Ir o contido principal

Cursos de formación

Destacado

cartel do curso
01/04/2025
Consejo de Colegios de Ingenieros Técnicos Agrícolas
Formación gratuíta en competencias dixitais relacionadas coa Enxeñería Agrícola
Cun prazo de preinscrición que remata o 7 de febreiro, o Consello de Colexios de Enxeñeiros Técnicos Agrícolas puxo en marcha un programa integral de formación en competencias dixitais dirixido a
Ilustración de AI con comida
31/01/2025
Veraliment
Introdución á intelixencia artificial para o sector alimentario
Aprende a aplicar a Intelixencia Artificial na túa vida diaria Crea procedementos específicos, extrae o que necesitas dunha nova normativa ou verifica a etiquetaxe dos teus produtos con Intelixencia
pragas
17/03/2025
CIHEAM Zaragoza
Xestión integrada de pragas para a agricultura sostible
Motivos fundamentais para asistir a este curso Adquirir coñecementos sobre diversos tipos de pragas, incluíndo insectos fitófagos, patóxenos vexetais, herbas daniñas e o seu impacto na agricultura e a
mazá
09/04/2025
CNTA
Queres saber cal é a vida útil dos alimentos?
Curso virtual, inclúe degustación individual (información pendente)
transporte animal
06/03/2025
CIFEA Lorca

Benestar animal no transporte. Práctica e avaliación

Este curso está dirixido a todas aquelas persoas que queiran aprender os conceptos básicos do benestar animal no transporte dun xeito sinxelo e dinámico. Obxectivos: Conceptos e xeneralidades sobre o transporte de animais. Boas prácticas no transporte de animais. Bioseguridade e procedementos operativos. Condicións e requisitos para o transporte de
vaca
21/01/2025
CIFEA Lorca

Adestramento bovino segundo o RD 1053/2022

Obxectivos: Adquirir unha visión xeral das características da produción porcina. Coñecer o manexo básico das explotacións nas distintas fases produtivas. Coñecer o control e o contido dos rexistros e da documentación obrigatoria en todas as fases do proceso Adquirir coñecementos básicos de sanidade animal, hixiene e bioseguridade para garantir os
pa
13/01/2025
HAZI

Impacto ambiental e xestión de residuos na carne de vacún

Tipoloxía da materia orgánica xerada nas explotacións gandeiras. Almacenamento, tratamentos e usos. Que supón o aporte de materia orgánica para os nosos solos? Normativa vixente e futura.
vaca
10/12/2024
Hazi

Xestión de reprodución en vacún de carne

Xestión da gandería de carne.
proba de reprodución en ruminantes
21/11/2024
IFAPA

Xornada técnica sobre transferencia e ensaios no manexo reprodutivo dos rabaños de ruminantes

Xornada técnica de 4 horas na que se presentarán e desenvolverán os resultados obtidos en diferentes probas científicas.
incorporación á actividade agraria en Cantabria
01/09/2024
Centro de investigación y formación agrarias (CIFA)

Cursos de outono para a incorporación á actividade agraria en Cantabria

A partir do 1 de setembro comezarán os cursos que o Centro de Investigación e Formación Agraria (CIFA), da Xunta de Cantabria, organiza para a súa incorporación á actividade agraria. Os cursos facilitarán ás persoas que os cursen acadar a formación profesional suficiente necesaria para acceder a axudas cofinanciadas pola Unión Europea
Logotipo do IRIAF
06/05/2024
Centro Regional de Selección y Reproducción Animal (CERSYRA-IRIAF)

Alimentación de carne

Curso no que se estuda o esquema xeral do aparello dixestivo do gando vacún, a valoración nutricional da súa alimentación, os sistemas de racionamento e produción. PROGRAMA | Enviar solicitude de asistencia formativa a: icersyra@jccm.es
vacas
13/03/2024
IRTA

Curso de calibración (5 anos) para auditores de sacrificio de vacún Welfair. 2024

A formación de auditores cualificados en inspección de benestar animal segundo os protocolos de Calidade de Benestar é un requisito imprescindible para garantir a calidade da certificación. O IRTA organiza periodicamente cursos de formación e cualificación de auditores en colaboración cos diferentes expertos da Rede de Calidade do Benestar. Prezo
Logotipo de Hazi
28/02/2024
HAZI

Nova normativa sobre a xestión das explotacións de vacún

Máxima capacidade de produción. Requisitos mínimos: Infraestrutura, equipamento e xestión. Localización e segregación sanitaria das explotacións de nova instalación. Bioseguridade, benestar animal, condicións hixiénico-sanitarias a través do SIGE. Condicións ambientais para a xestión do esterco e a redución das emisións das explotacións
17/02/2024
Hazi

Contención, xestión sanitaria e benestar animal en bovino

Diferentes modalidades de inmobilización, xestión e contención do gando.
Aplicabilidade de ferramentas innovadoras para producir carne de vacún e porco madurada
23/01/2024
IRTA

Aplicabilidade de ferramentas innovadoras para producir carne de vacún e porco madurada

A maduración da carne é un proceso de refrixeración post mortem que, se se realiza correctamente, permite mellorar as características sensoriais da carne, sobre todo en termos de dureza. Así, o proceso de maduración permite introducir no mercado carnes cunha alta calidade sensorial. Non obstante, unha mala selección das materias primas e unha
pezuña de vaca
23/01/2024

Podoloxía vacún básica

Prevención e recorte de cascos. Recorte funcional e recorte curativo. Dirixido a gandeiros de carne de vacún.
https://www.juntadeandalucia.es/agriculturaypesca/ifapa/cursosyjornadas/es/curso/2023-kbg-309-1
22/05/2023
IFAPA

BENESTAR ANIMAL NAS GRANDEIRAS DE RUMINANTES

Código: 2023KBG30901 Edición : 1 Concello : JEREZ DE LA FRONTERA Provincia : CADIZ Centro: Centro IFAPA Rancho de la Merced Data de inicio: 22/05/2023 Data fin: 25/05/2023 Horas : 20 Prazo de solicitude: Ata o 05/07/2023 Contidos Coñecemento de anatomía, fisioloxía e comportamento. Estrés: fisioloxía, control e redución. Benestar animal na