Ir o contido principal

Eventos

Destacado

cartel do evento
25/03/2025
Organic Advice Network
Aberto o rexistro para a primeira visita cruzada de OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecolóxica en Italia"
A inscrición para a primeira xira cruzada de OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecolóxica en Italia" está aberta ata o 25 de febreiro OrganicAdviceNetwork , a rede de intercambio de coñecemento entre...
TRANSFERENCIAS DE EVENTOS
12/03/2025
FYCMA
A innovación agroalimentaria tamén se presentou no Transfiere Forum
Transfiere reúne a expertos de diferentes sectores para intercambiar coñecementos científicos e tecnolóxicos, promover a innovación e fortalecer a relación entre ciencia e empresa. Este evento, que se...
imaxe da edición anterior
28/10/2025
ExpoAgritech
Expoagritech 2025. A feira agraria 4.0
ExpoAgitech, The Countryside Fair 4.0 , celebrará a súa segunda edición entre o 28 e o 30 de outubro de 2025 . Tras o éxito da súa primeira edición, converteuse nun punto de encontro para a...
Cartel ECPA 205
29/06/2025
ECPA
XXV Conferencia Europea de Agricultura de Precisión ECPA
Entre o 29 de xuño e o 3 de xullo de 2025 terá lugar en Barcelona a décimo quinta edición da Conferencia Europea sobre Agricultura de Precisión (ECPA), organizada pola Sociedade Internacional de...
CARTEL DO EVENTO
07/03/2025
5 al día

Obradoiro profesional "5 ao día" para todos os axentes da cadea agroalimentaria

A Asociación "5 ao día" celebra as súas XVII Xornadas Profesionales "5 ao día" baixo o lema "Transformando o consumo do futuro: saúde, froitas e hortalizas". O acto terá lugar en Madrid, o 7 de marzo ás 9:30 horas, no Centro Administrativo de Mercamadrid. Todos os sectores do sector agroalimentario están convidados a unha xornada chea de coñecemento, traballo en rede e novas oportunidades.
Maquinaria vitícola e oleica
11/02/2025
Feria de Zaragoza

Exposición Internacional de Técnicas e Equipamentos para a Viticultura (TECNOVID) e a Oleocultura (OLEOTEC)

Un ano máis será unha cita obrigada e punto de referencia para o encontro internacional do sector, así como un gran escaparate coas últimas novidades en maquinaria e tecnoloxías aplicadas á industria, e unha excelente plataforma empresarial. Un ano máis, coincidirá en días de celebración co Salón Internacional de Maquinaria e Equipos para Adegas e Embotellado ( ENOMAQ ), para Oleorías e Envases ( OLEOMAQ ) e para a Industria da Cervexa ( E-BEER ). O contido das diferentes salas ofrece importantes sinerxías nun escaparate comercial inmellorable coa última maquinaria e tecnoloxía aplicada á industria. Se o desexan, poderán expoñer equipamentos tanto para o sector da viticultura como para o olivicola. Nesta edición mantense a dixitalización dos trámites dos expositores , incluído o formulario de Preinscrición , para facilitar moito este trámite.
día de mercado
01/02/2025
https://cabila.com/events/dia-de-mercado-de-la-camara-agraria-en-la-casa-de-campo/

Día de Mercado da Cámara Agraria na Casa de Campo

O mercado de produtores locais de Madrid celébrase o primeiro sábado de cada mes no Recinto Feiral de Casa de Campo en Madrid. Produtos locais, de produtores da Comunidade de Madrid. Aceites, Verduras, Verduras e Leguminosas, Carnes, Embutidos, Lácteos, Queixos, Doces, Pan, Bebidas, Cervexas Artesás, Produtos Gourmet, Alimentos ecolóxicos, veganos, etc. Horario: De 10:00 a 15:00 h. Entrada libre Localización: Cámara Agraria da Comunidade de Madrid. Paseo Porta do Ángel, 4 – Recinto Feiral da Casa de Campo Datas do evento: 1 de febreiro de 2025 ás 10:00 ás 15:00 h Sábado, 1 de marzo de 2025, de 10:00 a 15:00 h Sábado, 5 de abril de 2025 ás 10:00 - 15:00 Sábado, 3 de maio de 2025, de 10:00 a 15:00 h Sábado, 7 de xuño de 2025, de 10:00 a 15:00 h 5 de xullo de 2025 ás 10:00 ás 15:00 h Sábado, 2 de agosto de 2025, de 10:00 a 15:00 h Sábado, 6 de setembro de 2025, de 10:00 a 15:00 h 4 de outubro de 2025 ás 10:00 ás 15:00 h Sábado, 1 de novembro de 2025, de 10:00 a 15:00 h 6 de decembro de 2025 ás 10:00 ás 15:00 h
Foro internacional da oliveira
29/01/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

