Ir o contido principal

Eventos

Destacado

Mapa do pavillón de Ifema
30/09/2025
Fruit Attraction
Fruit Attraction 2025, con novos pavillóns e sectorización
Fruit Attraction 2025 , que se celebrará do 30 de setembro ao 2 de outubro , marca un fito significativo na súa historia ao consolidarse como a feira líder mundial do sector das froitas e hortalizas...
Ilustración da gandería de precisión
21/05/2025
RedPAC
Intercambio de experiencias entre grupos operativos en materia de gandería de precisión
A inscrición para a conferencia presencial sobre gandería de precisión, que se celebrará o 21 de maio de 2025 no “ iHub La Vega Innova ” (en San Fernando de Henares - Madrid), organizada pola Rede PAC...
cartel do evento
14/05/2025
BBioNets
O futuro dos Grupos Operativos da EIP-AGRI
O 14 de maio de 2025 , de 10:00 a 13:00. CET , o obradoiro europeo titulado “O futuro dos grupos operativos da EIP-AGRI: desafíos, oportunidades e servizos de apoio existentes. Liberando o potencial...
SIMPOSIO
14/05/2025
Expoliva
22º Simposio Internacional de Ciencia, Técnica e Transferencia en EXPOLIVA 2025
A vindeira edición do Simposio Internacional de Científico, Técnico e de Transferencia de Coñecemento Expoliva , que se celebra por vixésimo segunda vez no marco da feira EXPOLIVA 2025, consolídase...
cartel do evento
08/05/2025
COITAND

Foro Xuvenil sobre os Sistemas Agroalimentarios Españois

O Consello Xeral de Colexios Oficiais de Enxeñeiros Técnicos Agrícolas de España colabora na organización do Foro Xuvenil sobre Sistemas Agroalimentarios Españois , un evento nacional que se celebrará os días 8 e 9 de maio de 2025 na cidade de León , co obxectivo de dar voz á mocidade no debate sobre o futuro do sistema agroalimentario . Promovido pola Sección Nacional Española do Foro Mundial da Alimentación (WFF) e organizado xunto co Consello Global de Sistemas Alimentarios Sostibles e a IAAS España , o foro conta co apoio de institucións como a Universidade de León , o Concello de León , a FAO e diversas entidades comprometidas coa sustentabilidade e o desenvolvemento do sistema alimentario. Inspirado no evento insignia do WFF en Roma , o foro español ofrece un espazo de encontro e intercambio para mozos de toda España , centrándose nos principais desafíos e oportunidades aos que se enfronta o sector agroalimentario, cunha especial énfase na substitución xeracional, a sustentabilidade, a seguridade alimentaria e o papel clave da innovación e a tecnoloxía. Principais temas e actividades do foro Innovación e tecnoloxía nos sistemas agroalimentarios Seguridade alimentaria e cooperación internacional O papel das mulleres novas na transformación do sistema alimentario Política, xuventude e toma de decisións Experiencias inspiradoras lideradas por mozos do sector O evento incluirá paneis temáticos, mesas redondas, sesións de networking e actividades culturais , e espérase que atraia a uns 100 asistentes de diferentes rexións do país. A participación do Consello Xeral neste foro reflicte o seu compromiso co liderado xuvenil na agricultura , a concienciación sobre o seu papel nos sectores agroalimentario e ambiental e a creación de alianzas estratéxicas para abordar os desafíos actuais e futuros desde unha perspectiva sostible e inclusiva. PROGRAMA | REXISTRO
cartel do evento
29/04/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

A segunda edición da xornada "Retos globais e solucións innovadoras na produción de alimentos" centrarase no papel dos mozos.

