Skip to main content

Esdeveniments

Destacat

plànol de pavellons ifema
30/09/2025
Fruit Attraction
Fruit Attraction 2025, amb nous pavellons i sectorització
Fruit Attraction 2025 , que se celebrarà del 30 de setembre al 2 d'octubre , marca una fita significativa en la seva trajectòria en consolidar-se com la primera fira del món del sector hortofructícola...
Il·lustració de ramaderia de precisió
21/05/2025
RedPAC
Intercanvi d'experiències entre grups operatius a la temàtica de ramaderia de precisió
Fins al 14 de maig es pot fer la inscripció a la jornada presencial sobre ramaderia de precisió que se celebrarà el 21 de maig de 2025 al “ iHub La Vega Innova ” (a San Fernando de Henares - Madrid )...
cartell de l'esdeveniment
14/05/2025
BBioNets
El futur dels Grups Operatius EIP-AGRI
El proper 14 de maig de 2025 , de 10:00 a 13:00 CET , se celebrarà en format online el taller europeu titulat “El futur dels Grups Operatius EIP-AGRI: Reptes, Oportunitats i Serveis de Suport...
SIMPOSI
14/05/2025
Expoliva
XXII Simposi Internacional Científic tècnic i de transferència a EXPOLIVA 2025
La propera edició del Simposi Internacional Cientificotècnic i de Transferència Expoliva , que celebra en el marc de la fira EXPOLIVA 2025 la seva vint-i-dosena convocatòria, es consolida com el...
cartell de l'esdeveniment
08/05/2025
COHEXPHAL

Sanifruit celebrarà una jornada tècnica sobre postcollita d'hortalisses a Almeria

L'empresa Sanifruit organitza el proper 8 de maig una jornada tècnica dedicada a la postcollita de tomàquet, pebrot i carbassó a la seu del Centre d'Innovació Tecnològic de COEXPHAL (CIT COEX) , a La Mojonera (Almeria) . La trobada començarà a les 15:30 h i està adreçada especialment a empreses exportadores interessades a allargar la vida útil dels seus productes amb solucions naturals i eficaces . L´esdeveniment comptarà amb la participació d´experts de l´àmbit acadèmic i tècnic. Antonio Mena , delegat territorial d'Agricultura d'Almeria, inaugurarà la jornada, seguit per ponències de Juan Carlos Pérez Mesa , Juan Luis Valenzuela , Sandra Mañas (Sanifruit), i tècniques del Departament de Tecnologia de Fundació Tecnova . El CEO de Sanifruit, Javier Biel , presentarà el programa postcollita de l'empresa i s'encarregarà del tancament de la jornada. L'activitat inclourà una pausa per al cafè i és d' assistència gratuïta , tot i que requereix inscripció prèvia . INSCRIPCIÓ
Congrés ALACCTA – SOCHITAL 2025
09/04/2025
Fundación Triptolemos

Congrés ALACCTA – SOCHITAL 2025

Sota el lema Aliments per al demà: Ciència, Tecnologia i Innovació per a una alimentació sostenible i saludable, l'Escola d'Aliments de la Pontifícia Universitat Catòlica de Valparaíso serà l'amfitriona del del XXIII Congrés de l'Associació Llatinoamericana i del Carib de Ciència i Tecnologia d'Aliments (ALACCTA 20 Sochital 2025), que se celebrarà els dies 9, 10 i 11 d'abril del 2025. L'esdeveniment reunirà destacats experts en la indústria alimentària, tant de Xile com d'Amèrica Llatina, per abordar els avenços més recents al sector i els desafiaments del futur. Sota el lema «Ciència i Tecnologia per a una Alimentació Sostenible i Saludable», el congrés se centrarà en tres grans eixos temàtics: Ciència i tecnologia dels aliments per a la nutrició i el benestar : aquest eix abastarà tòpics com la ciència de materials alimentaris, avaluació sensorial, aliments funcionals, nutrició especialitzada, biodisponibilitat, bioaccessibilitat i la revaloració d'aliments tradicionals, entre d'altres. Es discutiran innovacions per millorar la salut i el benestar a través de lalimentació. Innovació tecnològica per al processament sostenible d'aliments : s'exploraran avenços en anàlisi d'aliments, tecnologies de conservació, sensors i biosensors, biotecnologia alimentària i tecnologia d'envasos, enfocant-se en un enfocament sostenible que redueixi la petjada hídrica i de carboni. Desafiaments en Innocuïtat i regulació alimentària : aquest eix abordarà la microbiologia i toxicologia dels aliments, la detecció de contaminants, frau alimentari i polítiques públiques, amb èmfasi a garantir la seguretat alimentària i l'harmonització legislativa a nivell regional. El congrés serà una plataforma per a l'intercanvi de coneixements, per tal de promoure innovacions i estratègies que permetin enfrontar els reptes actuals de la indústria alimentària en l'àmbit de la salut, la sostenibilitat i la seguretat alimentària.
Congrés de Gastronomia d'Espanya 2025
27/03/2025
Real Academia de Gastronomía

