un pas essencial per a un futur més sostenible al sector alimentari.
Imatge de fruites i hortalisses sortint de finestra
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Fruit Attraction

Fruit Attraction és la cita dels professionals hortofructícoles. el conjunt de professionals que integren tota la cadena de valor, a més d'haver-se consolidat com a marc d'innovació del mercat hortofructícola.
Logo Congrés Mundial de Cunicultura
02/10/2024
World Rabbit Congress

Congrés Mundial de Cunicultura

La 13a. edició del Congrés Mundial de Cunicultura se celebra del 2 al 4 d'octubre a Tarragona PROGRAMA
Aplicació de la intel·ligència artificial al monitoratge de la sanitat animal
25/09/2024
MAPA

Nou webinari sobre l'aplicació de la intel·ligència artificial a la sanitat animal

La Subdirecció General d'Innovació i Digitalització ha organitzat un nou webinari de l' Observatori de la Digitalització del Sector Agroalimentari Espanyol . Amb aquest esdeveniment, reprèn la seva sèrie de webinaris després de la pausa estiuenca, abordant temes clau relacionats amb la digitalització al sector agroalimentari. L'Observatori de la Digitalització és una iniciativa impulsada pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) en col·laboració amb el Grup Cooperatiu Cajamar , i es desenvolupa gràcies als fons de la Unió Europea Next Generation . El proper webinari, titulat "Aplicació de la intel·ligència artificial al monitoratge de la sanitat animal" , se celebrarà de forma virtual el 25 de setembre , de 12:00 a 14:00 h . S'aprofundirà en l'aplicabilitat dels sistemes d'intel·ligència artificial per al monitoreig i control de la sanitat a les explotacions ramaderes, explorant noves oportunitats per millorar l'eficiència i la sostenibilitat en el sector. Aquest esdeveniment és una oportunitat única per a tots aquells professionals interessats en la transformació digital de l'àmbit agroramader. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
Simposi sobre Materials en Contacte amb els Aliments
18/09/2024
AESAN

Simposi sobre Materials en Contacte amb els Aliments

Del 18 al 19 de setembre de 2024 el Centre Nacional d'Alimentació, dependent de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), acollirà a la seva seu de Majadahonda (Madrid), un Simposi sobre Materials en Contacte amb els Aliments . L'esdeveniment està organitzat per l' European Directorate for the Quality of Medicines and Healthcare (EDQM) , pertanyent al Consell d'Europa i l' AESAN , sota el títol “Recent developments in food contact materials and articles”. L'esdeveniment està destinat a tots els professionals de la indústria de materials en contacte amb aliments , laboratoris de control oficials, autoritats europees i nacionals, així com responsables polítics nacionals. La participació presencial és gratuïta (subjecta a inscripció i disponibilitat) per al personal de les autoritats nacionals competents, les autoritats europees i els representants dels laboratoris de control oficials; mentres que per als assistents presencials del sector privat tindrà un cost de 400 euros per delegat. PROGRAMA
imatge del 2 congrés internacional de boví
27/06/2024
Congreso Internacional de Vacuno

II Congrés Internacional de Boví

Congrés presencial i on line on tècnics i ramaders tindran l'oportunitat d'aprofundir en la imatge que la societat té del sector de boví de carn i quines són les palanques que cal activar per revertir idees preconcebudes. TRANSMISSIÓ-streaming del Congrés PROGRAMA | INSCRIPCIÓ | UBICACIÓ | CONTACTE: congresointernacionalvacuno@gmail.com
Tecnologia per prevenir les derives dels tractaments amb fitosanitaris
27/06/2024
UAGR

Jornada sobre herbicides amb Prosulfocarb a cereal (Projecte InnovAC-Eco)

La Unió d'Agricultors i Ramaders de La Rioja (UAGR) ha organitzat una jornada que es dedicarà a la presentació del Projecte InnovAC-Eco , dedicat a estudiar la presència de residus de fitosanitaris en olis d'oliva, originats a partir de derives d'aplicacions sobre altres cultius, centrant-se en la matèria activa herbicida amb Prosulfocarb. Encara que no se superin els límits màxims autoritzats per al seu consum, la seva mera presència sí que suposa un impediment per a la certificació d'olis en ecològic , disminuint així la seva rendibilitat. Tecnologia per prevenir les derives dels tractaments amb fitosanitaris En el marc d‟aquest projecte, s‟ha desenvolupat un prototip de tecnologia capaç de detectar les derives del producte en temps real. El treball també ha servit per sensibilitzar els cultivadors de cereal sobre la deriva que produeixen els seus tractaments. No cal inscripció prèvia.
XVI Congrés Europeu d'Avicultura
24/06/2024
Congreso Europeo de Avicultura

XVI Conferència Europea d'Avicultura

Professionals de tot el món i ponents experts presenten els avenços científics més recents a totes les àrees de l'avicultura. europeu. PROGRAMA CIENTÍFIC | ​
Foto públic en una conferència
21/06/2024
SMART AGRI HUB

4a Conferència Mundial sobre Agricultura

La 4a Conferència Mundial sobre Agricultura oferirà l'oportunitat d'escoltar l'últim sobre innovació digital, descobrir solucions revolucionàries de deep tech , establir contactes amb agents clau de la indústria, la investigació i el món acadèmic, així com establir noves relacions comercials i, finalment , deixar empremta a l'àmbit de l'agricultura. La conservació dels ecosistemes, la genòmica de les plantes, la biodiversitat agrícola, la gestió de les explotacions, les crisis agràries i mediambientals i la intel·ligència artificial a l'agricultura són només alguns exemples dels temes que abordarà la conferència internacional sobre agricultura.
congrés IFAMA 2024
17/06/2024
International Food and Agribusiness Management Association (IFAMA)

IFAMA Spain 2024

La 34a edició d' IFAMA 2024 Spain és un esdeveniment organitzat per la Federació Internacional d'Associacions de Gestió Agrícola (IFAMA) que compta amb Symposium, Case Study Competition i un B usiness Forum on es comparteixen idees i avantguardes en temes com evolució i transformació de la producció, competitivitat econòmica i sostenibilitat a través de la legislació i impacte social. PROGRAMA | VÍDEO | ENTRADES
logo ASINCAR
14/06/2024
ASINCAR

Verificacions i validacions del sistema APPCC segons nou Codex Alimentarius

Jornada tècnica per actualitzar i implementar els conceptes de validació inicial, verificació i reanàlisi del Sistema APPCC (Anàlisi de Perills i Punts de Control Crític) CONTINGUT | INSCRIPCIÓ
FIRA de la indústria cèrnica de guijol
11/06/2024
FIC

Fira de la indústria càrnia de Guijuelo

Fira de la Indústria Càrnica on convergeixen els apassionats de la carn, els experts en la matèria i les darreres tendències en tecnologia i productes per oferir-te una experiència única de descobriment i col·laboració en l'emocionant món de la Indústria Càrnica. Per consultar el programa feu clic aquí