Skip to main content

Esdeveniments

Destacat

cartell de l'esdeveniment
25/03/2025
Organic Advice Network
Obert el termini per a la primera visita creuada d'OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecològica a Itàlia"
Fins al 25 de febrer és oberta la inscripció a la primera visita creuada d'OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecològica a Itàlia" OrganicAdviceNetwork , la xarxa d'intercanvi de coneixement entre...
ESDEVENIMENT TRANSFEREIX
12/03/2025
FYCMA
La innovació agroalimentària, també present a Fòrum Transfiere
Transfiere convoca experts de diferents sectors per intercanviar coneixements científics i tecnològics, impulsar la innovació i enfortir la relació entre la ciència i l'àmbit empresarial. Celebrat...
imatge de l'edició anterior
28/10/2025
ExpoAgritech
Expoagritech 2025. La fira del camp 4.0
ExpoAgitech, La Fira del Camp 4.0 , celebrarà la seva segona edició entre els dies 28 i 30 d'octubre del 2025 . Després de l'èxit de la primera edició, s'ha convertit en punt de trobada de la...
Cartell d'ECPA 205
29/06/2025
ECPA
ECPA XXV Conferència europea d'agricultura de precisió
Entre els dies 29 de juny i 3 de juliol de 2025 tindrà lloc a Barcelona la quinzena edició de la Conferència europea d'Agricultura de Precisió (European Conference on Precision Agriculture-ECPA) que...
LOGO GO UBAVIDA
12/03/2025
MAPA

Jornada de difusió de resultats del GO UBAVIDA (Estratègies sostenibles de la vinya al celler per a l'obtenció de raïm de baixa concentració de sucres i vi desalcoholitzat)

El proper 12 de març tindrà lloc una jornada de difusió de resultats del projecte del GO UBAVIDA (Estratègies sostenibles de la vinya al celler per a l'obtenció de raïm de baixa concentració de sucres i vi desalcoholitzat) en format híbrid, en línia i presencialment al celler Emina Ribera (Carretera de San Bernardo s5). Continguts: Idiomàtica a la percepció del vi sense alcohol. Comunicació de resultats de descriptors del vi i vi sense alcohol per a futurs consumidors Avenços tècnics de UBAVIDA: Resultats dels diferents protocols d'elaboració de vins desalcoholitzats a Rías Baixas. Innovació a les pràctiques agronòmiques i enològiques. Vinificacions amb raïm amb menor contingut en sucres. Polifenols i estratègies agronòmiques i enològiques per a la desalcoholització del vi. Perfil aromàtic dels vins obtinguts en el marc de UBAVIDA. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
agromúrcia
12/03/2025
Phytoma

AgroMúrcia 2025: Nous riscos fitosanitaris per a l'agricultura mediterrània

La 2a edició d'AgroMúrcia se celebrarà a l'Auditori i Palau de Congressos El Batel (Cartagena) els dies 12 i 13 de març de 2025, després de la seva reeixida primera edició el mateix mes de 2023. Organitza : Conselleria d'Aigua, Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Regió de Múrcia Co-organitza : PHYTOMA Col·labora : Ajuntament de Cartagena
cartell anunciador del congrés d'empreses de serveis agraris
05/03/2025
Interempresas

