Ir o contido principal

Eventos

Destacado

Mapa do pavillón de Ifema
30/09/2025
Fruit Attraction
Fruit Attraction 2025, con novos pavillóns e sectorización
Fruit Attraction 2025 , que se celebrará do 30 de setembro ao 2 de outubro , marca un fito significativo na súa historia ao consolidarse como a feira líder mundial do sector das froitas e hortalizas...
Ilustración da gandería de precisión
21/05/2025
RedPAC
Intercambio de experiencias entre grupos operativos en materia de gandería de precisión
A inscrición para a conferencia presencial sobre gandería de precisión, que se celebrará o 21 de maio de 2025 no “ iHub La Vega Innova ” (en San Fernando de Henares - Madrid), organizada pola Rede PAC...
cartel do evento
14/05/2025
BBioNets
O futuro dos Grupos Operativos da EIP-AGRI
O 14 de maio de 2025 , de 10:00 a 13:00. CET , o obradoiro europeo titulado “O futuro dos grupos operativos da EIP-AGRI: desafíos, oportunidades e servizos de apoio existentes. Liberando o potencial...
SIMPOSIO
14/05/2025
Expoliva
22º Simposio Internacional de Ciencia, Técnica e Transferencia en EXPOLIVA 2025
A vindeira edición do Simposio Internacional de Científico, Técnico e de Transferencia de Coñecemento Expoliva , que se celebra por vixésimo segunda vez no marco da feira EXPOLIVA 2025, consolídase...
Feira de Lerma
01/05/2025

Feira de Lerma

DIGIVIT reúne a principais expertos, empresas e adegas para impulsar a dixitalización do sector vitivinícola. Conectamos innovación, sustentabilidade e tecnoloxía para optimizar a produción e mellorar a competitividade. Con representación de numerosas rexións vitícolas de España e doutros países.
Feira do Queixo en Trujillo
01/05/2025

38ª Feira Nacional do Queixo de Trujillo 2025

A Feira do Queixo de Trujillo celebrarase do 1 ao 4 de maio de 2025. Catro rexións produtoras de queixo de Estremadura están recoñecidas como Denominación de Orixe Protexida: Torta del Casar , La Serena e Los Ibores , e Acehúche acaba de acadar esta condición. Para dar a coñecer ao mundo os queixos de Estremadura desde 1986, a Feira Nacional do Queixo de Trujillo celébrase no maxestoso escenario da Praza Maior de Trujillo durante a fin de semana longa de maio. Conta con diversas actividades temáticas do queixo: sesións técnicas, degustacións, obradoiros, etc.
Expovicaman
07/05/2025
Ayuntamiento de Albacete, Diputación de Albacete

EXPOVICAMAN, Feira Agraria e Gandeira de Castela-A Mancha.

EXPOVICAMAN , a Feira Agraria e Gandeira de Castela-A Mancha, celebra en 2025 a súa 41 edición . Esta é, sen dúbida, a feira agrícola e gandeira máis importante de Castela-A Mancha, e unha das máis importantes a nivel nacional. Para seguir escribindo a súa propia historia, EXPOVICAMAN elixe de novo o Recinto Feiral de Albacete como sede do evento. O recinto, como sabemos, foi creado para acoller a feira agrícola e gandeira da cidade, converténdose no espazo máis emblemático e singular para acoller esta feira. Unha perfecta fusión de tradición e innovación que fará desta feira, un ano máis, a cita máis importante do sector na nosa comarca. https://expovicaman.com/wp-content/uploads/2025/02/EXPOVICAMAN-DOSSIER-2025.pdf
cartel do evento
08/05/2025
Cultiva

