Skip to main content

Gertaerak

Nabarmena

ekitaldiaren kartela
25/03/2025
Organic Advice Network
OrganicAdviceNetwork-eko lehen bisita gurutzarako izen-ematea zabalik: "Mahastizaintza ekologikoa Italian"
OrganicAdviceNetwork-eko lehen ibilbide gurutzarako izen-ematea: "Mahastizaintza ekologikoa Italian" otsailaren 25era arte dago zabalik OrganicAdviceNetwork , Espainian abian jarri berri den ekoizpen...
EKITALDI TRANSFERENTZIAK
12/03/2025
FYCMA
Nekazaritzako elikagaien berrikuntza ere agertu zen Transfiere Foroan
Transfiere sektore ezberdinetako adituak biltzen ditu ezagutza zientifiko eta teknologikoak trukatzeko, berrikuntza sustatzeko eta zientziaren eta enpresaren arteko harremana sendotzeko. Urtero...
aurreko edizioko irudia
28/10/2025
ExpoAgritech
Expoagritech 2025. 4.0 nekazaritza azoka
ExpoAgitech, The Countryside Fair 4.0 , bere bigarren edizioa ospatuko du 2025eko urriaren 28tik 30era bitartean . Lehen edizioaren arrakastaren ostean, 4.0 nekazaritza sektorean teknologia...
ECPA 205 kartela
29/06/2025
ECPA
ECPA XXV Zehaztasun Nekazaritzarako Europako Konferentzia
2025eko ekainaren 29a eta uztailaren 3a bitartean, Zehaztasun Nekazaritzarako Europako Konferentziaren (ECPA) hamabosgarren edizioa ospatuko da Bartzelonan, International Society of Precision...
GO UBAVIDA LOGOA
12/03/2025
MAPA

GO UBAVIDAren emaitzen zabalkunde eguna (Mahastitik upategira azukre-kontzentrazio baxuko mahatsa eta ardo alkoholik gabekoa lortzeko estrategia jasangarriak)

Martxoaren 12an, GO UBAVIDA proiektuaren emaitzak (Mahastitik upategira estrategia jasangarriak azukre-kontzentrazio baxuko eta ardo desalkoholizatua duten mahatsa lortzeko) formatu hibridoan ezagutzera emateko jardunaldia egingo da, Internet bidez eta Emina Ribera upategian (Carretera de San Bernardo z/g, 47359 Valbuena de Dudero). Edukiak: Alkoholik gabeko ardoaren pertzepzio idiomatikoa. Ardoaren eta alkoholik gabeko ardoen deskribatzaileen emaitzen komunikazioa etorkizuneko kontsumitzaileentzat UBAVIDAren aurrerapen teknikoak: Rías Baixas-en alkoholik gabeko ardoak ekoizteko protokolo ezberdinen emaitzak. Praktika agronomiko eta enologikoetan berrikuntza. Azukre gutxiko mahatsekin egindako ardoak. Polifenolak eta ardoa desalkoholizatzeko estrategia agronomiko eta enologikoak. UBAVIDAren esparruan lortutako ardoen profil aromatikoa. PROGRAMA | IZEN-EMATEA
esne-haztegia
14/03/2025
MAPA

CLIMALACT Task Force Ikerketa Taldea

Ekitaldi honetan Asturiasko eta Galiziako esne-ekoizpen-sistemaren egungo kudeaketaren azterketa izango da, ustiategiaren eta balio-katearen baterako analisia kontuan hartuta, ustiategi mota ezberdinei lotutako jardunbide egokiak hautatzea ahalbidetuko duena. Abeltzaintzako ustiategien ahulezi, mehatxu, indargune eta aukerei buruzko eztabaida eta informazioa partekatzea. Produkzio, ingurumen eta gizarte adierazle garrantzitsuenen eztabaida eta partekatzea. CLIMALACT Task Force-ri buruz CLIMALACT proiektuak “CLIMALACT” markarekin lotutako baserri/paisaia/balio katearen kudeaketa-praktikak identifikatzea eta estandarizatzea du helburu, eta prozesu ko-sortzaileen bidez (aktore anitzeko metodologiak) Asturias eta Galiziako esne-nekazaritzako elikagaien sistemen idiotipoak eskaintzea, iraunkortasun- eta klima-neutraltasun-adierazle soilen kalkuluan oinarrituta, ustiategien balio-katearen iraunkortasunaren kudeaketan iraunkortasuna eta gardentasuna hobetzeko.
estalki-laboreak
20/03/2025
MAPA

