Skip to main content

Cursos de formació

Destacat

cartell del curs
01/04/2025
Consejo de Colegios de Ingenieros Técnicos Agrícolas
Formació gratuïta en competències digitals vinculades a l'Enginyeria Agrícola
Amb una preinscripció que acaba el dia 7 de febrer, el Consell de Col·legis d'Enginyers Tècnics Agrícoles ha engegat un complet programa de formació en competències digitals adreçat a professionals
il·lustració d'IA amb aliments
31/01/2025
Veraliment
Iniciació a la intel·ligència artificial per al sector alimentari
Aprèn com aplicar la Intel·ligència Artificial al teu dia a dia Crea procediments específics, extreu allò que necessites d'un nou reglament o verifica l'etiquetatge dels teus productes amb Intel
plagues
17/03/2025
CIHEAM Zaragoza
Maneig integrat de plagues per a una agricultura sostenible
Raons clau per assistir a aquest curs Adquirir coneixements sobre diversos tipus de plagues, inclosos insectes fitòfags, patògens de plantes, males herbes i el seu impacte en l'agricultura i la
poma
09/04/2025
CNTA
Vols saber quina és la vida útil dels aliments?
Curs virtual, inclou tast individual (informació pendent)
mans sobre un terreny cultivat per il·lustrar curs sobre crèdits de carboni a l'agricultura
26/02/2025
ECODES

Jornades de formació en línia sobre crèdits de carboni

Organitzat pel Projecte AgriRegenCarbon , l'esdeveniment se centra en el potencial dels crèdits de carboni i el seu impacte en la sostenibilitat del sector agrícola a Espanya, i abordarà els desafiaments del sector, com ara el canvi climàtic, la degradació del sòl i la rendibilitat de les explotacions. El ponent principal, Orson Acosta , CEO d'
Estalviar energia a la indústria agroalimentària mitjançant l'ús de la dada
28/06/2024
HAZI

Estalviar energia a la indústria agroalimentària mitjançant l'ús de la dada

Webinari de 3 hores destinat a conèixer actors clau i experts per revelar els punts més importants de la transició energètica a través de la dada . Dades, IoT i IA per estalviar energia a la indústria agroalimentària Mitjançant les seves experiències es comprovarà de primera mà com les dades, l'IoT i la IA aconsegueixen millorar l'eficiència
logo formació agroalimentària
11/06/2024
Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación

Impacte del canvi climàtic a l'agricultura de regadiu: Estratègies d'adaptació

Curs del Pla de formació continuada per a tècnics del medi rural del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) FORMACIÓ MAPA
logo rural cat
07/05/2024
RURALCAT

Prevenció i reducció del malbaratament alimentari

Curs de 20 hores en què els participants podran desenvolupar el seu Pla de prevenció i reducció de les pèrdues i el malbaratament alimentari, quantificar les pèrdues, identificar punts crítics, entre altres temes. PROGRAMA | REGISTRE entre 08/04/2024-17/04/2024 | INFORMACIÓ i contacte a l'Escola Agrària de Mas Bové: 977343289 / aecacon.daam@gencat
logo formació agroalimentària
23/04/2024
Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación

Ús de big data, sensònica i teledetecció per al càlcul de dosis de reg

Curs del Pla de formació continuada per a tècnics del medi rural del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) FORMACIÓ MAPA
logo cultiu ecològic UE
15/04/2024
Instituto Tecnológico del Cantábrico

Agricultura Ecològica

L´objectiu del curs presencial de 40 hores és adquirir els fonaments relatius a les tècniques bàsiques per al maneig d´explotacions agrícoles amb mètodes i pràctiques ecològiques. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
logo formació agroalimentària
10/04/2024
Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación

Aplicació de metodologies d'eficiència energètica i sostenibilitat en l'ús d'aigües per a regadiu

En els darrers anys s'estan aplicant metodologies d'eficiència energètica, tipus fotovoltaiques i d'altres, així com d'ús de l'aigua des d'un punt de vista sostenible, i s'han implantat noves aplicacions avalades per la Universitat i les empreses del Sector. Es tracta de transmetre aquestes tècniques i de compartir les experiències adquirides pel
logo Servei de formació i Transferència Tecnològica de la Regió de Múrcia
08/04/2024
SFTT

Principis bàsics del compostatge de restes agrícoles

Curs presencial de 25 hores sobre la gestió de residus i subproductes agrícoles i ramaders mitjançant el compostatge: principis bàsics i les fases del procés de compostatge. PROGRAMA | LLOC: CIFEA de Torre Pacheco, Múrcia
logo Servei de formació i Transferència Tecnològica de la Regió de Múrcia
08/04/2024
SFTT

