Skip to main content

Esdeveniments

Destacat

plànol de pavellons ifema
30/09/2025
Fruit Attraction
Fruit Attraction 2025, amb nous pavellons i sectorització
Fruit Attraction 2025 , que se celebrarà del 30 de setembre al 2 d'octubre , marca una fita significativa en la seva trajectòria en consolidar-se com la primera fira del món del sector hortofructícola...
Il·lustració de ramaderia de precisió
21/05/2025
RedPAC
Intercanvi d'experiències entre grups operatius a la temàtica de ramaderia de precisió
Fins al 14 de maig es pot fer la inscripció a la jornada presencial sobre ramaderia de precisió que se celebrarà el 21 de maig de 2025 al “ iHub La Vega Innova ” (a San Fernando de Henares - Madrid )...
cartell de l'esdeveniment
14/05/2025
BBioNets
El futur dels Grups Operatius EIP-AGRI
El proper 14 de maig de 2025 , de 10:00 a 13:00 CET , se celebrarà en format online el taller europeu titulat “El futur dels Grups Operatius EIP-AGRI: Reptes, Oportunitats i Serveis de Suport...
SIMPOSI
14/05/2025
Expoliva
XXII Simposi Internacional Científic tècnic i de transferència a EXPOLIVA 2025
La propera edició del Simposi Internacional Cientificotècnic i de Transferència Expoliva , que celebra en el marc de la fira EXPOLIVA 2025 la seva vint-i-dosena convocatòria, es consolida com el...
Fira de Lerma
01/05/2025

Fira de Lerma

DIGIVIT reuneix els principals experts, empreses i cellers per impulsar la digitalització del sector vitivinícola. Connectem innovació, sostenibilitat i tecnologia per optimitzar la producció i millorar la competitivitat. Amb representació de nombroses zones vitivinícoles dEspanya i altres països.
FOTO AMB VINS I RAÏMS I EL LOGO DEL GO UBAVIDA
10/04/2025
GO UBAVIDA

Taller demostratiu del Grup Operatiu UBAVIDA

El GO UBAVIDA ( Estratègies sostenibles de la vinya al celler per a l'obtenció de raïm de baixa concentració de sucres i vi desalcoholitzat) té previst fer un Taller Demostratiu que s'engloba dins de les seves activitats de divulgació i que se centrarà en l'anàlisi dels primers vins i una demostració de les tècniques agronòmiques emprades en el projecte. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
cartell de l'esdeveniment
09/04/2025
FEUGA

Taller demostratiu "Predicció de necessitats hídriques de la vinya per a un ús sostenible de l'aigua de reg"

El GO PRERIVIT té previst fer un Taller demostratiu “Predicció de necessitats hídriques de la vinya per a un ús sostenible de l'aigua de reg”, que s'engloba dins de les activitats de divulgació. Aquest Taller tindrà lloc el dimecres 9 d'abril ( 10:00-13:30h ) en format presencial al celler Quinta de Couselo (O Rosal, Pontevedra). INSCRIPCIÓ | PROGRAMA
trull
09/04/2025
MAPA

Visita d'alumnes del Centre Nacional de Control Ambiental d'Aràbia Saudita per conèixer el GO Simbioliva

El Grup Operatiu Simbioliva té previst fer una presentació divulgativa que tindrà lloc el proper 9 d'abril a l'Orujera Interprovincial de Fuente de Piedra. En el marc d'un programa de formació d'una entitat educativa en col·laboració amb la Universitat de Màlaga (UMA) , alumnes del NCEC (Centre Nacional de Control Ambiental d'Aràbia Saudita) faran una visita on tindran l'oportunitat de conèixer el projecte del Grup Operatiu Simbioliva. El propòsit és donar a conèixer el model espanyol de valorització de l'alperujo, així com les diferents alternatives i iniciatives d'R+D+i aplicades a aquest subproducte i presentar aquest GO com a referent d'innovació en l'aprofitament de l'alperujo, servint d'inspiració per a altres agrícoles a nivell global.
CARTELL DE L'ESDEVENIMENT
01/04/2025
Interempresas

