Ir o contido principal

Eventos

Destacado

cartel do evento
25/03/2025
Organic Advice Network
Aberto o rexistro para a primeira visita cruzada de OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecolóxica en Italia"
A inscrición para a primeira xira cruzada de OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecolóxica en Italia" está aberta ata o 25 de febreiro OrganicAdviceNetwork , a rede de intercambio de coñecemento entre...
TRANSFERENCIAS DE EVENTOS
12/03/2025
FYCMA
A innovación agroalimentaria tamén se presentou no Transfiere Forum
Transfiere reúne a expertos de diferentes sectores para intercambiar coñecementos científicos e tecnolóxicos, promover a innovación e fortalecer a relación entre ciencia e empresa. Este evento, que se...
imaxe da edición anterior
28/10/2025
ExpoAgritech
Expoagritech 2025. A feira agraria 4.0
ExpoAgitech, The Countryside Fair 4.0 , celebrará a súa segunda edición entre o 28 e o 30 de outubro de 2025 . Tras o éxito da súa primeira edición, converteuse nun punto de encontro para a...
Cartel ECPA 205
29/06/2025
ECPA
XXV Conferencia Europea de Agricultura de Precisión ECPA
Entre o 29 de xuño e o 3 de xullo de 2025 terá lugar en Barcelona a décimo quinta edición da Conferencia Europea sobre Agricultura de Precisión (ECPA), organizada pola Sociedade Internacional de...
cartel do evento
26/02/2025
FEV

Acto de clausura do Grupo Operativo Supraautónomo Rebo2Vino

O 26 de febreiro terá lugar en Madrid o acto de clausura do Grupo Operativo Supraautonómico Rebo2Vino “Economía circular para a reutilización de botellas de vidro no sector vitivinícola: Análise de impactos e viabilidade, e deseño de ferramentas dixitais”, onde se revisarán os principais resultados e conclusións extraídas. O proxecto remata en marzo de 2025 e ten unha duración de case 29 meses de execución durante os que se desenvolveron dúas probas piloto (en Cataluña e Xerez) e se analizaron todas as categorías de impacto da Análise do Ciclo de Vida para determinar a viabilidade ambiental e económica da implantación dun posible modelo de reutilización no sector vitivinícola. Ademais, identificáronse as principais barreiras e puntos críticos e desenvolvéronse unha serie de ferramentas que serán útiles para a futura implantación a nivel nacional. A Federación Española do Viño (FEV) fixo unha valoración moi positiva deste proxecto, considerado estratéxico para o sector a nivel nacional, e que senta as bases para seguir avanzando e escalando resultados a nivel europeo. A Dirección Xeral de Desenvolvemento Rural, Innovación e Formación Agroalimentaria quere agradecer o apoio prestado a este Grupo Operativo, cuxo financiamento a través dos Fondos da UE Next Generation foi clave para o desenvolvemento do proxecto e a consecución dos resultados esperados. O acto de clausura está previsto para as 13.00 horas, seguido dun aperitivo no que se expoñerán os viños piloto coa botella reutilizable deseñada no proxecto.
cartel da xornada técnica da plataforma tecnolóxica do viño
09/07/2024
Centro para el Desarrollo Tecnológico y la Innovación (CDTI)

Xornada Técnica da Plataforma Tecnolóxica do Viño 2024

A Xornada Técnica organizada polo Instituto Tecnolóxico Agrario da Xunta de Castela e León ( ITACyL ) e a Plataforma Tecnolóxica do Viño ( PTV ) ten como obxectivo poñer en valor a innovación no sector vitivinícola . Durante a xornada, expertos e especialistas do ITACyL, CDTI e representantes das adegas ofrecerán diversas ponencias sobre proxectos innovadores e dúas mesas redondas sobre innovación no sector e oportunidades de financiamento público e público da innovación para o sector vitivinícola. PROGRAMA | INSCRICIÓN GRATUITA | Localización | Información do evento e contacto comunicacion@ptvvino.com
sustentabilidade no sector lácteo en akisplataforma
04/07/2024
INLAC

Presentación dun informe INLAC para a sustentabilidade no sector lácteo

O 4 de xullo presentarase en Madrid o informe “ O que importa é o leite: folla de ruta para un sector lácteo sostible económica, social e ambientalmente ”. Impulsado pola Interprofesional Láctea ( InLac ), o estudo foi coordinado polo profesor Manuel Laínez Andrés e senta as bases para un futuro máis sostible para o sector lácteo español, destacando obxectivos globais de sustentabilidade ambiental, aliñados coa estratexia europea "Desde a explotación a a mesa". Tamén inclúe compromisos de progreso e un conxunto de indicadores para cuantificalos. Para dar visibilidade ás iniciativas que xa se están levando a cabo no sector para promover a sustentabilidade, creouse un spot denominado “ Sostible sen sabelo ”, que se mostrará durante a xornada, no marco dunha nova campaña de comunicación da interprofesional. . O evento reunirá a un bo número de axentes do sector lácteo, desde provedores de materias primas para alimentación animal ata gandeiros, membros de destacadas cooperativas e industria transformadora. Na inauguración do evento está previsto que participe José Miguel Herrero, director xeral de Alimentación do Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación (MAPA), que rematará coa mesa redonda “A sustentabilidade no sector lácteo: un paso máis” , moderado por Fernando Moraleda, director da Oficina de Alimentación LLYC. PROGRAMA
imaxe de alimentos orgánicos
04/06/2024
ORGANIC FOOD IBERIA