Segona edició del Congrés Nacional d'Empreses de Serveis Agraris

El 5 de març vinent el recinte firal de Lleida serà l'escenari de la segona edició del Congrés Nacional d'Empreses de Serveis Agraris. Aquest esdeveniment professional es perfila com un punt de trobada crucial per destacar i reforçar el rol fonamental de les empreses de serveis al sector agrícola. Sota la denominació general de "AGRISERVICIS" l'esdeveniment reunirà a Lleida destacades companyies i especialistes en serveis agraris, brindant un espai per a l'anàlisi i l'intercanvi d'idees sobre les oportunitats i els desafiaments que afronta el sector. S'abordaran temes com la digitalització dels serveis agrícoles , l'eficiència en l'ús de recursos, la col·laboració interempresarial, el relleu generacional i el paper dels joves a la indústria, així com les innovacions tecnològiques i les pràctiques sostenibles que estan revolucionant el sector . Tal com va succeir a l'edició de 2023 a Ciudad Real, AGRISERVICIS és una oportunitat de gran valor per connectar, aprendre i col·laborar amb altres professionals compromesos amb l'avenç i la sostenibilitat a l'agricultura. L'esdeveniment es posiciona com una plataforma ideal per al desenvolupament professional i el networking, permetent als assistents estar al dia amb les darreres tendències i avenços al sector. Diverses empreses ja han confirmat la participació en aquesta segona edició d'AGRISERVICIS, interessades a exhibir els seus productes. A més, associacions, organismes i institucions públiques, inclòs el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació , donen suport a l'esdeveniment. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
Fòrum internacional de l'olivera
29/01/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

V AOVE Fòrum Internacional Fira de Tots Sants Cocentaina 2025

La Cooperativa Agrícola Catòlica COOP. V. de Cocentaina , amb la col·laboració de la Fira de Tots Sants, Ajuntament de Cocentaina , organitza el cinquè AOVE Forum Internacional, Jornades Tècniques i Concurs d'AOVE's. Per cinquè any consecutiu, aquesta trobada congregarà durant tres dies el sector de l'Oli d'Oliva Verge Extra a Cocentaina (Alacant). Interessants jornades tècniques que inclouen taules rodones i conferències, showcookings i tasts amb la interacció del públic i, com a activitat central, el Concurs Internacional d'AOVE's, els premis del qual es lliuraran el tercer i últim dia de l'esdeveniment, el divendres 31 de gener de 2025. Es tracta d'uns guardons atorgats pel prestigiós Panell de Tast Oficial de la Comunitat Valenciana en cinc categories: tres premis a la categoria general i dos premis especials: al millor AOVE ecològic i al millor AOVE de la Comunitat Valenciana. Aquests guardons es completen amb els reconeixements de l'organització a diferents personalitats o entitats per la seva tasca per a la promoció i la defensa de l'Oli d'Oliva Verge Extra. Dimecres 29 de gener tindrà lloc la Jornada "AOVE en femení: les dones protagonistes en el model econòmic cooperatiu" , organitzada per l'Associació de Dones de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya (AMCAE) i finançada pel MAPA. La Cooperativa de Cocentaina va rebre l'any 2021 el Premi Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya, a la categoria d'Igualtat d'Oportunitats. Per a més informació sobre el Concurs Internacional d'AOVE i el programa d'activitats de l'esdeveniment: oli@elcomtat.com | 699 019 545
Normes d'etiquetatge
17/01/2025
Cooperativas Agro-Alimentarias Castilla-La Mancha

Etiquetatge d'Aliments, Jornada Telepresencial

Millorar la qualificació dels i les professionals del sector agroalimentari i del medi rural Conèixer els requisits d'etiquetatge general de les empreses agroalimentàries per evitar errors o errors en la informació subministrada que pot suposar greus prejudicis a les empreses, com ara la retirada de productes, sancions, etc. Destinataris: Directors, gerents, responsables i tècnics de qualitat i seguretat alimentàries de cooperatives i empreses alimentàries, preferentment; i, en general, consultors en matèria de qualitat i seguretat alimentària i sostenibilitat.
Gestió de residus perillosos
11/12/2024
IFAPA

GESTIÓ DE RESIDUS PERILLOSOS: Impacte ambiental i Gestió interna i externa de Fitosanitaris

En aquesta jornada es presentarà el projecte Recicland , s'impartirà teoria sobre les conseqüències ambientals d'una gestió de residus perillosos i sobre la gestió interna en finca dels envasos de fitosanitaris de les restes de vins i dels productes caducats o descatalogats així com de la gestió externa a la finca daquests residus perillosos.
vi
10/12/2024
Tierra plataforma digital agroalimentaria

