Skip to main content

Gertaerak

Nabarmena

Ifema pabiloiaren mapa
30/09/2025
Fruit Attraction
Fruit Attraction 2025, pabiloi berriekin eta sektorizazioarekin
Fruit Attraction 2025 , irailaren 30etik urriaren 2ra bitartean egingo dena, mugarri garrantzitsua da bere historian, fruta eta barazki sektoreko munduko azoka nagusi gisa finkatuz . 17. edizioan...
Abeltzaintza zehatzaren ilustrazioa
21/05/2025
RedPAC
Abeltzaintza zehatzaren gaian talde operatiboen arteko esperientzia-trukea
2025eko maiatzaren 21ean , PAC Sareak antolatutako “ iHub La Vega Innova ” -n (San Fernando de Henares-en - Madril), zehaztasun-abeltzaintzari buruzko aurrez aurreko hitzaldirako izen-ematea...
ekitaldiaren kartela
14/05/2025
BBioNets
EIP-AGRI Talde Operatiboen etorkizuna
2025eko maiatzaren 14an , goizeko 10:00etatik arratsaldeko 13:00etara. CET , “EIP-AGRI Talde Operatiboen etorkizuna: erronkak, aukerak eta dauden laguntza zerbitzuak. Talde Operatiboen potentziala...
SIMPOSIOA
14/05/2025
Expoliva
EXPOLIVA 2025ean Zientzia, Teknika eta Transferentziari buruzko 22. Nazioarteko Sinposioa
EXPOLIVA 2025 azokaren esparruan hogeita bigarren aldiz egingo den Expoliva Nazioarteko Zientzia, Teknika eta Ezagutza Transferentziaren Sinposioaren hurretako edizioak olibondoen eta oliba olioaren...
ekitaldiaren kartela
08/05/2025
COHEXPHAL

Sanifruitek uzta osteko barazkien prozesamenduari buruzko tailer tekniko bat egingo du Almerian.

Maiatzaren 8an, Sanifruitek tomate, piper eta kuiatxoen uzta osteko tailer tekniko bat antolatuko du COEXPHAL Berrikuntza Teknologikoko Zentroan (CIT COEX), La Mojonerako (Almeria ). Bilera 15: 30ean hasiko da. eta bereziki produktuen iraupena luzatu nahi duten esportatzaile enpresei zuzenduta dago , irtenbide natural eta eraginkorrekin . Ekitaldian arlo akademiko eta teknikoetako adituek parte hartuko dute. Antonio Menak , Almeriako Nekazaritza lurralde-ordezkariak, inauguratuko du jardunaldia, eta ondoren Juan Carlos Pérez Mesak , Juan Luis Valenzuelak , Sandra Mañasek (Sanifruit) eta Tecnova Fundazioko Teknologia Saileko teknikariek aurkezpenak egingo dituzte. Sanifruit-eko zuzendari nagusi Javier Bielek aurkeztuko du enpresaren uzta osteko programa eta itxiko du ekitaldia. Jarduerak kafe-atsedenaldia barne hartuko du eta doakoa da parte hartzea , nahiz eta aldez aurretik izena eman behar den. IZEN-EMATEA
NEKAZARITZA SENTSOREAK
08/05/2025
Universidad de Córdoba

Eremuaren aldakortasuna eta sarreren banaketa aldakorra neurtzeko ekipoak

Ekitaldiari esker, parte-hartzaileek nekazaritza-makineria kontrolatzeko eta automatizatzeko azken teknologiak ezagutu ahal izango dituzte belar eta egur-laboreetarako , baita lur eremu bakoitzaren beharretara egokitutako inputak (ongarriak eta produktu fitosanitarioak) kudeatzeko sistemak ere, mundu osoan "Dosi Aldakorrak" (DV) deritzon horretan, uztan instalatutako makinetan eta sentsoreen teknologia berriez gain. PROGRAMA | IZEN-EMATEA Eskaerak aurkezteko epea zabalik 01/05 arte barne .
ALACCTA Kongresua – SOCHITAL 2025
09/04/2025
Fundación Triptolemos

