Skip to main content

Gertaerak

Nabarmena

Ifema pabiloiaren mapa
30/09/2025
Fruit Attraction
Fruit Attraction 2025, pabiloi berriekin eta sektorizazioarekin
Fruit Attraction 2025 , irailaren 30etik urriaren 2ra bitartean egingo dena, mugarri garrantzitsua da bere historian, fruta eta barazki sektoreko munduko azoka nagusi gisa finkatuz . 17. edizioan...
Abeltzaintza zehatzaren ilustrazioa
21/05/2025
RedPAC
Abeltzaintza zehatzaren gaian talde operatiboen arteko esperientzia-trukea
2025eko maiatzaren 21ean , PAC Sareak antolatutako “ iHub La Vega Innova ” -n (San Fernando de Henares-en - Madril), zehaztasun-abeltzaintzari buruzko aurrez aurreko hitzaldirako izen-ematea...
ekitaldiaren kartela
14/05/2025
BBioNets
EIP-AGRI Talde Operatiboen etorkizuna
2025eko maiatzaren 14an , goizeko 10:00etatik arratsaldeko 13:00etara. CET , “EIP-AGRI Talde Operatiboen etorkizuna: erronkak, aukerak eta dauden laguntza zerbitzuak. Talde Operatiboen potentziala...
SIMPOSIOA
14/05/2025
Expoliva
EXPOLIVA 2025ean Zientzia, Teknika eta Transferentziari buruzko 22. Nazioarteko Sinposioa
EXPOLIVA 2025 azokaren esparruan hogeita bigarren aldiz egingo den Expoliva Nazioarteko Zientzia, Teknika eta Ezagutza Transferentziaren Sinposioaren hurretako edizioak olibondoen eta oliba olioaren...
ekitaldiaren kartela
08/05/2025
COHEXPHAL

Sanifruitek uzta osteko barazkien prozesamenduari buruzko tailer tekniko bat egingo du Almerian.

Maiatzaren 8an, Sanifruitek tomate, piper eta kuiatxoen uzta osteko tailer tekniko bat antolatuko du COEXPHAL Berrikuntza Teknologikoko Zentroan (CIT COEX), La Mojonerako (Almeria ). Bilera 15: 30ean hasiko da. eta bereziki produktuen iraupena luzatu nahi duten esportatzaile enpresei zuzenduta dago , irtenbide natural eta eraginkorrekin . Ekitaldian arlo akademiko eta teknikoetako adituek parte hartuko dute. Antonio Menak , Almeriako Nekazaritza lurralde-ordezkariak, inauguratuko du jardunaldia, eta ondoren Juan Carlos Pérez Mesak , Juan Luis Valenzuelak , Sandra Mañasek (Sanifruit) eta Tecnova Fundazioko Teknologia Saileko teknikariek aurkezpenak egingo dituzte. Sanifruit-eko zuzendari nagusi Javier Bielek aurkeztuko du enpresaren uzta osteko programa eta itxiko du ekitaldia. Jarduerak kafe-atsedenaldia barne hartuko du eta doakoa da parte hartzea , nahiz eta aldez aurretik izena eman behar den. IZEN-EMATEA
ALACCTA Kongresua – SOCHITAL 2025
09/04/2025
Fundación Triptolemos

