Ir o contido principal

Eventos

Destacado

cartel do evento
25/03/2025
Organic Advice Network
Aberto o rexistro para a primeira visita cruzada de OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecolóxica en Italia"
A inscrición para a primeira xira cruzada de OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecolóxica en Italia" está aberta ata o 25 de febreiro OrganicAdviceNetwork , a rede de intercambio de coñecemento entre...
TRANSFERENCIAS DE EVENTOS
12/03/2025
FYCMA
A innovación agroalimentaria tamén se presentou no Transfiere Forum
Transfiere reúne a expertos de diferentes sectores para intercambiar coñecementos científicos e tecnolóxicos, promover a innovación e fortalecer a relación entre ciencia e empresa. Este evento, que se...
imaxe da edición anterior
28/10/2025
ExpoAgritech
Expoagritech 2025. A feira agraria 4.0
ExpoAgitech, The Countryside Fair 4.0 , celebrará a súa segunda edición entre o 28 e o 30 de outubro de 2025 . Tras o éxito da súa primeira edición, converteuse nun punto de encontro para a...
Cartel ECPA 205
29/06/2025
ECPA
XXV Conferencia Europea de Agricultura de Precisión ECPA
Entre o 29 de xuño e o 3 de xullo de 2025 terá lugar en Barcelona a décimo quinta edición da Conferencia Europea sobre Agricultura de Precisión (ECPA), organizada pola Sociedade Internacional de...
CARTEL DO EVENTO
05/02/2025
PDApp

Difusión de resultados do Grupo Operativo PDApp, contra o desperdicio no sector agroalimentario, en Torre Pacheco

Segunda das tres xornadas de difusión dos resultados do proxecto “ Caminando cara a un modelo dixital de residuos cero no sector agroalimentario ” desenvolvido polo Grupo Operativo PDApp . As sesións están destinadas, principalmente, a representantes de entidades de toda a cadea de valor. Pero tamén a outros axentes interesados como centros de innovación e investigación, administracións públicas e prensa especializada. Detallaranse sobre o servizo de apoio que o PDApp GO desenvolveu para dixitalizar os Plans de Prevención de Perdas e Residuos , con testemuños de empresas que xa traballan coa plataforma dixital. A próxima xornada de difusión está prevista para o 12 de febreiro en Palafolls (Barcelona) . PROGRAMA | INSCRICIÓN
cartel do evento Sensibilización sobre o papel dos agricultores na cadea de subministración agroalimentaria
29/01/2025
modernAKIS

Evento de networking: "AKIS en acción: sensibilización sobre o papel dos agricultores na cadea de subministración agroalimentaria"

O 29 de xaneiro terá lugar o evento de networking " AKIS en acción: sensibilización sobre o papel dos agricultores na cadea de subministración agroalimentaria " en formato en liña a través de Zoom . Organizado por modernAKIS , a iniciativa europea que busca promover a modernización da agricultura a través de sistemas de coñecemento e innovación agrícola máis eficientes e eficaces (AKIS), este evento forma parte da súa serie de eventos en rede "AKIS en Acción" que busca interconectar os actores. dos Sistemas de Coñecemento e Innovación Agrícolas (AKIS) en toda Europa. O papel destacado dos agricultores na cadea de valor agroalimentaria Os agricultores xogan un papel crucial na sustentabilidade e na resiliencia da cadea de subministración agroalimentaria, aínda que a miúdo se subestiman as súas contribucións. O obxectivo do evento é poñer en valor a importancia dos gandeiros neste ámbito. Presentaranse iniciativas deseñadas para fortalecer as conexións entre os agricultores e outros axentes da cadea de subministración, fomentando a colaboración e a innovación. O evento servirá como plataforma para compartir coñecementos valiosos, intercambiar mellores prácticas e discutir solucións prácticas para mellorar a participación dos agricultores e a visibilidade na cadea de subministración de alimentos. Público obxectivo Xerentes de Servizos de Asesoramento Órganos de Coordinación AKIS Redes CAP Poderes públicos Investigadores Programa 10:00 – 10:10 Introdución ao proxecto modernAKIS Elena-Teodora Miron, Cámara de Agricultura de Austria, Austria 10:10 – 10:30 Teagasc ConnectEd: unha rede de coñecemento para profesionais rurais en Irlanda Mark Gibson, Teagasc, Irlanda 10:30 – 10:50 Ja zu Nah: transparente, rexional, sostible: redefinición da distribución de alimentos en Austria Julia Gappmaier, Ja zu Nah GmbH JZN, Austria 10:50 – 11:10 Experiencia do Defensor do Pobo esloveno na cadea de subministración alimentaria Martin Gosenca, Ministerio de Agricultura, Silvicultura e Alimentación, Eslovenia 11:10 – 11:30 Preguntas e respostas, resumo e perspectivas dos próximos eventos Para calquera consulta, póñase en contacto con modernkis@lfi-oe.at INSCRICIÓN
sustentabilidade
29/01/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