V Foro Internacional AOVE Fira de Tots Sants Cocentaina 2025

A Cooperativa Agraria Católica COOP. V. de Cocentaina , coa colaboración da Fira de Tots Sants, Concello de Cocentaina , organiza o quinto Foro Internacional de AOVE, Xornadas Técnicas e Concurso de AOVE. Por quinto ano consecutivo, este encontro reunirá durante tres días ao sector do Aceite de Oliva Virxe Extra en Cocentaina (Alacante). Interesantes sesións técnicas que inclúen mesas redondas e conferencias, showcookings e degustacións con interacción pública e, como actividade central, o Concurso Internacional de AOVE, cuxos premios se entregarán o terceiro e último día do evento, o venres 31 de xaneiro de 2025. Trátase de galardóns que outorga o prestixioso Panel Oficial de Cata da Comunidade Valenciana en cinco categorías: tres premios na categoría xeral e dous premios especiais: ao mellor AOVE ecolóxico e ao mellor AOVE da Comunidade Valenciana. Estes galardóns complétanse co recoñecemento da organización a diferentes personalidades ou entidades polo seu labor na promoción e defensa do Aceite de Oliva Virxe Extra. O mércores 29 de xaneiro terá lugar a Xornada “AOVE en mulleres: mulleres protagonistas no modelo económico cooperativo” , organizada pola Asociación de Mulleres de Cooperativas Agroalimentarias de España (AMCAE) e financiada polo MAPA. A Cooperativa Cocentaina recibiu en 2021 o Premio Cooperativas Agroalimentarias Españolas, na modalidade de Igualdade de Oportunidades. Para máis información sobre o Concurso Internacional de AOVE e/ou o programa de actividades do evento: oli@elcomtat.com | 699 019 545
cartel do día
15/01/2025
Interempresas

A importancia do asesoramento ante os retos do sector

O 15 de xaneiro de 2025 , o sector da horticultura ten un evento clave coa conferencia titulada “Innovación e Retos en Horticultura” , un evento que reunirá a expertos, empresas e profesionais nun foro de intercambio de coñecemento. A xornada, organizada pola revista Tierras Agricultura e Grupo Interempresas, desenvolverase nun entorno pensado para favorecer a conexión entre os principais actores do sector. Programa do día 09:00 - Apertura: O acto comezará cunha benvida a cargo de Ángel Pérez, Director da Área Agraria do Grupo Interempresas , e representantes de Banco Sabadell e SOAGA , baixo a moderación de Alejandro de Vega, Coordinador Editorial de Tierras Agricultura . Bloque I: Tendencias no sector hortícola Este primeiro bloque comezará ás 09:30 horas cunha presentación de SOAGA, seguida de Enrique Cadiñanos, de Bejo Ibérica, que abordará a relevancia da calidade das sementes nas variedades hortícolas. Ademais, haberá unha presentación adicional antes de dar paso a un café e descanso de networking ás 10:15 . Bloque II: Os retos en sanidade vexetal dos cultivos hortícolas A sesión reanudarase ás 11:00 horas coa atención vexetal. Entre as presentacións máis destacadas destacan: Hugo Moreno (CAR UPM-CSIC), que falará sobre o uso da Intelixencia Artificial no control de maleza. Representantes de BAYER e FMC , que compartirán as súas perspectivas sobre as innovacións no ámbito fitosanitario. Juanjo López , Director de Operacións de Agriindus, analizará a integración agrícola e industrial na horticultura . O bloque concluirá cunha mesa redonda ás 12:15 , centrada na importancia do asesoramento técnico na xestión dos cultivos hortícolas. Peche e traballo en rede A xornada rematará coa clausura ás 13.30 horas , seguida dun viño español para facilitar o networking entre os asistentes. Este evento preséntase como unha excelente oportunidade para coñecer as últimas tendencias e innovacións do sector, así como para establecer conexións clave dentro da industria hortícola. INSCRICIÓN
Hortícola
10/12/2024
Itagra