ALACCTA Kongresua – SOCHITAL 2025

"Elikagaiak bihar: zientzia, teknologia eta berrikuntza elikadura jasangarri eta osasuntsurako" lelopean, Elikagaien Zientzien Eskolak Valparaísoko Unibertsitate Katoliko Pontifikaleko Elikagaien Zientzia eta Teknologia Latinoamerikako eta Karibeko Elkartearen 23. Kongresua (ALACCTA 2025) eta Elikagaien Zientzia eta Teknologia Elkartearen 24. Kongresua hartuko du (Apirilaren 2019an, Sochital). eta 2025eko 11n. Ekitaldiak elikagaien industriako aditu nagusiak bilduko ditu, Txilekoak eta Latinoamerikakoak, sektoreko azken garapenak eta etorkizuneko erronkei buruz eztabaidatzeko. "Elikadura jasangarri eta osasuntsurako zientzia eta teknologia" gaiaren pean, hiru gai nagusi landuko dira jardunaldiak: Elikagaien Zientzia eta Teknologia Elikadura eta Ongizaterako : ardatz honek elikagaien materialen zientzia, ebaluazio sentsoriala, elikagai funtzionalak, elikadura espezializatua, bioerabilgarritasuna, bioirisgarritasuna eta elikagai tradizionalen birbalorizazioa bezalako gaiak landuko ditu, besteak beste. Elikaduraren bidez osasuna eta ongizatea hobetzeko berrikuntzak eztabaidatuko dira. Elikagaien prozesamendu jasangarrirako berrikuntza teknologikoa : elikagaien analisian, kontserbazio teknologietan, sentsoreetan eta biosentsoreetan, elikagaien bioteknologian eta ontziratzeko teknologian egindako aurrerapenak aztertuko dira, ura eta karbono aztarna murrizten duen ikuspegi jasangarri batean oinarrituz. Elikagaien Segurtasuneko eta Erregulazioko Erronkak : arlo honetan elikagaien mikrobiologia eta toxikologia, kutsatzaileen detekzioa, elikagaien iruzurra eta politika publikoak jorratuko dira, eskualde mailan elikagaien segurtasuna eta legegintza-harmonizazioa bermatzeari arreta jarriz. Kongresua ezagutza trukatzeko plataforma bat izango da, eta elikagaien industriak osasunaren, jasangarritasunaren eta elikagaien segurtasunaren arloetan dituen egungo erronkei aurre egiteko berrikuntzak eta estrategiak bultzatuko ditu.
Espainiako Gastronomia Kongresua 2025
27/03/2025
Real Academia de Gastronomía

Espainiako Gastronomia Kongresua 2025

Espainiako Gastronomia Errege Akademiak "Elikadura eta Gizartea" CEU Unibertsitate Institutuarekin elkarlanean antolatutako ekitaldia 2025eko martxoaren 27tik 29ra izango da, Madrilgo CEU San Pablo Unibertsitatean. ESPAINIAKO GASTRONOMIA JARDUNALDIAren ardatz nagusia gastronomiaren kontzeptua aisialdirako jarduera nabarmen gisa zaharkituta geratu dela eta gastronomia-jardueren balio-katearen gainerako dimentsioak, produkzioa, banaketa, prestaketa, kontsumoa eta hondakinen kudeaketa barne hartzen dituena, diziplina anitzeko eta nazioarteko ikuspegitik hartu behar dira kontuan. Beraz, Jardunaldiaren helburua da ikuspegi zientifiko, akademiko eta profesional batetik jorratzea gastronomiaren interpretazio berri honen testuinguru sozial, ekonomiko, psikologiko, mediko eta kultural berri hau, non ekoizpen jasangarriaren eta elikadura osasungarriaren irizpideak gastronomiari lotutako gozamen kontzeptu tradizionala modu naturalean osatzen duten. Hori dela eta, zientziaren arlo, diziplina akademiko, ikerketa sare eta politika arlo ezberdinetako ikertzaileak, jakintsuak eta profesionalak elkartuko ditugu, gastronomia jarduera holistiko gisa definitzeko marko berri hau eztabaidatzeko, elikadura, osasuna eta iraunkortasuna ardatz hartuta. PROGRAMAZIOA | IZEN-EMATEA
2025 mollerussa sant josep azokaren kartela
19/03/2025
Fira de Mollerussa

Sant Josep azoka, Mollerussan

Katalunian tradizio handikoa eta eskualdeko erreferentzia izanik, 2025eko martxoaren 19tik 23ra bitartean, bere nekazaritza makineria azokaren eta automobilgintzaren erakusketaren edizio berri bat egingo da Mollerusan , San Jose jaiekin bat eginez.
ekologikoa
20/02/2025
Asesores de Aragón

Nekazaritza ekologikoa

Profesionalki dedikatu nahi al duzu elikagai ekologiko eta bertakoen ekoizpenera? Pixkanaka zure baserria nekazaritza ekologikora bihurtu nahi duzu? Nekazaritza ekologikoak eskaintzen dituen zenbait teknika eta aukeratan hasi nahi duzu, norbere kontsumorako edo diru-sarrera osagarri gisa? Gure Nekazaritza Ekologikoko ikastaroak laborantzarako, baliabideak erabiltzeko eta lurzoruaren kudeaketa modu ekologikoan trebatuko zaitu. PROGRAMA: Sarrera Lurzoruaren eta emankortasunaren kudeaketa labore ekologikoetan Uraren kudeaketa labore ekologikoetan Arazo fitosanitarioen kudeaketa nekazaritza ekologikoan + IZEN-EMATEA
abanca
20/02/2025
Campodigital