Del celler al consumidor: reptes i oportunitats del vi

L'objectiu principal d'aquesta jornada és reunir els líders i els professionals clau del sector vitivinícola per analitzar en profunditat les perspectives actuals i preparar estratègies de cara a la temporada alta de vendes i altres moments decisius de l'any. Durant l'esdeveniment, es tractaran temes fonamentals com les projeccions de producció vitivinícola, les tendències de consum en mercats nacionals i internacionals i les expectatives de preus a les diferents categories de productes. A més, s'exploraran les oportunitats que ofereixen els nous canals de comercialització, especialment el comerç electrònic, i el seu impacte a l'expansió del sector. La trobada també serà una plataforma per examinar els reptes que enfronta la indústria en un entorn global competitiu i en evolució constant, oferint un espai per a l' intercanvi d'idees i la col·laboració entre els diferents actors de la cadena de valor. Aquest enfocament permetrà i dentificar solucions innovadores i enfortir la posició del sector davant dels desafiaments del futur. Webinar: gratuït
ainia
10/12/2024

Webinar vida útil d'aliments: adaptant-se a les noves tendències de consum

Les noves tendències de consum evolucionen ràpidament, impulsades per canvis en la tecnologia, la sostenibilitat i les preferències dels consumidors. Els consumidors estan cada cop més preocupats per l'impacte ambiental de les compres, i la salut mental i física és una prioritat, afavorint el consum de productes que promouen el benestar, aliments saludables i experiències d'autocura. S'introdueixen nous ingredients alternatius en la fabricació d'aliments, anàlegs d'aliments (carnis) que en veuen disminuït el consum, així com noves pràctiques de cuinat/consum que podrien repercutir directament en la seguretat alimentària del consumidor. Al webinar «Vida útil d'aliments: adaptant-se a les noves tendències de consum» que tindrà lloc el proper 10 de desembre, es presentaran aquests canvis d'hàbits i novetats, així com els seus riscos microbiològics i fisicoquímics associats i com se'ls pot fer front. Objectius Donar a conèixer els nous hàbits de compra, consum i cuinat, així com nous ingredients alternatius i aliments anàlegs, segons el darrer Baròmetre d'AINIA 2024. Aprofundir sobre els riscos microbiològics associats a les noves tendències de consum dels aliments. Aprofundir sobre els riscos fisicoquímics associats a nous ingredients i aliments anàlegs. Dirigit a Tècnics de R+D i Qualitat d'empreses alimentàries. Webinar només per a professionals. Metodologia Webinar de 1h15 de durada, que començarà a les 11:00 CET (hora espanyola) i finalitzarà cap a les 12:15. Final d'inscripcions el 9 de desembre a les 16:00 . Després d'inscriure't, rebràs un primer correu electrònic de confirmació per part nostra, i un altre des de la plataforma GoToWebinar amb l'enllaç per connectar-te. Si el dia abans no l'haguessis rebut, si us plau posa't en contacte amb nosaltres. Programa Introducció i presentació del Baròmetre de consum AINIA «Estudis de vida útil microbiològica. Riscos associats a nous hàbits de consum». Laura Verdú, Laboratori de Microbiologia. Qualitat i Seguretat Alimentària, AINIA «Estudis de vida útil fisicoquímica. Estabilitat d?aliments amb nous ingredients». Sandra Leiva, Laboratori Químic. Qualitat i Seguretat Alimentària, AINIA Preguntes i conclusions
trufforum
04/12/2024
Colegio Oficial de Ingenieros Agrónomos de Aragón, Navarra y País Vasco

