Skip to main content

Esdeveniments

Destacat

cartell de l'esdeveniment
25/03/2025
Organic Advice Network
Obert el termini per a la primera visita creuada d'OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecològica a Itàlia"
Fins al 25 de febrer és oberta la inscripció a la primera visita creuada d'OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecològica a Itàlia" OrganicAdviceNetwork , la xarxa d'intercanvi de coneixement entre...
ESDEVENIMENT TRANSFEREIX
12/03/2025
FYCMA
La innovació agroalimentària, també present a Fòrum Transfiere
Transfiere convoca experts de diferents sectors per intercanviar coneixements científics i tecnològics, impulsar la innovació i enfortir la relació entre la ciència i l'àmbit empresarial. Celebrat...
imatge de l'edició anterior
28/10/2025
ExpoAgritech
Expoagritech 2025. La fira del camp 4.0
ExpoAgitech, La Fira del Camp 4.0 , celebrarà la seva segona edició entre els dies 28 i 30 d'octubre del 2025 . Després de l'èxit de la primera edició, s'ha convertit en punt de trobada de la...
Cartell d'ECPA 205
29/06/2025
ECPA
ECPA XXV Conferència europea d'agricultura de precisió
Entre els dies 29 de juny i 3 de juliol de 2025 tindrà lloc a Barcelona la quinzena edició de la Conferència europea d'Agricultura de Precisió (European Conference on Precision Agriculture-ECPA) que...
LOGO GO UBAVIDA
12/03/2025
MAPA

Jornada de difusió de resultats del GO UBAVIDA (Estratègies sostenibles de la vinya al celler per a l'obtenció de raïm de baixa concentració de sucres i vi desalcoholitzat)

El proper 12 de març tindrà lloc una jornada de difusió de resultats del projecte del GO UBAVIDA (Estratègies sostenibles de la vinya al celler per a l'obtenció de raïm de baixa concentració de sucres i vi desalcoholitzat) en format híbrid, en línia i presencialment al celler Emina Ribera (Carretera de San Bernardo s5). Continguts: Idiomàtica a la percepció del vi sense alcohol. Comunicació de resultats de descriptors del vi i vi sense alcohol per a futurs consumidors Avenços tècnics de UBAVIDA: Resultats dels diferents protocols d'elaboració de vins desalcoholitzats a Rías Baixas. Innovació a les pràctiques agronòmiques i enològiques. Vinificacions amb raïm amb menor contingut en sucres. Polifenols i estratègies agronòmiques i enològiques per a la desalcoholització del vi. Perfil aromàtic dels vins obtinguts en el marc de UBAVIDA. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
cartell de l'esdeveniment
11/03/2025
FEUGA

Predicció de necessitats hídriques de la vinya per a un ús sostenible de l'aigua de reg

El Grup Operatiu supraautonòmic PRERIVID ha organitzat una jornada tècnica de divulgació que tindrà lloc en format híbrid (presencial i en línia a través de Microsoft Teams) el proper 11 de març. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ PRESENCIAL | INSCRIPCIÓ ONLINE
cartell de l'esdeveniment
07/03/2025
Dirección General de Agricultura y Ganadería de La Rioja

III Jornada de R+D+I en vinya agroecològica a La Rioja,

Dins del I Pla Estratègic de la Producció Ecològica de La Rioja, la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Món Rural i Medi Ambient, en col·laboració amb l' Institut de les Ciències de la Vid i el Vi (ICVV) , organitza un any més la III Jornada d'R+D+I en vinya agroecològica a les Rioja vinya ecològica a DOC Rioja. L'aforament és limitat, per la qual cosa, per poder assistir-hi, cal inscriure's. Per a qualsevol dubte poseu-vos en contacte a través del correu transferència.agraria@larioja.org PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
cartell de l'esdeveniment
27/02/2025
Interempresas