Abanca Cimag-Gandagro

ABANCA CIMAG-GANDAGRO Galiziako ABANCA Nazioarteko Azokan egingo da, penintsulako ipar-mendebaldeko erakusketa gunerik handienean. Instalazioa Silleda herrian dago, bere jaioterritik, Santiago de Compostelatik, harri-bota. Makineria, Nekazaritza eta Abeltzaintzako V. Azoka Profesionala lehen sektoreko profesional guztien agendan dagoen elkargune, analisi eta negoziorako gune bat da. Merkatuaren alderdi berritzaile eta erakargarrienak ezagutzeko gaitasunarekin batera hazi den aitorpena duen ekitaldia. Eta bere bosgarren edizioan, berriz ere, oraina aurkeztera eta etorkizuna aurreikustera bideratuko du. Hori guztia bisitari guztien eskakizunak asetzeko diseinatutako erakusketa integral baten bidez posible izango da, eta, era berean, proposamen interesgarri eta prestigio handiko adituak ez dira faltako asmo handiko jarduera-programa bati lotua.
Mahastizaintza eta makineria oleikoa
11/02/2025
Feria de Zaragoza

Mahastizaintzarako Teknika eta Ekipamenduen Nazioarteko Erakusketa (TECNOVID) eta Oliba Kulturarako (OLEOTEC)

Sektorearen nazioarteko topaketarako ezinbesteko ekitaldia eta erreferentea izango da berriro ere, eta industriari aplikatutako makineria eta teknologien azkenengoak dituen erakusleiho zabala eta negozio plataforma bikaina. Berriro ere, ospakizun egunekin bat egingo du Upeltegietarako eta Botilatuetarako Makineria eta Ekipamenduen Nazioarteko Erakusketarekin ( ENOMAQ ), Olio Errotak eta Enbalajeetarako ( OLEOMAQ ) eta Garagardoaren Industriarako ( E-BEER ). Areto ezberdinen edukiak sinergia garrantzitsuak eskaintzen ditu industriari aplikatutako makineria eta teknologia berrienekin duen erakusleiho komertzial paregabe batean. Nahi izanez gero, mahastizaintzaren zein olibondoaren sektorerako ekipamenduak erakusteko aukera izango dute. Edizio honetan, erakusketarien izapideen digitalizazioari eusten zaio, aurrez izena emateko formularioa barne, prozesu hori askoz errazagoa izan dadin.
agroexpo
29/01/2025
Institución Ferial de Extremadura

AGROEXPO nazioarteko azoka

Agroexpo Extremadura eskualdeko nekazaritza azoka nagusietako bat da, non makineria, nekazaritza teknologia eta nekazaritza sektorerako zerbitzuen berrikuntzak aurkezten diren. Zehaztasun eta nekazaritza iraunkorreko azken joerak eta aurrerapenak ezagutzeko aukera da. DESKRIBAPENA 20.000 m²-ko erakusketa. 4 pabilioi estali handi. Instalazio berritzaileak. Hitzordua profesional, fabrikatzaile eta banatzaileekin. Jardunaldiak, Aurkezpenak eta Jardunaldiak
Nekazaritza 25
28/01/2025
Feria de Valladolid

Agraria 2025, nekazaritza makineria azoka Valladoliden

"Landu aukerak, etekinak atera" lelopean AGRARIA , Valladolideko Nekazaritza eta Abeltzaintzako Makineriaren Azoka egingo da 2025eko urtarrilean. Beste gai batzuen artean, honako hauek landuko dira: Nekazaritza garatzeko zerbitzuak. Abeltzaintza eta nekazaritza makineria. Berrikuntza teknologikoak eta makinak.
listeria
17/12/2024
Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición

Jardunaldia "Helburua: Listeria kontrolpean"

Abenduaren 17an, Elikagaien Segurtasun eta Nutriziorako Espainiako Agentziak (AESAN) antolatutako jardunaldia egingo da Osasun Ministerioko Ernest Lluc Aretoan, Elikagaietan Listeria monocytogenes -en kontrolaren hainbat alderdiri buruz eta elikadurarako dituen erronkei buruz. segurtasuna. Izen-ematea berriro ireki da edukiera handitu delako. Ekitaldia baino egun batzuk lehenago, esteka bat argitaratuko da ekitaldia sarean jarraitzeko, eta horretarako ez da beharrezkoa izango izena ematea. Behin betiko programa
ainia
10/12/2024