III Congrés de Viticultura Sostenible

Experts de diferents països es donaran cita en una jornada organitzada per INTEREMPRESES i OLINT, amb un ampli i variat programa que inclou ponències i taules rodones enfocades cap a la tecnologia, innovació, sostenibilitat i, en general, tots els aspectes que envolten l'apassionant món del vi, amb especial atenció a les tendències actuals de mercat. A la tarda estan programats diversos tallers específics, adreçats a grups reduïts de professionals que tindran oportunitat de compartir de prop i intercanviar coneixements i experiències sobre Intel·ligència Artificial aplicada a la sostenibilitat, viticultura regenerativa o, fins i tot, participar en un tast de nous productes (Piwis, escumosos, sense alcohol). Taller 1: IA aplicada a la sostenibilitat Taller 2: Tastos de nous productes: Piwis, escumosos i sense alcohol Taller 3: Viticultura regenerativa Taller 4: Segrest de carboni PROGRAMA COMPLET
cartell de l'esdeveniment
25/03/2025
Organic Advice Network

Obert el termini per a la primera visita creuada d'OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecològica a Itàlia"

Fins al 25 de febrer és oberta la inscripció a la primera visita creuada d'OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecològica a Itàlia" OrganicAdviceNetwork , la xarxa d'intercanvi de coneixement entre assessors en producció ecològica recentment presentada a Espanya, organitza la primera visita creuada per a assessors del sud d'Europa, centrada, en aquesta ocasió, en la viticultura ecològica i la seva adaptació al canvi climàtic. Aquesta visita està dissenyada per a assessors interessats en viticultura ecològica , tant per a aquells amb experiència com per als que es volen iniciar al sector. Serà una oportunitat única per conèixer diferents enfocaments d'assessorament , compartir experiències i explorar estratègies d'adaptació al canvi climàtic a les vinyes i als cellers ecològics. Durant dos dies de visites de camp , els participants coneixeran diferents estratègies de gestió de vinyes i cellers ecològics, compartiran experiències amb assessors/es de tot Europa i exploraran models de negoci innovadors. Despeses reemborsables Idioma: anglès (comprensió oral i escrita bàsica) Termini d'inscripció: fins el 25 de febrer del 2025 Projecte finançat per la Comissió Europea i la Secretaria d'Estat d'Educació, Recerca i Innovació de Suïssa.
LOGO GO UBAVIDA
12/03/2025
MAPA

Jornada de difusió de resultats del GO UBAVIDA (Estratègies sostenibles de la vinya al celler per a l'obtenció de raïm de baixa concentració de sucres i vi desalcoholitzat)

El proper 12 de març tindrà lloc una jornada de difusió de resultats del projecte del GO UBAVIDA (Estratègies sostenibles de la vinya al celler per a l'obtenció de raïm de baixa concentració de sucres i vi desalcoholitzat) en format híbrid, en línia i presencialment al celler Emina Ribera (Carretera de San Bernardo s5). Continguts: Idiomàtica a la percepció del vi sense alcohol. Comunicació de resultats de descriptors del vi i vi sense alcohol per a futurs consumidors Avenços tècnics de UBAVIDA: Resultats dels diferents protocols d'elaboració de vins desalcoholitzats a Rías Baixas. Innovació a les pràctiques agronòmiques i enològiques. Vinificacions amb raïm amb menor contingut en sucres. Polifenols i estratègies agronòmiques i enològiques per a la desalcoholització del vi. Perfil aromàtic dels vins obtinguts en el marc de UBAVIDA. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
cartell de l'esdeveniment
11/03/2025
FEUGA

Predicció de necessitats hídriques de la vinya per a un ús sostenible de l'aigua de reg

El Grup Operatiu supraautonòmic PRERIVID ha organitzat una jornada tècnica de divulgació que tindrà lloc en format híbrid (presencial i en línia a través de Microsoft Teams) el proper 11 de març. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ PRESENCIAL | INSCRIPCIÓ ONLINE
cartell de l'esdeveniment
07/03/2025
Dirección General de Agricultura y Ganadería de La Rioja

III Jornada de R+D+I en vinya agroecològica a La Rioja,

Dins del I Pla Estratègic de la Producció Ecològica de La Rioja, la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Món Rural i Medi Ambient, en col·laboració amb l' Institut de les Ciències de la Vid i el Vi (ICVV) , organitza un any més la III Jornada d'R+D+I en vinya agroecològica a les Rioja vinya ecològica a DOC Rioja. L'aforament és limitat, per la qual cosa, per poder assistir-hi, cal inscriure's. Per a qualsevol dubte poseu-vos en contacte a través del correu transferència.agraria@larioja.org PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
cartell de l'esdeveniment
27/02/2025
Interempresas