Congrés de Gastronomia d'Espanya 2025

L'esdeveniment, organitzat per la Reial Acadèmia de Gastronomia d'Espanya en col·laboració amb l'Institut Universitari CEU Alimentació i Societat, tindrà lloc del 27 al 29 de març de 2025 , a les instal·lacions de la Universitat CEU San Pablo, Madrid. L'eix central de la SPAIN GASTRONOMY CONFERENCE es defineix tenint en compte que, el concepte de gastronomia com a activitat eminentment recreativa, ha quedat una mica obsolet i que cal tenir en compte, des d'un enfocament multidisciplinari i internacional, les altres dimensions de la cadena de valor de les activitats gastronòmiques, que engloba la producció. Per això, l‟objectiu de la Conferència és abordar des d‟un punt de vista científic, acadèmic i professional aquest nou escenari social, econòmic, psicològic, mèdic i cultural d‟aquesta nova interpretació de la gastronomia on els criteris de producció sostenible i alimentació saludable complementen de forma natural el concepte tradicional de gaudi associat a la gastronomia. Per aquesta raó, reunirem investigadors, acadèmics i professionals de diferents camps de la ciència, disciplines acadèmiques, xarxes de recerca i àrees polítiques per discutir aquest nou marc de definició de la gastronomia com una activitat integral, amb el focus principal en la nutrició, la salut i la sostenibilitat. PROGRAMACIÓ | INSCRIPCIÓ
Cartell de la Jornada
20/03/2025
Granada+

III Jornades Tècniques dels Subtropicals

Jornades tècniques sobre el cultiu de fruites tropicals: mango, alvocat, pitaia. El dissabte 22 es desenvolupa una visita de camp a una finca d'Almuñécar de xirimois, alvocats i mànecs Informació bàsica: Data: 20 al 22 de març de 2025, 08:00 – 15:00 Hores Lloc: Auditori Casa de la Cultura, 18690, Almuñécar, Granada Organitza: Associació Granada + , Ajuntament d'Almuñécar Finançat: Junta d'Andalusia - Unió Europea INSCRIPCIÓ | PROGRAMA
agromúrcia
12/03/2025
Phytoma

AgroMúrcia 2025: Nous riscos fitosanitaris per a l'agricultura mediterrània

La 2a edició d'AgroMúrcia se celebrarà a l'Auditori i Palau de Congressos El Batel (Cartagena) els dies 12 i 13 de març de 2025, després de la seva reeixida primera edició el mateix mes de 2023. Organitza : Conselleria d'Aigua, Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Regió de Múrcia Co-organitza : PHYTOMA Col·labora : Ajuntament de Cartagena
cartell anunciador del congrés d'empreses de serveis agraris
05/03/2025
Interempresas

