Skip to main content

Esdeveniments

Destacat

cartell de l'esdeveniment
25/03/2025
Organic Advice Network
Obert el termini per a la primera visita creuada d'OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecològica a Itàlia"
Fins al 25 de febrer és oberta la inscripció a la primera visita creuada d'OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecològica a Itàlia" OrganicAdviceNetwork , la xarxa d'intercanvi de coneixement entre...
imatge de l'edició anterior
28/10/2025
ExpoAgritech
Expoagritech 2025. La fira del camp 4.0
ExpoAgitech, La Fira del Camp 4.0 , celebrarà la seva segona edició entre els dies 28 i 30 d'octubre del 2025 . Després de l'èxit de la primera edició, s'ha convertit en punt de trobada de la...
Cartell d'ECPA 205
29/06/2025
ECPA
ECPA XXV Conferència europea d'agricultura de precisió
Entre els dies 29 de juny i 3 de juliol de 2025 tindrà lloc a Barcelona la quinzena edició de la Conferència europea d'Agricultura de Precisió (European Conference on Precision Agriculture-ECPA) que...
Cartell anunciador de la fira FIMA 2026
10/02/2026
FIMA
FIMA Fira internacional de la maquinària agrícola
FIMA serà una vegada més l'esdeveniment més gran del món agrícola al Sud d'Europa. La mecanització i les innovacions tecnològiques mostraran als professionals la millor manera de fer més rendibles les...
LOGO GO UBAVIDA
12/03/2025
MAPA

Jornada de difusió de resultats del GO UBAVIDA (Estratègies sostenibles de la vinya al celler per a l'obtenció de raïm de baixa concentració de sucres i vi desalcoholitzat)

El proper 12 de març tindrà lloc una jornada de difusió de resultats del projecte del GO UBAVIDA (Estratègies sostenibles de la vinya al celler per a l'obtenció de raïm de baixa concentració de sucres i vi desalcoholitzat) en format híbrid, en línia i presencialment al celler Emina Ribera (Carretera de San Bernardo s5). Continguts: Idiomàtica a la percepció del vi sense alcohol. Comunicació de resultats de descriptors del vi i vi sense alcohol per a futurs consumidors Avenços tècnics de UBAVIDA: Resultats dels diferents protocols d'elaboració de vins desalcoholitzats a Rías Baixas. Innovació a les pràctiques agronòmiques i enològiques. Vinificacions amb raïm amb menor contingut en sucres. Polifenols i estratègies agronòmiques i enològiques per a la desalcoholització del vi. Perfil aromàtic dels vins obtinguts en el marc de UBAVIDA. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
cartell de l'esdeveniment
11/03/2025
FEUGA

Predicció de necessitats hídriques de la vinya per a un ús sostenible de l'aigua de reg

El Grup Operatiu supraautonòmic PRERIVID ha organitzat una jornada tècnica de divulgació que tindrà lloc en format híbrid (presencial i en línia a través de Microsoft Teams) el proper 11 de març. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ PRESENCIAL | INSCRIPCIÓ ONLINE
cartell de l'esdeveniment
07/03/2025
Dirección General de Agricultura y Ganadería de La Rioja

III Jornada de R+D+I en vinya agroecològica a La Rioja,

Dins del I Pla Estratègic de la Producció Ecològica de La Rioja, la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Món Rural i Medi Ambient, en col·laboració amb l' Institut de les Ciències de la Vid i el Vi (ICVV) , organitza un any més la III Jornada d'R+D+I en vinya agroecològica a les Rioja vinya ecològica a DOC Rioja. L'aforament és limitat, per la qual cosa, per poder assistir-hi, cal inscriure's. Per a qualsevol dubte poseu-vos en contacte a través del correu transferència.agraria@larioja.org PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
cartell de l'esdeveniment
27/02/2025
Interempresas