X Jornada Cultiu de Vinyes i Qualitat del Raïm

El proper 27 de febrer, al Celler Palau de Villachica, Peñafiel (Valladolid), tindrà lloc la desena edició de la jornada tècnica "Cultiu de vinya i qualitat del raïm". L'esdeveniment comptarà amb la participació d'Enrique Pascual, President del CRDO Ribera del Duero i, entre altres temes, s'abordaran la IA i la seva aplicació a la viticultura de precisió o el futur de la viticultura a la DO Ribera del Duero. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
agrosalb
21/02/2025
aGROSlab

Webinar HATD Control de Males Herbes IPMWise

IPMWise és una Eina d'Ajuda a la Presa de Decisions dissenyada per a un control de males herbes precís i específic, basada en la investigació de camp realitzada durant les sis darreres dècades. Disponible per a: Alfals, Almorta, Altramuz, Camelina, Cebada, Colza, Cigron, Gira-sol, Pèsol, Fava, Llentia, Blat de moro, Soja, Blat, Triticale i Veza; en aquest seminari en línia podràs conèixer el seu funcionament. Al llarg del Seminari el professor Montull presentarà les bases agronòmiques sobre la que sustenta se sustenta aquesta HATD per al Control de Males Herbes en Cultius Extensius.
cartell de l'esdeveniment
13/02/2025
IRTA

Millora del terra en vinya

L´objectiu d´aquesta jornada tècnica és aprofundir en el coneixement dels mecanismes que faciliten la millora del sòl, quins són els factors que fan augmentar la matèria orgànica, entendre com funcionen i com els podem potenciar, així com apuntar quines pràctiques poden resultar negatives. Es presentaran resultats dels estudis sobre la gestió del sòl de vinya, realitzats per l'INCAVI, per tal de definir estratègies sostenibles i que afavoreixen la qualitat del raïm i del vi. Des de l'IRTA es plantejarà la introducció de les noves tecnologies d'anàlisi molecular que ens permeten conèixer la biologia dels sòls i entendre millor el funcionament i millorar-ne el maneig. D'altra banda, s'exposaran els mecanismes naturals que utilitzen les plantes per obtenir nutrients i altres avantatges mitjançant els intercanvis actius amb la microbiologia del terra. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
CAMP D'ARRÒS per il·lustrar la XVIII Jornada tècnica de l'arròs 2025
12/02/2025
IRTA

XVIII Jornada tècnica de l'arròs 2025

Organitzada per l' IRTA , i amb la participació del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) i el suport del Fons Llatinoamericà per a l'Arròs de Reg (FLAR), explorarà solucions innovadores davant de desafiaments globals com el canvi climàtic, la protecció vegetal , loptimització de la fertilització i la sostenibilitat econòmica. Aquesta trobada també destacarà la importància de futures col·laboracions amb Llatinoamèrica, reforçant aliances estratègiques per garantir un futur sostenible i competitiu per a l'arròs, un cultiu essencial a la nostra economia, alimentació i ecosistema. Aquesta jornada, encaminada a aconseguir una producció arrossera més eficient, sostenible i resilient, mostrarà els resultats més rellevants dels assaigs del projecte RiceFertiSat , finançat a través de l'Operació 16.01.01 de Cooperació per a la innovació del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014 -2020; dels projectes 'BestRice', 'Ricres' i 'Ricescape', finançats per l'Agència Estatal de Recerca, Ministeri de Ciència i Innovació i del Fons climàtic: AgriregenCat , AgriCarboniCat i Mitigació arrossars . Projectes finançats pels Fons Climàtics de Catalunya.
Maquinària Vitícola i oleica
11/02/2025
Feria de Zaragoza

Saló Internacional de Tècniques i Equips per a Viticultura (TECNOVID) i Olivicultura (OLEOTEC)

