Ir o contido principal

Cursos de formación

Destacado

cartel do curso
01/04/2025
Consejo de Colegios de Ingenieros Técnicos Agrícolas
Formación gratuíta en competencias dixitais relacionadas coa Enxeñería Agrícola
Cun prazo de preinscrición que remata o 7 de febreiro, o Consello de Colexios de Enxeñeiros Técnicos Agrícolas puxo en marcha un programa integral de formación en competencias dixitais dirixido a
Ilustración de AI con comida
31/01/2025
Veraliment
Introdución á intelixencia artificial para o sector alimentario
Aprende a aplicar a Intelixencia Artificial na túa vida diaria Crea procedementos específicos, extrae o que necesitas dunha nova normativa ou verifica a etiquetaxe dos teus produtos con Intelixencia
pragas
17/03/2025
CIHEAM Zaragoza
Xestión integrada de pragas para a agricultura sostible
Motivos fundamentais para asistir a este curso Adquirir coñecementos sobre diversos tipos de pragas, incluíndo insectos fitófagos, patóxenos vexetais, herbas daniñas e o seu impacto na agricultura e a
mazá
09/04/2025
CNTA
Queres saber cal é a vida útil dos alimentos?
Curso virtual, inclúe degustación individual (información pendente)
INCORPORACIÓN Á EMPRESA AGRARIA: AGRICULTURA INTENSIVA
17/02/2025
IFAPA

Incorporación á empresa agraria: Agricultura intensiva

Módulos SOLO, NUTRICIÓN E MEDIO AMBIENTE EMPRESA AGRARIA APLICADORES DE FITOSANITARIOS. NIVEL CUALIFICADO ASOCIACIÓN E MARKETING AUGA, REGA E FERTILIZACIÓN TÉCNICAS DE CULTIVO CONTABILIDADE E INTRODUCIÓN Á INFORMÁTICA RELACIÓNS EMPRESARIAIS E PREVENCIÓN DE RISCOS LABORAIS
INCORPORACIÓN Á EMPRESA AGRARIA: OLIVICULTURA
05/02/2025
IFAPA

Incorporación á empresa agraria: Oleicultura

Módulos EMPRESA AGRARIA 02/05/2025 - 03/05/2025 Mañá: 10:00 a.m.-12:00 p.m. Prazo de solicitude ata o 31/01/2025 Contidos Introdución ao Negocio Agropecuario. Formas de acceder á propiedade da empresa. Planificación empresarial e viabilidade económica. Conceptos lexislativos relacionados coa empresa agraria. Liñas de axuda. Explotación agraria
Curso de produción agroecolóxica
14/01/2025
RuralCat

Curso básico de produción agrícola ecolóxica

O curso básico de Produción Agrícola Ecolóxica ofrece unha formación clave para quen desexen adaptar as súas explotacións a este sistema sustentable. Impartido a distancia a través do portal RuralCat, o curso aborda as bases da produción ecolóxica, os marcos normativos e as competencias esenciais para a súa implantación. O alumnado contará cun
aplicador fitosanitario
08/01/2025
Asesores de Aragón

Curso mixto para aplicador de fitosanitarios - nivel básico

O obxectivo deste curso é formar persoal auxiliar de tratamentos fitosanitarios, gandeiros que realizan tratamentos na explotación sen persoal auxiliar, e persoal auxiliar de distribución, para que acaden coñecementos fundamentais sobre pragas, produtos fitosanitarios e o seu uso evitando riscos para os aplicadores , a poboación e o medio ambiente
fito
03/12/2024
ARATRIA

Manipulador de produtos fitosanitarios. Nivel básico. Buñuel.