X Jornada Cultiu de Vinyes i Qualitat del Raïm

El proper 27 de febrer, al Celler Palau de Villachica, Peñafiel (Valladolid), tindrà lloc la desena edició de la jornada tècnica "Cultiu de vinya i qualitat del raïm". L'esdeveniment comptarà amb la participació d'Enrique Pascual, President del CRDO Ribera del Duero i, entre altres temes, s'abordaran la IA i la seva aplicació a la viticultura de precisió o el futur de la viticultura a la DO Ribera del Duero. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
cartell de l'esdeveniment
13/02/2025
IRTA

Millora del terra en vinya

L´objectiu d´aquesta jornada tècnica és aprofundir en el coneixement dels mecanismes que faciliten la millora del sòl, quins són els factors que fan augmentar la matèria orgànica, entendre com funcionen i com els podem potenciar, així com apuntar quines pràctiques poden resultar negatives. Es presentaran resultats dels estudis sobre la gestió del sòl de vinya, realitzats per l'INCAVI, per tal de definir estratègies sostenibles i que afavoreixen la qualitat del raïm i del vi. Des de l'IRTA es plantejarà la introducció de les noves tecnologies d'anàlisi molecular que ens permeten conèixer la biologia dels sòls i entendre millor el funcionament i millorar-ne el maneig. D'altra banda, s'exposaran els mecanismes naturals que utilitzen les plantes per obtenir nutrients i altres avantatges mitjançant els intercanvis actius amb la microbiologia del terra. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
Maquinària Vitícola i oleica
11/02/2025
Feria de Zaragoza

Saló Internacional de Tècniques i Equips per a Viticultura (TECNOVID) i Olivicultura (OLEOTEC)

Novament serà una cita obligada i punt de referència per a la trobada internacional del sector, així com un ampli aparador amb l'última maquinària i tecnologies aplicades a la indústria, i una excel·lent plataforma de negoci. Un cop més, coincidirà en dies de celebració amb el Saló Internacional de Maquinària i Equips per a Cellers i de l'Embotellat ( ENOMAQ ), per a Almazaras i Envasat ( OLEOMAQ ) i per a la Indústria Cervesera ( E-BEER ). El contingut dels diferents salons ofereix importants sinergies en un aparador comercial immillorable amb l'última maquinària i tecnologia aplicades a la indústria. Si ho desitgeu, podreu exposar equips tant per al sector de la viticultura com el de l'olivicultura. En aquesta edició es manté la digitalització dels tràmits dels expositors , entre ells el formulari per a la Preinscripció , per fer molt més fàcil aquest procés.
Fòrum internacional de l'olivera
29/01/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

V AOVE Fòrum Internacional Fira de Tots Sants Cocentaina 2025

La Cooperativa Agrícola Catòlica COOP. V. de Cocentaina , amb la col·laboració de la Fira de Tots Sants, Ajuntament de Cocentaina , organitza el cinquè AOVE Forum Internacional, Jornades Tècniques i Concurs d'AOVE's. Per cinquè any consecutiu, aquesta trobada congregarà durant tres dies el sector de l'Oli d'Oliva Verge Extra a Cocentaina (Alacant). Interessants jornades tècniques que inclouen taules rodones i conferències, showcookings i tasts amb la interacció del públic i, com a activitat central, el Concurs Internacional d'AOVE's, els premis del qual es lliuraran el tercer i últim dia de l'esdeveniment, el divendres 31 de gener de 2025. Es tracta d'uns guardons atorgats pel prestigiós Panell de Tast Oficial de la Comunitat Valenciana en cinc categories: tres premis a la categoria general i dos premis especials: al millor AOVE ecològic i al millor AOVE de la Comunitat Valenciana. Aquests guardons es completen amb els reconeixements de l'organització a diferents personalitats o entitats per la seva tasca per a la promoció i la defensa de l'Oli d'Oliva Verge Extra. Dimecres 29 de gener tindrà lloc la Jornada "AOVE en femení: les dones protagonistes en el model econòmic cooperatiu" , organitzada per l'Associació de Dones de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya (AMCAE) i finançada pel MAPA. La Cooperativa de Cocentaina va rebre l'any 2021 el Premi Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya, a la categoria d'Igualtat d'Oportunitats. Per a més informació sobre el Concurs Internacional d'AOVE i el programa d'activitats de l'esdeveniment: oli@elcomtat.com | 699 019 545
vi
10/12/2024
Tierra plataforma digital agroalimentaria

