Ir o contido principal

Eventos

Destacado

cartel do evento
25/03/2025
Organic Advice Network
Aberto o rexistro para a primeira visita cruzada de OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecolóxica en Italia"
A inscrición para a primeira xira cruzada de OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecolóxica en Italia" está aberta ata o 25 de febreiro OrganicAdviceNetwork , a rede de intercambio de coñecemento entre...
TRANSFERENCIAS DE EVENTOS
12/03/2025
FYCMA
A innovación agroalimentaria tamén se presentou no Transfiere Forum
Transfiere reúne a expertos de diferentes sectores para intercambiar coñecementos científicos e tecnolóxicos, promover a innovación e fortalecer a relación entre ciencia e empresa. Este evento, que se...
imaxe da edición anterior
28/10/2025
ExpoAgritech
Expoagritech 2025. A feira agraria 4.0
ExpoAgitech, The Countryside Fair 4.0 , celebrará a súa segunda edición entre o 28 e o 30 de outubro de 2025 . Tras o éxito da súa primeira edición, converteuse nun punto de encontro para a...
Cartel ECPA 205
29/06/2025
ECPA
XXV Conferencia Europea de Agricultura de Precisión ECPA
Entre o 29 de xuño e o 3 de xullo de 2025 terá lugar en Barcelona a décimo quinta edición da Conferencia Europea sobre Agricultura de Precisión (ECPA), organizada pola Sociedade Internacional de...
Maquinaria vitícola e oleica
11/02/2025
Feria de Zaragoza

Exposición Internacional de Técnicas e Equipamentos para a Viticultura (TECNOVID) e a Oleocultura (OLEOTEC)

Un ano máis será unha cita obrigada e punto de referencia para o encontro internacional do sector, así como un gran escaparate coas últimas novidades en maquinaria e tecnoloxías aplicadas á industria, e unha excelente plataforma empresarial. Un ano máis, coincidirá en días de celebración co Salón Internacional de Maquinaria e Equipos para Adegas e Embotellado ( ENOMAQ ), para Oleorías e Envases ( OLEOMAQ ) e para a Industria da Cervexa ( E-BEER ). O contido das diferentes salas ofrece importantes sinerxías nun escaparate comercial inmellorable coa última maquinaria e tecnoloxía aplicada á industria. Se o desexan, poderán expoñer equipamentos tanto para o sector da viticultura como para o olivicola. Nesta edición mantense a dixitalización dos trámites dos expositores , incluído o formulario de Preinscrición , para facilitar moito este trámite.
Foro internacional da oliveira
29/01/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

V Foro Internacional AOVE Fira de Tots Sants Cocentaina 2025

A Cooperativa Agraria Católica COOP. V. de Cocentaina , coa colaboración da Fira de Tots Sants, Concello de Cocentaina , organiza o quinto Foro Internacional de AOVE, Xornadas Técnicas e Concurso de AOVE. Por quinto ano consecutivo, este encontro reunirá durante tres días ao sector do Aceite de Oliva Virxe Extra en Cocentaina (Alacante). Interesantes sesións técnicas que inclúen mesas redondas e conferencias, showcookings e degustacións con interacción pública e, como actividade central, o Concurso Internacional de AOVE, cuxos premios se entregarán o terceiro e último día do evento, o venres 31 de xaneiro de 2025. Trátase de galardóns que outorga o prestixioso Panel Oficial de Cata da Comunidade Valenciana en cinco categorías: tres premios na categoría xeral e dous premios especiais: ao mellor AOVE ecolóxico e ao mellor AOVE da Comunidade Valenciana. Estes galardóns complétanse co recoñecemento da organización a diferentes personalidades ou entidades polo seu labor na promoción e defensa do Aceite de Oliva Virxe Extra. O mércores 29 de xaneiro terá lugar a Xornada “AOVE en mulleres: mulleres protagonistas no modelo económico cooperativo” , organizada pola Asociación de Mulleres de Cooperativas Agroalimentarias de España (AMCAE) e financiada polo MAPA. A Cooperativa Cocentaina recibiu en 2021 o Premio Cooperativas Agroalimentarias Españolas, na modalidade de Igualdade de Oportunidades. Para máis información sobre o Concurso Internacional de AOVE e/ou o programa de actividades do evento: oli@elcomtat.com | 699 019 545
produtos fitosanitarios
28/11/2024
Asesores de Aragón