Cultiva, o maior evento de demostración de cultivos extensivos en España

O 8 de maio , a localidade turuelense de Alcañiz acollerá unha nova edición de CULTIVA 2025 , as Xornadas de Transferencia de Cereais de Inverno , un evento de referencia no calendario agrícola nacional. Celebrado nunha granxa de regadío, o evento reunirá a máis de mil profesionais do sector para coñecer de primeira man as últimas innovacións no cultivo de cereais. Organizada co apoio da Rede Arax e das Cooperativas Agroalimentarias de Aragón , CULTIVA consolidouse como a plataforma líder para a transferencia de coñecemento agronómico no sector dos cereais. Técnicos , agricultores , investigadores e empresas reuniranse neste evento, que combina probas de campo, exposicións tecnolóxicas e oportunidades para o debate sobre sustentabilidade, produtividade e dixitalización no sector agrícola. CULTIVA 2025 volverá ser un foro clave para descubrir as solucións máis avanzadas en variedades, fertilización, sanidade vexetal e xestión agronómica, co obxectivo de impulsar a competitividade das explotacións de cereais, especialmente nas zonas de regadío. A asistencia ao evento é gratuíta e representa unha oportunidade única para manterse ao día e conectar cos principais actores do sector agroalimentario.
cartel do evento
13/05/2025
Phytoma

Conferencia Phytoma 2025: Innovacións e desafíos na sanidade vexetal para árbores froiteiras subtropicais

O sector da froita subtropical reunirase os días 13 e 14 de maio na xornada técnica "Innovacións e desafíos na sanidade vexetal das árbores froiteiras subtropicais", organizada por Phytoma en colaboración con TROPS e a Xunta de Andalucía. Un encontro esencial que reunirá investigadores, técnicos, asesores, empresas e administracións públicas para abordar os principais desafíos sanitarios aos que se enfrontan estes cultivos e compartir as últimas solucións tecnolóxicas e de xestión sostible. Cun programa intensivo e altamente especializado , as sesións contarán con máis de 30 relatores de primeiro nivel, que abarcarán dende a xestión integrada de pragas nos cultivos de aguacate, manga, papaia e chirimoya ata as técnicas máis avanzadas para a detección precoz, o control biolóxico e as aplicacións semioquímicas. Tamén se tratarán temas clave como a biodiversidade funcional, o asesoramento técnico e o impacto das novas regulacións na produción integrada. Entre os momentos máis destacados do día 13: O impacto económico das pragas e enfermidades nas árbores froiteiras subtropicais Normativa e estándares para a produción integrada en Andalucía e Canarias Casos reais de control biolóxico, xestión de insectos da escala do mango e enfermidades do aguacate Novos desenvolvementos en ferramentas como a qPCR en tempo real , sensores de estrés ou semioquímicos Tres mesas redondas para o debate técnico entre profesionais destacados O día 14 centrarase nos servizos ecosistémicos: Xestión da cuberta vexetal e polinización no aguacate Novas estratexias para o control biolóxico e a biodiversidade do solo Casos emerxentes como o Scirtothrips ou o Euwallacea fornicatus Unha mesa redonda final con asesores e técnicos analizará os desafíos aos que se enfronta a sanidade vexetal actual: a falta de produtos fitosanitarios, os requisitos de distribución, as medidas agroambientais, etc. As sesións celebraranse no Centro de Innovación TROPS , con momentos dedicados ao networking profesional. Finalmente, ofrecerase unha visita guiada opcional ás instalacións de TROPS. Prezo: entre 100 e 200 euros aproximadamente. segundo a categoría de rexistro. PROGRAMA | REXISTRO
Imaxe da edición anterior da Food Tech Expo Food 4 Future
13/05/2025
Expo Food Tech

Food 4 Future – Expo FoodTech 2025, o evento clave para transformar o futuro da industria alimentaria

Do 13 ao 15 de maio , o BEC de Bilbao converterase no epicentro da innovación alimentaria coa celebración de Food 4 Future – Expo FoodTech 2025 , o evento que reúne os líderes, visionarios e empresas máis innovadoras do sector para crear o futuro da alimentación . Máis que unha exposición, Food 4 Future é unha viaxe transformadora cara a unha industria alimentaria máis sostible, tecnolóxica e innovadora , onde os asistentes poden descubrir solucións concretas para adaptar os seus negocios aos novos desafíos do mercado global. Durante tres intensas xornadas, os profesionais da industria alimentaria e das bebidas poderán: 🔹 Descubre tecnoloxías de vangarda en automatización, robótica, envasado, aire acondicionado, refrixeración, agrotecnoloxía e Industria 4.0. 🔹 Conecta con líderes do sector , comparte experiencias e xera sinerxías clave para impulsar a transformación dixital das túas empresas. 🔹 Accede a contido personalizado para cada perfil profesional, desde directores xerais ata responsables de innovación, produción, calidade e loxística. 🔹 Explora novas tendencias como os alimentos de orixe vexetal, a personalización, a seguridade alimentaria, o benestar do consumidor e as novas fontes de alimentos. Food 4 Future posicionase como o único evento en Europa que abrangue toda a cadea de subministración da industria alimentaria , ofrecendo unha axenda adaptada a cada necesidade e un ambiente onde a innovación tecnolóxica e a sustentabilidade converxen para redefinir o sector. 📅 Datas e horas: 🗓 13 e 14 de maio: de 9:30 a 18:30 🗓 15 de maio: 9:30 – 17:00 📍 Centro de Exposicións de Bilbao (BEC) Food 4 Future – Expo FoodTech 2025 ten como obxectivo destacar un movemento cara a unha industria alimentaria máis eficiente, dixital, segura e sostible.
SIMPOSIO
14/05/2025
Expoliva