Xornada de demostración hortícola

Trasladar ao sector os resultados obtidos do traballo experimental que se está a realizar e que o gandeiro non puido realizar individualmente, para investigar o comportamento das variedades e as diferentes estratexias para garantir a sustentabilidade dos cultivos. Xerar un foro de debate e intercambio de coñecementos e experiencias sobre diversos temas relacionados coa horticultura que contribúan a aumentar a rendibilidade e a sustentabilidade deste sector. Identificar necesidades encamiñadas a buscar solucións a problemas comúns que respondan aos retos actuais deste sector. Facilitar a produción agraria, potenciar a súa rendibilidade e potenciar os produtos autóctonos para mellorar a competitividade do sector.
améndoa
10/12/2024
Junta de Andalucia

Obradoiro de innovación hortícola: xestión e transferencia de novas solucións para cultivos hortícolas e flores cortadas

Contidos Proxecto TRA2023.012 Xestión de Novas Solucións e Transferencia de Coñecemento para a Desinfestación de Solos en Horticultura Exterior e Flores Cortadas. Estudo sobre a estimación do dano por trips no sector da Flor Cortada. Avaliar a eficacia dos produtos fitosanitarios químicos e non químicos para o control de Meloidogyne spp. en Horticultura e Flor Cortada. Visita a Ensaios. Validar e demostrar a eficacia dos produtos fitosanitarios químicos e non químicos para o control da verme de arame en plantas hortícolas ao aire libre. Innovación en Horticultura na Costa Noroeste de Cádiz: Caracterización de subprodutos xerados en actividades locais, horticultura e flores cortadas. Creación do Grupo Operativo.
Desafío Agroalimentario
03/12/2024
Sociedad Española de Ciencias Hortícolas

Conferencia en liña “O reto agroalimentario ante o cambio climático”

Os Grupos de Traballo de Economía e Poscosecha e Industria da Sociedade Española de Ciencias Hortícolas (SECH) organizan un novo Congreso en liña sobre "O reto agroalimentario ante o cambio climático" que terá lugar en liña os días 3 e 4 de decembro . Os retos do sector agroalimentario no actual escenario de cambio climático e a Axenda 2030 requiren unha resposta de toda a cadea agroalimentaria, desde a produción, pasando pola industria, a mellora de procesos, a comercialización e o consumo responsable de alimentos, e incidindo na responsabilidade. da propia sociedade. Estes retos convértense en retos e oportunidades que se abordarán no Congreso. O congreso organizarase en sesións que incluirán exposicións orais e presentacións invitadas con traballos relacionados coa produción de froitas e hortalizas, a poscolleita, a economía circular e a sustentabilidade ambiental.
produtos fitosanitarios
28/11/2024
Asesores de Aragón

VIII Foro Técnico sobre sanidade vexetal. 40 anos de sanidade vexetal

O Servizo de Sanidade e Certificación Vexetal é a unidade técnica que desenvolve as funcións de control e certificación das sementes e plantas de viveiro, a xestión dos plans de vixilancia e control de pragas e enfermidades vexetais, a comercialización e utilización de produtos fitosanitarios e a súa avaliación, o asesoramento técnico a o sector produtor en sanidade vexetal e produción de sementes.
Sanidade vexetal
28/11/2024
Portal TecnoAgrícola

VIII Foro Técnico en Sanidade Vexetal

O 28 de novembro terá lugar no Salón de Actos do Instituto Agronómico Mediterráneo de Zaragoza o VIII Foro Técnico en Sanidade Vexetal organizado polo Centro de Sanidade Vexetal e Certificación.
Xestión de oliveira ecolóxica na Rioxa
05/11/2024
Gobierno de La Rioja

