Ir o contido principal

Cursos de formación

Destacado

DRONES AGRARIAS
12/05/2025
Universidad de Sevilla
Big data e aplicacións de IoT por satélite no seguimento de cultivos
O obxectivo xeral deste curso é proporcionar aos participantes coñecementos teóricos e prácticos sobre o uso de Big Data, Internet das Cousas (IoT) e análise satelital para o seguimento, seguimento e
Curso de agricultura ecolóxica para asesores
30/04/2025
IFAPA
Formación especializada en agricultura ecolóxica para asesores agroalimentarios
Curso online de 80 horas. O prazo de solicitude está aberto ata o 15/04/2025 Observacións É imprescindible ter en conta a información relativa aos criterios de valoración das solicitudes deste
cartel do curso
01/04/2025
Consejo de Colegios de Ingenieros Técnicos Agrícolas
Formación gratuíta en competencias dixitais relacionadas coa Enxeñería Agrícola
Cun prazo de preinscrición que remata o 7 de febreiro, o Consello de Colexios de Enxeñeiros Técnicos Agrícolas puxo en marcha un programa integral de formación en competencias dixitais dirixido a
mazá
09/04/2025
CNTA

Queres saber cal é a vida útil dos alimentos?

Curso virtual, inclúe degustación individual (información pendente)
CURSO MTD PARA REDUCIR O IMPACTO AMBIENTAL NAS GRANXAS PORCINAS
28/03/2025
ARATRIA

CURSO MTD PARA REDUCIR O IMPACTO AMBIENTAL NAS GRANXAS PORCINAS

Dirixido a: Curso convalidado como formación complementaria para acceder a axudas destinadas a fomentar a inserción da mocidade no sector agrario, concretamente para a posta en marcha dunha explotación porcina intensiva. HOM2025-00-0031 Mellores técnicas dispoñibles para reducir o impacto ambiental explotacións porcinas. Obxectivos: Formar ao
Permanente
Curso online: Xestión de residuos
Permanente

Curso online: Xestión de residuos

Descrición O curso está dirixido a calquera persoa interesada en adquirir coñecementos sobre a xestión de residuos. Goles Comprender a súa relevancia para o medio ambiente e a saúde pública. Familiarizarse coas leis e regulamentos relevantes. Identificar e clasificar os distintos tipos de residuos. Aprender técnicas e métodos eficaces e seguros
UTILIZACIÓN DE PRODUCTOS BIOCIDAS AUTORIZADOS PARA O USO POR PERSOAL PROFESIONAL, CAMPO GANDEIRO
21/03/2025
ARATRIA

UTILIZACIÓN DE PRODUCTOS BIOCIDAS AUTORIZADOS PARA O USO POR PERSOAL PROFESIONAL, CAMPO GANDEIRO

Dirixido a: A todas aquelas persoas que no seu ámbito laboral utilicen biocidas autorizados para o seu uso por persoal profesional (non especializado) do sector gandeiro. RD 830/2010 no art. 2.f define os biocidas de uso polo persoal profesional como produtos autorizados para este uso na resolución de inscrición no rexistro oficial de biocidas
IR AGRIREGENCARBON
17/03/2025
GO AGRIREGENCARBON

Formación en liña sobre inserción rexenerativa do GO AGRIREGENCARBÓN

O Grupo Operativo AGRIREGENCARBÓN (Validación dunha proposta metodolóxica para a agricultura rexenerativa de carbono) organizou unha xornada formativa en liña a través de Zoom onde se tratarán os seguintes temas: • A cadea de subministración e o seu impacto na sustentabilidade. • Metodoloxías e normas empregadas na medida, redución e certificación
Mans nun campo cultivado para ilustrar un curso sobre créditos de carbono na agricultura
26/02/2025
ECODES

Sesións de formación en liña sobre créditos de carbono

Organizado polo Proxecto AgriRegenCarbon , o evento céntrase no potencial dos créditos de carbono e no seu impacto na sustentabilidade do sector agrario en España, e abordará retos aos que se enfronta o sector como o cambio climático, a degradación do solo e a rendibilidade das explotacións. O relator principal Orson Acosta , CEO de Azolla Projects
ainia
18/02/2025
Ainia

Desenvolvemento e implantación do Plan de Cultura de Seguridade Alimentaria

Introdución As prácticas de seguridade alimentaria seguen a ser de gran importancia e as empresas alimentarias dedican boa parte dos seus recursos a deseñar e implementar políticas, plans e programas que garantan aos consumidores os altos estándares de seguridade dos produtos que demanda a sociedade. Non obstante, a pesar dos actuais modelos de
Lexislación de protección de cultivos
07/02/2025
protección de cultivos, legislación

Webinar de APOIO: Lexislación de protección de cultivos

O proxecto europeo SUPPORT, centrado en axudar aos agricultores a cumprir os obxectivos de redución fitosanitaria da estratexia da Granxa ao Garfo, a través da implantación do control integrado de pragas, especialmente no cultivo de amorodos, uvas e oliveiras, entra agora nunha fase na que se farán recomendacións políticas. Por iso, o 7 de febreiro
pasto
01/10/2024
IFAPA

