Skip to main content

Nekazaritza eta abeltzaintza produktuen ekoizpen integratuan teknikarien titulazioa

Hasiera data: 11/02/2025
Amaiera data: 18/03/2025
Modalitatea: Pertsonalki
Autonomia-erkidegoa: Andalucía
Probintzia: Córdoba
Kokalekua: Centro IFAPA de Palma del Río

Azalpena

Edukiak

  • Ekoizpen Integratuaren oinarrizko kontzeptuak: Ekoizpen Integratuaren kontzeptua eta helburuak; ohiko babes fitosanitarioaren arazoak; izurriteen kontrolaren bilakaera; babes integralaren oinarri ekologikoak.
  • Ekoizpen Integratuko eragiketen kudeaketa: operadoreen betebeharrak eta kontrola, aitorpenak, eragiketen erregistroa; jokoen erregistroa; produktuen identifikazioa; neurri zuzentzaileak; ordenagailuen kudeaketa; kalitate kontrola eta trazabilitatea; ziurtagiriak eta auditoriak.
  • Ustiategiak ekoizpen integratuan erregistratzeko aplikazio informatikoa kudeatzea PRIN Móvil.
  • Teknika agronomikoak Ekoizpen Integratuan: lurra prestatzea eta landatzea; elikadura; ernalketa; ureztatzeko teknologia; lurzoruaren kudeaketa; inausketa; uzta; uzta osteko tratamenduak; makineria maneiatzea; beste kultur praktika batzuk.
  • Abeltzaintzako teknikak Ekoizpen Integratuan: instalazioen deskribapena; ostatua eta kortak; abeltzaintza mota; animaliak identifikatzeko metodoak; ustiapen sistemak; neurri zuzentzaileak; ordenagailuen kudeaketa; kalitate kontrola eta trazabilitatea; ziurtagiriak eta auditoriak.
  • Izurri eta gaixotasunen kontrol integratua: ziklo biologikoak, esku hartzeko irizpideak, kontrol biologikoa, bioteknikoa eta kulturala; kontrol kimikoa; aplikazio ekipoak; toxikologia eta pestiziden hondakinak; lege-araudi fitosanitarioa.
  • Laneko eta ingurumeneko arriskuen prebentzioa.
  • Ekoizpen Integratuaren egungo araudia: Andaluzian, Espainian eta Europar Batasunean gaur egungo egoera.

Hurrengo Ikastaroak