Novament serà una cita obligada i punt de referència per a la trobada internacional del sector, així com un ampli aparador amb l'última maquinària i tecnologies aplicades a la indústria, i una excel·lent plataforma de negoci. Un cop més, coincidirà en dies de celebració amb el Saló Internacional de Maquinària i Equips per a Cellers i de l'Embotellat ( ENOMAQ ), per a Almazaras i Envasat ( OLEOMAQ ) i per a la Indústria Cervesera ( E-BEER ). El contingut dels diferents salons ofereix importants sinergies en un aparador comercial immillorable amb l'última maquinària i tecnologia aplicades a la indústria. Si ho desitgeu, podreu exposar equips tant per al sector de la viticultura com el de l'olivicultura. En aquesta edició es manté la digitalització dels tràmits dels expositors , entre ells el formulari per a la Preinscripció , per fer molt més fàcil aquest procés.
Dia del mercat
01/02/2025
https://cabila.com/events/dia-de-mercado-de-la-camara-agraria-en-la-casa-de-campo/

Dia de Mercat de la Cambra Agrària a La Casa de Campo

Mercat de productors locals de Madrid se celebra el primer dissabte de cada mes al Recinte Firal de la Casa de Camp de Madrid. Productes de proximitat, de productors de la Comunitat de Madrid. Olis, Verdures, Hortalisses i Llegums, Carns, Embotits, Làctics, Formatges, Dolços, Pa, Begudes, Cerveses Artesanes, Productes Gourmet, Aliments ecològics, vegans, etc. Horari: De 10.00 a 15.00 hores. Entrada Lliure Ubicació: Cambra Agrària de la Comunitat de Madrid. Passeig Porta de l'Àngel, 4 – Recinte Firal Casa de Camp Dates de l'esdeveniment: Diss 1 Feb 2025 @ 10:00 - 15:00 Diss 1 Mar 2025 @ 10:00 - 15:00 Dis 5 Abr 2025 @ 10:00 - 15:00 Dis 3 May 2025 @ 10:00 - 15:00 Diss 7 Jun 2025 @ 10:00 - 15:00 Diss 5 Jul 2025 @ 10:00 - 15:00 Diss 2 Ago 2025 @ 10:00 - 15:00 Dis 6 Sep 2025 @ 10:00 - 15:00 Dis 4 Oct 2025 @ 10:00 - 15:00 Diss 1 Nov 2025 @ 10:00 - 15:00 Diss 6 Des 2025 @ 10:00 - 15:00
vi
10/12/2024
Tierra plataforma digital agroalimentaria

Del celler al consumidor: reptes i oportunitats del vi

L'objectiu principal d'aquesta jornada és reunir els líders i els professionals clau del sector vitivinícola per analitzar en profunditat les perspectives actuals i preparar estratègies de cara a la temporada alta de vendes i altres moments decisius de l'any. Durant l'esdeveniment, es tractaran temes fonamentals com les projeccions de producció vitivinícola, les tendències de consum en mercats nacionals i internacionals i les expectatives de preus a les diferents categories de productes. A més, s'exploraran les oportunitats que ofereixen els nous canals de comercialització, especialment el comerç electrònic, i el seu impacte a l'expansió del sector. La trobada també serà una plataforma per examinar els reptes que enfronta la indústria en un entorn global competitiu i en evolució constant, oferint un espai per a l' intercanvi d'idees i la col·laboració entre els diferents actors de la cadena de valor. Aquest enfocament permetrà i dentificar solucions innovadores i enfortir la posició del sector davant dels desafiaments del futur. Webinar: gratuït
Panell nacional Carina
28/11/2024
Cooperativas agro-alimentarias España

Jornada de transferència. Panell Nacional del Projecte CARINA

CARINA és una Acció d'Innovació transnacional de quatre anys de durada (fins a l'octubre del 2026), recolzada per la Unió Europea en el marc del programa Horitzó Europa. El projecte se centra en nous sistemes agrícoles sostenibles i diversificats, incloent-hi dos nous cultius de llavors oleaginoses, carinata i camelina, capaços de proporcionar múltiples matèries primeres de baix iLUC per a l'economia de base biològica.
productes fitosanitaris
28/11/2024
Asesores de Aragón

