Ir o contido principal

Cursos de formación

Destacado

DRONES AGRARIAS
12/05/2025
Universidad de Sevilla
Big data e aplicacións de IoT por satélite no seguimento de cultivos
O obxectivo xeral deste curso é proporcionar aos participantes coñecementos teóricos e prácticos sobre o uso de Big Data, Internet das Cousas (IoT) e análise satelital para o seguimento, seguimento e
Curso de agricultura ecolóxica para asesores
30/04/2025
IFAPA
Formación especializada en agricultura ecolóxica para asesores agroalimentarios
Curso online de 80 horas. O prazo de solicitude está aberto ata o 15/04/2025 Observacións É imprescindible ter en conta a información relativa aos criterios de valoración das solicitudes deste
cartel do curso
01/04/2025
Consejo de Colegios de Ingenieros Técnicos Agrícolas
Formación gratuíta en competencias dixitais relacionadas coa Enxeñería Agrícola
Cun prazo de preinscrición que remata o 7 de febreiro, o Consello de Colexios de Enxeñeiros Técnicos Agrícolas puxo en marcha un programa integral de formación en competencias dixitais dirixido a
CURSO MTD PARA REDUCIR O IMPACTO AMBIENTAL NAS GRANXAS PORCINAS
28/03/2025
ARATRIA

CURSO MTD PARA REDUCIR O IMPACTO AMBIENTAL NAS GRANXAS PORCINAS

Dirixido a: Curso convalidado como formación complementaria para acceder a axudas destinadas a fomentar a inserción da mocidade no sector agrario, concretamente para a posta en marcha dunha explotación porcina intensiva. HOM2025-00-0031 Mellores técnicas dispoñibles para reducir o impacto ambiental explotacións porcinas. Obxectivos: Formar ao
porcino
26/03/2025
CIFEA Torre Pacheco

Formación do persoal que traballe con porcos - RD 306/2020 (Avaliación)

O obxectivo deste curso é adquirir os coñecementos mínimos esixidos no RD 306/2020, e na Decisión de aplicación da UE 2017/302 para estar habilitado para traballar en explotacións porcinas intensivas. Obxectivos: Adquirir unha visión xeral das características da produción porcina. Coñecer o manexo básico das explotacións nas distintas fases
Porco 2
21/03/2025
CIFEA Lorca

Formación do persoal que traballe con porcos - RD 3006/2020 (Avaliación)

O obxectivo deste curso é adquirir os coñecementos mínimos esixidos no RD 306/2020, e na Decisión de aplicación da UE 2017/302 para estar habilitado para traballar en explotacións porcinas intensivas. Obxectivos: Adquirir unha visión xeral das características da produción porcina. Coñecer o manexo básico das explotacións nas distintas fases
transporte animal
06/03/2025
CIFEA Lorca

Benestar animal no transporte. Práctica e avaliación

Este curso está dirixido a todas aquelas persoas que queiran aprender os conceptos básicos do benestar animal no transporte dun xeito sinxelo e dinámico. Obxectivos: Conceptos e xeneralidades sobre o transporte de animais. Boas prácticas no transporte de animais. Bioseguridade e procedementos operativos. Condicións e requisitos para o transporte de
Porcino
04/03/2025
CIFEA Lorca

Benestar animal en porcos. Práctica e avaliación

Con este curso coñecerás a normativa en materia de benestar animal porcino e as súas condicións de manexo e cría, así como os protocolos de limpeza e desinfección de instalacións e vehículos. Obxectivos: Coñecer a normativa nacional e europea relacionada co benestar animal, como se controla e as posibles sancións por incumprimento. Coñecer as
granxa de galiñas
29/11/2024
ARATRIA

Benestar animal nas explotacións gandeiras en liña

Dirixido a: Dirixido a propietarios, traballadores de explotacións gandeiras ou a todos aqueles que desexen incorporarse á actividade gandeira. Obxectivos: Obtención do certificado de formación en benestar animal. A formación lograrase mediante a asistencia ao curso e a superación dun exame, e acreditarase mediante a expedición dun carné pola
porcino
29/11/2024

Benestar animal en porcos

Con este curso coñecerás a normativa en materia de benestar animal porcino e as súas condicións de manexo e cría, así como os protocolos de limpeza e desinfección de instalacións e vehículos. UNIDADE 1: BENESTAR PORCINO Capítulo 1. Introdución Tema 1. Normativa Tema 2. Definición Capítulo 2. Anatomía, fisioloxía e etoloxía Tema 1. Anatomía Tema 2
eficiencia e sustentabilidade na gandería
01/10/2024
Cajamar

