Skip to main content

Ideia inspiratzaileak: Frantziako nekazariek tokiko balio katea ezartzen dute heskaietako egurrekin

Argitalpen data: 08/11/2022

Azalpena

Barbakoa denboraldia hurbiltzen ari da! Eta hori albiste ona da Frantziako Cévennes eskualdeko 'Association Bois Paysan'-eko nekazarientzat, beren nekazaritza-lurretako heskai zaharretatik enborrak, egur-txirbilak eta "barbakoa egurra" ekoizten dituen tokiko kolektibo bat sortu baitzuten.

Egurra ekoizten duten kolektiboaren ideia duela urte batzuk sortu zen, Cevennes-eko nekazari eta hazle batzuk egurraren inguruko informazio jardunaldi batera joan zirenean. Taldean antolatu ziren, euren baserri-lurretan biltzen den eta tradizionalki gaur egungo egurraren merkatuan saritzen den kalitaterik ez duen egurraren irteerak aurkitzeko.

Irakurri gehiago

Irakurri artikulu osoa Agrinnovation aldizkariaren zortzigarren edizioan (22. orrialdea)

Deskargatu Agrinnovation aldizkariaren ale bat inspirazio-istorio gehiago ezagutzeko, edo eskatu inprimatutako kopia EIP-AGRI webgunean.

Lotutako Albisteak