Skip to main content

Prestakuntza ikastaroak

Nabarmena

ikastaroaren kartela
05/11/2025
EU CAP Network
Tools4CAP Academy: Datuen integrazioa eta tresna digitalen erabilera CAP ezarpenean
Tools4CAP Academy-ren modulu berri bat, datuen integrazioari eta CAP ezarpenan tresna digitalen erabilerari eskainia, online egingo da 2025eko azaroaren 5ean . Eredu estandarizatuak, EBko Datuen
inausketa
03/11/2025
IMIDRA

Txertoak eta inausketak mahastietan

Aurrez aurreko ikastaroa, 20 ordukoa. 2025eko azaroaren 3tik, astelehenetik, azaroaren 7ra, ostiralera, Finca El Socorron, Colmenar de Orejan. 15:00etatik 19:00etara. PROGRAMA Mahastizaintza Mahatsaren fisiologia. Mahatsondoen txertaketa motak Barietatearen eta erro-materialaren aukeraketa ustiapen-helburuen arabera Mahatsondoa inaustea Inausketa
ekitaldiaren kartela
07/11/2025
Universidad de Sevilla

Adimen artifiziala, geomatika eta droneak laborantza zabal eta zuhaitzetan aplikatuta erakustaldi saioa

2025eko azaroaren 7an , Sevillako Unibertsitateak "Adimen Artifizialean, Geomatikan eta Drone Tekniketan Oinarritutako Zelaiko eta Zuhaitz Laboreetan" izeneko aurrez aurreko erakustaldi ekitaldi bat egingo du. Ekitaldia Alcalá del Ríoko (Sevilla) Pedro Parias Baserrian izango da. Eguneko helburua. Jarduera praktiko honek parte-hartzaileei adimen
Behin betikoa
zorua
Behin betikoa
Fundación para la Agricultura del Conocimiento

AHOLKULARITZAREN PRESTAKUNTZA: Nekazaritza Lurzoruen Kudeaketa Jasangarriari buruzko ikastaroa

Nekazaritza-lurzoruen kudeaketa jasangarria funtsezko zutabea da agroekosistemen epe luzerako produktibitatea, ingurumenaren kontserbazioa eta klima-aldaketaren arintzea bermatzeko. Nekazaritza-testuinguruan eta gure kliman, lurzoruak higadura, gazitzea eta materia organikoaren galera bezalako mehatxuen eraginpean daude; beraz, profesionalek tresna
Behin betikoa
elikagaien segurtasuna
Behin betikoa
INEA

Elikagaien segurtasuna

Edukia: Elikagaien sailkapena: Modulu honek elikagaien sailkapenaren analisi osoa eskaintzen du hainbat ikuspegitatik, hala nola, nutrizio-konposizioa, produktuaren izaera (freskoa, prozesatua, kontserbatua, etab.) eta jatorria (animalia, landare-jatorrikoa, minerala). Elikagaien oinarrizko kategorietan sakontzen du, hala nola lehen mailako
Behin betikoa
izurriteak eta patogenoak
Behin betikoa
INEA

Olibondoen izurriak eta patogenoak: izaera, identifikazioa eta kontrol biologikoaren estrategiak

INEA-Nekazaritza Ingeniaritzako Unibertsitate Eskolak emandako Prestakuntza Ziurtagiria. Edukia: Sarrera: Atal honek olibondoaren garrantziaren ikuspegi orokorra eskaintzen du, bere esanahi ekonomikoa, ekologikoa eta kulturala azpimarratuz. Olibondo-soroetan landareen babesaren oinarrizko printzipioak jorratuko dira, nekazaritza ekologikoaren
Behin betikoa
baliabide genetikoak
Behin betikoa
INEA

Landare-baliabide genetikoak

INEA-Nekazaritza Ingeniaritzako Unibertsitate Eskolak emandako Prestakuntza Ziurtagiria. Edukia: Landare-baliabide genetikoen kontserbazioa: Nekazaritza- eta ekologia-intereseko landare-espezieen dibertsitate genetikoa zaintzeko erabiltzen diren estrategiak eta teknikak, etorkizuneko belaunaldientzat eskuragarri egotea eta haien erabilera