Segona edició del Congrés Nacional d'Empreses de Serveis Agraris

El 5 de març vinent el recinte firal de Lleida serà l'escenari de la segona edició del Congrés Nacional d'Empreses de Serveis Agraris. Aquest esdeveniment professional es perfila com un punt de trobada crucial per destacar i reforçar el rol fonamental de les empreses de serveis al sector agrícola. Sota la denominació general de "AGRISERVICIS" l'esdeveniment reunirà a Lleida destacades companyies i especialistes en serveis agraris, brindant un espai per a l'anàlisi i l'intercanvi d'idees sobre les oportunitats i els desafiaments que afronta el sector. S'abordaran temes com la digitalització dels serveis agrícoles , l'eficiència en l'ús de recursos, la col·laboració interempresarial, el relleu generacional i el paper dels joves a la indústria, així com les innovacions tecnològiques i les pràctiques sostenibles que estan revolucionant el sector . Tal com va succeir a l'edició de 2023 a Ciudad Real, AGRISERVICIS és una oportunitat de gran valor per connectar, aprendre i col·laborar amb altres professionals compromesos amb l'avenç i la sostenibilitat a l'agricultura. L'esdeveniment es posiciona com una plataforma ideal per al desenvolupament professional i el networking, permetent als assistents estar al dia amb les darreres tendències i avenços al sector. Diverses empreses ja han confirmat la participació en aquesta segona edició d'AGRISERVICIS, interessades a exhibir els seus productes. A més, associacions, organismes i institucions públiques, inclòs el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació , donen suport a l'esdeveniment. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
listeria
17/12/2024
Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición

Jornada "Objectiu: Llisteria sota control"

El proper 17 de desembre tindrà lloc al Saló Ernest Lluc del Ministeri de Sanitat una jornada organitzada per l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) sobre diversos aspectes del control de Listeria monocytogenes en aliments i els reptes que suposa per a la seguretat alimentària . Es tornen a obrir les inscripcions per ampliació de l?aforament. Uns dies abans de l'esdeveniment es publicarà un enllaç per seguir la jornada on line , per a la qual cosa no caldrà inscriure's. Programa definitiu
Gestió de residus perillosos
11/12/2024
IFAPA

GESTIÓ DE RESIDUS PERILLOSOS: Impacte ambiental i Gestió interna i externa de Fitosanitaris

En aquesta jornada es presentarà el projecte Recicland , s'impartirà teoria sobre les conseqüències ambientals d'una gestió de residus perillosos i sobre la gestió interna en finca dels envasos de fitosanitaris de les restes de vins i dels productes caducats o descatalogats així com de la gestió externa a la finca daquests residus perillosos.
ainia
10/12/2024

Webinar vida útil d'aliments: adaptant-se a les noves tendències de consum

Les noves tendències de consum evolucionen ràpidament, impulsades per canvis en la tecnologia, la sostenibilitat i les preferències dels consumidors. Els consumidors estan cada cop més preocupats per l'impacte ambiental de les compres, i la salut mental i física és una prioritat, afavorint el consum de productes que promouen el benestar, aliments saludables i experiències d'autocura. S'introdueixen nous ingredients alternatius en la fabricació d'aliments, anàlegs d'aliments (carnis) que en veuen disminuït el consum, així com noves pràctiques de cuinat/consum que podrien repercutir directament en la seguretat alimentària del consumidor. Al webinar «Vida útil d'aliments: adaptant-se a les noves tendències de consum» que tindrà lloc el proper 10 de desembre, es presentaran aquests canvis d'hàbits i novetats, així com els seus riscos microbiològics i fisicoquímics associats i com se'ls pot fer front. Objectius Donar a conèixer els nous hàbits de compra, consum i cuinat, així com nous ingredients alternatius i aliments anàlegs, segons el darrer Baròmetre d'AINIA 2024. Aprofundir sobre els riscos microbiològics associats a les noves tendències de consum dels aliments. Aprofundir sobre els riscos fisicoquímics associats a nous ingredients i aliments anàlegs. Dirigit a Tècnics de R+D i Qualitat d'empreses alimentàries. Webinar només per a professionals. Metodologia Webinar de 1h15 de durada, que començarà a les 11:00 CET (hora espanyola) i finalitzarà cap a les 12:15. Final d'inscripcions el 9 de desembre a les 16:00 . Després d'inscriure't, rebràs un primer correu electrònic de confirmació per part nostra, i un altre des de la plataforma GoToWebinar amb l'enllaç per connectar-te. Si el dia abans no l'haguessis rebut, si us plau posa't en contacte amb nosaltres. Programa Introducció i presentació del Baròmetre de consum AINIA «Estudis de vida útil microbiològica. Riscos associats a nous hàbits de consum». Laura Verdú, Laboratori de Microbiologia. Qualitat i Seguretat Alimentària, AINIA «Estudis de vida útil fisicoquímica. Estabilitat d?aliments amb nous ingredients». Sandra Leiva, Laboratori Químic. Qualitat i Seguretat Alimentària, AINIA Preguntes i conclusions
Transformació Digital
03/12/2024
Oficina Acelera pyme Diputación de Burgos

