Presentación do GO Tic4bio, unha ferramenta TIC para a xestión eficiente da auga e da biodiversidade
O vindeiro 18 de setembro a granxa Cortijo El Puerto , situada en Lora del Río, Sevilla , será o escenario da presentación de resultados do grupo operativo Tic4bio , cunha innovadora ferramenta TIC pensada para mellorar a xestión eficiente da auga e da biodiversidade no campo agrícola. Este proxecto busca integrar a dixitalización nos procesos agroalimentarios, optimizando o aproveitamento dos recursos naturais e promovendo a sustentabilidade. Deste xeito, fomentarase a toma de decisións tanto para facer un uso eficiente da auga de rego e da auga utilizada na agroindustria, como para calcular o grao de biodiversidade da explotación e poder mellorala, dando resposta ás preocupacións ambientais e sanitarias. . conservación dos recursos naturais no mercado máis esixente. O evento, organizado por Ecovalia e outras entidades do sector, comezará ás 10.00 horas coa inauguración a cargo de referentes no ámbito da agricultura e a innovación. Entre os relatores estarán Cristina de Toro Navero , do Ministerio de Agricultura, Pesca, Augas e Desenvolvemento Rural; Álvaro Barrera Fernández , presidente de Ecovalia; Lola de Toro Jordano , xerente do CeiA3; Emilio Camacho Poyato , da Universidade de Córdoba; Enrique de la Torre Liébana , conselleiro delegado de Ingeoliva; e Pablo Reina López , responsable do desenvolvemento da ferramenta TIC en Dacartec. Ás 10.30 horas, Auxiliadora Vecina Jiménez , directora de Innovación e Formación de Ecovalia, presentará o grupo operativo e un documental que mostra o desenvolvemento do proxecto. Posteriormente, ás 10.45 horas, a investigadora Carmen Flores Cayuela da Universidade de Córdoba compartirá os resultados obtidos por este innovador proxecto. A xornada continuará ás 11.30 horas cunha visita guiada á experiencia piloto, a cargo de Enrique de la Torre , onde os asistentes poderán coñecer de primeira man como a ferramenta "tic4bio" contribúe a un uso máis eficiente da auga biodiversidade nos cultivos. Por último, ás 12.30 horas, haberá unha degustación de aceites Cortijo El Puerto e unha degustación de alimentos ecolóxicos , destacando produtos locais e sostibles. Este evento é un punto de encontro fundamental para os profesionais do sector agrario que buscan solucións tecnolóxicas avanzadas para a sustentabilidade e a eficiencia...