22º Simposio Internacional de Ciencia, Técnica e Transferencia en EXPOLIVA 2025

A vindeira edición do Simposio Internacional de Científico, Técnico e de Transferencia de Coñecemento Expoliva , que se celebra por vixésimo segunda vez no marco da feira EXPOLIVA 2025, consolídase como o principal punto de encontro para investigadores, técnicos e profesionais do mundo da oliveira e o aceite de oliva. Organizado pola Fundación Olive Grove, o evento abordará os desafíos e as oportunidades aos que se enfronta o sector cun firme compromiso coa sustentabilidade, a saúde e a innovación. Con máis de tres décadas de historia, este foro converteuse nun punto de referencia para o intercambio de coñecementos e a promoción de tecnoloxías avanzadas no sector do aceite de oliva. A edición de 2025 tamén destacará pola participación de varios grupos operativos que mostrarán os seus resultados durante o simposio. Entre eles inclúense o proxecto GO Simbioliva , que figurará nun espazo de programación específico, e proxectos innovadores para os sectores da oliveira e do aceite de oliva. O simposio reafirma así o seu papel como plataforma de excelencia para conectar a ciencia, a tecnoloxía e o desenvolvemento sostible en torno ao aceite de oliva, unha pedra angular da dieta mediterránea e un motor económico para moitas rexións. PROGRAMA | REXISTRO
cartel do evento
14/05/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

Xornada sobre o cultivo de Brassica carinata en Blancas (Teruel)

A localidade turuel de Blancas acollerá un evento de transferencia centrado no cultivo de Brassica carinata , unha planta oleaxinosa con gran potencial como alternativa agrícola sostible e fonte de biomasa. O evento, que se desenvolverá de 10:00 a 14:00 horas, contará coa participación de Cooperativas Agroalimentarias de Aragón , Sociedade Cooperativa de Cereais de Teruel e Cooperativas Agroalimentarias de España , que presentarán o proxecto europeo CARINA . Esta iniciativa busca promover e fomentar o cultivo da carinata nas zonas rurais como unha opción viable e respectuosa co medio ambiente. Durante o evento, trataranse aspectos clave relacionados coa xestión agronómica da carinata, analizarase a súa evolución durante a campaña actual e un agricultor compartirá a súa experiencia con este cultivo. A actividade está dirixida a agricultores , técnicos e profesionais agrícolas interesados en incorporar cultivos innovadores e sostibles adaptados ás condicións da rexión aragonesa. Sobre o proxecto CARINA Financiado polo programa Horizon Europe da Unión Europea, o proxecto CARINA céntrase no desenvolvemento de cultivos emerxentes como a carinata e a camelina. Estas sementes oleaxinosas destacan polo seu baixo impacto no cambio indirecto do uso da terra (ILUC) e a súa idoneidade para xerar materias primas sostibles para a bioeconomía. Ademais das súas aplicacións na produción de aceites e produtos de base biolóxica como bioplásticos, bioherbicidas e bioestimulantes, o proxecto tamén contempla o uso de subprodutos de cultivos, como fariña rica en proteínas para uso gandeiro e compostos valiosos extraídos das mucílaxes e glucosinolatos presentes nas sementes.
zona rural
14/05/2025
EU CAP Network