MAXI-CoberLEG Talde Operatibo Supraautonomoaren aurrerapen nagusien aurkezpena

MAXI-CoberLEG Talde Operatiboaren emaitzak aurkezteko biltzar tekniko nazionala (Estalki-laboreen onurak maximizatuz, neguko lekale espezieen aukeraketa eta laboreen kudeaketaren bidez), Pontevedran zuzenean eta TEAMSen bidez egingo dena. Ekimen honek nekazaritza-aniztasunaren, hobekuntza genetikoa, fisiologia, produkzioa eta landareen kalitatearen alderdiak uztartzen dituen ikuspegi integral bati erantzuten dio, eta ekoizleen zein azken kontsumitzaileen eskakizun eta lehentasun teknologiko-ekonomikoekin lotzen dituena, I+G+B ekintzen bitartez Espainiako nekazaritzako elikagaien ekonomiarako funtsezko esportazio-sektore baten lehiakortasuna hobetzeko. MAXI-CoberLEG Talde Operatibo supraautonomoa Galiziako Enpresa-Unibertsitate Fundazioak (FEUGA), Galiziako Misio Biologikoak (MBG-CSIC), Segurako Lurzoruaren Zientzia eta Biologia Aplikaturako Zentroak (CEBAS-CSIC), Masía el Carmen SL, Bio Varsella SL enpresek eta Pego Nekazaritza Kooperatiba, Coop. V., eta azpikontratatutako kide gisa honako erakunde hauek: Valentziako Unibertsitatea (UV), Nekazaritza Ikerketarako Valentziako Institutua (IVIA) eta Darwin Bioprospecting Excellence SL Programa: 16:15 – Ongi etorri Espainiako Ikerketen Kontseilu Nazionalaren (MBG-CSIC) Galiziako Misio Biologikora; Parte-hartzaileen izen-ematea eta sustapen-materiala entregatzea. 16:30 – MAXI-CoberLEG Talde Operatibo Supraautonomoaren aurkezpena Beatriz Calviño Vázquez , FEUGAko Berrikuntza eta Proiektu Nazionalaren arduraduna 16:40 – Lekaleen berezko biodibertsitatea: lupina eta neguko lur-estaldura gisa duen potentziala Marta Santalla Ferradás doktorea , Landare Garapenaren Genetika Taldeko (DEVOLEG) ikertzaile zientifikoa, Ikerketa Zientifikoen Goi Kontseiluko Galiziako Misio Biologikokoa. 16:55 - Neguko lekaleen estalkien papera zitrikoen etsai naturalen kontserbazioan César Monzó Ferrer doktorea, Moncadako Nekazaritza Ikerketarako Valentziako Institutuko Entomologia Unitateko ikertzaile nagusia (IVIA). 17:10 – Galderak eta erantzunak 17:20 – Hazi-bildumen proba esperimentalen eta germoplasma bankuaren bisita 18:10 – Sarean Nekazariei, kooperatibei, ekoiztetxeei, zitrikoen produktibitatea areagotzearekin zerikusia duten enpresei, sektoreko enpresa-elkarteei eta klusterrei, Jatorri Deiturak/Geografia Adierazpen Babestua, nekazaritza, ingurumena eta/edo landa garapenarekin zerikusia duten Administrazio Publikoei, unibertsitateei, Ikerketa Talde eta Teknologia Zentroei, azken kontsumitzaileei eta publiko orokorrari zuzendua. IZEN-EMATEA