Este encontro pretende poñer en valor as oportunidades que agardan a quen decida emprender os sectores agrícola e gandeiro, impulsados polo poder da innovación, a tecnoloxía e o coñecemento . O evento busca ser un catalizador para a renovación da industria, explorando como as últimas tendencias tecnolóxicas e os avances científicos poden optimizar a produción, mellorar a sustentabilidade e abrir novos camiños para a rendibilidade. E nesta tarefa é fundamental o papel do mozo emprendedor. Serán os principais actores, capaces de identificar nichos de mercado, desenvolver produtos e servizos diferenciados e construír negocios resistentes e prósperos. Está organizado polo Parque Tecnolóxico de Córdoba, xunto coa Escola Técnica Superior de Enxeñaría Agrícola e Forestal (ETSIAM), a Cátedra Internacional de Intelixencia Artificial e Agricultura - CIIAA e a Cátedra de Innovación Agropecuaria e Alimentaria da Fundación Caja Rural del Sur, da Universidade de Córdoba, coa colaboración da Acelera Pyme, a Fundación Caberjatemet e a Fundación Iberjatemet. Na mesa redonda de apertura, voces expertas como a xornalista agroalimentaria Elisa Plumed e profesionais consolidados de empresas como Covap, Yara Iberian, Almazaras Industriais ou Fundación Cajamar darán a coñecer as oportunidades de desenvolvemento empresarial e profesional que ofrece o sector agroalimentario . Catro sesións temáticas posteriores abordarán como a tecnoloxía, a innovación e o coñecemento son ferramentas fundamentais para o desenvolvemento profesional destes mozos emprendedores . E compartiranse casos de éxito de diferentes ámbitos. As sesións están dirixidas a emprendedores con ideas innovadoras, mozos profesionais do sector agrario, investigadores e tecnólogos con solucións aplicables ao campo, e calquera persoa interesada no potencial transformador da innovación na agricultura e na gandería.
día da auga
24/04/2025
Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación| Subdirección General de Regadíos, Caminos Naturales e infraestructuras Rurales

Xornada sobre augas recuperadas. Aplicación de rega

Obxectivos: Coñecemento da Normativa de reutilización da auga en España. Xestión de riscos, requisitos adicionais e medidas preventivas para garantir o uso e xestión segura da auga recuperada. Xestión integrada do rego con auga recuperada. Vantaxes e inconvenientes. Mestura de auga para fertirrigación. Dirixido a: Técnicos ao servizo das Comunidades de Regadíos e responsables de administracións, universidades, empresas e profesionais relacionados co rego e as últimas tecnoloxías aplicadas á agricultura. Para calquera dúbida que teñades, póñase en contacto connosco no teléfono 913475990 ou no correo electrónico: bzn-formregadios@mapa.es INSCRICIÓN | TRÍPTICO
prensa de aceite
09/04/2025
MAPA

Estudantes do Centro Nacional de Seguimento Ambiental de Arabia Saudita visitan para coñecer o Simbioliva GO

O Grupo Operativo Simbioliva ten previsto realizar unha presentación informativa o próximo 9 de abril na Xornada Interprovincial de Orujera en Fuente de Piedra. Como parte dun programa de formación dirixido por unha institución educativa en colaboración coa Universidade de Málaga (UMA) , estudantes do NCEC (Centro Nacional de Control Ambiental de Arabia Saudita) visitarán o lugar e coñecerán o proxecto do Grupo Operativo Simbioliva. O obxectivo é dar a coñecer o modelo español de valorización do alperujo, así como as distintas alternativas e iniciativas de I+D+i aplicadas a este subproduto, e presentar esta OG como un referente de innovación no uso do alperujo, que sirva de inspiración para outros sectores agrarios a nivel mundial.
Cartel da Feira de Primavera
04/04/2025
Entidad Ferial de Zafra|Ayuntamiento de Zafra

Feira de Primavera de Zafra

A Feira de Primavera de Zafra, que se celebrará do 4 ao 6 de abril, volverá contar con gando vacún. A Feira de tres días contará con exhibicións e venda de gando selecto, tres sesións técnicas, concursos de doma e western, poxas oficiais e outras actividades recreativas. CONTACTO | PROGRAMA
logotipo de vaca e pro-vacina
25/03/2025
PROVACUNO

O GO SECUESVAC preséntase na FIGAN

O vindeiro martes, 25 de marzo, ás 11:00 horas, o stand de PROVACUNO da FIGAN (Pabellón 6, Stand CD 31-36) acollerá a presentación do Grupo Operativo SECUESVAC , un proxecto innovador centrado na optimización do secuestro de carbono en solos agrícolas asociados á produción de carne de vacún en España. Javier López, director de PROVACUNO , entidade representativa do proxecto, será o encargado de explicar os obxectivos e avances de SECUESVAC, que busca non só contribuír á neutralidade climática para 2050, senón tamén preservar o medio rural onde se desenvolve a produción de carne de vacún. O Grupo Operativo SECUESVAC está financiado integramente polo Fondo Europeo Agrícola de Desenvolvemento Rural (Feader) e polo Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación, no marco do Plan Estratéxico Nacional da PAC (PEPAC) 2023-2027. O investimento total do proxecto ascende a 548.889,40 €, sendo a Dirección Xeral de Desenvolvemento Rural, Innovación e Formación Agroalimentaria (DGDRIFA) a autoridade de xestión das subvencións. Recoméndase confirmar asistencia para facilitar a organización do evento.
figan 2025
25/03/2025
FIGAN