Alimentos Ecolóxicos Iberia

Feira profesional coas últimas tendencias en alimentación e bebidas ecolóxicas (viño ecolóxico)
LOGOTIPO ENOFORUM 2024
15/05/2024
ENOFORUM

ENOFORUM 2024

Xornada técnica dedicada ao sector vitícola e enolóxico europeo. Durante 2 días poderás asistir a numerosas ponencias impartidas por recoñecidos investigadores e técnicos de todo o mundo sobre os temas máis actuais do sector vitivinícola.
Cartel Fiqab
09/05/2024
FIQAB

Feira Internacional do Queixo de Albacete (FIQAB)

Nace a Feira Internacional do Queixo de Albacete (FIAQAB) con MANCHEGO CHEESE como anfitrión. Castela-A Mancha acolle unha feira internacional dedicada á cultura do queixo, onde se reúnen produtores de queixo de todo o mundo. Unha feira para coñecer e gozar dos queixos do mundo e do mundo dos queixos, con infinidade de actividades, showcooking, obradoiros, degustacións, conferencias, espectáculos. DOSIER | Contacto 967550448 / 607698777, info@feriadelquesoalbacete.com | LUGAR : Av. Gregorio Arcos 19
presentación do libro
24/01/2024
PLATAFORMA TIERRA

Presentación 'Rego e seguridade alimentaria. A situación en España

Presentación dun traballo colectivo coordinado por expertos da Universidade Politécnica de Madrid , no que se destaca a importancia estratéxica do rego no desenvolvemento tecnolóxico, a economía agroalimentaria e a sustentabilidade ambiental en España, destacando a súa evolución e proxección de futuro. Ensinan o webinar: Luis Planas, ministro de Agricultura, Pesca e Alimentación de España Eduardo Baamonde Noche, presidente de Cajamar Jaime Lamo de Espinosa, Catedrático de Economía Agraria (coord.) Alberto Garrido Colmenero, Universidad Politécnica de Madrid (coord.)
Perspectivas agrícolas da UE 2022
08/12/2022

Perspectivas agrícolas da UE 2022

Evento anual emblemático para amplos intercambios entre as partes interesadas sobre as perspectivas do mercado na agricultura 2022-2032 . Isto inclúe a discusión sobre o marco político e as incertezas que rodean a evolución do mercado nos próximos 10 anos. Este evento reúne a agricultores, expertos agroalimentarios e actores rurais para debater sobre temas de actualidade Detalles do evento: Programa (inglés)
Pegada hídrica no sector agroalimentario
07/12/2022
https://www.coial.org/

Pegada hídrica no sector agroalimentario

Pegada hídrica no sector agroalimentario. Que é, como calculalo e por que se calcula?
Programa do día
14/11/2022
COIAL

Día de traballo. Enxeñaría Agronómica e conexión de biosistemas: Novo modelo agroalimentario

A Fundación Valenciana de Estudos Avanzados organiza a Xornada 'Enxeñería Agronómica e conexión de biosistemas: Novo modelo agroalimentario' A xornada será presencial e online . Rexistro => https://forms.gle/nmjrFUkFx9uzQgxE8 .
icono de innovación
03/10/2022

XORNADA “PERTE Agroalimentaria, accións clave para a transformación dixital do sector agroalimentario”

Nesta xornada informativa en liña informarase do grao de implantación das medidas de maior interese para a dixitalización do sector agroalimentario no marco do PERTE Agroalimentario que se aprobou o 8 de febreiro de 2022. DIARIO: Isabel Bombal, directora xeral de Desenvolvemento Rural, Innovación e Formación Agroalimentaria: Welcome and Digital Innovation Hub Fiware. Antonio Saravia, subdirector corporativo de Red.es: Convocatoria de bonificacións de Kit Dixital para pemes de 3 a 9 empregados e reapertura da anterior (pemes de 10 a 49 empregados) David Sánchez, Xefe de Área da Subdirección Xeral de Axudas Directas. FEGA. MAPA: Avances no Sistema de Información Agraria -SIEX. Dúbidas, aclaracións, aspectos de interese para o público asistente. ENLACE