Ir o contido principal

Cursos de formación

Destacado

DRONES AGRARIAS
12/05/2025
Universidad de Sevilla
Big data e aplicacións de IoT por satélite no seguimento de cultivos
O obxectivo xeral deste curso é proporcionar aos participantes coñecementos teóricos e prácticos sobre o uso de Big Data, Internet das Cousas (IoT) e análise satelital para o seguimento, seguimento e
Curso de agricultura ecolóxica para asesores
30/04/2025
IFAPA
Formación especializada en agricultura ecolóxica para asesores agroalimentarios
Curso online de 80 horas. O prazo de solicitude está aberto ata o 15/04/2025 Observacións É imprescindible ter en conta a información relativa aos criterios de valoración das solicitudes deste
cartel do curso
01/04/2025
Consejo de Colegios de Ingenieros Técnicos Agrícolas
Formación gratuíta en competencias dixitais relacionadas coa Enxeñería Agrícola
Cun prazo de preinscrición que remata o 7 de febreiro, o Consello de Colexios de Enxeñeiros Técnicos Agrícolas puxo en marcha un programa integral de formación en competencias dixitais dirixido a
curso de emprendemento rural
24/09/2024
RedPAC

Emprendemento no rural, a través de RedPAC

Ata o 9 de setembro está aberto o prazo de inscrición para dúas novas edicións do curso de formación a distancia (streaming) : “Emprendemento no rural”, organizado por RedPAC : A décima edición do curso desenvolverase entre o 24 de setembro e o 17 de outubro de 2024, en horario de mañá , de 10 a 14 h. A XI edición do curso desenvolverase entre o 15
Mellora da competitividade empresarial
26/06/2024
Cooperativas Agro-alimentarias CLM

Mellora da competitividade empresarial

Curso organizado para dotar aos membros dos Consellos de Goberno de ferramentas, coñecementos e habilidades para mellorar a súa profesionalización e facilitar o exercicio das súas funcións. Pretende contribuír a mellorar as competencias dos membros dos Consellos de Goberno nas súas funcións diarias, como reunións ou toma de decisións, así como
Cartel do curso técnico de molino de aceite
04/06/2024
Fundación Eurocaja Rural y la Denominación de Origen Montes de Toledo

Técnico en molino de aceite

Curso teórico-práctico de 40 horas para a profesionalización e optimización da xestión da almazara e os procesos de obtención de AOVE de calidade. Os obxectivos do curso son estudar todos os procesos que interveñen na elaboración do aceite de oliva virxe e identificar os puntos críticos nos que se pode producir unha perda de calidade, informar
logotipo de formación agroalimentaria
20/05/2024
Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación

Rendibilidade e sustentabilidade no sector lácteo

Curso do plan de formación continua de técnicos rurais do Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación (MAPA) FORMACIÓN MAPA | CALENDARIO DE CURSO | FORMULARIO DE SOLICITUDE
Logotipo de Hazi
14/05/2024
HAZI

Horticultura orgánica básica

Curso teórico-práctico de formación xeral sobre os conceptos básicos necesarios para poñer en marcha unha empresa hortícola: preparación de parcelas para a plantación, especies e o seu manexo, plantación ou sementeira, enfermidades e pragas, control mediante técnicas agroecolóxicas, etc.
CAJAMAR webagro
09/05/2024
CAJAMAR

Como as novas tecnoloxías afectan a produción de alimentos

Encontro presencial que explora as novas tecnoloxías na produción de alimentos, destacando a colaboración entre empresas e centros tecnolóxicos para promover a innovación e mellorar a competitividade do mercado. PROGRAMA | INSCRICIÓN | LOCALIZACIÓN
logo da escola de viño da organización interprofesional do viño de España
08/05/2024

Denominacións de orixe con influencia mediterránea

Curso en liña de 10 horas de duración no que se coñece as condicións climáticas, edafolóxicas e as tradicións culturais da elaboración do viño desde o Empordà ata as costas de Cádiz e Huelva. As temperaturas suaves permiten unha maduración moi homoxénea das uvas e dannos uns viños cun gran peso de froita e deliciosos en boca.
logo da escola de viño da organización interprofesional do viño de España
08/05/2024
Escuela de vino de la Organización Interprofesional del Vino de España (OIVE)

Variedades de vide insulares españolas e variedades estranxeiras de España

Curso online de 10 horas de duración no que se coñecen as variedades estranxeiras que puideron establecerse en España e ofrecer viños de calidade, tanto monovarietais como participando en mesturas. Repasaranse as últimas variedades doutros países e estudaranse as súas principais características morfolóxicas, as necesidades de cultivo, os tipos de
Logo do clúster alimentario de Galicia
18/04/2024
Clúster Alimentario de Galicia (CLUSAGA)

Xestión e Control da Calidade Alimentaria

Este curso presencial de 60 horas persegue a especialización en seguridade alimentaria para poder desempeñar funcións de desenvolvemento, implantación e mellora dos mecanismos de inspección e seguridade alimentaria. PROGRAMA | INSCRICIÓN | INFORMACIÓN e CONTACTO, Inés Rodríguezm unitec@clusaga.org, 981556062
logo da escola de viño da organización interprofesional do viño de España
17/04/2024
Escuela de vino de la Organización Interprofesional del Vino de España (OIVE)