VIII Foro Técnico sobre sanidade vexetal. 40 anos de sanidade vexetal

O Servizo de Sanidade e Certificación Vexetal é a unidade técnica que desenvolve as funcións de control e certificación das sementes e plantas de viveiro, a xestión dos plans de vixilancia e control de pragas e enfermidades vexetais, a comercialización e utilización de produtos fitosanitarios e a súa avaliación, o asesoramento técnico a o sector produtor en sanidade vexetal e produción de sementes.
Sanidade vexetal
28/11/2024
Portal TecnoAgrícola

VIII Foro Técnico en Sanidade Vexetal

O 28 de novembro terá lugar no Salón de Actos do Instituto Agronómico Mediterráneo de Zaragoza o VIII Foro Técnico en Sanidade Vexetal organizado polo Centro de Sanidade Vexetal e Certificación.
Xestión de oliveira ecolóxica na Rioxa
05/11/2024
Gobierno de La Rioja

Xestión de oliveira ecolóxica. Explotación experimental na finca La Grajera

Dentro do I Plan Estratéxico de Produción Ecolóxica da Rioxa, a Consellería de Agricultura, Gandería, Mundo Rural e Medio Ambiente organiza a Xornada Técnica e de Campo: Xestión Olívica Ecolóxica. Explotación experimental na explotación La Grajera , dirixida a agricultores e técnicos. O seu obxectivo é afondar na xestión agronómica do cultivo da oliveira en produción ecolóxica: variedades, marcos de plantación, xestión de pragas e enfermidades, fertilización, prácticas culturais, recolección... O oliveiral e o muíño de aceite ecolóxico institucional da explotación La visitou Grajera . Entre os contidos destacan os seguintes temas: • Introdución: claves da produción ecolóxica • Variedades e sistemas de condución ecolóxica • Manexo do solo, fertilización e prácticas agronómicas • Estratexias de loita contra pragas e enfermidades en ecolóxico • Recollida e transporte O día é libre. O número de prazas é limitado e para asistir é necesario inscribirse. Para calquera dúbida ou aclaración, os datos de contacto son: transfer.agraria@larioja.org ou o teléfono 660 93 33 94. INSCRICIÓN
VIII Foro Améndoa e Pistacho
30/10/2024
Interempresas

VIII Foro Améndoa e Pistacho

O 30 de outubro celebrarase unha xornada técnica centrada no cultivo do pistacho, onde se abordarán temas fundamentais para optimizar a súa produción e xestión. A presentación inaugural correrá a cargo de Julián Guerrero, asesor técnico agrícola de OMNIApistacho, quen falará sobre o presente e o futuro do cultivo do pistacho, incluíndo consideracións técnicas e agronómicas. A xornada continuará con intervencións como a da doutora Raquel Martínez, do Centro 'El Chaparrillo' (IRIAF), sobre sensores e novas tecnoloxías aplicadas ao pistacho, seguida de Daniele Di Raimondo de Green Has Group, que explicará como aumentar a produción con bioestimulantes. Tamén participarán expertos como Itamar Buisán, que reflexionará sobre a colleita mecanizada, e Estefan Araque de Agbar Agriculture, que falará da poda intelixente para mellorar a produción. PROGRAMA | INSCRICIÓN
Imaxe de froitas e verduras saíndo por unha fiestra
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Atracción de froitas

Fruit Attraction é o evento para profesionais da froita e verdura. Fruit Attraction converteuse na ferramenta comercial de referencia para a comercialización GLOBAL de froitas e hortalizas . A súa capacidade para impulsar as exportacións globais do sector convérteo no punto de conexión comercial de todo o grupo de profesionais que conforman toda a cadea de valor, ademais de consolidarse como marco de innovación no mercado hortofrutícola.
living lab andaluz livingsoil
03/10/2024
Fundación JAV- Jaén Agritech Ventures