X Jornada Cultiu de Vinyes i Qualitat del Raïm

El proper 27 de febrer, al Celler Palau de Villachica, Peñafiel (Valladolid), tindrà lloc la desena edició de la jornada tècnica "Cultiu de vinya i qualitat del raïm". L'esdeveniment comptarà amb la participació d'Enrique Pascual, President del CRDO Ribera del Duero i, entre altres temes, s'abordaran la IA i la seva aplicació a la viticultura de precisió o el futur de la viticultura a la DO Ribera del Duero. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
cartell de l'esdeveniment
13/02/2025
IRTA

Millora del terra en vinya

L´objectiu d´aquesta jornada tècnica és aprofundir en el coneixement dels mecanismes que faciliten la millora del sòl, quins són els factors que fan augmentar la matèria orgànica, entendre com funcionen i com els podem potenciar, així com apuntar quines pràctiques poden resultar negatives. Es presentaran resultats dels estudis sobre la gestió del sòl de vinya, realitzats per l'INCAVI, per tal de definir estratègies sostenibles i que afavoreixen la qualitat del raïm i del vi. Des de l'IRTA es plantejarà la introducció de les noves tecnologies d'anàlisi molecular que ens permeten conèixer la biologia dels sòls i entendre millor el funcionament i millorar-ne el maneig. D'altra banda, s'exposaran els mecanismes naturals que utilitzen les plantes per obtenir nutrients i altres avantatges mitjançant els intercanvis actius amb la microbiologia del terra. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
Maquinària Vitícola i oleica
11/02/2025
Feria de Zaragoza

Saló Internacional de Tècniques i Equips per a Viticultura (TECNOVID) i Olivicultura (OLEOTEC)

Novament serà una cita obligada i punt de referència per a la trobada internacional del sector, així com un ampli aparador amb l'última maquinària i tecnologies aplicades a la indústria, i una excel·lent plataforma de negoci. Un cop més, coincidirà en dies de celebració amb el Saló Internacional de Maquinària i Equips per a Cellers i de l'Embotellat ( ENOMAQ ), per a Almazaras i Envasat ( OLEOMAQ ) i per a la Indústria Cervesera ( E-BEER ). El contingut dels diferents salons ofereix importants sinergies en un aparador comercial immillorable amb l'última maquinària i tecnologia aplicades a la indústria. Si ho desitgeu, podreu exposar equips tant per al sector de la viticultura com el de l'olivicultura. En aquesta edició es manté la digitalització dels tràmits dels expositors , entre ells el formulari per a la Preinscripció , per fer molt més fàcil aquest procés.
Fòrum internacional de l'olivera
29/01/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

V AOVE Fòrum Internacional Fira de Tots Sants Cocentaina 2025

La Cooperativa Agrícola Catòlica COOP. V. de Cocentaina , amb la col·laboració de la Fira de Tots Sants, Ajuntament de Cocentaina , organitza el cinquè AOVE Forum Internacional, Jornades Tècniques i Concurs d'AOVE's. Per cinquè any consecutiu, aquesta trobada congregarà durant tres dies el sector de l'Oli d'Oliva Verge Extra a Cocentaina (Alacant). Interessants jornades tècniques que inclouen taules rodones i conferències, showcookings i tasts amb la interacció del públic i, com a activitat central, el Concurs Internacional d'AOVE's, els premis del qual es lliuraran el tercer i últim dia de l'esdeveniment, el divendres 31 de gener de 2025. Es tracta d'uns guardons atorgats pel prestigiós Panell de Tast Oficial de la Comunitat Valenciana en cinc categories: tres premis a la categoria general i dos premis especials: al millor AOVE ecològic i al millor AOVE de la Comunitat Valenciana. Aquests guardons es completen amb els reconeixements de l'organització a diferents personalitats o entitats per la seva tasca per a la promoció i la defensa de l'Oli d'Oliva Verge Extra. Dimecres 29 de gener tindrà lloc la Jornada "AOVE en femení: les dones protagonistes en el model econòmic cooperatiu" , organitzada per l'Associació de Dones de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya (AMCAE) i finançada pel MAPA. La Cooperativa de Cocentaina va rebre l'any 2021 el Premi Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya, a la categoria d'Igualtat d'Oportunitats. Per a més informació sobre el Concurs Internacional d'AOVE i el programa d'activitats de l'esdeveniment: oli@elcomtat.com | 699 019 545
vi
10/12/2024
Tierra plataforma digital agroalimentaria

