Gestió del Cicle de Vida a la Transició cap a un Sector Agroalimentari Sostenible
Descripció
El proper 20 de novembre tindrà lloc la jornada tècnica “Gestió del Cicle de Vida a la Transició cap a un Sector Agroalimentari Sostenible” , impulsada per la Xarxa Espanyola d'Anàlisi de Cicle de Vida (ACV) amb la col·laboració del BETA Technological Center (UVic-UCC) , AZTI i la Universitat de Cantàbria . La trobada reunirà innovacions, casos d'estudi i línies de recerca a ACV aplicades al sector agroalimentari per avançar en sostenibilitat, eficiència de recursos i presa de decisions basada en dades .
A qui va dirigida?
Assessors i tècniques de cooperatives, responsables de sostenibilitat, R+D, qualitat i medi ambient; equips d' eco-disseny , responsables d' empremta ambiental , etiquetatge i descarbonització a la cadena agroalimentària; investigadors/es i empreses amb projectes a ACV.
Programa
- 19/11 - Assemblea i activitats de la Xarxa Espanyola d'ACV (només membres).
-  20/11 – Jornada tècnica oberta (híbrida) amb ponències i casos pràctics sobre:- Aplicació de l'ACV a producció primària, indústria i distribució.
- Petjada de carboni, hídrica i de biodiversitat en agroalimentació.
- Eco-disseny de productes, envasos i processos.
- Dades, interoperabilitat i quadres de comandament per a la sostenibilitat.
- Tendències reguladores i mercat (taxonomia UE, compres verdes, reporting).
 
Modalitat híbrida des de Vic, Edifici Casa Convalescència (C/ Dr. Junyent, 1)
Per què interessa a la comunitat AKIS
- Ofereix metodologies i eines per integrar l'ACV en assessorament tècnic , ecodisseny d'insums i planificació de sostenibilitat en cooperatives i pimes.
- Connecta investigació i pràctica amb casos reals útils per a quadres de comandament i presa de decisions.
Contacte : beta.sustainability@uvic.cat
 
 
 