Trufforum Terol 2024

Trufforum és una iniciativa de cooperació internacional, ideada i promoguda des de l'European Mycological Institute ( EMI ), que neix amb l'objectiu de promocionar l'ús responsable de la tòfona europea a les cuines domèstiques i professionals. Havent-se convertit en una trobada de referència internacional al sector de la tòfona, Trufforum se celebra anualment amb l'objectiu de donar la màxima difusió als valors i la cultura de la tòfona. Tant si ets un apassionat de la tòfona com si mai has tingut contacte amb ella, estàs al millor lloc per aprendre tot el que necessites i gaudir d'un dels productes més icònics de la gastronomia mundial. No deixis passar l'oportunitat i submergeix-te amb nosaltres a les entranyes de la terra per descobrir-ho tot sobre la tòfona. ¡¡ Benvingut a Trufforum!
Transformació Digital
03/12/2024
Oficina Acelera pyme Diputación de Burgos

Transformació digital al sector agroalimentari

L'agricultura del futur és aquí! Uneix-te a la nostra jornada de digitalització al sector agroalimentari i descobreix com implementar eines tecnològiques que transformaran cada etapa de la teva producció. Què aprendràs? Sistemes de guiatge : eficiència i precisió al camp. Connectivitat : gestiona la teva explotació des de qualsevol lloc. Documentació : controla i millora la traçabilitat de les teves tasques. Automatització : estalvia temps i esforç. Sistema Isobus : connecta els teus equips, sense importar la marca. Presa de decisions basada en dades : crea mapes de prescripció per maximitzar el rendiment. Si formeu part del sector agroalimentari, aquesta és la vostra ocasió per modernitzar els vostres processos i avançar cap a una agricultura més eficient i sostenible.
Colomins
26/11/2024
Itagra

Jornades divulgatives Innovació i futur en la producció de colomins.

Per tractar temes fonamentals a la cria de colomins, comptarem amb la intervenció d'un expert en sanitat animal de la Universitat de Valladolid (UVA), que compartirà coneixements clau sobre el manteniment d'un òptim estat de salut a les aus i les instal·lacions necessàries per a garantir el benestar animal i leficiència en la producció. A més, productors que ja es dediquen a aquesta activitat exposaran les seves experiències i els principals desafiaments que enfronten al seu dia a dia, proporcionant una visió realista del sector. Finalment, s'analitzarà el paper de la restauració com a impulsor de la demanda de colomins, destacant l'interès per aquest producte a la gastronomia local i el seu potencial com a element diferenciador a l'oferta culinària de la regió.
imatge del congrés cies de 2023
11/11/2024
Verialiment

II Congrés d'Innocuïtat Alimentària i Sostenibilitat

Els propers 11 i 12 de novembre tindrà lloc a Valladolid el II Congrés d'Innocuïtat Alimentària i Sostenibilitat . Un esdeveniment on s'abordaran qüestions com: Sostenibilitat: Com adaptar la sostenibilitat a la nostra empresa alimentària? Quins beneficis tangibles guanyarem? Innocuïtat Alimentària: Gestió de crisi i producció primària. Cultura i Soft Skills: Com establir canvis que aterrin la Cultura a tota l'empresa? Un pla de Cultura pot evitar que perdis una certificació a la teva empresa? Digitalització i Intel·ligència Artificial: L'ús de la Intel·ligència Artificial s'està emmotllant a nombrosos sectors. Quines eines estan a l'abast del sector alimentari que realment ens beneficiïn? PROGRAMA
Imatge de fruites i hortalisses sortint de finestra
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Fruit Attraction

Fruit Attraction és la cita dels professionals hortofructícoles. el conjunt de professionals que integren tota la cadena de valor, a més d'haver-se consolidat com a marc d'innovació del mercat hortofructícola.
Logo Congrés Mundial de Cunicultura
02/10/2024
World Rabbit Congress

Congrés Mundial de Cunicultura

La 13a. edició del Congrés Mundial de Cunicultura se celebra del 2 al 4 d'octubre a Tarragona PROGRAMA
Un conjunt de roses
01/10/2024
IBERFLORA