17 FIGAN 2025, Feira Internacional da Produción Animal

A XVII edición da Feira Internacional da Produción Animal ( FIGAN ) terá lugar do 25 ao 28 de marzo de 2025 nas instalacións da Feira de Zaragoza. A FIGAN quere converterse un ano máis no punto de encontro do sector gandeiro na Península Ibérica. Na pasada edición, 987 empresas expositoras presentaron as novidades tecnolóxicas máis destacadas , sobre 77.083 m 2 de superficie. Entre os principais atractivos de FIGAN 2025: Unha excelente selección de razas puras Diversos concursos e exposicións Xenética Saúde Alimentación Equipos Acuicultura Unha presenza destacada no sector equino
cartel do evento
20/03/2025
MAPA

Luis Planas presentará a estratexia de formación agroalimentaria “Sementa, crece e colleita o teu futuro”.

O ministro de Agricultura, Pesca e Alimentación, Luis Planas , presentará a Estratexia de Formación Agroalimentaria "Sementa, Cultiva e Colleita o teu Futuro" nun acto que se celebrará o xoves 20 de marzo, ás 10.00 horas, na sede do ministerio. Esta estratexia é unha iniciativa da Consellería para promover a profesionalización do sector agroalimentario a través da formación, a creación de capacidades e a captación de talento, no marco da transición ecolóxica e dixital. O encontro, que será clausurado pola secretaria de Estado de Agricultura e Alimentación, Begoña García , contará coa participación de profesionais de diversas áreas nunha mesa de debate que abordará os retos do sector , as oportunidades de emprendemento e mostrarán casos de éxito. Tamén se analizará a importancia de utilizar a tecnoloxía como incentivo para as novas xeracións. No panel participarán o director xeral de Cooperativas Agroalimentarias, Gabriel Trenzado , e o catedrático de Produción Animal da Universidade de Córdoba, José Emilio Guerrero . Tamén participarán a directora do Instituto de Educación Secundaria ES San Isidro de Talavera de la Reina (Toledo), Teresa Valero , cuxa escola imparte o novo ciclo formativo de grao superior de Asistencia Gandeira e Sanidade Animal, o mozo emprendedor Sergio Arribas , que presentará a súa visión dos novos cultivos en Castela A Mancha, e a directora de Talento de Hispatec, Inma Trapero, especialista en recursos humanos.
cartel do evento
26/02/2025
MAPA

Xornada Agrovoltaica ENERXÍA + CULTIVOS: Un dobre aproveitamento do solo

O Centro Tecnolóxico Agrario e Agroalimentario ( ITAGRA ) organiza a xornada “Agrovoltaico = enerxía + cultivos”. “Un dobre uso do solo” , que terá lugar o mércores 26 de febreiro no Pazo da Deputación de Palencia. Expertos na materia debaterán sobre o estado actual desta tecnoloxía, o financiamento de proxectos e exemplos innovadores en Castela e León, entre outras cuestións. Durante esta xornada difundirase o proxecto GO CONTROL. Sobre o Grupo Operativo CONTROL O grupo operativo GO CONTROL para a optimización e mellora da eficiencia do rego solar mediante o uso da tecnoloxía dixital e a aplicación da intelixencia artificial forma parte do contexto das necesidades de auga no campo. Unha das maiores limitacións da agricultura é saber cando regar e canto. A innovación tecnolóxica é a clave para solucionar este problema e a gran revolución das tecnoloxías TIC, dos sensores e da capacidade de procesamento automático abriu novas posibilidades de optimización da auga e da enerxía. A compatibilidade do rego solar coa tecnoloxía dixital axudaría a frear este fenómeno de despoboamento no rural, contribuíndo a mellorar o rendemento económico e a crear valor nestes espazos. As mulleres teñen un papel fundamental no mundo rural, que se pode potenciar mediante actividades que xeran economías inducidas polo principal. Os obxectivos do grupo son: Transformar a agricultura nun sector intelixente e altamente tecnolóxico, aplicando tecnoloxías dixitais e Intelixencia Artificial (IA) no rego solar e no desenvolvemento de cultivos. As tecnoloxías dixitais e a IA, mediante o uso de sensores e drons para validar resultados, mellorarán a eficiencia do rego solar, aproveitando ao máximo os recursos naturais e reducindo o consumo de auga e enerxía. A análise de procesos e definición de algoritmos de control permitirán o desenvolvemento de aplicacións para dispositivos dos agricultores.
Xestión de residuos perigosos
11/12/2024
IFAPA

XESTIÓN DE RESIDUOS PERIGOSOS: Impacto ambiental e xestión interna e externa de produtos fitosanitarios

Nesta xornada presentarase o proxecto Recicland , impartirase teoría sobre as consecuencias ambientais da xestión de residuos perigosos e sobre a xestión interna na explotación de envases fitosanitarios de sobrantes de caldo e produtos caducados ou descontinuados, así como os fóra da explotación. xestión destes residuos perigosos.
Xornadas Agroalimentarias da UE
10/12/2024
https://agriculture.ec.europa.eu/

A segunda edición das Xornadas Agroalimentarias da UE chega en decembro de 2024!