Elikagaien iraupenaren web-mintegia: kontsumo-joera berrietara egokitzea

Kontsumo-joera berriak azkar eboluzionatzen ari dira, teknologiaren, jasangarritasunaren eta kontsumitzaileen lehentasunen aldaketek bultzatuta. Kontsumitzaileak gero eta gehiago kezkatzen ditu erosketen ingurumen-inpaktuaz, eta osasun mentala eta fisikoa da lehentasuna, ongizatea, elikagai osasungarriak eta norbere burua zaintzeko esperientziak sustatzen dituzten produktuen kontsumoaren alde eginez. Elikagaien fabrikazioan osagai alternatibo berriak sartzen dira, kontsumoa murrizten duten elikagaien analogoak (haragia), baita kontsumitzailearen elikagaien segurtasunean eragin zuzena izan dezaketen sukaldaritza/kontsumo praktika berriak ere. Abenduaren 10ean egingo den "Elikagaien balio-iraupena: kontsumo-joera berrietara egokitzea" web-minategian, ohituren eta garapen-aldaketa hauek aurkeztuko dira, baita horiek loturiko arrisku mikrobiologiko eta fisiko-kimikoak eta nola aurre egin daitezkeen. aurre egin. Helburuak AINIA 2024 Barometroaren azkenengo AINIA 2024 Barometroaren arabera, erosketa-, kontsumo- eta sukaldaritza-ohitura berriak, baita osagai alternatibo eta antzeko elikagai berriak ere ezagutarazi. Elikagaien kontsumo-joera berriekin lotutako arrisku mikrobiologikoetan sakontzea. Osagai berriekin eta elikagai analogoekin lotutako arrisku fisiko-kimikoetan sakontzea. Nori zuzendua Elikagaien enpresetako I+G eta Kalitateko teknikariak. Webinarra profesionalentzat soilik. Metodologia Webinarra 1h15eko iraupena, 11:00etan CET (Espainiako ordua) hasiko dena eta 12:15 aldera amaituko dena. Izen-ematea abenduaren 9an amaituko da, 16:00etan. Izena eman ondoren, gure partetik lehen baieztapen-mezu bat jasoko duzu, eta GoToWebinar plataformako beste bat konektatzeko estekarekin. Bezperan jaso ez baduzu, jar zaitez gurekin harremanetan. Egitaraua AINIA Kontsumo Barometroaren aurkezpena eta aurkezpena «Bizitza baliagarri mikrobiologikoaren azterketak. Kontsumo-ohitura berriekin lotutako arriskuak. Laura Verdú, Mikrobiologia Laborategia. Elikagaien Kalitatea eta Segurtasuna, AINIA «Bizitza-bizitza fisiko-kimikoen azterketak. «Osagai berriak dituzten elikagaien egonkortasuna». Sandra Leiva, Kimika Laborategia. Elikagaien Kalitatea eta Segurtasuna, AINIA Galderak eta ondorioak
Eraldaketa Digitala
03/12/2024
Oficina Acelera pyme Diputación de Burgos

Eraldaketa digitala nekazaritzako elikagaien sektorean

Etorkizuneko nekazaritza hemen da! Bat egin nekazaritzako elikagaien sektoreko digitalizazio-bidaian eta ezagutu zure ekoizpenaren etapa bakoitza eraldatuko duten tresna teknologikoak nola ezarri. Zer ikasiko duzu? Orientazio-sistemak : eraginkortasuna eta zehaztasuna eremuan. Konektibitatea : kudeatu zure baserria edonondik. Dokumentazioa : zure zereginen trazabilitatea kontrolatu eta hobetu. Automatizazioa - denbora eta esfortzua aurrezten du. Isobus sistema : konektatu zure ekipoak, marka edozein dela ere. Datuetan oinarritutako erabakiak hartzea - Sortu errezeta-mapak errendimendua maximizatzeko. Nekazaritzako elikagaien sektoreko partaide bazara, hau da zure prozesuak modernizatzeko eta nekazaritza eraginkor eta jasangarriagoa lortzeko aukera.
berrikuntza erein
26/11/2024
Expoagritech