Xestión de oliveira ecolóxica. Explotación experimental na finca La Grajera

Dentro do I Plan Estratéxico de Produción Ecolóxica da Rioxa, a Consellería de Agricultura, Gandería, Mundo Rural e Medio Ambiente organiza a Xornada Técnica e de Campo: Xestión Olívica Ecolóxica. Explotación experimental na explotación La Grajera , dirixida a agricultores e técnicos. O seu obxectivo é afondar na xestión agronómica do cultivo da oliveira en produción ecolóxica: variedades, marcos de plantación, xestión de pragas e enfermidades, fertilización, prácticas culturais, recolección... O oliveiral e o muíño de aceite ecolóxico institucional da explotación La visitou Grajera . Entre os contidos destacan os seguintes temas: • Introdución: claves da produción ecolóxica • Variedades e sistemas de condución ecolóxica • Manexo do solo, fertilización e prácticas agronómicas • Estratexias de loita contra pragas e enfermidades en ecolóxico • Recollida e transporte O día é libre. O número de prazas é limitado e para asistir é necesario inscribirse. Para calquera dúbida ou aclaración, os datos de contacto son: transfer.agraria@larioja.org ou o teléfono 660 93 33 94. INSCRICIÓN
Imaxe de froitas e verduras saíndo por unha fiestra
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Atracción de froitas

Fruit Attraction é o evento para profesionais da froita e verdura. Fruit Attraction converteuse na ferramenta comercial de referencia para a comercialización GLOBAL de froitas e hortalizas . A súa capacidade para impulsar as exportacións globais do sector convérteo no punto de conexión comercial de todo o grupo de profesionais que conforman toda a cadea de valor, ademais de consolidarse como marco de innovación no mercado hortofrutícola.
living lab andaluz livingsoil
03/10/2024
Fundación JAV- Jaén Agritech Ventures

Presentación do Living Lab Andaluz, dentro do proxecto europeo Livingsoil

O Living Lab Andaluz constitúese como unha entidade destinada a promover e implantar solucións tecnolóxicas innovadoras e sostibles destinadas a mellorar a saúde do solo do oliveiral. Forma parte do proxecto europeo LIVINGSOILL (Healthy Soil to Permanent Crops Living Labs) financiado con 12 millóns de euros, dos cales 2 millóns se destinan ao olivar andaluz. A Universidade de Xaén será a encargada de coordinar este Living Lab, no que tamén forman parte 15 entidades andaluzas con recoñecida actividade de I+D+i relacionada co cultivo da oliveira. O programa do acto de presentación inclúe tres mesas redondas que xirarán arredor dos seguintes temas: Saúde do solo, retos e servizos dos ecosistemas. Proxectos de innovación: Utilización de coprodutos do oliveiro no marco da economía circular. Experiencias piloto de empresas oleícolas dirixidas a mellorar a saúde do solo. Ademais, ofrecerase unha xornada sobre dixitalización no sector olívico.
un conxunto de rosas
01/10/2024
IBERFLORA

IberFlora

Iberflora é o gran evento profesional da xardinería . A maior oferta comercial e formativa dentro do negocio da planta, flor, paisaxismo, xardinería, tecnoloxía e horta DIY do calendario profesional do sector. Para consultar o programa do evento preme aquí
Conferencia ifapa Fomento da Innovación, a Sostibilidade e o Valor Engadido no Sector Agroalimentario
27/09/2024
COITAND

Segunda xornada de portas abertas “Promoción da innovación, a sustentabilidade e o valor engadido no sector agroalimentario”

