Ir o contido principal

Cursos de formación

Destacado

DRONES AGRARIAS
12/05/2025
Universidad de Sevilla
Big data e aplicacións de IoT por satélite no seguimento de cultivos
O obxectivo xeral deste curso é proporcionar aos participantes coñecementos teóricos e prácticos sobre o uso de Big Data, Internet das Cousas (IoT) e análise satelital para o seguimento, seguimento e
Curso de agricultura ecolóxica para asesores
30/04/2025
IFAPA
Formación especializada en agricultura ecolóxica para asesores agroalimentarios
Curso online de 80 horas. O prazo de solicitude está aberto ata o 15/04/2025 Observacións É imprescindible ter en conta a información relativa aos criterios de valoración das solicitudes deste
cartel do curso
01/04/2025
Consejo de Colegios de Ingenieros Técnicos Agrícolas
Formación gratuíta en competencias dixitais relacionadas coa Enxeñería Agrícola
Cun prazo de preinscrición que remata o 7 de febreiro, o Consello de Colexios de Enxeñeiros Técnicos Agrícolas puxo en marcha un programa integral de formación en competencias dixitais dirixido a
aves de curral
10/03/2025
CIFEA Torre Pacheco

Formación para o persoal que traballa na Avicultura. RD. 637/2021. Avaliación

O obxectivo deste curso é adquirir os coñecementos mínimos esixidos no RD 637/2021, e na decisión de desenvolvemento 2017/302 para estar habilitado para traballar en explotacións avícolas. Obxectivos: Adquirir unha visión xeral das características da produción avícola. Adquirir coñecementos básicos de sanidade animal, hixiene e bioseguridade para
transporte animal
06/03/2025
CIFEA Lorca

Benestar animal no transporte. Práctica e avaliación

Este curso está dirixido a todas aquelas persoas que queiran aprender os conceptos básicos do benestar animal no transporte dun xeito sinxelo e dinámico. Obxectivos: Conceptos e xeneralidades sobre o transporte de animais. Boas prácticas no transporte de animais. Bioseguridade e procedementos operativos. Condicións e requisitos para o transporte de
vaca
21/01/2025
CIFEA Lorca

Adestramento bovino segundo o RD 1053/2022

Obxectivos: Adquirir unha visión xeral das características da produción porcina. Coñecer o manexo básico das explotacións nas distintas fases produtivas. Coñecer o control e o contido dos rexistros e da documentación obrigatoria en todas as fases do proceso Adquirir coñecementos básicos de sanidade animal, hixiene e bioseguridade para garantir os
pa
13/01/2025
HAZI

Impacto ambiental e xestión de residuos na carne de vacún

Tipoloxía da materia orgánica xerada nas explotacións gandeiras. Almacenamento, tratamentos e usos. Que supón o aporte de materia orgánica para os nosos solos? Normativa vixente e futura.
vaca
10/12/2024
Hazi

Xestión de reprodución en vacún de carne

Xestión da gandería de carne.
Agricultura Rexenerativa
02/12/2024
Itagra

Agricultura rexenerativa: o pastoreo dirixido como ferramenta para a cura de solos e economías

Introdución a Voisin Rational Grazing (PRV): unha técnica de xestión que maximiza a produción de pastos. Pastoreo dirixido de gando maior, centrado na sustentabilidade. Pastoreo dirixido de pequeno gando, adaptado a explotacións máis pequenas. Gandería rexenerativa en explotacións de base territorial agraria, integrando prácticas de mellora do solo
proba de reprodución en ruminantes
21/11/2024
IFAPA

Xornada técnica sobre transferencia e ensaios no manexo reprodutivo dos rabaños de ruminantes

Xornada técnica de 4 horas na que se presentarán e desenvolverán os resultados obtidos en diferentes probas científicas.
eficiencia e sustentabilidade na gandería
01/10/2024
Cajamar

Eficiencia e sustentabilidade na gandaría

Curso en liña sincrónico de 5 sesións, que explica como optimizar a eficiencia produtiva nas explotacións para axudar a mellorar a sustentabilidade e como funciona este proceso en ambas direccións. Ademais, analizarase o nivel de sustentabilidade da produción gandeira en España , centrándose nos sectores porcino , vacún e lácteo, así como no ovino
cordeiros
19/09/2024
IFAPA

Formación especializada en benestar animal

Curso especializado de 30 horas de duración sobre benestar animal en porcos, ruminantes e aves. PROGRAMA | PRAZO DE SOLICITUDE ata o 20/08/2024 | INFORMACIÓN e PREGUNTAS en Asesorformacion.ifapa@juntadeandalucia.es
incorporación á actividade agraria en Cantabria
01/09/2024
Centro de investigación y formación agrarias (CIFA)

Cursos de outono para a incorporación á actividade agraria en Cantabria

A partir do 1 de setembro comezarán os cursos que o Centro de Investigación e Formación Agraria (CIFA), da Xunta de Cantabria, organiza para a súa incorporación á actividade agraria. Os cursos facilitarán ás persoas que os cursen acadar a formación profesional suficiente necesaria para acceder a axudas cofinanciadas pola Unión Europea
curso de aves ifapa
26/08/2024
IFAPA. Junta de Andalucía.

