Ir o contido principal

Cursos de formación

Destacado

cartel do curso
01/04/2025
Consejo de Colegios de Ingenieros Técnicos Agrícolas
Formación gratuíta en competencias dixitais relacionadas coa Enxeñería Agrícola
Cun prazo de preinscrición que remata o 7 de febreiro, o Consello de Colexios de Enxeñeiros Técnicos Agrícolas puxo en marcha un programa integral de formación en competencias dixitais dirixido a
CURSO MTD PARA REDUCIR O IMPACTO AMBIENTAL NAS GRANXAS PORCINAS
28/03/2025
ARATRIA

CURSO MTD PARA REDUCIR O IMPACTO AMBIENTAL NAS GRANXAS PORCINAS

Dirixido a: Curso convalidado como formación complementaria para acceder a axudas destinadas a fomentar a inserción da mocidade no sector agrario, concretamente para a posta en marcha dunha explotación porcina intensiva. HOM2025-00-0031 Mellores técnicas dispoñibles para reducir o impacto ambiental explotacións porcinas. Obxectivos: Formar ao
Permanente
Curso online: Xestión de residuos
Permanente

Curso online: Xestión de residuos

Descrición O curso está dirixido a calquera persoa interesada en adquirir coñecementos sobre a xestión de residuos. Goles Comprender a súa relevancia para o medio ambiente e a saúde pública. Familiarizarse coas leis e regulamentos relevantes. Identificar e clasificar os distintos tipos de residuos. Aprender técnicas e métodos eficaces e seguros
UTILIZACIÓN DE PRODUCTOS BIOCIDAS AUTORIZADOS PARA O USO POR PERSOAL PROFESIONAL, CAMPO GANDEIRO
21/03/2025
ARATRIA

UTILIZACIÓN DE PRODUCTOS BIOCIDAS AUTORIZADOS PARA O USO POR PERSOAL PROFESIONAL, CAMPO GANDEIRO

Dirixido a: A todas aquelas persoas que no seu ámbito laboral utilicen biocidas autorizados para o seu uso por persoal profesional (non especializado) do sector gandeiro. RD 830/2010 no art. 2.f define os biocidas de uso polo persoal profesional como produtos autorizados para este uso na resolución de inscrición no rexistro oficial de biocidas
IR AGRIREGENCARBON
17/03/2025
GO AGRIREGENCARBON

Formación en liña sobre inserción rexenerativa do GO AGRIREGENCARBÓN

O Grupo Operativo AGRIREGENCARBÓN (Validación dunha proposta metodolóxica para a agricultura rexenerativa de carbono) organizou unha xornada formativa en liña a través de Zoom onde se tratarán os seguintes temas: • A cadea de subministración e o seu impacto na sustentabilidade. • Metodoloxías e normas empregadas na medida, redución e certificación
Mans nun campo cultivado para ilustrar un curso sobre créditos de carbono na agricultura
26/02/2025
ECODES

Sesións de formación en liña sobre créditos de carbono

Organizado polo Proxecto AgriRegenCarbon , o evento céntrase no potencial dos créditos de carbono e no seu impacto na sustentabilidade do sector agrario en España, e abordará retos aos que se enfronta o sector como o cambio climático, a degradación do solo e a rendibilidade das explotacións. O relator principal Orson Acosta , CEO de Azolla Projects
ilustración con froitas e verduras
20/01/2025
Colegio Oficial de Ingenieros Agrónomos de Andalucía a través de la Fundación Andaluza de Ingenieros Agrónomos

Curso de protocolo globalGAP (IFA) v.6. Froitas e verduras: Contidos e procesos de certificación MATRÍCULA ABERTA

Esta acción formativa vai dirixida a ADQUIRIR OS COÑECEMENTOS NECESARIOS E AS CLAVES DO ESQUEMA IFA GLOBALG.AP, versión 6 e A OBTENCIÓN DO COÑECEMENTO E TITULACIÓN NECESARIOS PARA REALIZAR AUDITORÍAS internas de SGC e centros de manipulación, así como auditorías internas ás áreas de produción. O Certificado GLOBALG.AP, tamén coñecido como Standard
móbil
03/10/2024
IFAPA

Formación especializada en solucións tecnolóxicas para o sector agrario

Os contidos do curso de 40 horas son Software de xestión agrícola, Big Data, Robótica, Marketplaces: comercio electrónico, Biotecnoloxía e Big Data Biolóxico. PROGRAMA | PRAZO DE SOLICITUDE ata o 19/09/2024 | INFORMACIÓN e PREGUNTAS en Asesorformacion.ifapa@juntadeandalucia.es
pasto
01/10/2024
IFAPA

Formación especializada en Dehesa

Curso de 40 horas de duración no que se abordan diferentes aspectos e temas relacionados co pasto: contexto, caracterización, conservación, pragas e enfermidades, renovación e rexeneración de árbores, aproveitamento gandeiro, etc. PROGRAMA | PRAZO DE SOLICITUDE ata o 18/09/2024 | INFORMACIÓN e PREGUNTAS en Asesorformacion.ifapa@juntadeandalucia.es
Logotipo da IFAPA
25/09/2024
IFAPA