O 27 de setembro , nas instalacións do IFAPA Rancho de la Merced , Xerez de la Frontera, celebrarase a segunda xornada de portas abertas do seminario. Esta sesión, que comezará ás 9:00 horas , contará cunha serie de relatorios técnicos centrados na innovación e a sostibilidade na horticultura andaluza. Entre os temas destacados están: A tecnoloxía de osixenación BIHOX® e o seu impacto nos cultivos de cabaciña e sandía. O potencial de biomasa da horticultura andaluza e os retos para a bioeconomía circular. Novos avances na biotecnoloxía e no desenvolvemento de portaenxertos resistentes a virus. Seguridade no uso dos produtos fitosanitarios e das tecnoloxías máis seguras e sostibles en horticultura. Despois dun descanso, a xornada continuará coa presentación da nova web do seminario e unha sesión de colaboración entre institucións. O acto concluirá coa clausura oficial a cargo da presidenta de IFAPA, Marta Bosquet Aznar, seguida dunha consumición de clausura ás 12:30 horas. A asistencia é gratuíta , coa correspondente inscrición. Para máis información podes contactar connosco no correo electrónico: jerez.ifapa@juntadeandalucia.es; ou chamando ao 956.03.46.00. Inscrición | Programa
Conferencia ifapa Fomento da Innovación, a Sostibilidade e o Valor Engadido no Sector Agroalimentario
23/09/2024
COITAND

Primeira xornada de portas abertas “Fomentando a Innovación, a Sostibilidade e o Valor Engadido no Sector Agroalimentario”

O 23 de setembro celebrarase a primeira xornada de portas abertas do LIII Seminario de Técnicos e Especialistas en Horticultura, organizado polo Instituto Andaluz de Investigación e Formación en Produción Agropecuaria, Alimentaria e Ecolóxica (IFAPA) en colaboración con COITAND e o MAP. O acto terá lugar no IES El Picacho , en Sanlúcar de Barrameda, e comezará ás 10:30 horas. O programa inclúe unha presentación sobre horticultura fina e unha revisión histórica de IFAPA en Chipiona, seguida de varias presentacións técnicas que abordarán temas clave como: A canle curta de mercadotecnia dixital en Andalucía. O rexistro de operadores autorizados para expedir pasaportes fitosanitarios. O comportamento agronómico dos cultivares de cabaciño en Tenerife. Aspectos de economía circular e uso de lixiviados na produción de microalgas. Ademais, exploraranse os impactos dos microplásticos na horticultura e o seu impacto na saúde, entre outros temas de interese para o sector agroalimentario. A xornada concluirá ás 14:00 horas despois dun bloque final de presentacións técnicas e debates sobre a biodiversidade agrícola. A asistencia é gratuíta , coa correspondente inscrición. Para máis información podes contactar connosco no correo electrónico: jerez.ifapa@juntadeandalucia.es; ou chamando ao 956.03.46.00. Inscrición | Programa
día técnico campo de demostración hortícola
18/09/2024
Unidad de Gestión y Transferencia del Conocimiento Agrario del Gobierno de La Rioja

Xornada técnica sobre campos demostrativos de cultivos hortícolas, en Calahorra (A Rioxa)

O 18 de setembro de 2024 terán lugar na Cooperativa El Raso , situada en Calahorra, a Xornada Técnica de Campos Demostrativos de Cultivos Hortícolas . Este evento será unha oportunidade única para coñecer os últimos avances na viabilidade das diferentes variedades de cultivos e as mellores prácticas de xestión agronómica . A continuación, compartimos o programa: Programa: 11:30 h – Presentación da xornada 11:45 h – Proba de viabilidade de diferentes variedades e ciclos de cultivo de coliflor cultivadas ao aire libre 12:10 h – Proba sobre densidades de plantación no cultivo de borraxa en invernadoiro e a súa influencia no rendemento e na xestión fitosanitaria 12:30 h – Borraxe: usos e curiosidades , por Cristina Mallor (CITA) 13:00 h – Aperitivo con verduras de Calahorra Para asistir é necesario confirmar a participación contactando con Ana Belén San Emeterio no 685 580 344 .
tic4bio
18/09/2024
Tic4Bio

Presentación do GO Tic4bio, unha ferramenta TIC para a xestión eficiente da auga e da biodiversidade