Dirixido a: XORNADA PRESENCIAL E EXAME O 18 DE DECEMBRO EN ZARAGOZA Persoal auxiliar de tratamentos terrestres e aéreos, incluídos os non agrícolas, e agricultores que os realicen na súa propia explotación sen empregar persoal auxiliar e utilizando produtos fitosanitarios que non sexan nin xeren gases tóxicos, moi tóxicos ou mortíferos. Tamén se
Apicultura
02/12/2024
Asociación Palentina de Apicultores

Tecnoloxía apicultura 4.0 aplicada no apiario

Incorporar tecnoloxías punteiras ao sector apícola, contribuíndo a solucionar os principais problemas existentes no sector, como a mortalidade das colmeas, o aumento dos custos derivados da xestión apícola, o roubo, o crecemento de enfermidades como a varroase, a ascosferiose, etc. ou a ameaza da avespa asiática, entre outros. Xestión máis
Améndoa
27/11/2024
Itagra CT

Cultivo, manexo e poda da améndoa

A améndoa preséntase como un cultivo cun crecemento sostido, eficiente, que optimiza os recursos e os novos usos do solo, polo que é necesario formar a agricultores e investidores para que dispoñan da mellor información e dos coñecementos actualizados. Formarse no cultivo da améndoa para atender a demanda dun sector en constante crecemento
Cartel do curso de biocompostaxe descentralizada
18/11/2024
IMIDRA

Deseño de sistemas de xestión descentralizada de biorresiduos e compostaxe

Coa inscrición aberta ata A INSCRICIÓN ABERTA ATA O LUNS 11 DE NOVEMBRO ÁS 14:00 horas, este curso mixto ten as seguintes temáticas: Agrocompostaxe e outras opcións de compostaxe descentralizada Custos, aforro e taxas Deseño de instalacións Dinámicas participativas de deseño, optimización e comunicación: Menú Mater. Seguimento e control Prevención
Logotipo da IFAPA
28/05/2024
IFAPA

Formación especializada en CAP 2023-2027

Curso de 30 horas de duración con contidos relacionados coa PAC 2023-2027 e o Plan Estratéxico PLAN ESTRATÉXICO CAP (PEPAC) CAP 2023-2027 CONDICIONALIDADE REFORZADA ECORÉXIMES AXUDAS Á CREACIÓN DE EMPRESAS PARA XÓVENES AGRICULTORES E AXUDAS A INVESTIMENTOS EN EXPLOTACIÓNS AGRARIAS SISTEMA DE INFORMACIÓN DE EXPLOTACIÓNS AGRARIAS (SIEX), REXISTRO
Formación
21/03/2024
IFAPA

Formación especializada en CAP 2023-2027

Contido (30 horas): PLAN ESTRATÉXICO CAP (PEPAC) CAP 2023-2027 CONDICIONALIDADE REFORZADA ECORÉXIMES AXUDAS Á CREACIÓN DE EMPRESAS PARA XÓVENES AGRICULTORES E AXUDAS A INVESTIMENTOS EN EXPLOTACIÓNS AGRARIAS SISTEMA DE INFORMACIÓN DE EXPLOTACIÓNS AGRARIAS (SIEX), REXISTRO AUTONÓMICO DE EXPLOTACIÓNS (REA) E CADERNO DIXITAL DE EXPLOTACIÓNS (CUE)
dron
05/03/2024
FADEMUR

Curso de manexo de drones "FADEMUR Vuela" (Estremadura, Castela-A Mancha, A Rioxa)

Para potenciar as mulleres pilotos de drons rurais, estanse a desenvolver 3 cursos de pilotaxe e especialización en agricultura de precisión ou fins audiovisuais. INSCRICIÓN EXTREMADURA | INSCRICIÓN CASTELA-A MANCHA | INSCRICIÓN A RIOJA
https://agroecologia.net/que-hacemos/agenda/#event=76230461;instance=20230516000000?popup=1
16/05/2023
Agroecología.net

Nova normativa sobre produción ecolóxica

O 1 de xaneiro de 2022 entrou en vigor o RE 2018/848, de produción ecolóxica e etiquetaxe de produtos ecolóxicos, para seguir garantindo produtos de alto valor engadido, sans, nutritivos e seguros para a saúde e o medio ambiente. Nestas xornadas abordaranse os principais cambios na produción vexetal e gandeira, a transformación e tamén a etiquetaxe