PRODUCIÓN DE FROITOS VERMELLOS
Descrición
TÍTULO DA ACCIÓN: Produción de froitos vermellos
MODO: aula virtual
DATA: 18-20 de novembro de 2025
HORARIO: DE 16:00 A 20:00
NÚMERO DE HORAS: 12 NÚMERO DE PRAZAS OFERTADAS: 48
PÚBLICO OBXECTIVO: Traballadores/as do sector agrícola e agroalimentario e persoas interesadas en incorporarse a estes sectores.
ORGANIZADO POR: ITAGRA FORMACION
REQUISITOS DE ACCESO: Para realizar este curso é preciso ser residente en Castela e León.
ESTE CURSO É COMPLETAMENTE GRATUITO, REXÍSTRATE ANTES DE QUE SE ESGOTEN AS PRAZAS.
ESTA OPERACIÓN ESTÁ COFINANCIADA NUN 55 % POLA UNIÓN EUROPEA A TRAVÉS DO FEADER.
Obxectivos
O cultivo de bagas converteuse nunha oportunidade para os emprendedores e nunha forma de combater a despoboación nalgunhas zonas rurais. Cunha calidade engadida, Castela e León está a gañar un prestixio significativo, e a innovación varietal e as melloras na xestión agrícola están a resultar clave para manter a competitividade das súas bagas.
En canto aos obxectivos específicos, perséguense os seguintes obxectivos:
- Promover a sustentabilidade do cultivo de froitos vermellos mediante a formación, contribuíndo á adaptación e mitigación do cambio climático.
- Mellorar a diversificación e aumentar a competitividade das explotacións agrícolas.
- Mellorar a capacidade técnica dos profesionais dedicados ao cultivo de froitos vermellos mediante a orientación ás demandas do mercado.