ALACCTA Kongresua – SOCHITAL 2025

"Elikagaiak bihar: zientzia, teknologia eta berrikuntza elikadura jasangarri eta osasuntsurako" lelopean, Elikagaien Zientzien Eskolak Valparaísoko Unibertsitate Katoliko Pontifikaleko Elikagaien Zientzia eta Teknologia Latinoamerikako eta Karibeko Elkartearen 23. Kongresua (ALACCTA 2025) eta Elikagaien Zientzia eta Teknologia Elkartearen 24. Kongresua hartuko du (Apirilaren 2019an, Sochital). eta 2025eko 11n. Ekitaldiak elikagaien industriako aditu nagusiak bilduko ditu, Txilekoak eta Latinoamerikakoak, sektoreko azken garapenak eta etorkizuneko erronkei buruz eztabaidatzeko. "Elikadura jasangarri eta osasuntsurako zientzia eta teknologia" gaiaren pean, hiru gai nagusi landuko dira jardunaldiak: Elikagaien Zientzia eta Teknologia Elikadura eta Ongizaterako : ardatz honek elikagaien materialen zientzia, ebaluazio sentsoriala, elikagai funtzionalak, elikadura espezializatua, bioerabilgarritasuna, bioirisgarritasuna eta elikagai tradizionalen birbalorizazioa bezalako gaiak landuko ditu, besteak beste. Elikaduraren bidez osasuna eta ongizatea hobetzeko berrikuntzak eztabaidatuko dira. Elikagaien prozesamendu jasangarrirako berrikuntza teknologikoa : elikagaien analisian, kontserbazio teknologietan, sentsoreetan eta biosentsoreetan, elikagaien bioteknologian eta ontziratzeko teknologian egindako aurrerapenak aztertuko dira, ura eta karbono aztarna murrizten duen ikuspegi jasangarri batean oinarrituz. Elikagaien Segurtasuneko eta Erregulazioko Erronkak : arlo honetan elikagaien mikrobiologia eta toxikologia, kutsatzaileen detekzioa, elikagaien iruzurra eta politika publikoak jorratuko dira, eskualde mailan elikagaien segurtasuna eta legegintza-harmonizazioa bermatzeari arreta jarriz. Kongresua ezagutza trukatzeko plataforma bat izango da, eta elikagaien industriak osasunaren, jasangarritasunaren eta elikagaien segurtasunaren arloetan dituen egungo erronkei aurre egiteko berrikuntzak eta estrategiak bultzatuko ditu.
Espainiako Gastronomia Kongresua 2025
27/03/2025
Real Academia de Gastronomía

Espainiako Gastronomia Kongresua 2025

Espainiako Gastronomia Errege Akademiak "Elikadura eta Gizartea" CEU Unibertsitate Institutuarekin elkarlanean antolatutako ekitaldia 2025eko martxoaren 27tik 29ra izango da, Madrilgo CEU San Pablo Unibertsitatean. ESPAINIAKO GASTRONOMIA JARDUNALDIAren ardatz nagusia gastronomiaren kontzeptua aisialdirako jarduera nabarmen gisa zaharkituta geratu dela eta gastronomia-jardueren balio-katearen gainerako dimentsioak, produkzioa, banaketa, prestaketa, kontsumoa eta hondakinen kudeaketa barne hartzen dituena, diziplina anitzeko eta nazioarteko ikuspegitik hartu behar dira kontuan. Beraz, Jardunaldiaren helburua da ikuspegi zientifiko, akademiko eta profesional batetik jorratzea gastronomiaren interpretazio berri honen testuinguru sozial, ekonomiko, psikologiko, mediko eta kultural berri hau, non ekoizpen jasangarriaren eta elikadura osasungarriaren irizpideak gastronomiari lotutako gozamen kontzeptu tradizionala modu naturalean osatzen duten. Hori dela eta, zientziaren arlo, diziplina akademiko, ikerketa sare eta politika arlo ezberdinetako ikertzaileak, jakintsuak eta profesionalak elkartuko ditugu, gastronomia jarduera holistiko gisa definitzeko marko berri hau eztabaidatzeko, elikadura, osasuna eta iraunkortasuna ardatz hartuta. PROGRAMAZIOA | IZEN-EMATEA
GERTAERAKO KARTELA
26/03/2025
MAPA

DRONSAFE proiektuaren erakustaldi eguna

Martxoaren 26an DRONSAFE proiektu berritzailearen ( Application of phytosanitary products with drones as a tool to reduce to esposizioa) egingo da . Programa: 9:30 Bertaratutakoen harrera. 10:00 Irekiera. Ongi etorri agintariak. 10:10 DRONSAFE proiektuaren hasierako aurkezpena: Helburuak, irismena eta espero diren emaitzak. Antonio Sanchez. CTAEXeko I+G+B Proiektuen arduraduna. 10:30 Pestiziden droneen aplikazioa: arauzko gogoeta praktikoak. Ivan Carrillo. ICEBE AGROko gerentea. 11:00 Dronesak pestizidak aplikatzeko alternatiba jasangarri gisa: labore berezietan esperientziak. Patricia Chueca. Nekazaritza Ikerketarako Valentziako Institutuko (IVIA) Agroingeniaritza Zentroko ikertzailea. 11:30 Erakustaldi praktikoa eremu esperimentalean. IZEN-EMATEA
Jardunaldiaren kartela
20/03/2025
Granada+

