Skip to main content

Nekazaritza enpresan sartzea: Frutikultura

Hasiera data: 17/02/2025
Amaiera data: 18/06/2025
Modalitatea: Pertsonalki
Autonomia-erkidegoa: Andalucía
Probintzia: Córdoba
Kokalekua: Centro IFAPA de Palma del Río. Córdoba.

Azalpena

MODULUAK

NEKAZARITZA ENPRESA

2025/02/17 - 2025/02/21

Goizean: 09:00h-15:00h

Eskaerak aurkezteko epea 2025/02/02ra arte

Edukiak

  • Baserriaren egitura-hobekuntzak
  • Gomendatutako inbertsioak eta horien finantzaketa-iturriak
  • Nekazaritzako profesionalen inplikazio bideak
  • Nekazari gazteen lehen instalazioa
  • Hobekuntza-planak
  • Ustiapen eta alternatiben plana
  • Inbertsioen azterketa

LURZORUA, ELIKADURA ETA INGURUNEA

2025/03/03 - 2025/03/07

Goizean: 09:00h-15:00h

Eskaerak aurkezteko epea 2025/02/16ra arte

Edukiak

  • FRUTU-ZUHAITZAREN KLIMA- ETA LURZORU ESKAKIZUNAK
  • LURZORUA HOBETZEA ETA PRESTAKETA
  • BELARRAK KONTROLA
  • FRUTU ZUHAITZAREN ELIKADURA
  • LANDAZIOEN DISEINUA
  • INGURUNEA, KUTSADURA ETA HIGATURA

URA, UREZTAPENA ETA ERNALKETA

2025/03/17 - 2025/03/21

Goizean: 09:00h-15:00h

Eskaerak aurkezteko epea 2025/03/02ra arte

Edukiak

  • FRUTU ZUHAITZAREN UR BEHARRIAK
  • URAREN KALITATEA ETA GAIZTASUN ARAZOAK
  • UREZTATZEKO TEKNIKAK ETA INSTALAZIOAK
  • DISEINU AGRONOMIKOAK ETA HIDRAULIKOAK
  • ERNALKETA

LABURTZEKO TEKNIKAK

2025/03/24 - 2025/03/28

Goizean: 09:00h-15:00h

Eskaerak aurkezteko epea 2025/03/09ra arte

Edukiak

  • LABURTZEKO TEKNIKAK
  • ESPEZIE DESBERDINEN EKOIZPEN TEKNIKAK
  • EKOIZPEN KALITATEA

ASOZIAZIOISMOA ETA MERKATARITZA

2025/04/07 - 2025/04/11

Goizean: 09:00h-15:00h

Eskaerak aurkezteko epea 2025/03/23ra arte

Edukiak

  • Forma elkartuak nekazaritza sektorean
  • Kooperatiba Sozietateak
  • Nekazaritza Eraldaketarako Sozietateak
  • Beste enpresa mota batzuk
  • Nekazaritza merkaturatzea
  • Nekazaritzako enpresaren merkataritza-kudeaketa: Eragileak, bideak, prezioak
  • Nekazaritzako elikagaien sektorea
  • Nekazaritzako ekoizleen taldeak
  • Elkarteen sustapenerako eta marketinerako eta CMO zerbitzurako laguntzak