Aves

Curso de 20 horas, desenvolvido en tres días, sobre os principios e prácticas da produción avícola. Contidos CARACTERÍSTICAS DA PRODUCIÓN AVÍCULA XESTIÓN BASADA NA ACTIVIDADE ESPECÍFICA A DESENVOLVER SANIDADE ANIMAL, HIXIENE E BIOSEGURIDADE BENESTAR ANIMAL XESTIÓN AMBIENTAL E LOITA CONTRA O CAMBIO CLIMÁTICO NAS GRANXAS REGISTRO DA INFORMACIÓN E
Persoal que traballa co gando (Real decreto 1053/2022)
20/08/2024
Simbiosis, S. Coop. Galega

Persoal que traballa co gando (Real decreto 1053/2022)

Curso de 20 horas lectivas + exame presencial (segundo CC.AA.) Desde o 1 de xaneiro de 2020, é obrigatorio que, segundo o Real decreto 1053/2022, todas as persoas que traballen co gando vacún na explotación teñan unha formación adecuada e suficiente. Este curso inclúe a formación necesaria para as persoas que traballan co gando nunha explotación
logotipo de formación agroalimentaria
20/05/2024
Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación

Rendibilidade e sustentabilidade no sector lácteo

Curso do plan de formación continua de técnicos rurais do Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación (MAPA) FORMACIÓN MAPA | CALENDARIO DE CURSO | FORMULARIO DE SOLICITUDE
Logotipo INTIA
06/05/2024
INTIASA

Benestar animal na avicultura

Curso de formación dos asistentes na aplicación das normas do Real Decreto sobre xestión avícola: normativa, benestar animal, morfoloxía e fisioloxía, sistemas de aloxamento, bioseguridade, xestión ambiental. PROGRAMA | INSCRICIÓN | Información e contacto 948 013058
Logotipo do IRIAF
06/05/2024
Centro Regional de Selección y Reproducción Animal (CERSYRA-IRIAF)

Alimentación de carne

Curso no que se estuda o esquema xeral do aparello dixestivo do gando vacún, a valoración nutricional da súa alimentación, os sistemas de racionamento e produción. PROGRAMA | Enviar solicitude de asistencia formativa a: icersyra@jccm.es
galiñas
09/04/2024
IRTA

Curso de auditores de benestar para galiñas e matanza de galiñas. 2024

A formación de auditores cualificados en inspección de benestar animal segundo os protocolos de Calidade de Benestar é un requisito imprescindible para garantir a calidade da certificación. O IRTA organiza periodicamente cursos de formación e cualificación de auditores en colaboración cos diferentes expertos da Rede de Calidade do Benestar. Prezo
vacas
13/03/2024
IRTA

Curso de calibración (5 anos) para auditores de sacrificio de vacún Welfair. 2024

A formación de auditores cualificados en inspección de benestar animal segundo os protocolos de Calidade de Benestar é un requisito imprescindible para garantir a calidade da certificación. O IRTA organiza periodicamente cursos de formación e cualificación de auditores en colaboración cos diferentes expertos da Rede de Calidade do Benestar. Prezo
Logotipo de Hazi
28/02/2024
HAZI

Nova normativa sobre a xestión das explotacións de vacún

Máxima capacidade de produción. Requisitos mínimos: Infraestrutura, equipamento e xestión. Localización e segregación sanitaria das explotacións de nova instalación. Bioseguridade, benestar animal, condicións hixiénico-sanitarias a través do SIGE. Condicións ambientais para a xestión do esterco e a redución das emisións das explotacións
17/02/2024
Hazi

Contención, xestión sanitaria e benestar animal en bovino

Diferentes modalidades de inmobilización, xestión e contención do gando.
Aplicabilidade de ferramentas innovadoras para producir carne de vacún e porco madurada
23/01/2024
IRTA

Aplicabilidade de ferramentas innovadoras para producir carne de vacún e porco madurada

A maduración da carne é un proceso de refrixeración post mortem que, se se realiza correctamente, permite mellorar as características sensoriais da carne, sobre todo en termos de dureza. Así, o proceso de maduración permite introducir no mercado carnes cunha alta calidade sensorial. Non obstante, unha mala selección das materias primas e unha