Subtropikalen III. Jardunaldi Teknikoa

Fruitu tropikalen laborantzari buruzko tailer teknikoak: mangoa, aguakatea, pitaya. Larunbatean, hilaren 22an, landa-bisita bat egingo da, krema, aguakatea eta mangoak ekoizten dituen Almuñecar-eko baserri batera. Oinarrizko informazioa: Eguna: 2025eko martxoaren 20tik 22ra, 8:00etatik 15:00etara Lekua: Kultur Etxea Auditorioa, 18690, Almuñécar, Granada Antolatzailea: Granada + Elkartea , Almuñécarko Udala Finantzatzailea: Andaluziako Gobernua – Europar Batasuna IZEN-EMATEA | PROGRAMA
2025eko Agromurtzia biltzarraren kartela
12/03/2025
AILIMPO. Asociación Interprofesional de Límón y Pomelo.

2. AgroMurcia Jardunaldia: Nekazaritza mediterraneorako arrisku fitosanitarioak

Bigarren edizioa, globalizazioaren, produktu fitosanitarioen erabileraren murrizketen eta klima-aldaketaren erronken ondorioz nekazaritzan izandako eraldaketa sakonek markatutako testuinguruan garatzen da. Egoera honen aurrean, AgroMurciak landare-osasunean dauden mehatxuak eta aukerak ebaluatu eta sektorerako irtenbide berritzaileak sustatu nahi ditu. Honako bloke nagusi hauek landuko dira: I. multzoa: BIDAIAK II. multzoa: Erregistro fitosanitario berriak III blokea: Birusak IV. multzoa: Eztabaida mahaiak PROGRAMA
agromurtzia
12/03/2025
Phytoma

AgroMurcia 2025: Mediterraneoko nekazaritzarako arrisku fitosanitario berriak

AgroMurciaren 2. edizioa El Batel Auditorio eta Biltzar Jauregian (Cartagena) ospatuko da 2025eko martxoaren 12 eta 13an, 2023ko hilabete berean lehen edizio arrakastatsuaren ostean. Antolatzailea : Murtziako Eskualdeko Ur, Nekazaritza, Abeltzaintza eta Arrantza Departamentua Antolatzailea : PHYTOMA Lankidetza : Cartagenako Udala
agrosalb
21/02/2025
aGROSlab

HATD Webinar-a IPMWise Weed Control

IPMWise Belar txarrak kontrolatzeko zehatz eta zuzendutako erabakiak laguntzeko tresna bat da, azken sei hamarkadetan egindako landa-ikerketetan oinarrituta. Eskuragarri hauek dira: Alfalfa, Lupinoa, Orga, Garagarra, Koltza, Garbantzua, Ekilorea, Ilarra, Indaba, Dilista, Artoa, Soja, Garia, Triticale eta Orga; Lineako mintegi honetan nola funtzionatzen duen ikasteko aukera izango duzu. Mintegian zehar, Montull irakasleak Laborantza Estentsiboetan Belar Sasiak Kontrolatzeko HATD honek oinarri dituen oinarri agronomikoak aurkeztuko ditu.
listeria
17/12/2024
Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición

Jardunaldia "Helburua: Listeria kontrolpean"

Abenduaren 17an, Elikagaien Segurtasun eta Nutriziorako Espainiako Agentziak (AESAN) antolatutako jardunaldia egingo da Osasun Ministerioko Ernest Lluc Aretoan, Elikagaietan Listeria monocytogenes -en kontrolaren hainbat alderdiri buruz eta elikadurarako dituen erronkei buruz. segurtasuna. Izen-ematea berriro ireki da edukiera handitu delako. Ekitaldia baino egun batzuk lehenago, esteka bat argitaratuko da ekitaldia sarean jarraitzeko, eta horretarako ez da beharrezkoa izango izena ematea. Behin betiko programa
ainia
10/12/2024