PRODUKTU FITOSANITARIOAK APLIKATZAILEA. MAILA KALIFIKATUA

2025/09/04 - 2025/06/18

Arratsaldez: 16:30h-20:00h

Eskaerak aurkezteko epea 2025/03/25era arte

Edukiak

  • Laborantza izurriteak: sailkapena, deskribapena eta eragiten dituzten kalteak.
  • Izurriteak kontrolatzeko metodoak. Metodo ez-kimikoen garrantzia. Landareak babesteko bideak.
  • Izurriteen kudeaketa integralerako estrategiak eta teknikak. Kontrol biologikoa eta labore ezberdinetan izurriteen kontrolerako beste teknika alternatibo batzuk. Izurriteen kudeaketa integratuaren printzipio orokorrak. Landareen babesean erabakiak hartzea eta ebaluazio konparatiboaren sarrera. Izurriteak eta kontrol biologikoko organismoak identifikatu eta kudeatzeko praktikak.
  • Ekoizpen integratua eta ekoizpen ekologikoa.
  • Produktu fitosanitarioak: substantzia aktiboak eta prestakin komertzialak. Deskribapena eta sailkapena. Produktu fitosanitarioak aukeratzea. Etiketen eta segurtasun datu-fitxen identifikazioa eta interpretazioa: Sailkapena eta etiketatzea. Piktogramak, seinale-hitz, arrisku-esaldi edo arrisku-adierazpenak, prebentzio-aholkuak, intoxikazio-sintomak eta erabiltzailearentzako gomendioak. Kasu praktikoak.
  • Produktu fitosanitarioak ingurumenerako erabiltzearen ondoriozko arriskuak. Arrisku horiek murrizteko neurriak, ustekabeko kutsaduraren kasuan larrialdi neurriak barne. Ingurumen-jarduera egokiak baliabide naturalak, biodibertsitatea, flora eta fauna zaintzeari dagokionez. Uraren Esparru Zuzentarauan (2000/60/EE Zuzentarauan) ezarritako babesa eta neurri bereziak. Kasu praktikoak.
  • Produktu fitosanitarioen arriskuak giza osasunerako
  • Osasun-arriskuak murrizteko neurriak: Eragileen esposizio-mailak. Produktuak nahastean sor daitezkeen arriskuak. Aplikazioaren prebentzio- eta babes-neurriak. Norberaren babeserako ekipoak.
  • PPE identifikatzeko eta erabiltzeko praktikak
  • Produktu fitosanitarioak garraiatu, biltegiratu eta manipulatzean sekuentzia zuzena.
  • Tratamendu fitosanitarioak. Prestaketa, nahasketa eta aplikazioa.
  • Produktu fitosanitarioak aplikatzeko metodoak. Aplikazio eraginkor eta zuzen baterako kontuan hartu beharreko faktoreak. Dosi eta aplikazio bolumenen garrantzia. Kasu praktikoak.
  • Aplikazio-ekipoak: deskribapena eta funtzionamendua.
  • Ekipoen garbiketa, erregulazioa eta kalibrazioa.
  • Ekipoen mantentze-lanak, berrikuspenak eta aldizkako ikuskapenak.
  • Ekipoak berrikusteko eta kalibratzeko praktikak. Produktu fitosanitarioak aplikatzeko ekipoen erabilerarekin lotutako arriskuak.
  • Tratamendu fitosanitarioak aplikatzeko praktikak.
  • Ontzi hutsak botatzea. Kudeaketa sistemak. Araudiak.
  • Trazabilitatea. Elikagaien eta pentsuen higienearen baldintzak. Ustiategietako izurriteen eta tratamenduen erregistroa. Ustiapen koadernoa.
  • Lan-osasun harremana: laneko arriskuen prebentzioari buruzko araudia.
  • Nekazaritzako gizarte segurantza.
  • PF erabilerari eragiten dion araudia: Erosketa, garraioa eta biltegiratzea. Produktu fitosanitarioen baimena eta erregistroa, eta horien erabileran zenbateraino eragiten duen.
  • Legez kanpoko produktu fitosanitarioak eta erabilerarekin lotutako arriskuak identifikatzeko metodoak. Arau-hausteak, zigorrak eta delituak.

KONTABILITATEA ETA INFORMATIKAREN HASERA

2025/05/05 - 2025/05/09

Goizean: 09:00h-15:00h

Eskaerak aurkezteko epea 2025/04/20ra arte

Edukiak

  • Kontabilitatearen sarrera
  • Kontabilitate zikloa
  • Amortizazio teknikoak eta finantzarioak
  • Sektorean aplikatutako oinarrizko kontabilitatea. Suposizio praktikoa
  • Nekazaritza-enpresei aplikatutako informatikaren hastapena
  • Nekazaritza sektorerako interesgarriak diren webguneak

ENPRESA HARREMANAK ETA LAN ARRISKUEN PREBENTZIOA

Emanda

Hasiera data

ENPRESA HARREMANAK ETA LAN ARRISKUEN PREBENTZIOA

2025/05/19 - 2025/05/23

Goizean: 09:00h-15:00h

Eskaerak aurkezteko epea 2025/05/04ra arte

Edukiak

  • Espainiako zerga sistema
  • Estatuko, eskualdeko eta tokiko zergak eta tasak
  • Gizarte Segurantzaren Sistema
  • Nekazaritza Erregimen Berezia
  • Langile Autonomoen Araubide Berezia
  • Arloko Hitzarmen Kolektiboak
  • Laneko arriskuak nekazaritzako enpresan

Hurrengo Ikastaroak