Del celler al consumidor: reptes i oportunitats del vi

L'objectiu principal d'aquesta jornada és reunir els líders i els professionals clau del sector vitivinícola per analitzar en profunditat les perspectives actuals i preparar estratègies de cara a la temporada alta de vendes i altres moments decisius de l'any. Durant l'esdeveniment, es tractaran temes fonamentals com les projeccions de producció vitivinícola, les tendències de consum en mercats nacionals i internacionals i les expectatives de preus a les diferents categories de productes. A més, s'exploraran les oportunitats que ofereixen els nous canals de comercialització, especialment el comerç electrònic, i el seu impacte a l'expansió del sector. La trobada també serà una plataforma per examinar els reptes que enfronta la indústria en un entorn global competitiu i en evolució constant, oferint un espai per a l' intercanvi d'idees i la col·laboració entre els diferents actors de la cadena de valor. Aquest enfocament permetrà i dentificar solucions innovadores i enfortir la posició del sector davant dels desafiaments del futur. Webinar: gratuït
productes fitosanitaris
28/11/2024
Asesores de Aragón

VIII Fòrum Tècnic en sanitat vegetal. 40 anys de sanitat vegetal

El Servei de Sanitat i Certificació Vegetal és la unitat tècnica que desenvolupa les funcions de control i certificació de les llavors i plantes de viver, la gestió dels plans de vigilància i control de plagues i malalties dels vegetals, de la comercialització i utilització de els productes fitosanitaris i la seva avaluació, de lassessorament tècnic al sector productor en matèria de sanitat vegetal i producció de llavors.
Sanitat Vegetal
28/11/2024
Portal TecnoAgrícola

VIII Fòrum Tècnic en Sanitat Vegetal

El VIII Fòrum Tècnic en Sanitat Vegetal organitzat pel Centre de Sanitat i Certificació Vegetal tindrà lloc el proper 28 de novembre al Saló d'Actes de l'Institut Agronòmic Mediterrani de Saragossa
Gestió d'oliverar en ecològic a La Rioja
05/11/2024
Gobierno de La Rioja

Gestió d'oliverar en ecològic. Explotació experimental a la finca La Grajera

Dins el I Pla Estratègic de la Producció Ecològica de la Rioja, la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Món Rural i Medi Ambient organitza la Jornada de tècnica i de camp: Gestió d'oliverar en ecològic. Explotació experimental a la finca La Grajera , dirigida a agricultors ia tècnics. El seu objectiu és aprofundir sobre el maneig agronòmic del cultiu de l'olivera en producció ecològica: varietats, marcs de plantació, maneig de plagues i malalties, fertilització, pràctiques culturals, recol·lecció... Es visitarà l'oliverar i el trull ecològic institucional de la finca La Grajera . Entre els continguts destaquen els temes següents: • Introducció: claus de la producció ecològica • Varietats i sistemes de conducció en ecològic • Maneig del sòl, fertilització i pràctiques agronòmiques • Estratègies de lluita contra plagues i malalties en ecològic • Recol·lecció i transport La jornada és gratuïta. El nombre de places és limitat i per poder assistir-hi cal inscriure's. Per a qualsevol dubte o aclariment les dades de contacte són: transferència.agraria@larioja.org o el telèfon 660 93 33 94. INSCRIPCIÓ
Imatge de fruites i hortalisses sortint de finestra
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Fruit Attraction

Fruit Attraction és la cita dels professionals hortofructícoles. el conjunt de professionals que integren tota la cadena de valor, a més d'haver-se consolidat com a marc d'innovació del mercat hortofructícola.
living lab andalús livingsoil
03/10/2024
Fundación JAV- Jaén Agritech Ventures

Presentació del Living Lab Andaluz, dins del projecte europeu Livingsoil

El Living Lab Andaluz es constitueix com una entitat destinada a promoure i implementar solucions tecnològiques innovadores i sostenibles orientades a la millora de la salut del sòl d'oliverar. S'emmarca en el projecte europeu LIVINGSOILL (Healthy Soil to Permanent Crops Living Labs) finançat amb 12 milions d'euros, 2 milions dels quals estan destinats a l'oliverar andalús. La Universitat de Jaén serà la responsable de coordinar aquest Living Lab on s'integren a més 15 entitats andaluses de reconeguda activitat R+D+I relacionada amb l'olivicultura. Al programa de l'acte de presentació destaquen tres taules rodones que giraran al voltant dels temes següents: La salut del sòl, reptes i serveis ecosistèmics. Projectes d'innovació: Aprofitament de coproductes de l'oliverar dins el marc de l'economia circular. Experiències pilot d'empreses oleícoles orientades a la millora de la salut del terra. A més, s'oferirà una conferència sobre la digitalització al sector de l'oliverar.