Denominacións de orixe con influencia continental

Curso online de 10 horas de duración no que coñecerás a variedade de climas continentais e de transición que se dan no interior da Península Ibérica, segundo esteamos na meseta norte ou sur, a altitude do viñedo, a súa orientación ou as variedades. cos que se elaboran os viños. As prácticas de viticultura e enoloxía variarán para adaptarse ás
logo da escola de viño da organización interprofesional do viño de España
17/04/2024
Escuela de vino de la Organización Interprofesional del Vino de España (OIVE)

Variedades de vide de clima cálido

Curso online de 10 horas de duración no que se coñece as características especiais e a adaptación biolóxica das variedades de uva de territorios de clima mediterráneo con altas temperaturas e períodos de seca.
Logo do clúster alimentario de Galicia
15/04/2024
Clúster Alimentario de Galicia (CLUSAGA)

Desenvolvemento de Novos Produtos Alimentarios

O obxectivo xeral do curso presencial de 60 horas é proporcionar coñecementos, habilidades e ferramentas necesarias para comprender e aplicar procesos de innovación na creación e mellora de produtos alimentarios adaptados ás tendencias actuais do mercado. PROGRAMA | INSCRICIÓN | INFORMACIÓN e CONTACTO, Inés Rodríguez, unitec@clusaga.org, 981 556
Logo do clúster alimentario de Galicia
12/04/2024
Clúster Alimentario de Galicia (CLUSAGA)

Tecnoloxía Láctea

O obxectivo do curso presencial de 60 horas é promover o coñecemento sobre a calidade do leite, a súa estrutura e a súa composición, coñecementos fundamentais na súa transformación en produtos lácteos, así como afondar nas tecnoloxías e procesos que se aplicarán durante iso.. PROGRAMA | INSCRICIÓN | INFORMACIÓN e CONTACTO, Inés Rodríguez, unitec
logo Consello Xeral dos Colexios Oficiais de Enxeñeiros Técnicos Agrícolas de España
11/04/2024
Consejo General de Colegios Oficiales de Ingenieros Técnicos Agrícolas de España

O papel do experto en seguros agrarios combinados: peza clave na protección do sector agrario

Xornada técnica sobre seguros agrarios coa participación de institucións públicas e expertos expertos. PROGRAMA | INSCRICIÓNS
logo Servizo de Formación e Transferencia de Tecnoloxía da Rexión de Murcia
08/04/2024
SFTT

Introdución á apicultura

Curso presencial de 20 horas que ten como obxectivo mostrar os procedementos actualizados de mantemento e conservación deste tipo de producións como unha actividade máis a ter en conta á hora de diversificar a produción dunha explotación agraria. PROGRAMA | Centro Integrado de Formación e Experiencia Agracias de Lorca
Cartel do Curso de Gandaría Ecolóxica
05/04/2024
ECOVALIA

Gandería ecolóxica

Curso en liña de 40 horas de duración que ten como obxectivo ofrecer os coñecementos necesarios para converter a túa explotación á produción ecolóxica. PROGRAMA | INSCRICIÓN | INFORMACIÓN e CONTACTO, 34955018961 e formacion@ecovalia.org
Logo do clúster alimentario de Galicia
02/04/2024
Clúster Alimentario de Galicia (CLUSAGA)

Especialización en Dirección de Innovación Empresarial

O principal obxectivo do Curso presencial é formar xestores de innovación para que sexan capaces de levar a cabo tanto o enfoque estratéxico da innovación como o seu posterior despegue e seguimento en calquera empresa. PROGRAMA | INSCRICIÓN | INFORMACIÓN e CONTACTO, Inés Rodríguez, unitec@clusaga.org, 981 556 062
logo da escola de viño da organización interprofesional do viño de España
01/04/2024
Escuela de vino de la Organización Interprofesional del Vino de España (OIVE)

Variedades de vide de clima temperado frío

Curso online de 10 horas de duración no que se coñecen as características especiais das variedades de uva mellor adaptadas aos climas do norte de España e zonas montañosas, a súa morfoloxía, os viños que elaboran e as harmonías gastronómicas máis exitosas.
logotipo de formación agroalimentaria
22/03/2024
Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación

Asesoramento en agricultura ecolóxica

Curso gratuíto que ofrece unha visión xeral da regulación da produción agrícola ecolóxica, e dos fundamentos básicos deste tipo de produción. O curso pode realizarse nun prazo de 45 días despois da inscrición no Campus do Curso de Ministerio Masivo . PROGRAMA XERAL DO CURSO: Introdución á agricultura ecolóxica Regulamento e control da UE. Período
Logotipo de EILZA
19/02/2024
EILZA

Tecnoloxía de iogur e leite fermentado

O curso abrangue o coñecemento das características físico-químicas e microbiolóxicas dos iogures e leites fermentados e analiza os procedementos de elaboración. PROGRAMA | INSCRICIÓN | CONTACTO: formacion@eilza.es e 654826419