Nekazaritza eta abeltzaintza produktuen ekoizpen integratuan teknikarien titulazioa
Hasiera data:
11/02/2025
Amaiera data:
18/03/2025
Modalitatea:
Pertsonalki
Autonomia-erkidegoa:
Andalucía
Probintzia:
Córdoba
Kokalekua:
Centro IFAPA de Palma del Río
Xehetasun guztiak:
https://www.juntadeandalucia.es/agricult...
Azalpena
Edukiak
- Ekoizpen Integratuaren oinarrizko kontzeptuak: Ekoizpen Integratuaren kontzeptua eta helburuak; ohiko babes fitosanitarioaren arazoak; izurriteen kontrolaren bilakaera; babes integralaren oinarri ekologikoak.
- Ekoizpen Integratuko eragiketen kudeaketa: operadoreen betebeharrak eta kontrola, aitorpenak, eragiketen erregistroa; jokoen erregistroa; produktuen identifikazioa; neurri zuzentzaileak; ordenagailuen kudeaketa; kalitate kontrola eta trazabilitatea; ziurtagiriak eta auditoriak.
- Ustiategiak ekoizpen integratuan erregistratzeko aplikazio informatikoa kudeatzea PRIN Móvil.
- Teknika agronomikoak Ekoizpen Integratuan: lurra prestatzea eta landatzea; elikadura; ernalketa; ureztatzeko teknologia; lurzoruaren kudeaketa; inausketa; uzta; uzta osteko tratamenduak; makineria maneiatzea; beste kultur praktika batzuk.
- Abeltzaintzako teknikak Ekoizpen Integratuan: instalazioen deskribapena; ostatua eta kortak; abeltzaintza mota; animaliak identifikatzeko metodoak; ustiapen sistemak; neurri zuzentzaileak; ordenagailuen kudeaketa; kalitate kontrola eta trazabilitatea; ziurtagiriak eta auditoriak.
- Izurri eta gaixotasunen kontrol integratua: ziklo biologikoak, esku hartzeko irizpideak, kontrol biologikoa, bioteknikoa eta kulturala; kontrol kimikoa; aplikazio ekipoak; toxikologia eta pestiziden hondakinak; lege-araudi fitosanitarioa.
- Laneko eta ingurumeneko arriskuen prebentzioa.
- Ekoizpen Integratuaren egungo araudia: Andaluzian, Espainian eta Europar Batasunean gaur egungo egoera.