Presentación do Living Lab Andaluz, dentro do proxecto europeo Livingsoil

O Living Lab Andaluz constitúese como unha entidade destinada a promover e implantar solucións tecnolóxicas innovadoras e sostibles destinadas a mellorar a saúde do solo do oliveiral. Forma parte do proxecto europeo LIVINGSOILL (Healthy Soil to Permanent Crops Living Labs) financiado con 12 millóns de euros, dos cales 2 millóns se destinan ao olivar andaluz. A Universidade de Xaén será a encargada de coordinar este Living Lab, no que tamén forman parte 15 entidades andaluzas con recoñecida actividade de I+D+i relacionada co cultivo da oliveira. O programa do acto de presentación inclúe tres mesas redondas que xirarán arredor dos seguintes temas: Saúde do solo, retos e servizos dos ecosistemas. Proxectos de innovación: Utilización de coprodutos do oliveiro no marco da economía circular. Experiencias piloto de empresas oleícolas dirixidas a mellorar a saúde do solo. Ademais, ofrecerase unha xornada sobre dixitalización no sector olívico.
tic4bio
18/09/2024
Tic4Bio

Presentación do GO Tic4bio, unha ferramenta TIC para a xestión eficiente da auga e da biodiversidade

O vindeiro 18 de setembro a granxa Cortijo El Puerto , situada en Lora del Río, Sevilla , será o escenario da presentación de resultados do grupo operativo Tic4bio , cunha innovadora ferramenta TIC pensada para mellorar a xestión eficiente da auga e da biodiversidade no campo agrícola. Este proxecto busca integrar a dixitalización nos procesos agroalimentarios, optimizando o aproveitamento dos recursos naturais e promovendo a sustentabilidade. Deste xeito, fomentarase a toma de decisións tanto para facer un uso eficiente da auga de rego e da auga utilizada na agroindustria, como para calcular o grao de biodiversidade da explotación e poder mellorala, dando resposta ás preocupacións ambientais e sanitarias. . conservación dos recursos naturais no mercado máis esixente. O evento, organizado por Ecovalia e outras entidades do sector, comezará ás 10.00 horas coa inauguración a cargo de referentes no ámbito da agricultura e a innovación. Entre os relatores estarán Cristina de Toro Navero , do Ministerio de Agricultura, Pesca, Augas e Desenvolvemento Rural; Álvaro Barrera Fernández , presidente de Ecovalia; Lola de Toro Jordano , xerente do CeiA3; Emilio Camacho Poyato , da Universidade de Córdoba; Enrique de la Torre Liébana , conselleiro delegado de Ingeoliva; e Pablo Reina López , responsable do desenvolvemento da ferramenta TIC en Dacartec. Ás 10.30 horas, Auxiliadora Vecina Jiménez , directora de Innovación e Formación de Ecovalia, presentará o grupo operativo e un documental que mostra o desenvolvemento do proxecto. Posteriormente, ás 10.45 horas, a investigadora Carmen Flores Cayuela da Universidade de Córdoba compartirá os resultados obtidos por este innovador proxecto. A xornada continuará ás 11.30 horas cunha visita guiada á experiencia piloto, a cargo de Enrique de la Torre , onde os asistentes poderán coñecer de primeira man como a ferramenta "tic4bio" contribúe a un uso máis eficiente da auga biodiversidade nos cultivos. Por último, ás 12.30 horas, haberá unha degustación de aceites Cortijo El Puerto e unha degustación de alimentos ecolóxicos , destacando produtos locais e sostibles. Este evento é un punto de encontro fundamental para os profesionais do sector agrario que buscan solucións tecnolóxicas avanzadas para a sustentabilidade e a eficiencia...
Agricultura regenerativa
06/08/2024
RuralCat

Aproximación á agricultura rexenerativa

No marco da Feira da Abeleira de Riudoms, o 6 de agosto terá lugar a xornada técnica "Aproximación á agricultura rexenerativa", organizada pola Consellería de Acción Climática, Alimentación e Axenda Rural da Generalitat de Cataluña e o Colexio de Enxeñeiros Técnicos Agrícolas. de Cataluña. Aínda que a bioloxía dos solos é coñecida dende hai décadas, foi nos últimos anos cando tomamos conciencia dos danos que as prácticas agrícolas comúns causaron no solo. A agricultura rexenerativa consiste fundamentalmente nun manexo dos cultivos moi centrado na restauración da saúde do solo con técnicas non sempre fáciles de poñer en práctica. Para avanzar na recuperación do solo, o primeiro é entender o seu funcionamento e saber que ferramentas existen. PROGRAMA
Tecnoloxía para evitar derivas dos tratamentos fitosanitarios
27/06/2024
UAGR