Formación transversal para servizos de asesoramento agrícola

Curso mixto de 100 horas para asesores que aborda temas como a xestión integrada de pragas, a caracterización do solo, as prácticas agrícolas beneficiosas, os riscos laborais e a metodoloxía de asesoramento. PROGRAMA | PRAZO DE SOLICITUDE ata o 09/09/2024 | INFORMACIÓN e PREGUNTAS en Asesorformacion.ifapa@juntadeandalucia.es
Logotipo da IFAPA
24/09/2024
IFAPA

Formación transversal para servizos de asesoramento agrícola

Curso mixto de 100 horas para asesores que aborda temas como a xestión integrada de pragas, a caracterización do solo, as prácticas agrícolas beneficiosas, os riscos laborais e a metodoloxía de asesoramento. PROGRAMA | PRAZO DE SOLICITUDE ata o 09/09/2024 | INFORMACIÓN e PREGUNTAS en Asesorformacion.ifapa@juntadeandalucia.es
curso eilza Xestión sostible da auga na Industria Láctea
16/08/2024
EILZA

Xestión sostible da auga na industria láctea

Formación en liña teórico-práctica de 40 horas na que se coñecen os tipos de consumo e vertidos de auga, as técnicas de tratamento e xestión, e a normativa asociada na industria láctea. Contido Introdución á xestión sostible da auga – 5 horas Normas e estratexias de uso da auga – 5 horas Tratamento de augas residuais - 10 horas Técnicas de economía
Aforro de enerxía na industria agroalimentaria mediante o uso de datos
28/06/2024
HAZI

Aforro de enerxía na industria agroalimentaria mediante o uso de datos

Seminario web de 3 horas dirixido a coñecer actores clave e expertos para revelar os puntos máis importantes da transición enerxética a través dos datos . Datos, IoT e IA para aforrar enerxía na industria agroalimentaria A través das súas experiencias, verán de primeira man como os datos, IoT e IA conseguen mellorar a eficiencia enerxética e
logotipo de formación agroalimentaria
11/06/2024
Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación

Impacto do cambio climático na agricultura de regadío: estratexias de adaptación

Curso do plan de formación continua de técnicos rurais do Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación (MAPA) FORMACIÓN MAPA
Cartel do curso técnico de molino de aceite
04/06/2024
Fundación Eurocaja Rural y la Denominación de Origen Montes de Toledo

Técnico en molino de aceite

Curso teórico-práctico de 40 horas para a profesionalización e optimización da xestión da almazara e os procesos de obtención de AOVE de calidade. Os obxectivos do curso son estudar todos os procesos que interveñen na elaboración do aceite de oliva virxe e identificar os puntos críticos nos que se pode producir unha perda de calidade, informar
logotipo de formación agroalimentaria
20/05/2024
Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación

Rendibilidade e sustentabilidade no sector lácteo

Curso do plan de formación continua de técnicos rurais do Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación (MAPA) FORMACIÓN MAPA | CALENDARIO DE CURSO | FORMULARIO DE SOLICITUDE
logo da escola de viño da organización interprofesional do viño de España
08/05/2024

Denominacións de orixe con influencia mediterránea

Curso en liña de 10 horas de duración no que se coñece as condicións climáticas, edafolóxicas e as tradicións culturais da elaboración do viño desde o Empordà ata as costas de Cádiz e Huelva. As temperaturas suaves permiten unha maduración moi homoxénea das uvas e dannos uns viños cun gran peso de froita e deliciosos en boca.
logo da escola de viño da organización interprofesional do viño de España
08/05/2024
Escuela de vino de la Organización Interprofesional del Vino de España (OIVE)

Variedades de vide insulares españolas e variedades estranxeiras de España

Curso online de 10 horas de duración no que se coñecen as variedades estranxeiras que puideron establecerse en España e ofrecer viños de calidade, tanto monovarietais como participando en mesturas. Repasaranse as últimas variedades doutros países e estudaranse as súas principais características morfolóxicas, as necesidades de cultivo, os tipos de
logotipo do gato rural
07/05/2024
RURALCAT

Prevención e redución do desperdicio alimentario

Curso de 20 horas no que os participantes poderán desenvolver o seu Plan para previr e reducir as perdas e desperdicios de alimentos, cuantificar as perdas, identificar puntos críticos, entre outros temas. PROGRAMA | INSCRICIÓN entre o 08/04/2024-17/04/2024 | INFORMACIÓN e contacto na Escola Agraria Mas Bové: 977343289 / aecacon.daam@gencat.cat
póster do curso de análise sensorial aoev
06/05/2024
Fundación Eurocaja Rural y la Denominación de Origen Montes de Toledo

Análise sensorial do aceite de oliva virxe

Curso de 15 horas de duración para capacitar aos profesionais do sector oleícola na avaliación sensorial dos aceites de oliva virxe. Os obxectivos da materia son comprender e coñecer a importancia das actividades de preselección e clasificación dos aceites producidos dentro do programa de autocontrol de calidade en almazaras, achegar coñecementos
vexetais
30/04/2024
IFAPA

Formación especializada en agricultura ecolóxica

Contidos Antecedentes e conceptos previos Lexislación: Normativa e axudas Control e certificación na produción Fecundación Biodiversidade Sementes e material vexetal Control de pragas e enfermidades Control de Adventicia Gandería Ecolóxica Comercialización de Produtos Ecolóxicos Proceso de conversión a agricultura ecolóxica