Sostibilidade e agricultura de precisión, Villamalea

OBXECTIVOS XERAIS Vivimos tempos nos que a sustentabilidade das nosas explotacións e a súa resistencia ante o cambio climático e outros factores externos é clave para garantir que, mañá, sigamos tendo cultivos rendibles. A aplicación da Axenda 2030 e os principios do desenvolvemento sostible son fundamentais, non só nas nosas operacións, senón tamén para acceder aos mercados nos que actuamos hoxe. Cada vez son máis os clientes que demandan estratexias neste sentido para poder mercar os nosos produtos. As persoas que se dedican á produción de alimentos e as súas cooperativas, coa comercialización, levan anos traballando para salvagardar e protexer os espazos naturais, crear emprego, garantir produtos de calidade, mellorar a eficiencia enerxética, en definitiva, ser garantes para que a agricultura e a gandería sigan ser sectores sostibles e, polo tanto, cumprir coa Axenda 2030, pero moitas veces, pouco se comunica de todo o que se fai. Sumado a isto, a agricultura de precisión cobra unha gran importancia, xa que coa chegada das novas tecnoloxías (sensores, satélites, drones, GPS, etc.), o campo e os nosos cultivos en constante cambio, é conveniente analizalos e entendelos todos. . as variacións e particularidades do medio para poder achegar os insumos exactos para a optimización das colleitas. A aplicación da tecnoloxía na agricultura permítenos obter a información necesaria para comprender as variacións do solo e dos cultivos , e isto, unido aos principios que se establecen en materia de sustentabilidade, pode converterse nunha vantaxe competitiva, moi necesaria nestes tempos. .
agroexpo
29/01/2025
Institución Ferial de Extremadura

Feira Internacional AGROEXPO

Agroexpo é unha das principais feiras agrarias da rexión de Estremadura, onde se presentan innovacións en maquinaria, tecnoloxía agrícola e servizos para o sector agrario. É unha oportunidade para coñecer as últimas tendencias e avances en agricultura de precisión e sostible. DESCRICIÓN 20.000 m² de exposición. 4 grandes pavillóns cubertos. Instalacións innovadoras. A cita con profesionais, fabricantes e distribuidores. Conferencias, Presentacións e Xornadas
cartel do evento
23/01/2025
EUFRAS

Novo evento EUFRAS "Pausa café" sobre consellos para cadeas curtas de subministración de alimentos

Este ano, EUFRAS retoma a serie de eventos COFFEE Break iniciada o ano pasado, e xa anunciou o seu primeiro evento de 2025, que se celebrará o 23 de xaneiro ás 10:00 CET a través de Zoom . Nesta ocasión explorarase a experiencia do proxecto COREnet , titulado "Short Food Supply Chain Advisory Network (SFSC)" . EUFRAS é o Foro Europeo de Servizos de Asesoramento Agrícola e Rural , unha organización que conecta profesionais e organizacións dedicadas a ofrecer servizos de asesoramento agrícola e rural en toda Europa. O seu obxectivo é promover a cooperación, o intercambio de coñecemento e a innovación no sector. A ligazón de conexión recibirase un día antes do evento. GRABAR
día mundial do solo
04/12/2024
Asesores de Aragón