Do 10 ao 12 de decembro de 2024 , Bruxelas acollerá a segunda edición das Xornadas Agroalimentarias da UE . Este evento anual reúne a actores clave do sector agroalimentario de toda a Unión Europea para discutir as últimas tendencias en agricultura, as opcións políticas e os desenvolvementos do mercado, así como o impacto da investigación, a innovación e as tecnoloxías dixitais no futuro da agricultura. europeo. Durante tres días, o evento ofrecerá unha plataforma única de diálogo entre os participantes do sistema agroalimentario, a sociedade civil, o mundo académico e os responsables políticos. Programa das Xornadas Agroalimentarias da UE O futuro da agricultura e a alimentación na UE. Perspectivas dos agricultores sobre a agricultura moderna. Posición dos agricultores na cadea de valor alimentaria. Perspectivas do mercado agrícola na UE. Competitividade sostible e políticas comerciais para a soberanía alimentaria. Investigación, innovación e dixitalización no sector agroalimentario. Retos e oportunidades para os mozos agricultores. Información práctica: Datas: 10 - 12 de decembro de 2024. Lugar: Bruxelas, Bélxica. Transmisión en directo: dispoñible sen rexistro previo. Organiza: Dirección Xeral de Agricultura e Desenvolvemento Rural da UE. Redes sociais: segue o evento co hashtag #EUAgriFoodDays . Este evento ofrecerá unha oportunidade para reflexionar sobre os retos actuais e futuros do sector agroalimentario europeo, e sobre como políticas como a PAC e o Pacto Verde Europeo poden axudar a construír unha agricultura máis verde, xusta e competitiva.
Desafío Agroalimentario
03/12/2024
Sociedad Española de Ciencias Hortícolas

Conferencia en liña “O reto agroalimentario ante o cambio climático”

Os Grupos de Traballo de Economía e Poscosecha e Industria da Sociedade Española de Ciencias Hortícolas (SECH) organizan un novo Congreso en liña sobre "O reto agroalimentario ante o cambio climático" que terá lugar en liña os días 3 e 4 de decembro . Os retos do sector agroalimentario no actual escenario de cambio climático e a Axenda 2030 requiren unha resposta de toda a cadea agroalimentaria, desde a produción, pasando pola industria, a mellora de procesos, a comercialización e o consumo responsable de alimentos, e incidindo na responsabilidade. da propia sociedade. Estes retos convértense en retos e oportunidades que se abordarán no Congreso. O congreso organizarase en sesións que incluirán exposicións orais e presentacións invitadas con traballos relacionados coa produción de froitas e hortalizas, a poscolleita, a economía circular e a sustentabilidade ambiental.
Día I Encontro de participantes no programa Cultiva
27/11/2024
MAPA

A transferencia de coñecemento, protagonista no I Encontro Nacional de participantes no programa Cultiva

O 27 de novembro terá lugar en Madrid o I Encontro Nacional de Xuventude e Anfitrións participantes no Programa Cultiva . Este programa impulsado polo Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación facilita a mocidade do medio rural o acceso a unha formación presencial, guiada polos responsables das explotacións modelo, exemplo de boas prácticas e implantación da innovación no sector. Co fin de reunir aos participantes do Programa CULTIVA (mozas, acollidas de explotacións modelo e entidades xestoras) das edicións 2020 a 2023, e crear unha rede entre todos para falar desta iniciativa e do relevo xeracional no sector agrario, terá lugar Este encontro, que incluirá mesas de debate e actividades que fomenten o intercambio de experiencias. INSCRICIÓN ata o venres 15 de novembro.
ii CONGRESO DE ENXEÑARÍA AGRARIA
13/11/2024
Consejo General de Colegios Oficiales de Ingenieros Técnicos Agrícolas de España (CGCOITAE)