FUTURAL Foro de Innovación Rural da UE

FUTURAL (Powering the Future through Smart and Innovative Solutions for Rural Areas) é un proxecto de innovación financiado pola UE dirixido pola Universidade Agrícola de Atenas, no que participan 21 socios de toda Europa. O proxecto busca probar e pilotar un conxunto de innovacións sociais, tecnolóxicas e empresariais dirixidas pola comunidade deseñadas para xerar cambios duradeiros mediante a colaboración coas comunidades rurais. Neste contexto, o proxecto organizará o seu primeiro Foro de Innovación Rural en toda a UE , un evento de traballo en rede de dous días que reúne ás partes interesadas do ecosistema rural (como os proxectos piloto FUTURAL de múltiples partes interesadas -MAPs-, innovadores rurais, redes rurais, responsables políticos e implementadores, proxectos financiados pola UE, organizacións e emprendedores) co obxectivo de crear capacidade de innovación en zonas rurais e compartir experiencias co obxectivo de crear capacidade de innovación en zonas rurais. Goles Aumentar a capacidade das comunidades rurais para implementar e adoptar innovacións sociais, tecnolóxicas e comerciais mediante a organización dunha serie de obradoiros sobre o desenvolvemento de capacidades e os marcos de políticas e goberno. Presentar e compartir experiencias de co-creación de innovacións en proxectos piloto de múltiples partes interesadas (MAP). Presentamos a versión Alpha das solucións intelixentes FUTURAL e da plataforma de metabusca. Maximiza a interacción e o intercambio de coñecemento entre os MAPs, socios e expertos participantes de FUTURAL dentro e fóra do proxecto. PROGRAMA | INSCRICIÓN
cartel do evento
14/05/2025
BBioNets

O futuro dos Grupos Operativos da EIP-AGRI

O 14 de maio de 2025 , de 10:00 a 13:00. CET , o obradoiro europeo titulado “O futuro dos grupos operativos da EIP-AGRI: desafíos, oportunidades e servizos de apoio existentes. Liberando o potencial dos grupos operativos” celebrarase en liña. Esta iniciativa céntrase en promover a cooperación e compartir ferramentas prácticas para fortalecer os Grupos Operativos (GO) en Europa. O evento é o resultado da colaboración entre cinco redes temáticas financiadas pola UE: BBioNets , FOREST4EU , NUTRI-KNOW , Soil-X-Change e AQUAGRI-KNOW , que representan diferentes niveis de madurez na implementación de proxectos: desde iniciativas establecidas ata aquelas que se atopan en fases iniciais. Esta diversidade proporcionará unha visión ampla e enriquecedora do funcionamento e os desafíos das ONG. Durante o obradoiro abordaranse temas clave como: Factores que facilitan a creación de GO en diferentes contextos europeos. Desafíos aos que se enfrontan os produtores ao desenvolver ou implementar unha OG. Dificultades na posta en marcha de proxectos europeos, como a análise de custos e a complexidade administrativa. Estratexias e ferramentas para promover a formación de novas GO. Baixo o lema "Colaboración en acción: liberando o potencial dos grupos operativos", este evento ofrece unha oportunidade única para que equipos de proxecto, representantes do sector agroalimentario, responsables políticos e expertos debatan sobre o futuro dos grupos operativos como motor da innovación rural. PROGRAMA | REXISTRO
oliveira
16/05/2025
GO Simbioliva

O proxecto Simbioliva preséntase en Expoliva 2025 como exemplo de innovación no sector do aceite de oliva.

O 16 de maio , o proxecto Simbioliva presentarase no 22º Simposio Internacional Científico-Técnico e de Transferencia Expoliva , onde tamén contará cun cartel informativo exposto, consolidándose como unha das iniciativas destacadas en termos de innovación e sustentabilidade para o sector oleícola. A exposición terá lugar na sala Guadalcotón do IFEJA , entre as 11:30 e as 11:45 horas , dentro da sesión dedicada aos proxectos de I+D+i das Cooperativas Agroalimentarias de Andalucía . A persoa encargada de presentar Simbioliva será César Díaz , en representación de dita organización. Simbioliva céntrase na valorización de subprodutos da oliveira mediante procesos sostibles, reforzando o compromiso do sector coa economía circular e a eficiencia ambiental. A súa presentación forma parte do programa oficial de Expoliva, un evento clave para destacar os avances que configurarán o futuro do aceite de oliva.
Vacas nun establo
20/05/2025
PROVACUNO