O papel das cubertas do solo nos cultivos leñosos

Con motivo do Día Mundial do Solo 2024: Coida os solos. Medir, controlar, xestionar. Relator: Manuel López Vicente, catedrático do Departamento de Ciencias Agrarias e do Medio Natural. EPS Huesca Presencial para estudantes que soliciten recoñecemento de créditos / En liña. Inscrición aquí Colabora: Colexio Oficial de Enxeñeiros Agrónomos Aragón-Navarra-País Vasco e Delegación Territorial de Aragón da Sociedade Española de Edafoloxía (SECS) PROGRAMA 13.00 h Presentación da doutora María Videgain, membro da xunta de goberno do Colexio, profesora e investigadora da EPS de Huesca, Universidade de Zaragoza. 13:05h Presentación do DMS a cargo do doutor David Badía Villas, profesor da Área de Edafoloxía e Química Agrícola, na EPS de Huesca, e presidente da DT Aragón-SECS. 13:10h Charla do doutor Manuel López Vicente, PPL da EPS Huesca titulada “Xestión sostible do solo en cultivos leñosos” . Nesta charla preséntanse os cambios que xeran as cubertas vivas e inertes nos solos agrícolas de cultivos permanentes, como oliveiras e viñedos. Faise especial fincapé na medición e seguimento das propiedades hidrolóxicas do solo, complementándose con aspectos de fertilidade e bioloxía do solo; Os resultados dos casos serán ofrecidos tanto para Aragón como para outras comunidades. Cos datos obtidos é posible unha mellor xestión agronómica, imprescindible para a sustentabilidade ambiental, optimizando a xestión, os recursos e potenciando a rendibilidade das explotacións. 2:00 p.m. Aperitivo, honra do Colexio Oficial de Enxeñeiros Agrónomos de Aragón, Navarra e País Vasco.
trufforum
04/12/2024
Colegio Oficial de Ingenieros Agrónomos de Aragón, Navarra y País Vasco

Trufforum Teruel 2024

Trufforum é unha iniciativa de cooperación internacional, deseñada e promovida polo Instituto Micolóxico Europeo ( EMI ), que nace co obxectivo de promover o uso responsable da trufa europea nas cociñas domésticas e profesionais. Convertido nun encontro de referencia internacional no sector da trufa, Trufforum celébrase anualmente co obxectivo de dar a máxima difusión aos valores e á cultura da trufa. Tanto se che apaixona as trufas como se nunca tiveches contacto con elas, estás no mellor lugar para aprender todo o que necesitas e gozar dun dos produtos máis emblemáticos da gastronomía mundial. Non perdas a oportunidade e mergúllate con nós nas entrañas da terra para descubrir todo sobre a trufa. Benvido ao Trufforum!
Fotografía do evento de biocultura anterior
21/11/2024
BIOCULTURA

BioCultura 2024 Madrid

Ao bordo das 40 edicións, BioCultura Madrid demostrará unha vez máis que o “ecolóxico” é/non foi unha moda e que chegou para quedarse. A feira celebrarase en novembro no recinto da Feira de Madrid-Ifema. Os sectores serán: Alimentación ecolóxica; Cosmética e hixiene eco-naturais certificadas; Casa saudable; Moda sostible; Estilo de vida ecolóxico; Saúde e Benestar, ONGs... Agarda a participación de 400 expositores e supera unha vez máis os 50.000 visitantes. Paralelamente á exposición celebraranse máis de 300 actividades. Ángeles Parra, directora da feira, comentou que “sería moi difícil resumir estes case 40 anos de feiras, activismo, rebeldía e concienciación social. Nunca fomos unha moda. O tempo deunos a razón. O futuro será ecolóxico ou non o será”.
Living lab EU4Advice
18/10/2024
EU4Advice & Fundación entretantos

Living Lab EU4Advice: canles de mercadotecnia curtas (CCC) en AKIS

O proxecto E4Advice , financiado polo programa Horizonte Europa da Comisión Europea, ten como obxectivo potenciar o papel dos asesores nas Canles Curtas de Marketing (CCC) e as vendas directas para transferir coñecemento mediante a creación dunha rede comunitaria de Asesores con coñecemento e experiencia nestes aspectos no AKIS. marco de referencia. Podes inscribirte no EU4Advice e na Fundación Entretantos Living lab premendo aquí
IV Reunión do Foro de Boas Prácticas na Cadea Agroalimentaria
09/10/2024
EU CAP NETWORK

IV Reunión do Foro de Boas Prácticas na Cadea Agroalimentaria

O 9 de outubro terá lugar a IV reunión do Foro de Boas Prácticas na Cadea Agroalimentaria nun lugar aínda por determinar. Partindo dos resultados das reunións anteriores do Foro, este evento explorará as diversas formas en que os produtores poden aumentar os rendementos participando activamente na cadea de valor. Pendente de ampliar os detalles da reunión. En inglés.
Imaxe de froitas e verduras saíndo por unha fiestra
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Atracción de froitas