O vindeiro 18 de setembro a granxa Cortijo El Puerto , situada en Lora del Río, Sevilla , será o escenario da presentación de resultados do grupo operativo Tic4bio , cunha innovadora ferramenta TIC pensada para mellorar a xestión eficiente da auga e da biodiversidade no campo agrícola. Este proxecto busca integrar a dixitalización nos procesos agroalimentarios, optimizando o aproveitamento dos recursos naturais e promovendo a sustentabilidade. Deste xeito, fomentarase a toma de decisións tanto para facer un uso eficiente da auga de rego e da auga utilizada na agroindustria, como para calcular o grao de biodiversidade da explotación e poder mellorala, dando resposta ás preocupacións ambientais e sanitarias. . conservación dos recursos naturais no mercado máis esixente. O evento, organizado por Ecovalia e outras entidades do sector, comezará ás 10.00 horas coa inauguración a cargo de referentes no ámbito da agricultura e a innovación. Entre os relatores estarán Cristina de Toro Navero , do Ministerio de Agricultura, Pesca, Augas e Desenvolvemento Rural; Álvaro Barrera Fernández , presidente de Ecovalia; Lola de Toro Jordano , xerente do CeiA3; Emilio Camacho Poyato , da Universidade de Córdoba; Enrique de la Torre Liébana , conselleiro delegado de Ingeoliva; e Pablo Reina López , responsable do desenvolvemento da ferramenta TIC en Dacartec. Ás 10.30 horas, Auxiliadora Vecina Jiménez , directora de Innovación e Formación de Ecovalia, presentará o grupo operativo e un documental que mostra o desenvolvemento do proxecto. Posteriormente, ás 10.45 horas, a investigadora Carmen Flores Cayuela da Universidade de Córdoba compartirá os resultados obtidos por este innovador proxecto. A xornada continuará ás 11.30 horas cunha visita guiada á experiencia piloto, a cargo de Enrique de la Torre , onde os asistentes poderán coñecer de primeira man como a ferramenta "tic4bio" contribúe a un uso máis eficiente da auga biodiversidade nos cultivos. Por último, ás 12.30 horas, haberá unha degustación de aceites Cortijo El Puerto e unha degustación de alimentos ecolóxicos , destacando produtos locais e sostibles. Este evento é un punto de encontro fundamental para os profesionais do sector agrario que buscan solucións tecnolóxicas avanzadas para a sustentabilidade e a eficiencia...
Feira do Allo das Pedroñeras
26/07/2024
Diputación de Cuenca

Feira Internacional do Allo das Pedroñeras

Cada ano, no Recinto Feiral de Exposicións e Exposicións de Las Pedroñeras celébrase a destacada Feira do Allo Roxo. Este evento reúne a uns 40 expositores e atrae a uns 6.000 visitantes interesados nos distintos sectores relacionados co allo. Os sectores representados inclúen todas as fases de transformación e envasado do allo, así como herbas e medicamentos, fitosanitarios, sementes, comercialización e publicacións, maquinaria e equipamento para a plantación, recolección, almacenamento, transporte, pesaxe, envasado e acondicionamento, así como dunha variedade de vehículos agrícolas. Actividades Destacadas da Feira A feira conta con mesas redondas e charlas técnicas que achegan valiosa información sobre o sector. Entrada gratuíta A entrada á feira é gratuíta, polo que é unha excelente oportunidade para aprender e gozar de todo o relacionado co allo morado.
control biolóxico da planta de tomate
23/07/2024
RuralCat

Control biolóxico de Tuta ABSOLUTA e Aculops lycopersici en plantas de tomate

Xornada de ferramentas para mellorar o control biolóxico de dúas pragas moi importantes no cultivo do tomate, a polilla Tuta ABSOLUTA e o ácaro do enredo Aculops lycopersici . Durante a xornada presentaranse os datos obtidos en dous proxectos nos que participa o Programa de Protección Vegetal Sostible do IRTA . Por unha banda, mostraranse os resultados dos estudos realizados no marco dun Grupo Operativo para promover o uso de parasitoides no manexo dos lepidópteros . Por outra banda, realizarase unha visita a un invernadoiro experimental onde, no marco do proxecto europeo ADOPT-IPM , se integraron dúas ferramentas de control biolóxico para combater as dúas pragas máis importantes que afectan ao cultivo do tomate. PROGRAMA