Del celler al consumidor: reptes i oportunitats del vi

L'objectiu principal d'aquesta jornada és reunir els líders i els professionals clau del sector vitivinícola per analitzar en profunditat les perspectives actuals i preparar estratègies de cara a la temporada alta de vendes i altres moments decisius de l'any. Durant l'esdeveniment, es tractaran temes fonamentals com les projeccions de producció vitivinícola, les tendències de consum en mercats nacionals i internacionals i les expectatives de preus a les diferents categories de productes. A més, s'exploraran les oportunitats que ofereixen els nous canals de comercialització, especialment el comerç electrònic, i el seu impacte a l'expansió del sector. La trobada també serà una plataforma per examinar els reptes que enfronta la indústria en un entorn global competitiu i en evolució constant, oferint un espai per a l' intercanvi d'idees i la col·laboració entre els diferents actors de la cadena de valor. Aquest enfocament permetrà i dentificar solucions innovadores i enfortir la posició del sector davant dels desafiaments del futur. Webinar: gratuït
productes fitosanitaris
28/11/2024
Asesores de Aragón

VIII Fòrum Tècnic en sanitat vegetal. 40 anys de sanitat vegetal

El Servei de Sanitat i Certificació Vegetal és la unitat tècnica que desenvolupa les funcions de control i certificació de les llavors i plantes de viver, la gestió dels plans de vigilància i control de plagues i malalties dels vegetals, de la comercialització i utilització de els productes fitosanitaris i la seva avaluació, de lassessorament tècnic al sector productor en matèria de sanitat vegetal i producció de llavors.
Sanitat Vegetal
28/11/2024
Portal TecnoAgrícola

VIII Fòrum Tècnic en Sanitat Vegetal

El VIII Fòrum Tècnic en Sanitat Vegetal organitzat pel Centre de Sanitat i Certificació Vegetal tindrà lloc el proper 28 de novembre al Saló d'Actes de l'Institut Agronòmic Mediterrani de Saragossa
Gestió d'oliverar en ecològic a La Rioja
05/11/2024
Gobierno de La Rioja

Gestió d'oliverar en ecològic. Explotació experimental a la finca La Grajera

Dins el I Pla Estratègic de la Producció Ecològica de la Rioja, la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Món Rural i Medi Ambient organitza la Jornada de tècnica i de camp: Gestió d'oliverar en ecològic. Explotació experimental a la finca La Grajera , dirigida a agricultors ia tècnics. El seu objectiu és aprofundir sobre el maneig agronòmic del cultiu de l'olivera en producció ecològica: varietats, marcs de plantació, maneig de plagues i malalties, fertilització, pràctiques culturals, recol·lecció... Es visitarà l'oliverar i el trull ecològic institucional de la finca La Grajera . Entre els continguts destaquen els temes següents: • Introducció: claus de la producció ecològica • Varietats i sistemes de conducció en ecològic • Maneig del sòl, fertilització i pràctiques agronòmiques • Estratègies de lluita contra plagues i malalties en ecològic • Recol·lecció i transport La jornada és gratuïta. El nombre de places és limitat i per poder assistir-hi cal inscriure's. Per a qualsevol dubte o aclariment les dades de contacte són: transferència.agraria@larioja.org o el telèfon 660 93 33 94. INSCRIPCIÓ
Imatge de fruites i hortalisses sortint de finestra
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Fruit Attraction

Fruit Attraction és la cita dels professionals hortofructícoles. el conjunt de professionals que integren tota la cadena de valor, a més d'haver-se consolidat com a marc d'innovació del mercat hortofructícola.
living lab andalús livingsoil
03/10/2024
Fundación JAV- Jaén Agritech Ventures