Fruit Attraction é o evento para profesionais da froita e verdura. Fruit Attraction converteuse na ferramenta comercial de referencia para a comercialización GLOBAL de froitas e hortalizas . A súa capacidade para impulsar as exportacións globais do sector convérteo no punto de conexión comercial de todo o grupo de profesionais que conforman toda a cadea de valor, ademais de consolidarse como marco de innovación no mercado hortofrutícola.
cartel 8a xornada da rede española de compostaxe
02/10/2024
Red Española de Compostaje

Conferencia da Rede Española de Compostaxe. "Residuo cero: o horizonte de futuro"

Punto de encontro entre investigadores e profesionais relacionados coa xestión dos residuos orgánicos para analizar e debater a situación do seu tratamento dende o punto de vista técnico e social, poñendo en valor a transferencia de coñecemento ao sector industrial . A Xornada conta coa colaboración da Rede Española de Compostaxe e está organizada polo grupo RNM271 do Departamento de Química Inorgánica e Enxeñaría Química da Facultade de Ciencias da Universidade de Córdoba. PROGRAMA | INSCRICIÓN | SEDE | Información e contacto: 957485848 / 667833701 correo electrónico: rec24@piccongresos.com
un conxunto de rosas
01/10/2024
IBERFLORA

IberFlora

Iberflora é o gran evento profesional da xardinería . A maior oferta comercial e formativa dentro do negocio da planta, flor, paisaxismo, xardinería, tecnoloxía e horta DIY do calendario profesional do sector. Para consultar o programa do evento preme aquí
Conferencia ifapa Fomento da Innovación, a Sostibilidade e o Valor Engadido no Sector Agroalimentario
27/09/2024
COITAND

Segunda xornada de portas abertas “Promoción da innovación, a sustentabilidade e o valor engadido no sector agroalimentario”

O 27 de setembro , nas instalacións do IFAPA Rancho de la Merced , Xerez de la Frontera, celebrarase a segunda xornada de portas abertas do seminario. Esta sesión, que comezará ás 9:00 horas , contará cunha serie de relatorios técnicos centrados na innovación e a sostibilidade na horticultura andaluza. Entre os temas destacados están: A tecnoloxía de osixenación BIHOX® e o seu impacto nos cultivos de cabaciña e sandía. O potencial de biomasa da horticultura andaluza e os retos para a bioeconomía circular. Novos avances na biotecnoloxía e no desenvolvemento de portaenxertos resistentes a virus. Seguridade no uso dos produtos fitosanitarios e das tecnoloxías máis seguras e sostibles en horticultura. Despois dun descanso, a xornada continuará coa presentación da nova web do seminario e unha sesión de colaboración entre institucións. O acto concluirá coa clausura oficial a cargo da presidenta de IFAPA, Marta Bosquet Aznar, seguida dunha consumición de clausura ás 12:30 horas. A asistencia é gratuíta , coa correspondente inscrición. Para máis información podes contactar connosco no correo electrónico: jerez.ifapa@juntadeandalucia.es; ou chamando ao 956.03.46.00. Inscrición | Programa
Conferencia ifapa Fomento da Innovación, a Sostibilidade e o Valor Engadido no Sector Agroalimentario
23/09/2024
COITAND

Primeira xornada de portas abertas “Fomentando a Innovación, a Sostibilidade e o Valor Engadido no Sector Agroalimentario”

O 23 de setembro celebrarase a primeira xornada de portas abertas do LIII Seminario de Técnicos e Especialistas en Horticultura, organizado polo Instituto Andaluz de Investigación e Formación en Produción Agropecuaria, Alimentaria e Ecolóxica (IFAPA) en colaboración con COITAND e o MAP. O acto terá lugar no IES El Picacho , en Sanlúcar de Barrameda, e comezará ás 10:30 horas. O programa inclúe unha presentación sobre horticultura fina e unha revisión histórica de IFAPA en Chipiona, seguida de varias presentacións técnicas que abordarán temas clave como: A canle curta de mercadotecnia dixital en Andalucía. O rexistro de operadores autorizados para expedir pasaportes fitosanitarios. O comportamento agronómico dos cultivares de cabaciño en Tenerife. Aspectos de economía circular e uso de lixiviados na produción de microalgas. Ademais, exploraranse os impactos dos microplásticos na horticultura e o seu impacto na saúde, entre outros temas de interese para o sector agroalimentario. A xornada concluirá ás 14:00 horas despois dun bloque final de presentacións técnicas e debates sobre a biodiversidade agrícola. A asistencia é gratuíta , coa correspondente inscrición. Para máis información podes contactar connosco no correo electrónico: jerez.ifapa@juntadeandalucia.es; ou chamando ao 956.03.46.00. Inscrición | Programa
cartel da xornada técnica da plataforma tecnolóxica do viño
09/07/2024
Centro para el Desarrollo Tecnológico y la Innovación (CDTI)