Xornada sobre herbicidas con Prosulfocarb en cereal (Proxecto InnovAC-Eco)

A Unión de Agricultores e Gandeiros da Rioxa (UAGR) organizou unha xornada que estará dedicada á presentación do Proxecto InnovAC-Eco , dedicada a estudar a presenza de residuos fitosanitarios nos aceites de oliva, orixinados por derivas de aplicacións noutros cultivos. , centrándose no ingrediente activo herbicida con Prosulfocarb. Aínda que non se superan os límites máximos autorizados de consumo, a súa mera presenza si supón un impedimento para a certificación dos aceites ecolóxicos , reducindo así a súa rendibilidade. Tecnoloxía para evitar derivas dos tratamentos fitosanitarios No marco deste proxecto desenvolveuse un prototipo tecnolóxico capaz de detectar derivas de produtos en tempo real. O traballo tamén serviu para concienciar aos produtores de cereais sobre a deriva que provocan os seus tratamentos. Non se precisa inscrición previa.
logo congreso mundial de aceite de oliva
26/06/2024
Olive Oil World Congress

Congreso Mundial do Aceite de Oliva

O Olive Oil World Congress é un evento que reunirá aos principais relatores a nivel mundial en cada tema para potenciar o aceite de oliva e transmitir os seus beneficios á sociedade a través dos seguintes obxectivos : Reunir profesionais do sector e promover a transferencia de coñecemento sobre este produto en todos os elos da cadea produtiva. Estudar casos de éxito e as mellores ferramentas de marketing e vendas que axuden ao sector a mellorar a súa eficacia comercial. Abordar en profundidade a produción, investigación e comercialización do aceite de oliva. DOSIER | INSCRICIÓN | Información e contacto 917217929 info@oliveoilwc.com
Demostración de améndoa 2024
20/06/2024
DemoAlmendro

II Demostración de campo Demo Almendro 2024

Segunda edición de Demo Almendra , un evento de campo que concentra conferencias e mesas redondas, zona expositiva e demostracións de campo. Entre outros temas trataranse os seguintes: CONXUNTURA: Perspectivas de mercado: a incógnita do prezo. Produtores de todo o mundo. RENTABILIDADE: Como mellorar os ingresos da nosa operación e reducir custos. SUSTENTABILIDADE: Vínculo entre medio ambiente, compromiso social e conta de resultados. Tras o remate das xornadas, está prevista unha saída ao campo coas correspondentes explicacións técnicas simultáneas por grupos repartidos pola explotación e unha demostración de maquinaria . A sesión de mañá rematará cunha paella para os asistentes e a oportunidade de compartir a hora do xantar cos asistentes. Pola tarde, están previstos tres obradoiros organizados pola Escola Politécnica Superior de Huesca : "Fertirrigación da améndoa. Influencia e adaptación ao cambio climático". “Interpretación de análises de solos, augas, plantas”. "A Agricultura que nos está chegando. Impacto da Intelixencia Artificial". A asistencia ao Congreso/ Networking é gratuíta . Os obradoiros específicos custan 75€ cada un. PROGRAMA | INSCRICIÓN
logo sobre a experiencia de noces
04/04/2024
AOVE & NUTS Experience

Feira do oliveiro e da froita "Experiencia EVOO & NUTS"

“AOVE&NUTS experience” é un evento capaz de dinamizar, aportar ideas, enfoques, proxectos e iniciativas de mellora e desenvolvemento nun sector estratéxico, clave e fundamental na economía e na actividade empresarial deste ámbito. Trátase dunha feira que vai dirixida a produtores de AOVE e froitos secos, agricultores, cooperativistas, empresas de investimento e servizos, consumidores de maquinaria de produción e insumos, mulleres e homes con inquietudes gourmet. Tamén teremos diversas actividades como exposición de maquinaria, xornadas técnicas, degustacións, difusión da cultura do AOVE e dos froitos secos a través da hostalería antes e durante a celebración da Feira. PROGRAMA | XORNADAS TÉCNICAS | CONTACTO : info@talavera-ferial.com, 925721830 | LUGAR : Feira de Talavera
cartel da reunión agroecolóxica
04/04/2024
Fundación Agroecosistema