IberFlora

Iberflora és el gran esdeveniment professional de jardineria. La major oferta comercial i formativa dins del negoci de la planta, flor, paisatgisme, jardineria, tecnologia i bricojardí del calendari professional del sector. Per consultar el programa de l'esdeveniment feu clic aquí
Aplicació de la intel·ligència artificial al monitoratge de la sanitat animal
25/09/2024
MAPA

Nou webinari sobre l'aplicació de la intel·ligència artificial a la sanitat animal

La Subdirecció General d'Innovació i Digitalització ha organitzat un nou webinari de l' Observatori de la Digitalització del Sector Agroalimentari Espanyol . Amb aquest esdeveniment, reprèn la seva sèrie de webinaris després de la pausa estiuenca, abordant temes clau relacionats amb la digitalització al sector agroalimentari. L'Observatori de la Digitalització és una iniciativa impulsada pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) en col·laboració amb el Grup Cooperatiu Cajamar , i es desenvolupa gràcies als fons de la Unió Europea Next Generation . El proper webinari, titulat "Aplicació de la intel·ligència artificial al monitoratge de la sanitat animal" , se celebrarà de forma virtual el 25 de setembre , de 12:00 a 14:00 h . S'aprofundirà en l'aplicabilitat dels sistemes d'intel·ligència artificial per al monitoreig i control de la sanitat a les explotacions ramaderes, explorant noves oportunitats per millorar l'eficiència i la sostenibilitat en el sector. Aquest esdeveniment és una oportunitat única per a tots aquells professionals interessats en la transformació digital de l'àmbit agroramader. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
cartell de la jornada tècnica de la plataforma tecnològica del vi
09/07/2024
Centro para el Desarrollo Tecnológico y la Innovación (CDTI)

Jornada Tècnica de la Plataforma Tecnològica del Vi 2024

La Jornada Tècnica organitzada per l' Institut Tecnològic Agrari de la Junta de Castella i Lleó ( ITACyL ) i la Plataforma Tecnològica del Vi ( PTV ) té l'objectiu de posar en valor la innovació al sector vitivinícola . Durant la jornada, experts i especialistes d'ITACyL, CDTI i representants de cellers realitzaran diverses ponències sobre projectes innovadors i dues taules rodones al voltant de la innovació al sector i les oportunitats de finançament públic i públic de la innovació per al sector vitivinícola. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ gratuïta | Ubicació | Informació i contacte de l'esdeveniment comunicacion@ptvvino.com
imatge del 2 congrés internacional de boví
27/06/2024
Congreso Internacional de Vacuno

II Congrés Internacional de Boví

Congrés presencial i on line on tècnics i ramaders tindran l'oportunitat d'aprofundir en la imatge que la societat té del sector de boví de carn i quines són les palanques que cal activar per revertir idees preconcebudes. TRANSMISSIÓ-streaming del Congrés PROGRAMA | INSCRIPCIÓ | UBICACIÓ | CONTACTE: congresointernacionalvacuno@gmail.com
Tecnologia per prevenir les derives dels tractaments amb fitosanitaris
27/06/2024
UAGR

Jornada sobre herbicides amb Prosulfocarb a cereal (Projecte InnovAC-Eco)

La Unió d'Agricultors i Ramaders de La Rioja (UAGR) ha organitzat una jornada que es dedicarà a la presentació del Projecte InnovAC-Eco , dedicat a estudiar la presència de residus de fitosanitaris en olis d'oliva, originats a partir de derives d'aplicacions sobre altres cultius, centrant-se en la matèria activa herbicida amb Prosulfocarb. Encara que no se superin els límits màxims autoritzats per al seu consum, la seva mera presència sí que suposa un impediment per a la certificació d'olis en ecològic , disminuint així la seva rendibilitat. Tecnologia per prevenir les derives dels tractaments amb fitosanitaris En el marc d‟aquest projecte, s‟ha desenvolupat un prototip de tecnologia capaç de detectar les derives del producte en temps real. El treball també ha servit per sensibilitzar els cultivadors de cereal sobre la deriva que produeixen els seus tractaments. No cal inscripció prèvia.