Xornada Técnica da Plataforma Tecnolóxica do Viño 2024

A Xornada Técnica organizada polo Instituto Tecnolóxico Agrario da Xunta de Castela e León ( ITACyL ) e a Plataforma Tecnolóxica do Viño ( PTV ) ten como obxectivo poñer en valor a innovación no sector vitivinícola . Durante a xornada, expertos e especialistas do ITACyL, CDTI e representantes das adegas ofrecerán diversas ponencias sobre proxectos innovadores e dúas mesas redondas sobre innovación no sector e oportunidades de financiamento público e público da innovación para o sector vitivinícola. PROGRAMA | INSCRICIÓN GRATUITA | Localización | Información do evento e contacto comunicacion@ptvvino.com
sustentabilidade no sector lácteo en akisplataforma
04/07/2024
INLAC

Presentación dun informe INLAC para a sustentabilidade no sector lácteo

O 4 de xullo presentarase en Madrid o informe “ O que importa é o leite: folla de ruta para un sector lácteo sostible económica, social e ambientalmente ”. Impulsado pola Interprofesional Láctea ( InLac ), o estudo foi coordinado polo profesor Manuel Laínez Andrés e senta as bases para un futuro máis sostible para o sector lácteo español, destacando obxectivos globais de sustentabilidade ambiental, aliñados coa estratexia europea "Desde a explotación a a mesa". Tamén inclúe compromisos de progreso e un conxunto de indicadores para cuantificalos. Para dar visibilidade ás iniciativas que xa se están levando a cabo no sector para promover a sustentabilidade, creouse un spot denominado “ Sostible sen sabelo ”, que se mostrará durante a xornada, no marco dunha nova campaña de comunicación da interprofesional. . O evento reunirá a un bo número de axentes do sector lácteo, desde provedores de materias primas para alimentación animal ata gandeiros, membros de destacadas cooperativas e industria transformadora. Na inauguración do evento está previsto que participe José Miguel Herrero, director xeral de Alimentación do Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación (MAPA), que rematará coa mesa redonda “A sustentabilidade no sector lácteo: un paso máis” , moderado por Fernando Moraleda, director da Oficina de Alimentación LLYC. PROGRAMA
XVI Congreso Europeo de Aves
24/06/2024
Congreso Europeo de Avicultura

XVI Conferencia Europea de Aves

Profesionais de todo o mundo e relatores expertos presentan os últimos avances científicos en todos os ámbitos da avicultura. O Congreso tamén contará cun espazo para a exposición comercial, así como con conferencias satélite de divulgación científica das empresas máis activas do sector avícola europeo. PROGRAMA CIENTÍFICO | Inscrición | Localización | Información e contacto 34 963 528 181 | info@epc2024.com
Foto pública nunha conferencia
21/06/2024
SMART AGRI HUB

IV Conferencia Mundial de Agricultura

A IV Conferencia Mundial de Agricultura ofrecerá a oportunidade de escoitar as novidades sobre innovación dixital, descubrir solucións revolucionarias de deep tech , establecer contactos con actores clave da industria, a investigación e a academia, así como establecer novas relacións comerciais e, finalmente, deixar pegada no sector. campo da agricultura. A conservación dos ecosistemas, a xenómica vexetal, a biodiversidade agrícola, a xestión agrícola, as crises agrícolas e ambientais e a intelixencia artificial na agricultura son só algúns exemplos dos temas que abordará a conferencia internacional sobre agricultura.
Imaxe dun evento anterior de Food Sure
20/06/2024
FOOD FOR SURE SUMMIT

Food Sure Summit 2024

Congreso con expertos en alimentación para coñecer e analizar os últimos avances da industria, compartir casos prácticos e valiosa experiencia sobre seguridade alimentaria, calidade e prácticas de fabricación. Para consultar o programa do Cumio preme aquí