Eficiencia e sustentabilidade na gandaría

Curso en liña sincrónico de 5 sesións, que explica como optimizar a eficiencia produtiva nas explotacións para axudar a mellorar a sustentabilidade e como funciona este proceso en ambas direccións. Ademais, analizarase o nivel de sustentabilidade da produción gandeira en España , centrándose nos sectores porcino , vacún e lácteo, así como no ovino
cordeiros
19/09/2024
IFAPA

Formación especializada en benestar animal

Curso especializado de 30 horas de duración sobre benestar animal en porcos, ruminantes e aves. PROGRAMA | PRAZO DE SOLICITUDE ata o 20/08/2024 | INFORMACIÓN e PREGUNTAS en Asesorformacion.ifapa@juntadeandalucia.es
Funcionamento das explotacións porcinas e melloras técnicas ambientais
17/09/2024
Gobierno de Aragón

Funcionamento das explotacións porcinas e melloras técnicas ambientais

Curso de 25 horas impartido por Agropecuaria Arcoiris, SL. que ofrece coñecementos fundamentais sobre a xestión das explotacións porcinas e técnicas ambientais aplicadas ao desenvolvemento rural.
curso intensivo de porco ifapa
19/08/2024
IFAPA. Junta de Andalucía.

carne de porco intensiva

Curso de 20 horas, desenvolvido en tres días, sobre os principios e prácticas da produción porcina. Contidos CARACTERÍSTICAS DA PRODUCIÓN PORCINA SANIDADE ANIMAL, HIXIENE E BIOSEGURIDADE XESTIÓN A XESTIÓN AMBIENTAL E A LOITA CONTRA O CAMBIO CLIMÁTICO DAS EXPLOTACIÓNS REXISTRO DA INFORMACIÓN E DOCUMENTACIÓN NORMATIVA VIGENTE NO NIVEL EUROPEO
Curso de benestar animal para transportistas
29/07/2024
AGROFORMACIÓN EXTREMEÑA, S.L.

Curso de benestar animal para transportistas

Curso de 20 horas en horario de tarde dirixido a condutores ou coidadores de vehículos de estrada que transporten animais domésticos das especies équina, bovina, ovina, caprina e porcina ou aves de curral, para desprazamentos superiores a 65 km, así como persoal de centros de concentración, en de conformidade co Regulamento comunitario 1/2005 do
Comunicación e sustentabilidade no sector porcino
16/07/2024
UCM

Comunicación e sustentabilidade no sector porcino

O curso abordará a realidade do sector porcino en España e as estratexias de comunicación que se poden adoptar para dalo a coñecer aos consumidores e á sociedade en xeral, con argumentos científicos e datos oficiais. Ao longo da xornada trataranse os seguintes temas salientables: A comunicación ESG como panca de confianza. Identificación de
Funcionamento das explotacións porcinas e melloras técnicas ambientais
01/07/2024
Gob. Aragón / Agropecuaria Arcoiris

Funcionamento das explotacións porcinas e melloras técnicas ambientais

Curso de 25 horas de duración que, organizado por Agropecuaria Arcoiris, terá lugar na localidade de Cretas (Teruel). CONTACTO: 978 85 04 79
logotipo do gato rural
17/05/2024
RURALCAT

Curso de benestar animal en explotacións porcinas

Este curso a distancia de 20 horas ofrece formación xeral e específica sobre benestar animal aos produtores e gandeiros porcinos, que á súa vez lles permite obter a acreditación esixida pola normativa vixente. Ao remate do curso haberá unha sesión presencial obrigatoria na que se realizará a explicación de casos prácticos e o exame final. PROGRAMA
leitóns
18/03/2024
IRTA

Curso de auditor de benestar para nais porcinas e leitóns. 2024

A formación de auditores cualificados en inspección de benestar animal segundo os protocolos de Calidade de Benestar é un requisito imprescindible para garantir a calidade da certificación. O IRTA organiza periodicamente cursos de formación e cualificación de auditores en colaboración cos diferentes expertos da Rede de Calidade do Benestar. Prezo
porcos
05/02/2024
IRTA

Curso de auditor de benestar para porcos de engorde. 2024

A formación de auditores cualificados en inspección de benestar animal segundo os protocolos de Calidade de Benestar é un requisito imprescindible para garantir a calidade da certificación. O IRTA organiza periodicamente cursos de formación e cualificación de auditores en colaboración cos diferentes expertos da Rede de Calidade do Benestar. Prezo
Aplicabilidade de ferramentas innovadoras para producir carne de vacún e porco madurada
23/01/2024
IRTA

Aplicabilidade de ferramentas innovadoras para producir carne de vacún e porco madurada

A maduración da carne é un proceso de refrixeración post mortem que, se se realiza correctamente, permite mellorar as características sensoriais da carne, sobre todo en termos de dureza. Así, o proceso de maduración permite introducir no mercado carnes cunha alta calidade sensorial. Non obstante, unha mala selección das materias primas e unha