Presentació del Living Lab Andaluz, dins del projecte europeu Livingsoil

El Living Lab Andaluz es constitueix com una entitat destinada a promoure i implementar solucions tecnològiques innovadores i sostenibles orientades a la millora de la salut del sòl d'oliverar. S'emmarca en el projecte europeu LIVINGSOILL (Healthy Soil to Permanent Crops Living Labs) finançat amb 12 milions d'euros, 2 milions dels quals estan destinats a l'oliverar andalús. La Universitat de Jaén serà la responsable de coordinar aquest Living Lab on s'integren a més 15 entitats andaluses de reconeguda activitat R+D+I relacionada amb l'olivicultura. Al programa de l'acte de presentació destaquen tres taules rodones que giraran al voltant dels temes següents: La salut del sòl, reptes i serveis ecosistèmics. Projectes d'innovació: Aprofitament de coproductes de l'oliverar dins el marc de l'economia circular. Experiències pilot d'empreses oleícoles orientades a la millora de la salut del terra. A més, s'oferirà una conferència sobre la digitalització al sector de l'oliverar.
tic4bi
18/09/2024
Tic4Bio

Presentació del GO Tic4bio, una eina TIC per a la gestió eficient de l'aigua i la biodiversitat

El proper 18 de setembre, la finca Cortijo El Puerto , ubicada a Lora del Río, Sevilla , serà l'escenari de la presentació de resultats del grup operatiu Tic4bio , amb una innovadora eina TIC dissenyada per millorar la gestió eficient de l'aigua i la biodiversitat en àmbit agrícola. Aquest projecte cerca integrar la digitalització en els processos agroalimentaris, optimitzant lús dels recursos naturals i promovent la sostenibilitat. D'aquesta manera, s'afavorirà la presa de decisions tant per fer un ús eficient de l'aigua de reg i de l'aigua usada a l'agroindústria, com per calcular el grau de biodiversitat a la finca i poder millorar-lo, donant resposta a la preocupació mediambiental i de conservació dels recursos naturals del mercat més exigent. L'esdeveniment, organitzat per Ecovalia i altres entitats del sector, començarà a les 10.00 h amb la inauguració a càrrec de figures destacades al camp de l'agricultura i la innovació. Entre els ponents hi haurà Cristina de Toro Navero , de la Conselleria d'Agricultura, Pesca, Aigua i Desenvolupament Rural; Álvaro Barrera Fernández , president d'Ecovalia; Lola de Toro Jordano , gerent del CeiA3; Emilio Camacho Poyato , de la Universitat de Còrdova; Enric de la Torre Liébana , conseller delegat d'Ingeoliva; i Pablo Reina López , responsable de desenvolupament de l'eina TIC a Dacartec. A les 10.30 h, Auxiliadora Vecina Jiménez , directora d'Innovació i Formació d'Ecovalia, presentarà el grup operatiu i un documental que mostra el desenvolupament del projecte. Posteriorment, a les 10.45 h, la investigadora Carmen Flores Cayuela de la Universitat de Còrdova compartirà els resultats obtinguts per aquest innovador projecte. La jornada continuarà a les 11:30 h amb una visita guiada a l'experiència pilot, liderada per Enrique de la Torre , on els assistents podran veure de primera mà com l'eina tic4bio contribueix a un ús més eficient de l'aigua i la biodiversitat als cultius. Finalment, a les 12.30 h, se celebrarà un tast d'olis de Cortijo El Puerto i una degustació d'aliments ecològics , posant en valor els productes locals i sostenibles. Aquest esdeveniment és un punt de trobada clau per als professionals del sector agrícola que...
Jornades vitivinícoles 2024
18/07/2024
Cooperativas Agro-alimentarias CLM

Jornades tècniques Vitivinícoles - Assemblea de Verema 2024

Les Jornades tècniques Vitivinícoles - Assemblea de Verema 2024 se centraran a modernitzar i fer més competitiva la indústria vinícola de la regió, adaptant-se a les noves exigències mediambientals de la PAC i els desafiaments climàtics i globals. S'abordaran tendències com la reculada del consum mundial de vi i la demanda de productes innovadors amb menys alcohol, dolços i espurnejants, per alinear-se millor amb els mercats globals actuals i futurs. Així mateix, es destacarà la importància del model cooperatiu, impulsant la professionalització, integració comercial, internacionalització i sostenibilitat dels cellers cooperatius. Cooperatives Agroalimentàries Castella-la Manxa presentarà un programari intuïtiu per ajudar els cellers a diferenciar la qualitat del raïm i establir pagaments basats en criteris objectius, permetent consultes detallades i segmentades mitjançant una eina SIG, millorant així l'eficiència i la competitivitat en la cadena de valor. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
Equip de dosificació variable de fitosanitaris
09/07/2024
Gobierno de La Rioja