VIII Encontro Agroecolóxico

O Encontro Agroecolóxico é un evento consolidado do sector agrario e gandeiro do país no que participan agricultores, técnicos, consultores agrarios, industrias, cooperativas, comerciantes e empresas que interveñen na cadea agroalimentaria. Esta oitava edición céntrase nos cultivos leñosos (oliva, améndoa, cítricos, pistachos, etc.) que están a experimentar a proliferación de novas plantacións, a xeneralización de novas técnicas agroecolóxicas e o auxe dos modelos intensivos, aspectos que amosan o seu dinamismo. Pero tamén hai ameazas asociadas ao clima e á falta de auga , que reducen a competitividade das explotacións tradicionais, menos mecanizadas e automatizadas. PROGRAMA | FORMULARIO DE INSCRICIÓN
exposición mundial da oliveira
26/02/2024
Pomona Keepers

GUAU. Exposición Mundial do Aceite de Oliva

O Salón Mundial do Aceite de Oliva é un evento internacional para promocionar aceites, posicionamento de marca e ampliar a carteira de contactos mantendo a relevancia no sector. Para consultar o dossier do evento preme aquí
LOGÍSTICA DA FROITA
07/02/2024
FRUIT LOGISTICA

LOGÍSTICA DA FROITA

Feria líder no comercio mundial de froitas: logística, maquinaria, tecnoloxía, "organic rute" Información detallada => Programa
Xornada Grupos Operativos CeiA3 – Sector Olivar
11/12/2023
CIA3

Xornada Grupos Operativos CeiA3 – Sector Olivar

O 11 de xullo de 2023, o ceiA3 celebrará unha xornada en liña onde se presentará o avance dos Grupos Operativos do Sector Olívico nos que participa e cuxo público obxectivo son investigadores e axentes do sector olívico ceiA3. Entre os obxectivos estratéxicos do ceiA3, o que destaca é promover sinerxías e accións colaborativas entre investigadores das súas universidades e institucións integrantes e a súa interconexión co sector. Dentro do sector agroalimentario andaluz, un dos sectores estratéxicos é o oliveiral e o aceite de oliva e o ceiA3 vén dinamizando ecosistemas de innovación xunto cos principais axentes representativos do sector. No marco da dinamización das accións vinculadas ao EIP-Agri, o consorcio ceiA3 participa xunto con grupos de investigación das súas universidades en proxectos innovadores executados por Grupos Operativos. Actualmente, o consorcio participa directamente xunto con investigadores en 4 proxectos innovadores dentro da Convocatoria 2020 de axudas dirixidas ao funcionamento dos Grupos Operativos da Junta de Andalucía. As Xornadas de Grupos Operativos ceiA3 do Sector Olívico pretenden promover sinerxías e interaccións entre os investigadores ceiA3, así como a transferencia ao sector para compartir os avances ata a data. Organizaron e participaron: CEiA3 organizou e participaron GO BIORUMIOLI, GO BIOSUERO, GO CoverOlive e GO TIC4BIO Modalidade: Online (a través da plataforma ZOOM) Data e hora: 11 de xullo de 2023 ás 11:00 h. Inscrición en liña para a asistencia: gratuíta. É necesario rexistrarse en ZOOM: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_76JJxKnBTPaiN32iiB7cEA#/ Información completa e programa provisional: Ver
http://www.organicfoodiberia.com/es
07/06/2023
ORGANIC FOOD IBERIA

Alimentos ecolóxicos Iberia 2023

Celebra o mundo natural e ecolóxico nun só lugar. Descubre as novas tendencias do sector ecolóxico. Atopa o último en saúde e benestar, beleza, coidado da pel, téxtil, fogar e produtos de limpeza de todas as rexións de España e Portugal. Participa de balde no programa de seminarios e coñece cara a cara aos principais provedores e compradores do sector. Convidamos venda polo miúdo e maiorista de alimentos independentes, así como supermercados e grandes departamentos de compras, cociñas públicas (escolas, hospitais e residencias de anciáns). Tamén invitamos a importadores e exportadores de alimentos, tendas independentes de saúde e nutrición, restaurantes de catering e hoteis. Por último, convidaremos tendas especializadas, tendas agrícolas, caterings, centros de transporte e atraccións, así como importadores de viño.
Loxística de froitas
08/02/2023

LOGÍSTICA DA FROITA

Feira líder no comercio mundial de froitas: loxística, maquinaria, tecnoloxía, "ruta ecolóxica" Información detallada => Programa