II Congreso de Enxeñería Agrícola

O II Congreso de Enxeñería Agrícola, organizado polo Consello de Colexios Oficiais de Enxeñeiros Técnicos Agrícolas de España e o Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya, terá lugar entre os días 13 e 14 de novembro na Escola Técnica Superior de Enxeñaría Agroalimentaria e Forestal e Veterinaria da Universidade de Lleida. Entre os temas centrais das súas sete sesións están a xestión da auga, a cadea alimentaria, a agrovoltaica, os espazos verdes e árbores urbanas, a xestión hidrolóxica dos montes e a sanidade vexetal. PROGRAMA | INSCRICIÓN
III Foro Biogás Cataluña
24/10/2024
Clúster Bioenergía de Cataluña

III Fòrum Biogás de Cataluña

O 24 de outubro terá lugar o III Fórum do Biogás de Cataluña, que se enmarca dentro da Semana Europea do Biogás. Organizado polo Clúster da Bioenerxía de Cataluña, abordará diversos aspectos da produción e aproveitamento desta fonte de enerxía, mostrando diversos casos de éxito, e ofrecendo un espazo para debater sobre o seu futuro e establecer relacións entre os diferentes actores do sector que participarán no a reunión. INSCRICIÓN
cartel 8a xornada da rede española de compostaxe
02/10/2024
Red Española de Compostaje

Conferencia da Rede Española de Compostaxe. "Residuo cero: o horizonte de futuro"

Punto de encontro entre investigadores e profesionais relacionados coa xestión dos residuos orgánicos para analizar e debater a situación do seu tratamento dende o punto de vista técnico e social, poñendo en valor a transferencia de coñecemento ao sector industrial . A Xornada conta coa colaboración da Rede Española de Compostaxe e está organizada polo grupo RNM271 do Departamento de Química Inorgánica e Enxeñaría Química da Facultade de Ciencias da Universidade de Córdoba. PROGRAMA | INSCRICIÓN | SEDE | Información e contacto: 957485848 / 667833701 correo electrónico: rec24@piccongresos.com
Webinar sobre a agricultura europea do futuro
25/06/2024
Plataforma Tierra

Webinar "Actores do futuro agroalimentario: mozos, innovación, tecnoloxía".

Este é o cuarto e último da súa serie de webinars sobre o papel do sector agroalimentario na Unión Europea. Un conxunto de charlas que inciden na visión máis estratéxica do sector en canto ás súas políticas, a rendibilidade, as propias explotacións e as persoas que forman parte do sector. O 25 de xuño terá lugar a xornada que aborda un debate aberto sobre o papel da innovación e as novas tecnoloxías . Haberá participación directa de mozos propietarios de explotacións e industrias agroalimentarias. Participarán no webinar: Ignacio Atance Muñiz, director do Servizo de Investigación do Grupo Cajamar. Marcos Garcés Lizama, Labrego e responsable da Xuventude Agraria de COAG. Marta Llorente, Gandeira e gandeira. Andrés Montoya Sánchez, Director de Bio Campojoyma. Miguel Antona San Millán, Director Xeral INNOPORC. Manuel Lainez Andrés, director de Innovación e Desenvolvemento Agroalimentario de Cajamar.
Imaxe da feira de Abanca con multitude
30/05/2024
SEMANA VERDE

Semana Verde de Galicia 2024

Feira Abanca Semana Verde de Galicia Toda a cadea de valor do sector primario dende a agricultura, maquinaria e gandería, ata o produto final ou o turismo gastronómico, volverá ser o selo de identidade do evento. O recinto está situado na localidade de Silleda e conta cunhas magníficas infraestruturas de máis de 400.000 m2 de superficie, dos cales 35.000 m2 destinados a exposición (distribuídos en varios pavillóns) e 55.000 m2 ao aire libre, ademais de 27.000 m2 de zonas verdes. Os seus pavillóns, o seu auditorio, as súas múltiples salas e os seus espazos exteriores confírenlle unha gran versatilidade. A eles súmanse os seus amplos aparcamentos, un anel verde, un lago artificial e mesmo un helipuerto, que lle permite adaptarse a todo tipo de eventos e necesidades.
imaxe descritiva da rede
23/05/2024
FANEXT

M&A Next 2024

F&A Next é un evento sobre o liderado de pensamento e a conexión de startups prometedoras e escaladores con investidores dedicados de Food & Agtech e corporacións líderes. Inclúe dous días de traballo en rede, presentacións e debates sobre as dinámicas da alimentación e a agricultura.
Logotipo da Plataforma da Terra
09/05/2024
Plataforma Tierra

Como as novas tecnoloxías afectan a produción de alimentos

Encontro que explora as novas tecnoloxías na produción de alimentos, destacando a colaboración entre empresas e centros tecnolóxicos para promover a innovación e mellorar a competitividade do mercado. PROGRAMA | INSCRICIÓN | LOCALIZACIÓN