Agrocompostaxe avanzada de esterco de gando vacún en Lorca (Murcia)

Como resultado do proxecto de investigación para desenvolver unha proposta de mellores técnicas dispoñibles para a agrocompostaxe avanzada de esterco de gando vacún , o 20 de maio Provacuno celebrará unha conferencia en Lorca (Murcia) onde se mostrarán de forma práctica diferentes escenarios de agrocompostaxe e se levará a cabo unha demostración práctica da fabricación de pellets complexos a base de compost. O evento, que tamén se pode seguir en liña previa inscrición, conta co apoio da Universidade Miguel Hernández, o Instituto de Investigación e Innovación Agroalimentaria e Agroambiental CIAGRO, a Universidade Politécnica de Valencia, Climate Farm Demo, JISAP e Agrobank. O evento comezará ás 16:00 h. no Hotel Riscal de Lorca cunha presentación a cargo de Javier López, director de Provacuno , dos resultados do proxecto avanzado de agrocompostaxe para esterco de gando vacún de carne. A continuación, Raúl Moral, profesor da Universidade Miguel Hernández e experto en xestión de residuos, falará sobre a compostaxe avanzada de esterco e como pode xerar mellores produtos na granxa. O programa continuará cunha presentación de Salvador Calvet e Elena Sanchís, da Universidade Politécnica de Valencia, sobre as mellores técnicas dispoñibles para a xestión do esterco de gando vacún de carne. Tras o descanso para o café, Luciano Orden, da Universidade Miguel Hernández , presentará o desenvolvemento de biofertilizantes avanzados deste proxecto Provacuno, co subtítulo de peletización como valor engadido, e Matilde Moro, directora de Asoprovac , introducirá aos asistentes no proxecto Climate FArm Demo . Ás 18:00 horas, o grupo será trasladado ao Living Lab da Granxa JISAP (Finca Pajel, Lorca) , onde se mostrarán de xeito práctico os diferentes escenarios de agrocompostaxe e se realizará unha demostración práctica da produción de pellets complexos a base de compost. O evento rematará ás 19:30 h. REXISTRO
Ilustración da gandería de precisión
21/05/2025
RedPAC

Intercambio de experiencias entre grupos operativos en materia de gandería de precisión

A inscrición para a conferencia presencial sobre gandería de precisión, que se celebrará o 21 de maio de 2025 no “ iHub La Vega Innova ” (en San Fernando de Henares - Madrid), organizada pola Rede PAC , pódese completar ata o 14 de maio. O obxectivo é promover o intercambio de experiencias entre os Grupos Operativos do EIP-AGRI , proxectos innovadores e outras partes interesadas do medio rural, promovendo a colaboración, a transferencia de coñecemento e a replicación de solucións innovadoras . A asistencia é gratuíta, con inscrición previa, e inclúe o transporte desde Atocha. Os seguintes grupos operativos participan neste evento: BOVIEX 4.O : Mellora tecnolóxica na produción extensiva de gando vacún en España GO BEERISK : Novas ferramentas moleculares para a monitorización rápida das enfermidades das abellas melíferas en apiarios da provincia de Granada DIAGNOSCORD : Monitorización do movemento e a temperatura dos cordeiros nun ambiente controlado para desenvolver algoritmos que avancen no diagnóstico de enfermidades. GRANXA INTELIXENTE : Desenvolvemento de tecnoloxías de xemelgos dixitais en diferentes tipos de granxas porcinas para mellorar a xestión e a eficiencia da produción. SMARTGOAT : mellora e dixitalización da industria caprina, integrando tecnoloxías avanzadas para optimizar a xestión das explotacións caprinas e mellorar a trazabilidade dos produtos. Rede Galega de Granxas Modelo GO : unha rede piloto de explotacións que permitirá a recollida continua de datos técnicos e económicos para o seguimento dos custos de produción, claves para garantir a viabilidade económica das explotacións. A conferencia forma parte do ciclo de intercambios entre GGOO EIP-AGRI que RedPAC deseñou para ter lugar entre maio e outubro de 2025. PROGRAMA | REXISTRO