Elikagaien iraupenaren web-mintegia: kontsumo-joera berrietara egokitzea

Kontsumo-joera berriak azkar eboluzionatzen ari dira, teknologiaren, jasangarritasunaren eta kontsumitzaileen lehentasunen aldaketek bultzatuta. Kontsumitzaileak gero eta gehiago kezkatzen ditu erosketen ingurumen-inpaktuaz, eta osasun mentala eta fisikoa da lehentasuna, ongizatea, elikagai osasungarriak eta norbere burua zaintzeko esperientziak sustatzen dituzten produktuen kontsumoaren alde eginez. Elikagaien fabrikazioan osagai alternatibo berriak sartzen dira, kontsumoa murrizten duten elikagaien analogoak (haragia), baita kontsumitzailearen elikagaien segurtasunean eragin zuzena izan dezaketen sukaldaritza/kontsumo praktika berriak ere. Abenduaren 10ean egingo den "Elikagaien balio-iraupena: kontsumo-joera berrietara egokitzea" web-minategian, ohituren eta garapen-aldaketa hauek aurkeztuko dira, baita horiek loturiko arrisku mikrobiologiko eta fisiko-kimikoak eta nola aurre egin daitezkeen. aurre egin. Helburuak AINIA 2024 Barometroaren azkenengo AINIA 2024 Barometroaren arabera, erosketa-, kontsumo- eta sukaldaritza-ohitura berriak, baita osagai alternatibo eta antzeko elikagai berriak ere ezagutarazi. Elikagaien kontsumo-joera berriekin lotutako arrisku mikrobiologikoetan sakontzea. Osagai berriekin eta elikagai analogoekin lotutako arrisku fisiko-kimikoetan sakontzea. Nori zuzendua Elikagaien enpresetako I+G eta Kalitateko teknikariak. Webinarra profesionalentzat soilik. Metodologia Webinarra 1h15eko iraupena, 11:00etan CET (Espainiako ordua) hasiko dena eta 12:15 aldera amaituko dena. Izen-ematea abenduaren 9an amaituko da, 16:00etan. Izena eman ondoren, gure partetik lehen baieztapen-mezu bat jasoko duzu, eta GoToWebinar plataformako beste bat konektatzeko estekarekin. Bezperan jaso ez baduzu, jar zaitez gurekin harremanetan. Egitaraua AINIA Kontsumo Barometroaren aurkezpena eta aurkezpena «Bizitza baliagarri mikrobiologikoaren azterketak. Kontsumo-ohitura berriekin lotutako arriskuak. Laura Verdú, Mikrobiologia Laborategia. Elikagaien Kalitatea eta Segurtasuna, AINIA «Bizitza-bizitza fisiko-kimikoen azterketak. «Osagai berriak dituzten elikagaien egonkortasuna». Sandra Leiva, Kimika Laborategia. Elikagaien Kalitatea eta Segurtasuna, AINIA Galderak eta ondorioak
jasangarria
04/12/2024
Cooperativas Agro-alimentarias

Kalitateari, elikagaien segurtasunari eta ingurumenari buruzko IV. Topaketa, Alcázar de San Juan (CR)

HELBURU OROKORRAK Ikasi jasangarritasun-sistemen ziurtapeneko arrakasta-kasuei buruz eta nola jakinarazi onura ukigarriak lortzeko gure konpromisoa. Ontzien etiketatzeko baldintzak ezagutzea Ontzien Araudiaren arabera. Ezagutu Gaztela-Mantxako Biometanizazio Plana eta nekazaritzako elikagaien enpresei eskaintzen dizkien aukerak HARTZAILEAK Kooperatiba eta nekazaritzako elikagaien enpresetako langile teknikoak. Kudeatzaileak eta kalitatearen arduradunak Salmenta eta esportazio teknikariak
Fraga jardunaldi teknikoak
04/12/2024
Agrocistus

AGROCISTUS 2024ko VII Jardunaldi Teknikoa

AGROCISTUS VII. Jardunaldi Teknikoak abenduaren 4an egingo dira Fragan (Huesca)
produktu fitosanitarioak
28/11/2024
Asesores de Aragón

Landareen osasunari buruzko VIII Foro Teknikoa. 40 urteko landareen osasuna

Landare Osasun eta Ziurtapen Zerbitzua hazien eta mintegiko landareen kontrol eta ziurtapen funtzioak, landareen izurrite eta gaixotasunen zaintza eta kontrol planen kudeaketa, produktu fitosanitarioen merkaturatzea eta erabilera eta horien ebaluazioa, aholkularitza teknikoa garatzen dituen unitate teknikoa da. landareen osasunari eta hazien ekoizpenari buruzko ekoizle-sektorea.
Landare Osasuna
28/11/2024
Portal TecnoAgrícola