Transformació digital al sector agroalimentari

L'agricultura del futur és aquí! Uneix-te a la nostra jornada de digitalització al sector agroalimentari i descobreix com implementar eines tecnològiques que transformaran cada etapa de la teva producció. Què aprendràs? Sistemes de guiatge : eficiència i precisió al camp. Connectivitat : gestiona la teva explotació des de qualsevol lloc. Documentació : controla i millora la traçabilitat de les teves tasques. Automatització : estalvia temps i esforç. Sistema Isobus : connecta els teus equips, sense importar la marca. Presa de decisions basada en dades : crea mapes de prescripció per maximitzar el rendiment. Si formeu part del sector agroalimentari, aquesta és la vostra ocasió per modernitzar els vostres processos i avançar cap a una agricultura més eficient i sostenible.
Colomins
26/11/2024
Itagra

Jornades divulgatives Innovació i futur en la producció de colomins.

Per tractar temes fonamentals a la cria de colomins, comptarem amb la intervenció d'un expert en sanitat animal de la Universitat de Valladolid (UVA), que compartirà coneixements clau sobre el manteniment d'un òptim estat de salut a les aus i les instal·lacions necessàries per a garantir el benestar animal i leficiència en la producció. A més, productors que ja es dediquen a aquesta activitat exposaran les seves experiències i els principals desafiaments que enfronten al seu dia a dia, proporcionant una visió realista del sector. Finalment, s'analitzarà el paper de la restauració com a impulsor de la demanda de colomins, destacant l'interès per aquest producte a la gastronomia local i el seu potencial com a element diferenciador a l'oferta culinària de la regió.
imatge del congrés cies de 2023
11/11/2024
Verialiment

II Congrés d'Innocuïtat Alimentària i Sostenibilitat

Els propers 11 i 12 de novembre tindrà lloc a Valladolid el II Congrés d'Innocuïtat Alimentària i Sostenibilitat . Un esdeveniment on s'abordaran qüestions com: Sostenibilitat: Com adaptar la sostenibilitat a la nostra empresa alimentària? Quins beneficis tangibles guanyarem? Innocuïtat Alimentària: Gestió de crisi i producció primària. Cultura i Soft Skills: Com establir canvis que aterrin la Cultura a tota l'empresa? Un pla de Cultura pot evitar que perdis una certificació a la teva empresa? Digitalització i Intel·ligència Artificial: L'ús de la Intel·ligència Artificial s'està emmotllant a nombrosos sectors. Quines eines estan a l'abast del sector alimentari que realment ens beneficiïn? PROGRAMA
II trobada per a la innovació en envasos i embalatges alimentaris
30/10/2024
ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub

II Trobada per a la innovació en envasos i embalatges alimentaris

Properament se celebrarà la segona edició de la trobada Ontzi: Basque Food Packaging Innovation Hub, un esdeveniment clau que reunirà els principals actors del sector d'envasos i embalatges alimentaris, enfocats a la sostenibilitat i la innovació. Aquesta trobada és una excel·lent oportunitat per enfortir xarxes professionals i fomentar la col·laboració cap a una transició sostenible a la indústria alimentària. Organitzat per ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub, l'esdeveniment comptarà amb una zona expositiva i un espai de conferències i taules rodones on experts compartiran coneixements i discutiran els desafiaments i les oportunitats de la indústria. Aquest és un pas essencial per a un futur més sostenible al sector alimentari.
Imatge de fruites i hortalisses sortint de finestra
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Fruit Attraction

Fruit Attraction és la cita dels professionals hortofructícoles. el conjunt de professionals que integren tota la cadena de valor, a més d'haver-se consolidat com a marc d'innovació del mercat hortofructícola.
Logo Congrés Mundial de Cunicultura
02/10/2024
World Rabbit Congress

Congrés Mundial de Cunicultura

La 13a. edició del Congrés Mundial de Cunicultura se celebra del 2 al 4 d'octubre a Tarragona PROGRAMA
Aplicació de la intel·ligència artificial al monitoratge de la sanitat animal
25/09/2024
MAPA