Jornada demostrativa "Equip de dosificació variable de fitosanitaris"

El proper 9 de juliol tindrà lloc a la Finca La Grajera la segona edició de la jornada demostrativa "Equip de dosificació variable de fitosanitaris". Organitzada pel Govern de la Rioja , l'esdeveniment començarà a les 9,30 hi continuarà amb una demostració en camp de l'equip d'aplicació de fitosanitaris. També s'abordaran assumptes com: El seguiment i gestió dels tractaments de dosificació variable Els ajuts de la PAC. Gestió d'insums agrícoles per mitjà de tecnologies de dosificació variable. Dirigida principalment a pagesos i tècnics del sector, la jornada té un aforament limitat, per la qual cosa la inscripció és obligatòria. Serà impartida per tècnics del Servei de Producció Agrària i del Servei d'Ajuts a les Rendes i SIGQ . INSCRIPCIÓ
cartell de la jornada tècnica de la plataforma tecnològica del vi
09/07/2024
Centro para el Desarrollo Tecnológico y la Innovación (CDTI)

Jornada Tècnica de la Plataforma Tecnològica del Vi 2024

La Jornada Tècnica organitzada per l' Institut Tecnològic Agrari de la Junta de Castella i Lleó ( ITACyL ) i la Plataforma Tecnològica del Vi ( PTV ) té l'objectiu de posar en valor la innovació al sector vitivinícola . Durant la jornada, experts i especialistes d'ITACyL, CDTI i representants de cellers realitzaran diverses ponències sobre projectes innovadors i dues taules rodones al voltant de la innovació al sector i les oportunitats de finançament públic i públic de la innovació per al sector vitivinícola. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ gratuïta | Ubicació | Informació i contacte de l'esdeveniment comunicacion@ptvvino.com
Tecnologia per prevenir les derives dels tractaments amb fitosanitaris
27/06/2024
UAGR

Jornada sobre herbicides amb Prosulfocarb a cereal (Projecte InnovAC-Eco)

La Unió d'Agricultors i Ramaders de La Rioja (UAGR) ha organitzat una jornada que es dedicarà a la presentació del Projecte InnovAC-Eco , dedicat a estudiar la presència de residus de fitosanitaris en olis d'oliva, originats a partir de derives d'aplicacions sobre altres cultius, centrant-se en la matèria activa herbicida amb Prosulfocarb. Encara que no se superin els límits màxims autoritzats per al seu consum, la seva mera presència sí que suposa un impediment per a la certificació d'olis en ecològic , disminuint així la seva rendibilitat. Tecnologia per prevenir les derives dels tractaments amb fitosanitaris En el marc d‟aquest projecte, s‟ha desenvolupat un prototip de tecnologia capaç de detectar les derives del producte en temps real. El treball també ha servit per sensibilitzar els cultivadors de cereal sobre la deriva que produeixen els seus tractaments. No cal inscripció prèvia.
logo olive oil world congress
26/06/2024
Olive Oil World Congress

Congrés Mundial de l'Oli d'Oliva

El Congrés Mundial de l'Oli d' Oliva ( Olive Oil World Congress ) és un esdeveniment que congregarà els principals ponents a nivell mundial en cada matèria per valoritzar l'oli d'oliva i transmetre les seves bondats a la societat a través dels objectius següents: Reunir els professionals del sector i fomentar la transferència de coneixements sobre aquest producte a totes les baules de la cadena de producció. Estudiar els casos d'èxit i les millors eines de màrqueting i vendes que ajudaran el sector a millorar-ne l'eficàcia comercial. Abordar en profunditat la producció, la investigació i la comercialització de l'oli d'oliva. DOSSIER | INSCRIPCIÓ | Informació i contacte 917217929 info@oliveoilwc.com