Landare Osasunari buruzko Foro Teknikoaren VIII

Landare Osasunerako eta Ziurtagirietarako Zentroak antolatutako Landare Osasunari buruzko VIII Foro Teknikoa azaroaren 28an izango da Zaragozako Mediterraneoko Agronomia Institutuko Batzar Aretoan.
Aurreko biokultura ekitaldiaren argazkia
21/11/2024
BIOCULTURA

BioCultura 2024 Madril

40 edizioren atarian, BioCultura Madrilek erakutsiko du beste behin “organikoa” moda ez dela/ez zela eta geratzeko dagoela. Azoka azaroan egingo da Feria de Madrid-Ifema aretoan. Hauek izango dira sektoreak: Elikadura ekologikoa; Kosmetika eta higiene ekonatural ziurtatuak; Etxe osasuntsua; Moda jasangarria; Eko Bizimodua; Osasuna eta Ongizatea, GKEak... 400 erakusketariren parte hartzea espero eta beste behin 50.000 bisitari gainditzea. Erakusketarekin batera 300 jarduera baino gehiago egingo dira. Ángeles Parra azokako zuzendariak adierazi duenez, “oso zaila izango litzateke ia 40 urteko azoka, aktibismo, matxinada eta kontzientzia sozial hauen laburpena egitea. Inoiz ez gara moda bat izan. Denborak arrazoia eman digu. Etorkizuna ekologikoa izango da edo ez da izango».
ii NEKAZARITZA INGENIARITZAREN BILTZARRA
13/11/2024
Consejo General de Colegios Oficiales de Ingenieros Técnicos Agrícolas de España (CGCOITAE)

Nekazaritza Ingeniaritzaren II

Nekazaritza Ingeniaritzako II. Kongresua, Espainiako Nekazaritzako Ingeniari Teknikoen Elkargo Ofizialen Kontseiluak eta Col·legi Official d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunyak antolatuta, azaroaren 13tik 14ra bitartean egingo da Goi Mailako Eskolan. Nekazaritzako Elikagaien eta Basogintzako Ingeniaritza eta Albaitaritza Lleidako Unibertsitatean . Bere zazpi saioetako gai nagusien artean , uraren kudeaketa, elikadura katea, nekazaritza-voltaikoa, berdeguneak eta hiri-zuhaitzak, basoen kudeaketa hidrologikoa eta landareen osasuna daude. PROGRAMA | IZEN-EMATEA
2023ko CIS kongresuaren irudia
11/11/2024
Verialiment

Elikagaien Segurtasun eta Iraunkortasunari buruzko II

Azaroaren 11n eta 12an, Elikagaien Segurtasun eta Iraunkortasunari buruzko II . Ekitaldi bat, besteak beste: Iraunkortasuna: Nola egokitu jasangarritasuna gure elikagaien enpresara? Zein onura ukigarri lortuko ditugu? Elikagaien Segurtasuna: Krisiaren kudeaketa eta produkzio primarioa. Kultura eta gaitasun bigunak: Nola ezarri Kultura enpresa osoan ezartzen duten aldaketak? Kultura plan batek zure enpresan ziurtagiri bat galtzea eragotzi al dizu? Digitalizazioa eta Adimen Artifiziala: Adimen Artifizialaren erabilera sektore ugaritara egokitzen ari da. Elikaduraren sektoreari benetan mesede egingo digun zein tresna daude eskuragarri? PROGRAMA
Elikagaien ontzi eta ontzietan berrikuntzarako II
30/10/2024
ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub

Elikagaien ontzi eta bilgarrietan berrikuntzarako II

Laster ospatuko da Ontzi: Basque Food Packaging Innovation Hub topaketaren bigarren edizioa, elikadura ontziratzeko sektoreko eragile nagusiak bilduko dituen ekitaldi giltzarria, iraunkortasunari eta berrikuntzari begira. Topaketa hau aukera bikaina da sare profesionalak sendotzeko eta elikagaien industrian trantsizio jasangarri baterako lankidetza sustatzeko. Antolatzailea: ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub, ekitaldiak erakusketa gune bat eta hitzaldi eta mahai-inguruetarako gune bat izango ditu, non adituek ezagutzak partekatu eta industriaren erronka eta aukerak eztabaidatuko dituzten. Ezinbesteko urratsa da elikagaien sektorean etorkizun jasangarriagoa izateko.