Agrotech Expo. Landa azoka 4.0

Expo AgriTech nekazaritza-sektorerako teknologia-, industria- eta berrikuntza-ekitaldia da, sektoreko liderrak biltzen dituena, nekazaritzako ustiategiei lehiakortasuna eta produktibitatea hobetzen laguntzeko helburuarekin. Expo AgriTech nekazaritzako elikagaien berrikuntzarako eta teknologiarako espazio paregabea da sektoreko Espainiako ETEentzat, elikagaien teknologiak hazkunde ekonomikoa eta lehiakortasuna bultzatzen dituen ezagutza eta irtenbideak eskuratzeko. Webgunea: https://www.expoagritech.com/ Posta elektronikoa: info@expoagritech.com Iturria: profesionalgro.com
2023ko CIS kongresuaren irudia
11/11/2024
Verialiment

Elikagaien Segurtasun eta Iraunkortasunari buruzko II

Azaroaren 11n eta 12an, Elikagaien Segurtasun eta Iraunkortasunari buruzko II . Ekitaldi bat, besteak beste: Iraunkortasuna: Nola egokitu jasangarritasuna gure elikagaien enpresara? Zein onura ukigarri lortuko ditugu? Elikagaien Segurtasuna: Krisiaren kudeaketa eta produkzio primarioa. Kultura eta gaitasun bigunak: Nola ezarri Kultura enpresa osoan ezartzen duten aldaketak? Kultura plan batek zure enpresan ziurtagiri bat galtzea eragotzi al dizu? Digitalizazioa eta Adimen Artifiziala: Adimen Artifizialaren erabilera sektore ugaritara egokitzen ari da. Elikaduraren sektoreari benetan mesede egingo digun zein tresna daude eskuragarri? PROGRAMA
EIMA 2024
06/11/2024
EIMA

EIMA 2024, nekazaritza makineria nazioarteko azoka

Azaroaren 6tik 10era, EIMA International nekazaritza eta lorategietako makineria azokaren edizio berri bat ospatuko da Bolognan (Italia) . "Berrikuntzaren fabrika" lelopean, edizio honek atal berri bat izango du droneen, nekazaritzako roboten eta sistema digital aurreratuen froga frogak egiteko .
Elikagaien ontzi eta ontzietan berrikuntzarako II
30/10/2024
ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub

Elikagaien ontzi eta bilgarrietan berrikuntzarako II

Laster ospatuko da Ontzi: Basque Food Packaging Innovation Hub topaketaren bigarren edizioa, elikadura ontziratzeko sektoreko eragile nagusiak bilduko dituen ekitaldi giltzarria, iraunkortasunari eta berrikuntzari begira. Topaketa hau aukera bikaina da sare profesionalak sendotzeko eta elikagaien industrian trantsizio jasangarri baterako lankidetza sustatzeko. Antolatzailea: ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub, ekitaldiak erakusketa gune bat eta hitzaldi eta mahai-inguruetarako gune bat izango ditu, non adituek ezagutzak partekatu eta industriaren erronka eta aukerak eztabaidatuko dituzten. Ezinbesteko urratsa da elikagaien sektorean etorkizun jasangarriagoa izateko.
Ekitaldiaren kartela
28/10/2024
SEPOR

SEPAR

Lorcako abeltzaintza, industria eta nekazaritzako elikagaien azokaren 57. edizioa, SEPOR, 2024ko urriaren 28, 29, 30 eta 31n ospatuko da Murtzian, Lorcan. Bere programazioak sektorerako produktu eta soluzio berrien aurkezpena barne hartzen du, baita hitzaldi eta aurkezpen egitarau zabala ere.
Leiho batetik ateratzen diren fruta eta barazkien irudia
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Fruta Erakarpena

Fruit Attraction fruta eta barazkien profesionalentzako ekitaldia da. Fruit Attraction fruta eta barazkien merkaturatze GLOBALerako erreferentziazko tresna komertziala bihurtu da. Sektorean esportazio globalak sustatzeko duen gaitasunak balio-kate osoa osatzen duen profesional talde osoarentzako merkataritza-konexio-gune bihurtzen du, fruta eta barazkien merkatuan berrikuntza-esparru gisa sendotu izanaz gain.
Logotipoa World Rabbit Breeding Congress
02/10/2024
World Rabbit Congress

Untxiaren Munduko Kongresua

13an Untxiaren Munduko Kongresuaren edizioa urriaren 2tik 4ra ospatuko da Tarragonan PROGRAMA