VIII Fòrum Tècnic en sanitat vegetal. 40 anys de sanitat vegetal

El Servei de Sanitat i Certificació Vegetal és la unitat tècnica que desenvolupa les funcions de control i certificació de les llavors i plantes de viver, la gestió dels plans de vigilància i control de plagues i malalties dels vegetals, de la comercialització i utilització de els productes fitosanitaris i la seva avaluació, de lassessorament tècnic al sector productor en matèria de sanitat vegetal i producció de llavors.
Sanitat Vegetal
28/11/2024
Portal TecnoAgrícola

VIII Fòrum Tècnic en Sanitat Vegetal

El VIII Fòrum Tècnic en Sanitat Vegetal organitzat pel Centre de Sanitat i Certificació Vegetal tindrà lloc el proper 28 de novembre al Saló d'Actes de l'Institut Agronòmic Mediterrani de Saragossa
Imatge de fruites i hortalisses sortint de finestra
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Fruit Attraction

Fruit Attraction és la cita dels professionals hortofructícoles. el conjunt de professionals que integren tota la cadena de valor, a més d'haver-se consolidat com a marc d'innovació del mercat hortofructícola.
Segona jornada de camp sobre agricultura de conservació en cultius extensius, a Albacete/Valencia
25/09/2024
AEACSV

Segona jornada de camp sobre agricultura de conservació en cultius extensius, a Albacete/Valencia

L´Associació Espanyola d´Agricultura de Conservació Sòls Vius (AEACSV) durà a terme al setembre una segona jornada de camp gratuïta sobre agricultura de conservació en cultius extensius. Aquest esdeveniment se celebrarà el 25 de setembre a la finca "Casa Roig", ubicada entre Alpera (Albacete) i Ayora (València). La finca Casa de Roig, amb 436 hectàrees, de les quals 300 estan dedicades a cultius extensius i la resta a lavanda i vinya amb coberta vegetal, és un model a seguir a la regió. Durant la jornada, es discutiran temes com el maneig del sòl, la rotació de cultius, la cobertura del sòl, la fertilització nitrogenada i els beneficis mediambientals d'aquestes pràctiques. L'esdeveniment inclourà quatre estacions temàtiques: Estació 1: 30 anys de sembra directa en secà i regadiu a Albacete, per Miguel Barnuevo. Estació 2: De la sembra directa a les cobertes vegetals, per Vicente Bodas, director agronòmic d'Agrisat. Estació 3: Experiències de l'agricultor, de la teoria a la pràctica, per Juan José Puertas, agricultor i propietari de la finca. Estació 4: Solucions del sector privat per recolzar els eco-règims de sembra directa. Aquest esdeveniment es fa en el marc del conveni formatiu entre el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) i l'AEACSV. La inscripció és gratuïta. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
Jornada de camp sobre agricultura de conservació en cultius extensius, a Osca
19/09/2024
AEACSV