Nou webinari sobre l'aplicació de la intel·ligència artificial a la sanitat animal

La Subdirecció General d'Innovació i Digitalització ha organitzat un nou webinari de l' Observatori de la Digitalització del Sector Agroalimentari Espanyol . Amb aquest esdeveniment, reprèn la seva sèrie de webinaris després de la pausa estiuenca, abordant temes clau relacionats amb la digitalització al sector agroalimentari. L'Observatori de la Digitalització és una iniciativa impulsada pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) en col·laboració amb el Grup Cooperatiu Cajamar , i es desenvolupa gràcies als fons de la Unió Europea Next Generation . El proper webinari, titulat "Aplicació de la intel·ligència artificial al monitoratge de la sanitat animal" , se celebrarà de forma virtual el 25 de setembre , de 12:00 a 14:00 h . S'aprofundirà en l'aplicabilitat dels sistemes d'intel·ligència artificial per al monitoreig i control de la sanitat a les explotacions ramaderes, explorant noves oportunitats per millorar l'eficiència i la sostenibilitat en el sector. Aquest esdeveniment és una oportunitat única per a tots aquells professionals interessats en la transformació digital de l'àmbit agroramader. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
Simposi sobre Materials en Contacte amb els Aliments
18/09/2024
AESAN

Simposi sobre Materials en Contacte amb els Aliments

Del 18 al 19 de setembre de 2024 el Centre Nacional d'Alimentació, dependent de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), acollirà a la seva seu de Majadahonda (Madrid), un Simposi sobre Materials en Contacte amb els Aliments . L'esdeveniment està organitzat per l' European Directorate for the Quality of Medicines and Healthcare (EDQM) , pertanyent al Consell d'Europa i l' AESAN , sota el títol “Recent developments in food contact materials and articles”. L'esdeveniment està destinat a tots els professionals de la indústria de materials en contacte amb aliments , laboratoris de control oficials, autoritats europees i nacionals, així com responsables polítics nacionals. La participació presencial és gratuïta (subjecta a inscripció i disponibilitat) per al personal de les autoritats nacionals competents, les autoritats europees i els representants dels laboratoris de control oficials; mentres que per als assistents presencials del sector privat tindrà un cost de 400 euros per delegat. PROGRAMA
imatge del 2 congrés internacional de boví
27/06/2024
Congreso Internacional de Vacuno

II Congrés Internacional de Boví

Congrés presencial i on line on tècnics i ramaders tindran l'oportunitat d'aprofundir en la imatge que la societat té del sector de boví de carn i quines són les palanques que cal activar per revertir idees preconcebudes. TRANSMISSIÓ-streaming del Congrés PROGRAMA | INSCRIPCIÓ | UBICACIÓ | CONTACTE: congresointernacionalvacuno@gmail.com
Tecnologia per prevenir les derives dels tractaments amb fitosanitaris
27/06/2024
UAGR

Jornada sobre herbicides amb Prosulfocarb a cereal (Projecte InnovAC-Eco)

La Unió d'Agricultors i Ramaders de La Rioja (UAGR) ha organitzat una jornada que es dedicarà a la presentació del Projecte InnovAC-Eco , dedicat a estudiar la presència de residus de fitosanitaris en olis d'oliva, originats a partir de derives d'aplicacions sobre altres cultius, centrant-se en la matèria activa herbicida amb Prosulfocarb. Encara que no se superin els límits màxims autoritzats per al seu consum, la seva mera presència sí que suposa un impediment per a la certificació d'olis en ecològic , disminuint així la seva rendibilitat. Tecnologia per prevenir les derives dels tractaments amb fitosanitaris En el marc d‟aquest projecte, s‟ha desenvolupat un prototip de tecnologia capaç de detectar les derives del producte en temps real. El treball també ha servit per sensibilitzar els cultivadors de cereal sobre la deriva que produeixen els seus tractaments. No cal inscripció prèvia.
XVI Congrés Europeu d'Avicultura
24/06/2024
Congreso Europeo de Avicultura

XVI Conferència Europea d'Avicultura

Professionals de tot el món i ponents experts presenten els avenços científics més recents a totes les àrees de l'avicultura. europeu. PROGRAMA CIENTÍFIC | ​