Incorporació. Condicionalitat

L'objectiu del curs presencial de 10 hores de durada és donar a conèixer els agricultors i ramaders, els joves agricultors i ramaders, els titulars forestals, altres gestors de terres i les PIMES de les zones rurals de la Regió de Múrcia, el concepte de condicionalitat en els àmbits de medi ambient, bones condicions agràries i mediambientals, salut
logo FECOAM
03/04/2024
FECOAM

Aigües i control del nitrogen a la producció agrària

Curs presencial de 10 hores de durada que té per objectiu formar i familiaritzar els tècnics del sector amb els resultats de les analítiques a sòl, aigua i adobs aportats als recintes per realitzar els càlculs de balanç de nitrogen i dosi a aportar de nitrogen a les parcel·les tenint en compte la implantació de la nova tecnologia que existeixi
portada curs producció ecològica ECOVALIA
03/04/2024
ECOVALIA

Producció Ecològica

Formació en línia de 80 hores per a professionals que vulguin gestionar una explotació en la producció ecològica que té per objectiu oferir els coneixements necessaris per poder gestionar una explotació agropecuària a la producció ecològica. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ | INFORMACIÓ i CONTACTE, 34955018961 i formacion@ecovalia.org
Logo ÍNTIA
12/03/2024
HAZI

Adaptació de la vinya al canvi climàtic. Treballs i experimentació a Rioja alabesa

La recuperació de la diversitat vitícola pot resultar un element clau a l'hora d'afrontar processos de canvi a les nostres vinyes com, per exemple, en l'adaptació a la vitivinicultura ecològica o en l'estratègia davant del canvi climàtic. Es traslladaran exemples concrets de projectes pilots a la nostra zona.
persona teclat portàtil
01/03/2024
Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación

Curs d'Assessorament a Agricultura Ecològica

L´objectiu d´aquest curs en línia del Campus Virtual del Ministeri d´Agricultura, Pesca i Alimentació és oferir una panoràmica sobre la regulació de la producció agrària en ecològic, i els fonaments bàsics d´aquest tipus de producció. INSCRIPCIÓ
Integració de l'enfocament de nexe Aigua-Energia-Alimentari-Ecosistema (WEFE) a l'agricultura de regadiu mediterràniaIntegració de l'enfocament de nexe Aigua-Energia-Alimentari-Ecosistema (WEFE) a l'agricultura de regadiu mediterrània
06/11/2023
Ciheam

Integració de l'enfocament de nexe Aigua-Energia-Alimentari-Ecosistema (WEFE) a l'agricultura de regadiu mediterrània

Raons clau per assistir a aquest curs Obtingueu informació profunda sobre els complexos desafiaments que envolten el nexe WEFE en l'agricultura de regadiu mediterrània i les seves implicacions per a la seguretat alimentària i la preservació de la natura Comprendre la naturalesa i les complexitats de les compensacions entre els components de WEFE en
Avaluació i mitigació de les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle en agricultura: conceptes, mètodes i eines de simulació
16/10/2023
Ciheam

Avaluació i mitigació de les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle en agricultura: conceptes, mètodes i eines de simulació

Raons per assistir al curs Obtenir un coneixement actualitzat dels processos internacionals de notificació, eliminació d'emissions de GEH i retirada de C a agricultura; Adquirir una millor comprensió de les fonts i factors que controlen les emissions de GEH i el segrest de carboni als sistemes de cultiu; Comptar amb una visió general dels mètodes d
https://www.formacionagronomos.es/curso/curso-calculo-de-la-huella-de-carbono-y-la-huella-hidrica
03/10/2023
Formación Agrónomos

Càlcul de la petjada de carboni i la petjada hídrica

PRESENTACIÓ DEL CURS El sistema agroalimentari és un dels principals sectors responsables de la degradació ambiental. Actualment, és l'usuari d'aigua dolça més gran a nivell mundial: l'agricultura representa el 70 % de l'aigua dolça extreta al món. El sistema alimentari també és responsable dentre el 21% i el 37% de les emissions totals de gasos
Curs Online de Sostenibilitat en la producció agrària
08/06/2023
PlataformaTierra

Curs Online de Sostenibilitat en la producció agrària

Només per a alumnes de la Comunitat Valenciana amb vinculació al sector agroalimentari La paraula sostenibilitat ha passat, en pocs anys, de ser emprada en cercles molt restringits a utilitzar-se amb profusió als mitjans de comunicació ia les nostres converses. S'aplica a tots els àmbits de la societat, com ho reflecteix el fet que fins a l'ONU ha
curs empremta hídrica
01/12/2022
COIAL

Curs Petjada Hídrica al Sector Agroalimentari

Petjada Hídrica al Sector Agroalimentari. Què és, com calcular-la i per què el càlcul Objectius: Aconseguir un bon coneixement de les metodologies, les fonts d'informació i les eines aplicables per al càlcul d'empremta hídrica Aprendre a calcular la petjada hídrica d'un producte agroalimentari Dates d'impartició: 1, 7, 12, 15 i 19 de desembre