Formación especializada en Dehesa

Curso de 40 horas de duración no que se abordan diferentes aspectos e temas relacionados co pasto: contexto, caracterización, conservación, pragas e enfermidades, renovación e rexeneración de árbores, aproveitamento gandeiro, etc. PROGRAMA | PRAZO DE SOLICITUDE ata o 18/09/2024 | INFORMACIÓN e PREGUNTAS en Asesorformacion.ifapa@juntadeandalucia.es
Logotipo da IFAPA
25/09/2024
IFAPA

Formación transversal para servizos de asesoramento agrícola

Curso mixto de 100 horas para asesores que aborda temas como a xestión integrada de pragas, a caracterización do solo, as prácticas agrícolas beneficiosas, os riscos laborais e a metodoloxía de asesoramento. PROGRAMA | PRAZO DE SOLICITUDE ata o 09/09/2024 | INFORMACIÓN e PREGUNTAS en Asesorformacion.ifapa@juntadeandalucia.es
Logotipo da IFAPA
24/09/2024
IFAPA

Formación transversal para servizos de asesoramento agrícola

Curso mixto de 100 horas para asesores que aborda temas como a xestión integrada de pragas, a caracterización do solo, as prácticas agrícolas beneficiosas, os riscos laborais e a metodoloxía de asesoramento. PROGRAMA | PRAZO DE SOLICITUDE ata o 09/09/2024 | INFORMACIÓN e PREGUNTAS en Asesorformacion.ifapa@juntadeandalucia.es
curso eilza Xestión sostible da auga na Industria Láctea
16/08/2024
EILZA

Xestión sostible da auga na industria láctea

Formación en liña teórico-práctica de 40 horas na que se coñecen os tipos de consumo e vertidos de auga, as técnicas de tratamento e xestión, e a normativa asociada na industria láctea. Contido Introdución á xestión sostible da auga – 5 horas Normas e estratexias de uso da auga – 5 horas Tratamento de augas residuais - 10 horas Técnicas de economía
Aforro de enerxía na industria agroalimentaria mediante o uso de datos
28/06/2024
HAZI

Aforro de enerxía na industria agroalimentaria mediante o uso de datos

Seminario web de 3 horas dirixido a coñecer actores clave e expertos para revelar os puntos máis importantes da transición enerxética a través dos datos . Datos, IoT e IA para aforrar enerxía na industria agroalimentaria A través das súas experiencias, verán de primeira man como os datos, IoT e IA conseguen mellorar a eficiencia enerxética e
logotipo de formación agroalimentaria
11/06/2024
Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación

Impacto do cambio climático na agricultura de regadío: estratexias de adaptación

Curso do plan de formación continua de técnicos rurais do Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación (MAPA) FORMACIÓN MAPA
logotipo do gato rural
07/05/2024
RURALCAT

Prevención e redución do desperdicio alimentario

Curso de 20 horas no que os participantes poderán desenvolver o seu Plan para previr e reducir as perdas e desperdicios de alimentos, cuantificar as perdas, identificar puntos críticos, entre outros temas. PROGRAMA | INSCRICIÓN entre o 08/04/2024-17/04/2024 | INFORMACIÓN e contacto na Escola Agraria Mas Bové: 977343289 / aecacon.daam@gencat.cat
logotipo do gato rural
07/05/2024
RURALCAT

Seguridade básica e prevención de riscos laborais na explotación agraria

Curso de 30 horas de duración que ofrece nocións básicas sobre seguridade e prevención de riscos laborais nunha empresa agraria. PROGRAMA | INSCRICIÓN entre o 08/04/2024-17/04/2024 | INFORMACIÓN e contacto na Escola Agraria Mas Bové: 977343289 / aecacon.daam@gencat.cat
laranxa con cogomelos
29/04/2024
CNTA

Vida útil dos alimentos

Curso CNTA para a adquisición dos coñecementos necesarios sobre as metodoloxías a aplicar no estudo da vida útil dos alimentos dende o punto de vista da calidade sensorial e microbiolóxica. Inscrición do 16 de xaneiro de 2024 ao 29 de abril de 2024 PROGRAMA
ETIQUETADO DE ALIMENTOS
25/04/2024
CNTA

Etiquetado dos alimentos en Europa: declaración nutricional e sanitaria

Curso da CNTA para coñecer a lexislación aplicable ás declaracións nutricionais e de saúde en Europa e aprender a identificar e xustificar as afirmacións que podes utilizar nos produtos da túa empresa. Inscrición dende o 21 de novembro de 2023 ata o 24 de abril de 2024 PROGRAMA
logotipo de formación agroalimentaria
23/04/2024
Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación

Uso de big data, sensores e teledetección para calcular as doses de rega

Curso do plan de formación continua de técnicos rurais do Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación (MAPA) FORMACIÓN MAPA
Logo do clúster alimentario de Galicia
18/04/2024
Clúster Alimentario de Galicia (CLUSAGA)

Xestión e Control da Calidade Alimentaria

Este curso presencial de 60 horas persegue a especialización en seguridade alimentaria para poder desempeñar funcións de desenvolvemento, implantación e mellora dos mecanismos de inspección e seguridade alimentaria. PROGRAMA | INSCRICIÓN | INFORMACIÓN e CONTACTO, Inés Rodríguezm unitec@clusaga.org, 981556062