Ir o contido principal

Cursos de formación

Destacado

cartel do curso
01/04/2025
Consejo de Colegios de Ingenieros Técnicos Agrícolas
Formación gratuíta en competencias dixitais relacionadas coa Enxeñería Agrícola
Cun prazo de preinscrición que remata o 7 de febreiro, o Consello de Colexios de Enxeñeiros Técnicos Agrícolas puxo en marcha un programa integral de formación en competencias dixitais dirixido a
Ilustración de AI con comida
31/01/2025
Veraliment
Introdución á intelixencia artificial para o sector alimentario
Aprende a aplicar a Intelixencia Artificial na túa vida diaria Crea procedementos específicos, extrae o que necesitas dunha nova normativa ou verifica a etiquetaxe dos teus produtos con Intelixencia
pragas
17/03/2025
CIHEAM Zaragoza
Xestión integrada de pragas para a agricultura sostible
Motivos fundamentais para asistir a este curso Adquirir coñecementos sobre diversos tipos de pragas, incluíndo insectos fitófagos, patóxenos vexetais, herbas daniñas e o seu impacto na agricultura e a
mazá
09/04/2025
CNTA
Queres saber cal é a vida útil dos alimentos?
Curso virtual, inclúe degustación individual (información pendente)
xenial
07/03/2025
Fundación para la Agricultura del Conocimiento

Valoración de árbores e arbustos ornamentais. Granada Standard 2020

Despois da publicación en 1990 da primeira versión da Norma, a súa primeira revisión en 1999, unha segunda revisión en 2006, que foi corrixida en 2007, aparece a nova Norma Granada 2020. Nesta revisión da Norma introdúcense algunhas variacións substanciais con respecto ás anteriores, tanto no que se refire aos métodos e fórmulas de cálculo como aos
fito
03/12/2024
ARATRIA

Manipulador de produtos fitosanitarios. Nivel básico. Buñuel.

Dirixido a: XORNADA PRESENCIAL E EXAME O 18 DE DECEMBRO EN ZARAGOZA Persoal auxiliar de tratamentos terrestres e aéreos, incluídos os non agrícolas, e agricultores que os realicen na súa propia explotación sen empregar persoal auxiliar e utilizando produtos fitosanitarios que non sexan nin xeren gases tóxicos, moi tóxicos ou mortíferos. Tamén se
novas tecnoloxías de xestión da auga
30/10/2024
DIH Datalife

Aplicación das novas tecnoloxías para a xestión eficiente da auga no sector agrario galego

Organizada no marco do proxecto EDIH DATAlife , esta nova formación para o sector agroalimentario combinará sesións teóricas , que incluirán a presentación de casos de éxito , e sesións prácticas , con visitas a agronegocios e parcelas con sistemas de seguimento : QUEIZUAR LUTEGA Quescrem Trataranse os seguintes temas: Marco conceptual e normativo
Curso Implantación da Norma UNE-EN ISO/IEC 17025:2017
17/09/2024
MAPA

Curso Implantación da Norma UNE-EN ISO/IEC 17025:2017 para a competencia técnica dos laboratorios de ensaios e calibración

Curso de implantación da norma UNE-EN ISO/IEC 17025:2017 para a competencia técnica dos laboratorios de ensaios e calibración Do 17 ao 19 de setembro de 2024 Aplicación aberta Aula presencial e virtual. O curso aborda a formación dos criterios de calidade esixidos aos laboratorios de ensaios segundo a Norma UNE-EN ISO/IEC 17025:2017. Implantación
LOGO fademur
04/06/2024
FADEMUR

Pilotaxe de drones

O curso teórico-práctico de 80 horas de duración, predominantemente en liña, forma parte do itinerario formativo de pilotaxe de drons "FADEMUR VUELA EN GALICIA" do Plan Rural Allen para mulleres que traballan nunha explotación na que queren aplicar o uso de drons ou mulleres desempregadas. interesado nesta actividade. O itinerario formativo ten
Logotipo da IFAPA
28/05/2024
IFAPA

Formación especializada en CAP 2023-2027

Curso de 30 horas de duración con contidos relacionados coa PAC 2023-2027 e o Plan Estratéxico PLAN ESTRATÉXICO CAP (PEPAC) CAP 2023-2027 CONDICIONALIDADE REFORZADA ECORÉXIMES AXUDAS Á CREACIÓN DE EMPRESAS PARA XÓVENES AGRICULTORES E AXUDAS A INVESTIMENTOS EN EXPLOTACIÓNS AGRARIAS SISTEMA DE INFORMACIÓN DE EXPLOTACIÓNS AGRARIAS (SIEX), REXISTRO
Formación
21/03/2024
IFAPA

Formación especializada en CAP 2023-2027

Contido (30 horas): PLAN ESTRATÉXICO CAP (PEPAC) CAP 2023-2027 CONDICIONALIDADE REFORZADA ECORÉXIMES AXUDAS Á CREACIÓN DE EMPRESAS PARA XÓVENES AGRICULTORES E AXUDAS A INVESTIMENTOS EN EXPLOTACIÓNS AGRARIAS SISTEMA DE INFORMACIÓN DE EXPLOTACIÓNS AGRARIAS (SIEX), REXISTRO AUTONÓMICO DE EXPLOTACIÓNS (REA) E CADERNO DIXITAL DE EXPLOTACIÓNS (CUE)
Logotipo de EILZA
19/02/2024
EILZA

Tecnoloxía de iogur e leite fermentado

O curso abrangue o coñecemento das características físico-químicas e microbiolóxicas dos iogures e leites fermentados e analiza os procedementos de elaboración. PROGRAMA | INSCRICIÓN | CONTACTO: formacion@eilza.es e 654826419
embutidos
23/01/2024
Gencat

Formación na elaboración de produtos cárnicos para pequenos produtores

Contido (8 horas): TECNOLOXÍA DE PRODUCIÓN FONAMENTOS DO TRACTAMENTO TÉRMICO DEMOSTRACIONS PRESENCIAIS I AVALIACIÓNS PRODUTOS COMERCIAIS I PRODUTOS PRESENTADOS. VISITA A PLANTA PILOTO INCLOU. OBXECTIVO: Dotar aos asistentes dos conceptos básicos necesarios para a elaboración de embutidos (achegar aos asistentes os conceptos básicos necesarios para
https://agroecologia.net/que-hacemos/agenda/#event=76230461;instance=20230516000000?popup=1
16/05/2023
Agroecología.net

Nova normativa sobre produción ecolóxica

O 1 de xaneiro de 2022 entrou en vigor o RE 2018/848, de produción ecolóxica e etiquetaxe de produtos ecolóxicos, para seguir garantindo produtos de alto valor engadido, sans, nutritivos e seguros para a saúde e o medio ambiente. Nestas xornadas abordaranse os principais cambios na produción vexetal e gandeira, a transformación e tamén a etiquetaxe