Jornada de camp sobre agricultura de conservació en cultius extensius, a Osca

L´Associació Espanyola d´Agricultura de Conservació Sòls Vius (AEACSV) organitza una jornada gratuïta de camp sobre agricultura de conservació en cultius extensius , amb l'objectiu de promoure la sembra directa . Aquest esdeveniment es durà a terme el 19 de setembre a Cuarte (Osca) , a la finca Castell d'Orus, coneguda per la seva gestió reeixida en sembra directa durant més de 21 anys. La finca Castillo de Orus, amb 800 hectàrees, de les quals 640 estan dedicades a cultius extensius en sembra directa, és un referent a la regió. Durant la jornada, s'abordaran temes com el maneig del sòl, la rotació de cultius, la cobertura del sòl, la fertilització nitrogenada i els beneficis mediambientals d'aquestes pràctiques. L'esdeveniment inclourà quatre estacions temàtiques i una demostració dinàmica de maquinària: Estació 1: No conreu i els seus efectes a terra, per Jesús Ángel Betrán, director del Laboratori Agroambiental del Govern d'Aragó. Estació 2: Agricultura de Conservació, canvi de paradigma, per Carlos Molina, tècnic d'AGRACON. Estació 3: Experiències del pagès, reptes i solucions, per Pablo Villamayor, Enginyer Agrònom i propietari de la finca. Estació 4: Solucions del sector privat per recolzar els eco-règims de sembra directa. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
XI Congrés "El futur del cereal"
11/09/2024
Interempresas

XI Congrés "El futur del cereal"

El grup cooperatiu Agropal i la revista especialitzada Terres (d'Interempreses Media) organitzen l'edició 2024 del Congrés "El futur del cereal", que aquest any comptarà per a la seva ponència inaugural amb Ramón Armengol , destacada figura del cooperativisme català i espanyol que recentment ha rebut la distinció de lOrdre Civil del Mèrit Agrari que concedeix el Ministeri dAgricultura, Pesca i Alimentació. Gràcies a la seva àmplia experiència a Brussel·les, on ha arribat a presidir l'organització que representa les cooperatives europees (COGECA), oferirà una visió detallada dels reptes principals que afecten el sector i sobre com la Política Agrària Comuna i les tensions geopolítiques actuals van a determinar el futur de l'activitat a mitjà i llarg termini. Altres temes destacats seran: L'eficiència en la fertilització La llavor com a factor de producció clau La sanitat vegetal L'agricultura de carboni L'evolució dels mercats Els cultius alternatius L'edició genètica PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
Producció de blat al segle XXI
25/07/2024
CSIC

Producció de blat al segle XXI

Dolors Villegas Tor , reconeguda investigadora del CSIC a l'Estació Experimental d'Aula Dei (EEAD-CSIC), serà l'encarregada d'impartir la tercera conferència del primer cicle de conferències del CSIC "Què sabem de...?" a Jaca , Osca. Villegas s'especialitza en mètodes no destructius de selecció en blat, utilitzant tècniques avançades com ara la teledetecció de temperatura i la reflectància espectral. Aquests mètodes són fonamentals per donar suport a la selecció genètica en programes de millora del blat. A més, la seva investigació es complementa amb l' estudi de la variabilitat natural de les roies del blat , particularment en relació amb les espècies endèmiques presents a Espanya . El cicle de conferències Què sabem de...? permet als científics compartir l'actualitat de les seves investigacions, explicar-ne els processos i discutir-ne l'impacte en la vida quotidiana. L´entrada és lliure fins a completar l´aforament.
Jornades vitivinícoles 2024
18/07/2024
Cooperativas Agro-alimentarias CLM

Jornades tècniques Vitivinícoles - Assemblea de Verema 2024

Les Jornades tècniques Vitivinícoles - Assemblea de Verema 2024 se centraran a modernitzar i fer més competitiva la indústria vinícola de la regió, adaptant-se a les noves exigències mediambientals de la PAC i els desafiaments climàtics i globals. S'abordaran tendències com la reculada del consum mundial de vi i la demanda de productes innovadors amb menys alcohol, dolços i espurnejants, per alinear-se millor amb els mercats globals actuals i futurs. Així mateix, es destacarà la importància del model cooperatiu, impulsant la professionalització, integració comercial, internacionalització i sostenibilitat dels cellers cooperatius. Cooperatives Agroalimentàries Castella-la Manxa presentarà un programari intuïtiu per ajudar els cellers a diferenciar la qualitat del raïm i establir pagaments basats en criteris objectius, permetent consultes detallades i segmentades mitjançant una eina SIG, millorant així l'eficiència i la competitivitat en la cadena de valor. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